Įkraunama...
Įkraunama...

Pensijų kaupimo fondai - 2

QUOTE(Stiuardese @ 2012 09 22, 07:39)
Nuobaudos už neatsakingą elgesį su klientų pinigais turbūt vienas iš pliusų  cool.gif

įdomu ir smalsu... norėčiau pasitikslinti kada ir kokios nuobaudos paskirtos? koks tas neatsakingas elgesys? g.gif
Atsakyti
Sveikos, nežinau, ar galima čia paklausinėt apie bet kurios pakopos fondus, bet man pasiūlė kaip supratau trečios pakopos, kur savarankiškai kas mėnesį moki bent po 100lt ir gauni nemažai garantijų, nuo draudimo nuo nelaimingų atsitikimų iki trauminių draudimų ir pan., ten parodė lentelę, kad kas mėnesį ant tų visų garantijų nesigauna nei 20 lt, o likę pinigai kaupiasi tavo senatvei ir dar gauni 3 proc. garantuotas palūkanas nuo įmokėtų įmokų bei plius 0-5 proc. nuo bendrovės/investavimo krypties pelno. Nesupratau kur garantijos, kad tikrai, kai man ateis pensija, aš atgausiu tuos gražius pinigėlius, ten ale būtų gerokai virš 150 tūkst., sako kad gali atsiimt ir bet kada, tik reikia prabūt bent 2-3 metus. Dar kasmet per pajamų deklaracijas kažkiek atgauni atgal nuo įmokų. Mano alga siekia 800lt į rankas, kažkaip 100lt (o siūlė net 110-150Lt) mokėt kas mėnesį labai skaudžiai atseitų, nes man tai dideli pinigai. Per visą mano gyvenimą iki pensijos pagal lentelę sumokėčiau virš 50 tūkstančių. Kaip ir apsimoka, bet ar verta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delaine: 04 spalio 2012 - 14:07
QUOTE(delaine @ 2012 10 04, 15:03)
Sveikos, nežinau, ar galima čia paklausinėt apie bet kurios pakopos fondus, bet man pasiūlė kaip supratau trečios pakopos, kur savarankiškai kas mėnesį moki bent po 100lt ir gauni nemažai garantijų, nuo draudimo nuo nelaimingų atsitikimų iki trauminių draudimų ir pan., ten parodė lentelę, kad kas mėnesį ant tų visų garantijų nesigauna nei 20 lt, o likę pinigai kaupiasi tavo senatvei ir dar gauni 3 proc. garantuotas palūkanas nuo įmokėtų įmokų bei plius 0-5 proc. nuo bendrovės/investavimo krypties pelno. Nesupratau kur garantijos, kad tikrai, kai man ateis pensija, aš atgausiu tuos gražius pinigėlius, ten ale būtų gerokai virš 150 tūkst., sako kad gali atsiimt ir bet kada, tik reikia prabūt bent 2-3 metus. Dar kasmet per pajamų deklaracijas kažkiek atgauni atgal nuo įmokų. Mano alga siekia 800lt į rankas, kažkaip 100lt (o siūlė net 110-150Lt) mokėt kas mėnesį labai skaudžiai atseitų, nes man tai dideli pinigai. Per visą mano gyvenimą iki pensijos pagal lentelę sumokėčiau virš 50 tūkstančių. Kaip ir apsimoka, bet ar verta?

jums siūlo ne III pakopos pensijų fondus, o gyvybės draudimą. kadangi garantuotos palūkanos, tai kaupiamasis, o ne investicinis bus. tai geras produktas, bet turėsite įsipareigojimą mokėti mažiausiai 10 metų. kitaip nieko gero nesukaupsite, o nutraukdama sutartį iki jai sukaks 10 metų greičiausiai daugiau prarasite 4u.gif
tai geras dalykas, tačiau turi būti ilgalaikis, yra ir daugiau visokių niuansų. Na, o jei nuo 100 litų tik 20 litų mokesčiam padengti tenka, tai arba labai jau prastos draudimo apsaugos, arba kazko jums nedasako...
Atsakyti
Na kaip man aiškino, tai jie ir investuoja tavo pinigus, o atsiimti gali bet kada (aišku kuo aksčiau atsiimsi, tuo mažiau gausi), tik reikia iš eilės mokėt 2 metus, o draudiminės sumos prasideda nuo 10000lt ir yra iki 30000lt, sakė, kad moka mažiausiai 3proc. nuo draudiminės sumos, jei kas nutinka; na man pasirodė kaip normalus draudimas, panašiom sąlygom ne kartą buvau apsidraudus. Čia privati įmonė UAB "Finsaltas", o dirba jie su Compensa įmone. Konsultavo mane asmeninė finansų konsultantė, aš kai pati vadybininkė, tai nemažai prekybinių triukų pastebėjau, todėl ir dvejoju, nes niekada anksčiau nesidomėjau, jokių sutarčių (net pensijų kaupimo) iki šiol neturiu.
Atsakyti
QUOTE(delaine @ 2012 10 04, 14:03)
sako kad gali atsiimt ir bet kada, tik reikia prabūt bent 2-3 metus.

