Įkraunama...
Įkraunama...

Apsauga nuo saulės

QUOTE(KlausykŠirdies @ 2010 05 15, 10:08)
Na man apsaugini poveiki daro paprasciausia zalia arbata. Be cukraus ir kitu priedu. Idegis grazus ir jokiu nudegimu nebuna. Aisku mano oda nera labai jautri, bet kad iskart rudai degtu ir nereiktu jokios apsaugos - taip tikrai nera. Jautresniai odai gal reiktu daryti tiesiog stipresne zalia arbata. Ir tiek. Naturalu, ekologiska ir svarbiausia nebrangu. 4u.gif



Atsiprasau uz neismanyma, bet ka su ta arbata daryt, drekinti ja veida ir kuna? ar gerti uztenka blink.gif
Man cia kazkaip labiau reklama primena, kur isgeri arbatos ir aura tave apgaubia, nuo aplinkos poveikio..
Atsakyti
QUOTE(Kyvis @ 2010 05 18, 13:50)
Atsiprasau uz neismanyma, bet ka su ta arbata daryt, drekinti ja veida ir kuna? ar gerti uztenka  blink.gif
Man cia kazkaip labiau reklama primena, kur isgeri arbatos ir aura tave apgaubia, nuo aplinkos poveikio..


Drekinti kuna - tiksliau issitept arbata. Bet nepamirskit, kad SPF joje realiai labai labai mazas (na kaip ir alyvu aliejuje kur jau apkalbeta tas atvejis), tad tikrai neuztenkamas apsisaugot nuo saulutes. Nebent oda is tamsesniu, maziau ideganciu ir pan. Bet ir tokiu atveju gal tik nuo idegimo/nudegimo apsaugo, bet ne nuo paciu spinduliu poveikio.
Atsakyti
Gal pravers ši info... ypač tokioms, kaip aš kurios minimaliai turėjo informacijos...
Verčiausi iš vieno katalogo...
Naudojimosi instrukcija:

Apsaugą nuo saulės reikia naudoti prieš saulę/saulės vonias. Net ir mažos saulės apsaugos priemonių naudojimas žymiai/daug padidina apsaugą. Daugkart naudoti, kad apsaugoti nuo spindulių, ypač prakaituojant ir po maudymosi bei nusisausinimo. Vengti vidurdienio saulės. Kūdikius ir mažus vaikus saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių., naudoti tik su aukštu saulės spinduliuotės apsaugos faktoriais (LSF didesnis turėtų būti nei 25), taip pat rengti apsaugančiais drabužiais. Priemonės nuo saulės pilnai neapsaugo nuo UV spindulių. Nebūkite per ilgai saulėje, nepaisant naudojamų priemonių. Kiekvienas įdegimas nuo saulės nepakeičiamai žaloja odą ir yra vengtina. Venkite akių kontakto. Taip pat venkite kontakto su tekstile – gali likti dėmės.

Odos tipai ir jos natūrali apsauga...
• Odos tipas 1:

Šviesi oda su strazdanomis. Helle Haut mit Sommersprossen

Šviesūs arba ryži plaukai/dažniausiai mėlynos arba žalios akys Blonde oder rote Haare/ meist blaue oder grüne Augen

Apsaugos laikas: 5-10 Min.

• Odos tipas 2:

Šviesi oda ir Šviesūs plaukai/ mėlynos, žalios arba pilkos akys
Apsaugos laikas: 10-20 Min.

• Odos tipas 3:

Vidutiniškai šviesi oda. Mittelhelle Haut

Tamsūs plaukai ir rudos/pilkos akys
Apsaugos laikas: 15-25 Min.

• Odos tipas 4:

Natūraliai tamsūs plaukai

Juodi arba tamsūs plaukai / rudos akys

Apsaugos laikas: 20-30 Min.

• Vaikų oda:

Šviesi oda

Visos akių ir plaukų spalvos
Apsaugos laikas: max. 10 Min.


