Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 24

QUOTE(NBA @ 2010 03 18, 00:26)
Taip penktą. Mūsų su Adis vienos rūšies, HER su trimis minusais. Nėra kitų  vaistų tik chemoterapija. Jaučiuosi pakankamai gerai, bent kol kas. Nuotaikų, aišku, būna visokių, bet naudoju antidepresantus.

o mano navikinių ląstelių reakcija su ER ir PR (čia gal estrogenai ir progest?) stipriai teigiama. Reakcija su HER2 neigiama (0). Tokia išvada po darinio virš raktikaulio tyrinėjimo po operacijos 2007m. bal.24 d.(oper.)

Tai gal ir labanaktukas visoms..., nes ryte nepjėgiu laiku atsikelti, matomai NYCOFLOX taip veikia, labai sunku ryta atsičiūkinti : lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patr: 17 kovo 2010 - 22:38
QUOTE(something else @ 2010 03 17, 19:09)
smile.gif Būtų gera žinia, tik, matyt, jei kombinuos su Cisplatina, vilčių į šį reikalą daug dėti nevertėtų... Nors, beje, kai pati pirmoji chemo buvo vien Cisplatina, nors ir nemažai plaukų išslinko, bet dalis atsilaikė.
Dėkui už info 4u.gif Gal žinote, ar didelė tikimybė, jog jis "neprigis". Gydytoja minėjo, kad pasitaiko, bet konkrečiau neišsiklausinėjau. Kaip suprantu, portas ir jo įstatymas net dalinai nekompensuojami?

Būtent, kombinacijos gadina: mama gavo FOLFOX schemą (oksaliplatina+kalcio folinatas +5FU), tai plaukai buvo savo vietoje, praretėjo šiek tiek..O po FOLFIRI (irinotekanas+kalcio folinatas +5FU) - iš karto basutė...

QUOTE(Patr @ 2010 03 17, 23:18)
NBA -Penktą kartą, o Dievuliau ir kaip jaučiatės?

O per kiek laiko tas penktas kartas??

Nes mano mamukė per 2 metus jau gavo 4 schemas+vasarą 5FU su avastinu...

rasų lanka, išlįsk...bene pomodoriukus pikiuoji? - mano mama jau rengiasi šiai procedūrai... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Patr @ 2010 03 18, 00:06)
SVETA pasikeitė nuotraukytę  ax.gif

QUOTE(saulėlydis* @ 2010 03 18, 00:14)
Pastebėjau, graži  mirksiukas.gif

Pavasaris nail.gif

NBA console.gif laikykis,gerai nors kad savijauta nebloga 4u.gif

O as tu PORTu bijau unsure.gif Tik pagalvoju-silpna darosi,net nezinau kodel,man siule nuo pat pirmos chemijos,nes vienos blogos visa gyvenima,bet kazkaip pvyko ir be jo...Man dar baisu del to kateterio prieziuros,kaip paciai praplauti kiekviena diena ir t.t. mano pazistama mergina "pagavo" stafilokoka,sako kad i kateteri kazkokia zaraza inese ir kad daznai taip buna.

TIKESIU heart.gif

something else ,liudna del recydivo verysad.gif Linkiu kad sis gydymas butu ko lengvesnis ir sekmingas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2010 03 17, 23:33)
Pavasaris  nail.gif

NBA  console.gif laikykis,gerai nors kad savijauta nebloga 4u.gif

O as tu PORTu bijau unsure.gif Tik pagalvoju-silpna darosi,net nezinau kodel,man siule nuo pat pirmos chemijos,nes vienos blogos visa gyvenima,bet kazkaip pvyko ir be jo...Man dar baisu del to kateterio prieziuros,kaip paciai praplauti kiekviena diena ir t.t. mano pazistama mergina "pagavo" stafilokoka,sako kad i kateteri kazkokia zaraza inese ir kad daznai taip buna.