o jūs dar paklauskit, kai norėsit atsiimt, kiek jums procentų nuo įmokėtos sumos atiduos. Tikrai įtariu, kad ne 100.....

O dėl tų sukauptų galbūt 150000 Lt, tai dar pagalvokit, kad yra infliacija. Ar nebus paskui taip, kad kas menesi duos pvz. po 15 eurų blink.gif
Vat tas mane labiausiai ir stabdo su tais visais kaupimais.
Atsakyti
Na tikrai taip, gal po tiek metų tie 150 tūkst. bus menkaverčiai, negali žinot. Sukauptą sumą pagal jų taisykles išmoka iškart sulaukus pensijinio amžiaus per trisdešimt dienų arba gali pasirinkt pats, kad išmokėtų dalimis. Na išties rašo gražiai, gaila, kad turbūt nėra aplinkui žmonių (Lietuvoje), kurių būtų galima paklausinėt (turiu omeny, kurie sulaukė jau pensijos ir gauna/gavo tas išmokas) smile.gif
Atsakyti
Garantuotos palūkanos jau iš karto reiškia nuostolį žmogui, nes infliacija didesnė.

Per pirmus 2-3 metus atsiskaičiuoja patys didžiausi rizikos kaštai, tai ko nors tikėtis kažin ar verta.

Ir tos draudimo sumos "iš lempos" doh.gif doh.gif Kažin agentai nors patys įsivaizduoja pagal ką jas paskaičiuoti g.gif
Atsakyti
kažkaip mano klausimui ignoras... g.gif
Atsakyti
QUOTE(delaine @ 2012 10 04, 19:28)
gaila, kad turbūt nėra aplinkui žmonių (Lietuvoje), kurių būtų galima paklausinėt (turiu omeny, kurie sulaukė jau pensijos ir gauna/gavo tas išmokas) smile.gif

tokių nėra, bet yra, kur sovietmečiu už vaikus mokėjo irgi nemenkus pinigus, kur jie sulaukę pilnametystės turėjo gauti daaaaaaug daaaaaug, o gavo.... centus ar talonus... kelis.
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2012 10 05, 07:30)
kažkaip mano klausimui ignoras...  g.gif

Užtektų pasigooglint mirksiukas.gif
..
..
Atsakyti
QUOTE(Stiuardese @ 2012 10 06, 00:05)
Užtektų pasigooglint  mirksiukas.gif
..
..

tiesiog pasigooglinus, niekur neradau apie nuobaudas/sankcijas/baudas g.gif tik ispėjimas g.gif tai kažkaip manau skiriasi sąvokos, todėl manau, kad nelabai suprantat skirtumų, o tokių įspėjimų ir baudų turėjusios visos valdymo įmonės doh.gif normalu, kas nedirba, tas neklysta biurokratiniuose procesuose doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2012 10 07, 16:09)
tiesiog pasigooglinus, niekur neradau apie nuobaudas/sankcijas/baudas  g.gif tik ispėjimas  g.gif tai kažkaip manau skiriasi sąvokos, todėl manau, kad nelabai suprantat skirtumų, o tokių įspėjimų ir baudų turėjusios visos valdymo įmonės  doh.gif normalu, kas nedirba, tas neklysta biurokratiniuose procesuose  doh.gif

Tas TIK dar žiūrint už ką cool.gif Supreantu, kad ten dirbat ir reikia gelbėt mundurą cool.gif
Atsakyti