• Apsaugos nuo saulės priemonės gali prailginti odos apsaugą nuo įdegimo. Sonnenschutzmittel können die natürliche Eigenschutzzeit der Haut, und dadurch den Sonnengenuss ohne Sonnenbrand, verlängern.

• Šis laikas gali būti lengvai apskaičiuojamas. Diese Zeit kann ganz einfach berechnet werden:

Pavyzdys:

Tie, kas turi odos tipą 2, tai jo natūralios apsaugos laikas yra apie 15 Min. Tai reiškia, kad jis gali būti 15 minučių saulėje be jokios apsaugos ir neįdegti. Wer zum Hauttyp 2 gehört, der hat eine Eigenschutzzeit von ca. 15 Minuten, d.h. er kann

15 Minuten ohne Sonnenschutz in der Sonne bleiben, ohne einen Sonnenbrand zu bekommen.


Jei naudojama apsauga nuo saulės, pvz. Su LSF 15, tuomet pailgėja apsaugos laikas 15 k. T.y. 15min. (natūralios apsaugos laikas) x 15min. (Spindulių apsaugos faktorius) = 225 Min. Trägt man aber ein Sonnenschutzmittel z.B. mit LSF 15 auf, dann verlängert sich seine Schutzzeit auf 15 (Eigenschutzzeit) x 15 (Lichtschutzfaktor) = 225 Minuten.

DĖMESIO: Papildomas pasitepimas kremu apsaugos laiko neprailgina.
Erneutes Eincremen verlängert diese Schutzzeit nicht!




Atsakyti
QUOTE(irmaliet @ 2010 05 18, 19:21)
Gal pravers ši info...


Dar reikia nepamirst, kokios rekomenduojamos dozes kremu, kad tikrai apsaugotu tiek, kiek SPF rasoma. Nepamenu jau tiksliai - reiketu internete paziurinet, bet pvz veidui reikia kazkur 1 arbatinio saukstelio kremo nuo saules (turbut retas ir puse tiek uzsitepa).
Atsakyti
Sveikos,
Naudojam neekologiskus kremus (filtrus) nuo saules tiek sau, tiek dukrytei. Tik ziurim kad butu be parabenu. Cia, kur as gyvenu, parabenai yra didziausi baubai rolleyes.gif . Praeitais metais buvau nupirkusi dukrytei Nivea Kids, kaip ziople neapsiziurejau, kad parabenu jo sudetyje yra. Tai net neatidariusi to kremo ismeciau lauk (pirkimo ceki jau buvau ismetusi, deja, nebegalejau sugrazint i parduotuve). Ir siemet matau, lentynose Nivea nuo saules kremai tiek vaikams, tiek suaugusiems ir vel su tais nelemtais parabenais doh.gif
Kadangi gyvename Danijoje, naudoju Danijos kompanijos "Matas" saules filtrus, kuriais esu labai patenkinta. Jie nors neekologiski, bet bekvapiai, be parabenu ir siaip visokiu nereikalingu chemikalu. Kai esame Lietuvoje arba Danijoje tai 15 faktoriaus uztenka. Siltuose krastuose mes su vyru tepames 20 (kai oda apsipranta, tada 15 faktoriaus), o dukrytei visada 30 (vadinamasis saules blokavimas). Per kiekviena vasara visi 3 idegam visada (net ir dukryte su 30 faktorium). Ir sitaip saugantis niekada nesam nusvile, net tropikuose.
Beje, del saules kremo kiekio. Zinau kiek jo tiksliai reikia. Visam kunui (kartu su veidu) - vienos saujos to pacio zmogaus, kuris tepasi. Vaikui atitinkamai vaiko saujos dydzio. Beje, savo dukryte (siltuose krastuose) su tuo 30 faktoriaus kremu tepu 2 kartus per diena. To uztenka, jei kremas atsparus vandeniui. Tepames visada apie 20 min. pries iseinant is namu, kad kremas spetu susigerti.
Labai dziaugiuosi, kad tokie dalykai kaip odos nusvilimas (kuris yra ne tik skausmingas, bet ir be galo kenksmingas odai), musu atostogu metu nekankina, net ir paciose silciausiose vietose atostogaujant.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pieniu pieva: 22 gegužės 2010 - 23:47
Pernai išbandžiau dvi Sante firmos priemones nuo saulės. Pirmoji purškiama SPF 15 tai yra nepatogi, nes užpurški tokį kaip kreidinį pienelį ir nespėji ištrint odos, jis išdžiūna ir būna vaikas baltas kaip vaiduoklis. Bet niekas nelimpa, nes oda sausa lieka. Antroji tepama SPF 30 man visai patiko. Toks apyskystis riebokas kremas, kai susigeria baltumo nelieka, šiek tiek lipnu (man ir nuo cheminių būdavo lipnu, nematau skirtumo). Abu saugojo nuo saulės, neįdegėm, bet antrasis patogiau.

