QUOTE(Nerami Dūšelė @ 2010 03 05, 16:32)
Oi, brangioji, skubu atsakyti
Taip dėl smegenų vėžio mes visus reikalus, t.p. ir MR, derinam su neurochirurgu. Bent jau Klaipėdoj, turi rinkti ir saugoti visas MR nuotraukas, anksčiau nemokamos buvo, bet dabar berods po 20litukų reikia susimokėt, kad išduotų (tą pačią dieną ten vietoj), o jų būna 2 arba 3 (tokios dideles, kur daug galvos mažų nuotraukyčių susideda). Tada jas reikia vėl atsivežti sekančiam tyrimui, kad sulyginti. Mums MR daro kiekvieną kartą pablogėjus būklei (o po to jau sekdavo operacijos) arba neurochirurgas nustato kada vėl atvažiuoti, bet teisingai, dažniau nei 3mėn nedaro, nežinau ar extra atveju gali ... mums 3-čia operacija buvo 2008 vasarą, tai nuo tada MR daromės kas 6mėn. Bet kame reikalas su tais palyginimais iš nuotraukų ir atsakymų rašymais, tai per kelis metus jau susigaudžiau, kad tos moterytės, kurios daro MR ir yra pagrindinės nuotraukų aiškintojos ir lygintojos, kadangi neurochirurgas tik nubėgęs pas jas pasikonsultuoti - gali mums atsakymą pasakyti, o jis taigi ir pats mato tas nuotraukas ir supranta, bet be jų konsultacijos neišsiverčia... O vienakart buvo taip, kad gyd atostogavo, tai tos moterytės man ats ir susakė... Beja, dabar tokia jau sistema išvystyta, kad jie savo kompuose išsisaugo visas MR nuotraukas ir jas kompuose net lygina, tik sako, kad geriau ir mums nusipirkus, o jei vdrug prapultų toj sistemoj ar pan. Tai jūs turit sakyt, kad jums blogėja su galva ir norit žinot ats., kažkas vistiek gali pakomentuot jūsų MR nuotrauką ir be lyginimų... Šiaip daug painiavos, daug nedasakymų is daktarų pusės, skuba lekia jie, galvoja, kad mums savaime aišku turėtų būt ar, kad nėra reikalo mums tiek daug ir žinoti...
Taip, mums irgi tik vieną kartą taikė tiek radioterapiją, tiek chemo. Radio iškart po pirmos operacijos, o chemo - po antros, irgi sakė, kad daugiau negalima... O jūsų Mama nuo kada nebevaikšto? Mano dar vaikšto, bet silpnėja jos fizioliginės galimybės, labai šalta jai visuomet ir neišbūna ilgai niekur, neišsėdi, labai daug miega... Jus perspėjo dėl galimų paralyžių? Mano Mamai kairė pusė labai pasilpusi, maudžia ir visaip kitaip kamuoja, yra silpnesnė, bet dar valdo...
Tikrai kitą kartą vežkitės ligos istoriją ir sakykit, kad lauksit tiek, kiek reikės, kad tik atsakymą gautumėt apie dabartinę padėtį ir perspektyvas ir kaip dar galima padėti. Jau dabar užsirašykit į eilę, kad 3mėn suėjus galėtumėt iškart darytis MR, o jei taip būtų, kad į ligoninę atsidurtų anksčiau, tai jie jau be eilių pasidarytų, manau... O kokią jums pagalbą siūlo dėl metastazių smegenyse?
O dėl tų "sekimusi", tai sutapimas mums didžiulis...
