QUOTE(Liutukeee @ 2010 03 05, 16:09)
Kodel nelygino?Ogi todel,kad lengviausia parasyt jog nera su kuo sulygint.KT dare Onkologiniame,MR irgi(bet net nepaime ligos istorijos,o tik kazkoki israsa),uztat ir parase,kad neturi su kuo sulygint.O daugiau niekas ir nekomentavo,nes chemoterapeute juk nesupranta apie tai.Belieka kreiptis pas neurologus,bet ,kad mums pastoviai nesamones gaunasi.
Praeita syki pries pora menesiu priregistravau,o kai atejo laikas-tai pasirodo,kad jo nera,serga,laukiau kol pasveiks,o kai pasveiko-tai musu nieks nebepriime.Bet vistiek suradau to neurochirurgo mob.tel.ir asmeniskai prisiprasiau,kad priimtu.
Vat pries savaite atejo mamai eile daryt sirdies echoskopija poliklinikoj(laukem virs menesio,o anksciau Grybo g.darydavosi,bet ten kainuoja virs 300,beveik 400 su konsultacija
),labai nenorejo vaziuot,nes 8val.ryte,bet siaip ne taip nuvezem.Ir ka?Atejo daktar ir pasake,kad ji iseina i susirinkima,atvaziuokit kita diena arba laukit
,tik nezinia kiek-valanda-dvi-tris.Zodziu nelaukem,o veliau ir nebevaziavom,nes mama visgi nevaiksto,mums tokios keliones-didvyriskumo isbandymas.
Vat taip mums"sekasi"su valdiskomis gydymo istaigomis.Atrodo,kad kazkas tycia eina paskui mus ir kenkia.
Oi,mergaites,as Jums nepasakosiu kaip mums paskutiniu metu visur nesiseka.Kad ir ko imtumemes-viskas nesiseka.Ir visiskai nepriklauso nuo musu valios.Uzkerejimais netikiu,bet kartais imu galvot ar neuzkeike kazkas musu.
O jusu mamai taike spinduliavima?Mano mamai taike liepos menesi(kai surado mts.smegenyse),Chemoterapeute sako,kad antrasyk negalima,nes suminkstes smegenys.Kazi kaip is tikruju?
Sekantis MR nezinia kada,mums ju niekas neskiria.Dare pries nepilna menesi(nors gydytoja sake,kad kam to reikia),isprasiau,kad skirtu.Sekanti syki pati nesciau ligos istorija i MR,kad ir ka sakytu gydytojai.Kam isvis tirt jei neturi su kuo palygint.Siaip tai sake,kad dazniau nei kas 3men.nedaro.
Oi, brangioji, skubu atsakyti
Taip dėl smegenų vėžio mes visus reikalus, t.p. ir MR, derinam su neurochirurgu. Bent jau Klaipėdoj, turi rinkti ir saugoti visas MR nuotraukas, anksčiau nemokamos buvo, bet dabar berods po 20litukų reikia susimokėt, kad išduotų (tą pačią dieną ten vietoj), o jų būna 2 arba 3 (tokios dideles, kur daug galvos mažų nuotraukyčių susideda). Tada jas reikia vėl atsivežti sekančiam tyrimui, kad sulyginti. Mums MR daro kiekvieną kartą pablogėjus būklei (o po to jau sekdavo operacijos) arba neurochirurgas nustato kada vėl atvažiuoti, bet teisingai, dažniau nei 3mėn nedaro, nežinau ar extra atveju gali ... mums 3-čia operacija buvo 2008 vasarą, tai nuo tada MR daromės kas 6mėn. Bet kame reikalas su tais palyginimais iš nuotraukų ir atsakymų rašymais, tai per kelis metus jau susigaudžiau, kad tos moterytės, kurios daro MR ir yra pagrindinės nuotraukų aiškintojos ir lygintojos, kadangi neurochirurgas tik nubėgęs pas jas pasikonsultuoti - gali mums atsakymą pasakyti, o jis taigi ir pats mato tas nuotraukas ir supranta, bet be jų konsultacijos neišsiverčia... O vienakart buvo taip, kad gyd atostogavo, tai tos moterytės man ats ir susakė... Beja, dabar tokia jau sistema išvystyta, kad jie savo kompuose išsisaugo visas MR nuotraukas ir jas kompuose net lygina, tik sako, kad geriau ir mums nusipirkus, o jei vdrug prapultų toj sistemoj ar pan. Tai jūs turit sakyt, kad jums blogėja su galva ir norit žinot ats., kažkas vistiek gali pakomentuot jūsų MR nuotrauką ir be lyginimų... Šiaip daug painiavos, daug nedasakymų is daktarų pusės, skuba lekia jie, galvoja, kad mums savaime aišku turėtų būt ar, kad nėra reikalo mums tiek daug ir žinoti...
Taip, mums irgi tik vieną kartą taikė tiek radioterapiją, tiek chemo. Radio iškart po pirmos operacijos, o chemo - po antros, irgi sakė, kad daugiau negalima... O jūsų Mama nuo kada nebevaikšto? Mano dar vaikšto, bet silpnėja jos fizioliginės galimybės, labai šalta jai visuomet ir neišbūna ilgai niekur, neišsėdi, labai daug miega... Jus perspėjo dėl galimų paralyžių? Mano Mamai kairė pusė labai pasilpusi, maudžia ir visaip kitaip kamuoja, yra silpnesnė, bet dar valdo...
Tikrai kitą kartą vežkitės ligos istoriją ir sakykit, kad lauksit tiek, kiek reikės, kad tik atsakymą gautumėt apie dabartinę padėtį ir perspektyvas ir kaip dar galima padėti. Jau dabar užsirašykit į eilę, kad 3mėn suėjus galėtumėt iškart darytis MR, o jei taip būtų, kad į ligoninę atsidurtų anksčiau, tai jie jau be eilių pasidarytų, manau... O kokią jums pagalbą siūlo dėl metastazių smegenyse?
O dėl tų "sekimusi", tai sutapimas mums didžiulis...
Ačiū Dievui, kad man nors ne su mama, o man vienai asmeniškai. Nu tai vistiek jau maniau, kad blogiau būt nebegali, tai dar kad prasidėjo nelaimės man viena po kitos, ir jau per tris paskutinius mėnesius baigiu visko netekti... Jau norėjau naują temelę SM atidaryti, kad gal čia prakeiksmas koks ir pan., bet susilaikiau... Protingi žmonės sako, kad viską savo mintimis prisišaukiame, bet patikėkit, visas buvau optimistė, pozityvistė ohohoooo, o dabar tos nelaimės baigia į neviltį įvaryti, nesuprantu, kokiomis mintimis aš tai galėjau prisišaukti... Nežinau, ar jūs tikinti, bet gal melstis reikia mums daugiau
Stenkimės, nepalūžkim