Šiemet pagalvojau, kad protingiausia būtų vaiką saulėje laikyti su apsauginiais rūbais nuo saulės, apsaugančiais SPF 50. Bet ne mano kišenei juos pirkti. Jei turėčiau tikrai daug pinigų, manau tai gera alternatyva visiems tiems tepliojimams. Pvz., Coolibar firmos rūbai tinka ir maudymuisi.
Atsakyti
Norėčiau tik informuoti temos dalyves, kad gali išbandyti naujai atsiradusius Lietuvoje Eubiona firmos natūralius saulės kremus. Gal kam tiks ir patiks ax.gif

Atsakyti
Aš nupirkau šiemet Bema firmos kremą. Kol kas visai nieko...
http://www.naturalis...150ml-BEMA.html
Atsakyti
O jei su vaikuciu iki 16 val. dienos i lauka nosies nekisim, ar vistiek reikia to kremo nuo saules? Ir jei iskise nosi busim tik seseliuose (mum vasara bus tik 2-3 men.), tai ar tikrai jo reikia? Gal tada uztektu ir taukmedzio sviestu ar kokosu alieju veiduka patept ir gerai bus? ka manot?
Atsakyti
QUOTE(agnuske @ 2010 05 31, 21:52)
O jei su vaikuciu iki 16 val. dienos i lauka nosies nekisim, ar vistiek reikia to kremo nuo saules? Ir jei iskise nosi busim tik seseliuose (mum vasara bus tik 2-3 men.), tai ar tikrai jo reikia? Gal tada uztektu ir taukmedzio sviestu ar kokosu alieju veiduka patept ir gerai bus? ka manot?


Tept ar ne yra jusu apsisprendimo reikalas. Bet saulute ima nepriklausomai nuo valandu (tiksliau blogieji spinduliai) ir ima net pavesyje (pvz prie juros atsispindi nuo vandens, smelio, tai net po skeciu bunant gaunat). Tad visada rekomenduojama teptis einant i lauka ir ne tik vasara. O visi tie aliejai, sviestai ir pan turi labai minimalia apsauga - turbut maximum vos kelis SPF... O reiketu, kad butu bent 30 (na tokius rekomenduoja, viakiski kremukai daznai didesni buna, apie 36 prasideda).
Atsakyti
QUOTE(agnuske @ 2010 05 31, 21:52)
O jei su vaikuciu iki 16 val. dienos i lauka nosies nekisim, ar vistiek reikia to kremo nuo saules? Ir jei iskise nosi busim tik seseliuose (mum vasara bus tik 2-3 men.), tai ar tikrai jo reikia? Gal tada uztektu ir taukmedzio sviestu ar kokosu alieju veiduka patept ir gerai bus? ka manot?

man daktare patare spirig naudoti, nes mums vasara buvo panasiai, keli men vos.
tai tepiau - day lomg Baby SPF 30
daktare sake didesnes nereikia (kaip seba med kad 50 yra, nes ten chemijos daugiau)
o va dabar kai jam jau virs 2 metuku, pirksiu sebamed 50 apsauga.
Atsakyti
mes turim altermedsun 30, tai likau labai patenkinta, kiek jis naturalus nezinau, bet kad apsaugojo puikiai tai tikrai thumbup.gif dabar camelia vaistinej jam nuolaida
Atsakyti