Ačiū Dievui, kad man nors ne su mama, o man vienai asmeniškai. Nu tai vistiek jau maniau, kad blogiau būt nebegali, tai dar kad prasidėjo nelaimės man viena po kitos, ir jau per tris paskutinius mėnesius baigiu visko netekti... Jau norėjau naują temelę SM atidaryti, kad gal čia prakeiksmas koks ir pan., bet susilaikiau... Protingi žmonės sako, kad viską savo mintimis prisišaukiame, bet patikėkit, visas buvau optimistė, pozityvistė ohohoooo, o dabar tos nelaimės baigia į neviltį įvaryti, nesuprantu, kokiomis mintimis aš tai galėjau prisišaukti... Nežinau, ar jūs tikinti, bet gal melstis reikia mums daugiau
Stenkimės, nepalūžkim
As turiu visu 3kartu galvos KT ir MR nuotraukas,tiksliau tai pirmo KT nuotraukas,antro KT irasyta i CD,o trecio MR ir nuotraukas irCD(kurie beje onkologiniame kainuoja 80(o gal 90)lt.jei perki ta pacia diena,o 180lt.jei sugalvotum veliau
)
Eiliu MR visai nera,daugiausia 2dienos,nes Vilniuje labai daug MR aparatu yra.
Mums niekas nieko del metastaziu galvoje nesako.Pati tada sugalvojau,kad pas neurochirurga reiktu.Tai tada jis sake,kad kai baigsim chemijas ir jei bus stabilumas plauciuose-operuos galva.Tada turejom KT rezultatus,ten buvo tik 3ar5mts.Neurochirurgas galvojo,kad ten MR ,o ne KT,nors is tikruju KT.Todel buvo isitikines,kad galima isoperuot,bet kai neseniai padarem MR-tai raso,kad pakitimai daugybiniai.Po to pas neurochirurga nebuvom.Bet turbut reiketu.Tik nezinau ar jis kazka patartu,nes visgi didzioji beda plauciuose.Mts dideja,pradejo kauptis skystis,net atsirado mts.slankstelyje.Su tokiais rezultatais joks neurochirurgas neoperuos.
Mama vaiksto tik iki WC.Ja labai dusina,silpna ji,krutine baisiai spaudzia.Kai nueina iki WC(as ja vedu)-tai grizta kaip,kad i kalnus butu ikopus,ziauriai dusina,bloga ir t.t.Koju raumenys atrofavosi nuo gulejimo.Ir aplamai sulysusi,virs 20kg numetusi.
Zodziu viskas nuo plauciu.
O su galva net nezinau,gal tas pyktis ir ne del mts.galvoje(nes jos po spinduliavimo liepos menesi labai sumazejo).Paskutiis galvos MR neaiskus(mums),nes aprasyta tik 1mts.dydis,padidejusi labai labai nezymiai.Bet galima net manyti,kad nepadidejusi,nes juk 1syki daryta KT,o kita MR.Skirtingi aparatai,skirtingi vertinimai.Todel labai noriu manyt,kad mts.galvoje nedideja.Bet del tu atminties dingimu labai neramu.O pyktis gali buti ir siaip,del ligos.Be to mama niekada nebuvo ramiu nervu.Dar mamai jau kelios savaites kaip uzgulusi ausis.Bijau,kad nebutu su mts.susije.
Mano mamai irgi vis salta,onkologiniame tik proceduru,tyrimu metu nuvelku silta palta.
Kaip baisu jei paralyzuotu,jetau,net nesinori galvoti.Bet del galvos mts.isvis jokiu prognoziu is gydytoju negirdejau.Viskas sukoncentruota i plaucius.O pagalba butu tik tokia:morfijus,morfijus ir dar syki morfijus,kuris slopina skausma ir dusuli.Garsiai nesakysiu apie kokias kancias ateityje man pasakojo gydytojai(kelis sykius mama gulejo ligoninej,tai prisiklausiau visko).Onkologiniame tai nesako nieko,liepia gydytis pas seimos gydytoja.O seimos gydytoja purtosi musu,nei sykio dar nebuvo pas mama atvaziavusi,tik as pas ja 1syki buvau.Ji linkusi manyti,kad visas mamos bedas turi spresti onkologiniame.Tai telieka gydytis visokiomis zolelemis ir pan.Nes chemijos jau nebeskiria del blogos fizines bukles.
Aciu Jums,kad viska taip smulkiai papasakojat!O Jusu mamai operuoja,o paskui vel atauga auglys toje pacioje vietoje ar kaip?
Mums sake,kad jokia chemija galvos neveikia,bet gal cia tik prie kruties mts.(nes mano mamai pirminis zidinys krutyje)