TIKESIU  heart.gif

something else ,liudna del recydivo verysad.gif Linkiu kad sis gydymas butu ko lengvesnis ir sekmingas 4u.gif

jei tektu gydytis antra karta - tik portas, neturiu nei vienos venos (aisku ir pati kalta nesistatydavau kateterio, nes gi ejau i darba, o nieks ir nepaprotino), kai tik reikia operuotis taip beda, kur laseline pajung (kad ir gimdymas, nes teko skatint), visa laime toj seimos klinikoj kur prisirasius nuostabios sesutes sugeba pataikyt kazkur sone ir nepalikt didziules melynes, su kuriomis pastoviai griztu is kliniku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2010 03 18, 00:45)
jei tektu gydytis antra karta - tik portas, neturiu nei vienos venos (aisku ir pati kalta nesistatydavau kateterio, nes gi ejau i darba, o nieks ir nepaprotino), kai tik reikia operuotis taip beda, kur laseline pajung (kad ir gimdymas, nes teko skatint), visa laime toj seimos klinikoj kur prisirasius nuostabios sesutes sugeba pataikyt kazkur sone ir nepalikt didziules melynes, su kuriomis pastoviai griztu is kliniku  4u.gif

Žinoma, prie šitos ligelės jau ir venų sienelės išplonėja, ir kitų bėdų atsiranda, bet prieš savaitę nelabai kaip pasijutau, šeimos klinikoje turėjau pasidaryti tyrimus, tai sesutė labai maloniai paaiškino, kad reikia gerai užspaust dūrio vietą (jokiu būdu ne sulenkinėti ranką ar pan.) Tada beveik nelieka tikimybės mėlynėms susidaryti...
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2010 03 18, 01:45)
jei tektu gydytis antra karta - tik portas

Ne,nu tai aisku drinks_cheers.gif Man kur tik nestate kateteri doh.gif o ir pries statyma laikiau ilgai rankas po karstu vandeniu,kad geriau matytusi o dabar per patikrinimus priespaskutini karta kazkiek daug kartu,rodos 6 dure,kol neiskviete sesele is reanimacijos,ta is antro karto pataike.As irgi znoma statyciau porta,bet bijau blush2.gif Bet pries transplantacija,kaip tai merginai,man atrodo niekas ir neklaustu nori -nenori
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 18 kovo 2010 - 00:07
QUOTE(ifauru @ 2010 03 18, 00:02)
Žinoma, prie šitos ligelės jau ir venų sienelės išplonėja, ir kitų bėdų atsiranda, bet prieš savaitę nelabai kaip pasijutau, šeimos klinikoje turėjau pasidaryti tyrimus, tai sesutė labai maloniai paaiškino, kad reikia gerai užspaust dūrio vietą (jokiu būdu ne sulenkinėti ranką ar pan.) Tada beveik nelieka tikimybės mėlynėms susidaryti...

tas tiesa, o bet taciau, kai atsiduriau priimamajam su sulauzyta koja ir paaiskinau, kad venu cia nera, man buvo pasakyta, kad ras, na ir rado idure, paeme krauja, benesant i labaratorija jis ten sukresejo ar kas nutiko, na analizu nepadarysi, ateina statyt lasines, nes ikiso kateteri, atidaro ir is venos oras puciasi, toki bajeri maciau pirmakart, teko perdurt i plastaka, man tai juokingiausia, kai as paaiskinu, kas kaip, kodel nera venu, bet ne, atsiranda didvyriu bandanciu idurt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2010 03 18, 01:18)
tas tiesa, o bet taciau, kai atsiduriau priimamajam su sulauzyta koja ir paaiskinau, kad venu cia nera, man buvo pasakyta, kad ras, na ir rado idure, paeme krauja, benesant i labaratorija jis ten sukresejo ar kas nutiko, na analizu nepadarysi, ateina statyt lasines, nes ikiso kateteri, atidaro ir is venos oras puciasi, toki bajeri maciau pirmakart, teko perdurt i plastaka, man tai juokingiausia, kai as paaiskinu, kas kaip, kodel nera venu, bet ne, atsiranda didvyriu bandanciu idurt  mirksiukas.gif

Eiliniai lietuviškos medicinos bajeriai... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2010 03 18, 02:18)
idure, paeme krauja, benesant i labaratorija jis ten sukresejo ar kas nutiko

Va ir man jau du kartus taip buvo,ir tai mano pazistamai taip buvo,idomu kodel g.gif Ar cia taip buna kartais visiems,ar del kokiu nors klaidu,paimant krauja,ar kokie reagentai nekokybiski,ar del pacio kraujo g.gif Kazkaip smalsu pasidare
Atsakyti
Ačiū, mergaitės, už nuomones dėl porto - įtikinote, skambinsiu rytoj į klinikas smile.gif

QUOTE(NBA @ 2010 03 17, 22:28)
Nuotaikų, aišku, būna visokių, bet naudoju antidepresantus.

