Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 24

QUOTE(NBA @ 2010 03 17, 22:14)
Kai gydotės pirmą kartą, manau tikrai dar nebūtina dėtis portą.
Manau prie ilgų vaistų lašinimų portas tikrai labai geras variantas.

Taip. Daktare lygiai ta pati pasake...
QUOTE(Deganti @ 2010 03 18, 00:18)
man tai juokingiausia, kai as paaiskinu, kas kaip, kodel nera venu, bet ne, atsiranda didvyriu bandanciu idurt  mirksiukas.gif

As nuolat susiduriu su tokiu poziuriu, nes del skydliaukes turiu daznai krauja priduot. Yra zmoniu, kuriems atrodo, kad nors situacija nepakeiciama jau, jis tikrai ras ta vena...
Tenka kategoriskai neleisti prie alkunes ieskot venu ir viskas... Aciu Dievui, kolkas randa plastakoje. Ir vidineje puseje tarp alkunes ir plastakos.

QUOTE(rita606 @ 2010 03 18, 06:00)
4u.gif labas merginos gal priimsit ir mane i savo saunia kompanija. ax.gif As taip pat sergu gimdos kaklelio veziu,bet lyg ir plauciuose yra metastaziu.Gyvenu anglijoj,bet cia nezinau su kuo bendraut.sianakt visa nakti skaiciau jusu foruma,o asaros pacios biro,o tuo paciu ir dziaugiausi,kad jus cia visos tokios saunuoles bigsmile.gif. ax.gif

ax.gif Sveika... Asaros apvalo organizma... Laikykis. Ilgas kelias pries akis 4u.gif Bet jis teikiantis vilciu.
Atsakyti
labas, mergiukai, kiek visko priraset doh.gif
something else, o kas tavo mamai?
as turiu (turiu vilciu, kad jau tik turejau... ax.gif ) tiesiosios zarnos "bumbuliuka", kaip ir ifauru mamyte. gavau folfox'a, lasindavo po 3 paras non-stop, kas dvi savaites. tas 5fu salyginai nepiktas, nei plaukai krenta, nei ka, gali papykinti (mano palatos kaimyne pykindavo juodai, o kitai - visai nulis emociju). o stai papildomi geriai - as gavau oxaliplatina - tai fuj fuj fuj.
del porto nieko negaliu pasakyti, as dar venas tais laikais turejau, tai jas ir naudojo... nezinau kaip su portais, bet net ir su ilgo lasinimo pompomis ne kiekviena sesute mokejo dirbti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2010 03 18, 09:03)
something else, o kas tavo  mamai?

Gimdos kaklelio v., II B st. (mistinis variantas, turint minty vėliau sekusius procesus). Epopėjos fragmentai: diagnozė 2007 birželį; spinduliavimas, radikali histerektomija, chemoterapija (Cisplatina); po 3 mėn recidyvas (mts. limfmazgiuose) - chemoterapija (Cisplatina + Topotekanas), po metų recidyvas (mts. limfmazgiuose) - limf. šalinimas; šiai dienai progresas - limf. neoperuotinoje vietoje, numatyta 5Fu.
Kas mane konkrečiai neramina - 5Fu nėra stipresnis vaistas už Topotekaną (iš kurio mūsų atveju tikėtasi didžiausio efekto, bet peržiūrėjus ligos istoriją akivaizdu, kad jo iš esmės kaip ir nebuvo). Tiesiog kitoks. Taigi dabar belieka viltis, kad tas kitoniškumas bus tai, ko reikia.

QUOTE(ragnez @ 2010 03 18, 09:03)
gavau folfox'a, lasindavo po 3 paras non-stop, kas dvi savaites.

Mūsų variantas - 5 paros. Non stop reiškia ką - dieną naktį?

Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 03 18, 09:31)
Mūsų variantas - 5 paros. Non stop reiškia ką - dieną naktį?

taip, man mazdaug 50 valandu be pertrauku budavo prijungta lasine
Atsakyti

Ačiū,mergaitės už palaikymą,atrodo jau nuotaikos geresnės.

Turiu aš portą,tą paprastą už 700lt,būna ir brangesnių.Man įstatymo operacija nebuvo labai maloni,bet ir pakenčiama.Kol surado veną portui įstatyti truputi skaudėjo.Bet
reikejo statyti,nes vaistai ,kurie turi sulašėti per valandą,man lašėdavo ir dvi,ir tris.
Portas geras dalykas,tik gaila mažai medikių moka juo naudotis.
Atsakyti
shaiba, kaip smagu matyti heart.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2010 03 18, 09:44)
taip, man mazdaug 50 valandu be pertrauku budavo prijungta lasine

och....

