Sveikos,
Naudojam neekologiskus kremus (filtrus) nuo saules tiek sau, tiek dukrytei. Tik ziurim kad butu be parabenu. Cia, kur as gyvenu, parabenai yra didziausi baubai
. Praeitais metais buvau nupirkusi dukrytei Nivea Kids, kaip ziople neapsiziurejau, kad parabenu jo sudetyje yra. Tai net neatidariusi to kremo ismeciau lauk (pirkimo ceki jau buvau ismetusi, deja, nebegalejau sugrazint i parduotuve). Ir siemet matau, lentynose Nivea nuo saules kremai tiek vaikams, tiek suaugusiems ir vel su tais nelemtais parabenais
Kadangi gyvename Danijoje, naudoju Danijos kompanijos "Matas" saules filtrus, kuriais esu labai patenkinta. Jie nors neekologiski, bet bekvapiai, be parabenu ir siaip visokiu nereikalingu chemikalu. Kai esame Lietuvoje arba Danijoje tai 15 faktoriaus uztenka. Siltuose krastuose mes su vyru tepames 20 (kai oda apsipranta, tada 15 faktoriaus), o dukrytei visada 30 (vadinamasis saules blokavimas). Per kiekviena vasara visi 3 idegam visada (net ir dukryte su 30 faktorium). Ir sitaip saugantis niekada nesam nusvile, net tropikuose.
Beje, del saules kremo kiekio. Zinau kiek jo tiksliai reikia. Visam kunui (kartu su veidu) - vienos saujos to pacio zmogaus, kuris tepasi. Vaikui atitinkamai vaiko saujos dydzio. Beje, savo dukryte (siltuose krastuose) su tuo 30 faktoriaus kremu tepu 2 kartus per diena. To uztenka, jei kremas atsparus vandeniui. Tepames visada apie 20 min. pries iseinant is namu, kad kremas spetu susigerti.
Labai dziaugiuosi, kad tokie dalykai kaip odos nusvilimas (kuris yra ne tik skausmingas, bet ir be galo kenksmingas odai), musu atostogu metu nekankina, net ir paciose silciausiose vietose atostogaujant.