Sakykit, ar antidepresantai Jums kompensuojami? Nes mums onkologiniame psichologė pareiškė, kad "čia ne toks atvejis", kad kompensuotų ir parašė paprastą receptą. Nors tuos pačius vaistus gali kompensuoti. Likau nuoširdžiai nustebusi.

QUOTE(ifauru @ 2010 03 17, 22:41)
Nes mano mamukė  per 2 metus jau gavo 4 schemas+vasarą 5FU su avastinu...

Infaru, o kaip dabar Jūsų mamytė? Ar chemo davė pageidaujamą rezultatą?
Beje, šiandien chemoterapeutės paklausiau dėl Avastino. Atsakė tai, ką ir žinojau - mūsų atveju nėra reikiamų indikacijų, kad skirtų. Bet ji pridūrė, kas Avastinas - mokamas. Jūs mokėjote?

QUOTE(SVETA K. @ 2010 03 17, 23:33)

Yra kaip yra. Duokdie, kad šitos kančios atneštų vėlesnį palengvėjimą. Mamos psichologinė būsena tragiška, kaip ir fizinė - iškankinta skausmo ... Pažiūrėjau šiandien iš šalies, tokia mažutė, tokia jauna, vos penkiasdešimties... Skauda širdį. Bet - tikiu. Labai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Blusiukė @ 2010 03 14, 14:15)
Liutuke, kaip tavo kaulu skausmai?
Jei vis dar skauda, gali pabandyti mano drauges metoda, vakare pries miega pasimasazuot silta (jokiais budais ne karsta) duso srovele, jei skausmas nervinio/nuovargio pagrindu - atpalaiduoja.

Ai,tai uzeina,tai praeina,nera net laiko apie tai galvoti. blush2.gif Aciu,kad klausiate.Butinai pasinaudosiu patarimu!Dekui! wub.gif

QUOTE(V.Z. @ 2010 03 14, 21:48)
nereikia i mane kreiptis JUS  4u.gif  As dar pakankamai jauna, ir kazkaip idomiai skamba, nes man dar iki 30 nemazai liko smile.gif
Vaikutis ir yra tas variklis kuris varo mane i darba, varo susitikti su draugais. Vaikutis man pats didziausias turtas!! be jo as neistverciau to skausmo, kuris grauzia mano sirdi.. Ir vaikas daznai prisimena teti.. tada labai skauda buna.. Kai netekau vyro, vaikui tebuvo 2 m. ir beveik 2 men. Vat ir galvoju ar jis atsimins ji? Kasdien pats vaikas primena man apie teti.. pradeda zaisti ir sako, va tetei nesu masina... Atrodo plys sirdis tokiomis akimirkomis..

wub.gif Smagu girdet,kad neuzsidarot savyje.O vaikutis kazi ar atsimins teti,nors as tai atsimenu 1epizoda kai dar vezime gulejau(gal kokiu metuku buvau).O Tu jei jam visalaik pasakosi apie teti,ziuresit nuotraukas-tai ir atsimins is to, atrodys,kad pats atsimena wub.gif

Oi,mergaites,einu miegucio,o norejau daug parasyti,bet akys limpa,nespeju nieko.

Stiprybes visoms!
Atsakyti
4u.gif labas merginos gal priimsit ir mane i savo saunia kompanija. ax.gif As taip pat sergu gimdos kaklelio veziu,bet lyg ir plauciuose yra metastaziu.Gyvenu anglijoj,bet cia nezinau su kuo bendraut.sianakt visa nakti skaiciau jusu foruma,o asaros pacios biro,o tuo paciu ir dziaugiausi,kad jus cia visos tokios saunuoles bigsmile.gif. ax.gif
Atsakyti