QUOTE(shaiba @ 2010 03 18, 09:57)
Portas geras dalykas,tik gaila mažai medikių moka juo naudotis.

Kadangi mums jį rekomendavo gydanti chemoterapeutė ir pridūrė, esą jų skyriuje esti keletas portus turinčių ligonių, turiu vilties, kad ten rasis mokančių juo naudotis...
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 03 15, 14:50)
Nesigąsdinkite. Prasti kraujo rodikliai dar ne pasaulio pabaiga - yra vaistukų (filgrastimas), kurių suleidus leukocitai atstatomi mirksiukas.gif Jei gydytojai neužsimins, pasiteiraukite pati. Kartais taip reikia smile.gif  Būkite stipri ir drąsi.

chemijos jam si karta nedare, darys tik kita savaite. O del vaistu tai sake pries chemija geriau nereikia, geriausia iskart po chemijos. nes leukocitai tik atsiranda dar jauni ir chemija juos uzmusa. Guanas negeriau o blogiau.
QUOTE(SVETA K. @ 2010 03 15, 17:39)
salexa ,teciui tikriausiai taip pat limfoma? Tai leukocitai ir turi "kristi",tik nelabai supratau,koki skaiciu tu parasei g.gif aisku kad priimsim mirksiukas.gif O is kokio miesto,kiek teciui metu?

Jam yra smulkiuju lasteliu neuroendokrinine karcinoma. O leukocitai 2.6 bet juk tukstanciais yra tai taip parasiau. Esam is kretingos raj, o teciui 49 metai, geguze bus 50.
Atsakyti
Zinau, kad Santariskiu klinikose, chemoterapijos skyriuje tikrai bent 2-3 paneles turejo portus, negirdejau blogu atsiliepimu apie sesuciud arba, susitvarkydavo ten. Jei man butu siuloma, tai butinai rinkciausi, nes esu prisiziurejus, kaip vargsta tos, kurioms lasinama po 3 paras per iprastus kateterius, su portu zymiai daugiau laisves.
O kaina man neatrodo labai didele. Kai kurios juk pakistukam ir iv. papildam isleidzia net daugiau ax.gif
Atsakyti
unsure.gif aciu laikausi,bet buna taip sunku kartais.Apie gydyma nieko neismanau,bet tas ismanymas su laiku ateis blush2.gif as tikiuosi.Oir to gydymo tiek ir tebuvo. 4u.gif o gal is pradziu visus taip gydo?
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 03 18, 01:42)
Infaru, o kaip dabar Jūsų mamytė? Ar chemo davė pageidaujamą rezultatą?
Beje, šiandien chemoterapeutės paklausiau dėl Avastino. Atsakė tai, ką ir žinojau - mūsų atveju nėra reikiamų indikacijų, kad skirtų. Bet ji pridūrė, kas Avastinas - mokamas. Jūs mokėjote?

Laikosi palengva...Šiandien tai be nuotaikos, nes spaudimas nukritęs....
Avstiną kurį laiką gavome kompensuojamą, nes tiko pagal ligą ir kitus parametrus, o dabar jau nebegali kompensuot....Bet gavome apie 9 mėnesius. Kaina jo žvėriška.... doh.gif
Adis irgi buvo avastino davusi kaip labdarą per klinikas ...
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2010 03 18, 11:25)
Zinau, kad Santariskiu klinikose, chemoterapijos skyriuje tikrai bent 2-3 paneles turejo portus, negirdejau blogu atsiliepimu apie sesuciud arba, susitvarkydavo ten. Jei man butu siuloma, tai butinai rinkciausi, nes esu prisiziurejus, kaip vargsta tos, kurioms lasinama po 3 paras per iprastus kateterius, su portu zymiai daugiau laisves.
O kaina man neatrodo labai didele. Kai kurios juk pakistukam ir iv. papildam isleidzia net daugiau  ax.gif

Tai gerai.
Nes pries dvejus metus (kai chemija turejau) tik vienintele Vita buvo apmokyta. Kitos kratesi to malonumo. ax.gif
Vilniuje portus puikiai isiuna gyd. Stratilatovas. Gal ir kiti. Bet girdejau apie ji.
Atsakyti