QUOTE(NikoDoll @ 2012 07 26, 13:05)
tai vadinasi kad buna ir naturaliu kremu nuo saules kurie kuo puikiausiai isigeria ir nepalieka jokiu baltu pedsaku
dabar tik klausimas, kur man toki galima rasti? as dar sudeties nelabai moku nagrineti, o tomis konsultantemis irgi nelabai pasitikiu jos bet ka pasakys kad tik nusipirktum
biosaloj va ziurejau tai net testeriu nebuvo, tai is kur zinoti ka perki, kai dar kainos tokios tikrai nemazos
As dabar turiu
Natur & Sun SPF20 , bet jis palieka tokia balta apsaugine plevele, sioje temoje jau apie tai kalbeta, kai kam tai patinka ir specialiai perka su balta plevele, kad suteiktu daugiau apsaugos nuo saules.
Dabar noriu isbandyti
Naturado, jis yra visiskai naturalus ir labai gerai susigeria. Pirkau dovanu, tai pabandziau, tikrai susigeria. Apie si krema man nemazai papasakojo konsultante, dirbanti Vilniuj Cup'e 3 aukste ekologisku prekiu kioskely, ten ir rasit pirkt, jei vilniete, o jei ne, tai internetinej parduotuvej nusipirkit... Pasirodo, naturaliai gamtoje randama tik iki ~18 spf, tiek turi Tamanu aliejus. Tai reikia suprast, kad jei daugiau SPF, tai jau kokiu nenaturaliu priedu prideta... Be to, 50 spf nuo 20spf apsauga beveik nesiskiria, jei 20spf apsaugo 90%, tai 50spf tik keliais % daugiau (ten lentute buvo kiek tiksliai apsaugo, bet kad ne maziau 90% tai tikrai). Bet visvien viskas priklauso nuo to, kas kiek laiko tepsies, nera taip, kad spf 50 pasitepei ir gali sau degintis. O del to, kas kiek laiko reikia teptis krema, tai kiekvienam zmogui skirtingai, konsultante man dave pasiskaityt, bet nebepamenu tiksliai... kazkaip ten po kiek minuciu isbuvus saulej oda parausta, kazka ten reikia daugint ir suzinoti kas kiek laiko teptis krema (kazkur kas 1 - 1,5 h.)... Ir vieno, ir kito apsauga beveik nesiskiria, bet spf 50 kainuoja daugiau, tad velgi cia kompanijos pinigus darosi... kaip ir ant vaistu, taip ir visur...