QUOTE(delaine @ 2012 10 04, 15:03)
Sveikos, nežinau, ar galima čia paklausinėt apie bet kurios pakopos fondus, bet man pasiūlė kaip supratau trečios pakopos, kur savarankiškai kas mėnesį moki bent po 100lt ir gauni nemažai garantijų, nuo draudimo nuo nelaimingų atsitikimų iki trauminių draudimų ir pan., ten parodė lentelę, kad kas mėnesį ant tų visų garantijų nesigauna nei 20 lt, o likę pinigai kaupiasi tavo senatvei ir dar gauni 3 proc. garantuotas palūkanas nuo įmokėtų įmokų bei plius 0-5 proc. nuo bendrovės/investavimo krypties pelno. Nesupratau kur garantijos, kad tikrai, kai man ateis pensija, aš atgausiu tuos gražius pinigėlius, ten ale būtų gerokai virš 150 tūkst., sako kad gali atsiimt ir bet kada, tik reikia prabūt bent 2-3 metus. Dar kasmet per pajamų deklaracijas kažkiek atgauni atgal nuo įmokų. Mano alga siekia 800lt į rankas, kažkaip 100lt (o siūlė net 110-150Lt) mokėt kas mėnesį labai skaudžiai atseitų, nes man tai dideli pinigai. Per visą mano gyvenimą iki pensijos pagal lentelę sumokėčiau virš 50 tūkstančių. Kaip ir apsimoka, bet ar verta?
jums siūlo ne III pakopos pensijų fondus, o gyvybės draudimą. kadangi garantuotos palūkanos, tai kaupiamasis, o ne investicinis bus. tai geras produktas, bet turėsite įsipareigojimą mokėti mažiausiai 10 metų. kitaip nieko gero nesukaupsite, o nutraukdama sutartį iki jai sukaks 10 metų greičiausiai daugiau prarasite
tai geras dalykas, tačiau turi būti ilgalaikis, yra ir daugiau visokių niuansų. Na, o jei nuo 100 litų tik 20 litų mokesčiam padengti tenka, tai arba labai jau prastos draudimo apsaugos, arba kazko jums nedasako...