Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 24

QUOTE(-Julija- @ 2010 03 14, 03:15)
Sveikos,

gal primintumete pavarde gydytojos Vilniaus Onkologiniame,

Parašiau į az
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2010 03 13, 21:49)
Man skaudedavo ir kojas ir rankas per sanarius,gydytoja sakydavo,kad chemija atakuoja zmogaus jautriausias vietas.Paikonsultuokit su gydytoja mirksiukas.gif .

Ir man labai skaudejo. Del kelio sanario skausmo paeit buvo sudetinga.

V.Z....laikas biski apmalsins skausma, bet jis niekad nedings... Artimieji lieka musu atmintyje visam gyvenimui, kuris tesiasi... console.gif
Atsakyti
QUOTE(-Julija- @ 2010 03 14, 04:15)
Sveikos,

gal primintumete pavarde gydytojos Vilniaus Onkologiniame, kuri kazkoki ypatinga gydyma tam tikriems ligoniams taiko? Nepamenu nei kokiems, nei ka, bet pamenu kalbedavote, kad vienus gydo, kitu atsisako. Gal suprasite apie ka kalbu.

Turbut Bloznelyte.
QUOTE(renatuxaass @ 2010 03 14, 08:48)
CIA gal Bloznelyte?be ji nebedirba onkologiniae, privaciai tik

Kodel nebedirba?Tikrai dirba.Pries pora savaiciu buvau.Priimineja antradieniais,ligonines 4aukste.
Atsakyti
Liutuke, kaip tavo kaulu skausmai?
Jei vis dar skauda, gali pabandyti mano drauges metoda, vakare pries miega pasimasazuot silta (jokiais budais ne karsta) duso srovele, jei skausmas nervinio/nuovargio pagrindu - atpalaiduoja.
Atsakyti
Straipsnis. Tvirtybei palaikyti.
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2010 03 14, 16:47)

Aciu,arune,labai patiko man tas straipsnis,daug ten svesiu minciu,viena is ju:"Mano auklėtoja sakydavo: tu žiūrėk į žmogų geromis akimis, ir jis blogas nebus".Tikrai su tom sutinku ir kiek imanoma visada stengiuosi taip daryti...

Atsimenu buvo cia kazkada diskusija apie tai "ka man dave liga",aisku nereikia niekam tokiu "dovanu",bet...siandien pagalvojau kad mes visos ismokome dziaugtis gyvenimu,dziaugtis saules spinduleliu,pavasario veju,jura...va uz mano lango dabar cirskia zvirblis ir man smagu i ji ziureti.Ta gyvenimo dziaugsma,dziaugsma kad tu esi, turi visi vaikai,o veliau daug kas ji praranda...bent pas mane po diagnozes toks troskimas gyventi... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 14 kovo 2010 - 16:52
QUOTE(Liutukeee @ 2010 03 14, 13:54)
Turbut Bloznelyte.

Taip Bloznelyte. Jau gavau kontaktus. Gal galite kas papasakoti kuo ji konkreciai uzsiima? Kokia jos veiklos sritis?
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2010 03 14, 16:47)

Ačiū, Arūne 4u.gif

Ir sveikutės, Mergaitės hi.gif
Atsakyti
Labukas visom,
gal turit minčių, kaip man sustot valgyt? g.gif Bijau, kad dailūs Boguševičiaus pjūviai nenueitų per niek rolleyes.gif O jei rimtai, tai iki pietų turiu kramsnot, kad nejausčiau kažkokio šleikštuliuko gerklėj.

QUOTE(Patr @ 2010 03 13, 23:05)
GREK, kažką praleidau ir nepamenu kokią chemiją Tu gauni, bet svarbu, kad jauties gerai.

Tiesą sakant neklausiau kokia ji, lašino bespalvę, raudoną ir tą paslėptą nuo šviesos po maišeliu. Bandysiu užrašyt iš knygelės vaistų pavadinimus: 5-Fluorouracil-Ebewe, Doxorubicin-Teva, Endoxan Asta. Nu va, dabar jau prašyčiau pakomentuoti, kad jau surašiau, gal kuriai lašina ar lašino šitą kokteiliuką? Beje, man kompensavo ir vaistus nuo pykinimo, kažkur skaičiau, kad nekompensuoja kai kam, bet nežinau nuo ko čia priklauso.

QUOTE(SVETA K. @ 2010 03 14, 00:07)
Grek ,as dar norejau klausti,kokio amziaus tavo vaikuciai rolleyes.gif Tai vienmeties musu pupos smile.gif Labai idomus dabar tas amzius wub.gif Jau tiek sneka,masto,bet ir oziu padaugejo,kaip dabar sako "treju metu krize" doh.gif Cia as biski ne i tema blush2.gif bet pralinksminsiu jus truputi biggrin.gif Neseniai vyresnioji ruosiasi kazkur iseiti,o mazoji aplink ja vis laksto ir sako:"Patepk man dezodorantu pazastys,as eisiu i diskoteka!" lotuliukas.gif

Dukrai gegužės pabaigoj bus 12, o mažiui sausį suėjo 3 wub.gif Taip kad tikrai turiu dėl ko pasistengti pasveikti, tai mano varomoji jėga. Negaliu mažiui pasiskūsti, kad man skauda, sako: "Tai tu užsiklijuok leislą (tipo, pleistrą) ant to pilvo ir galėsi mane pakelt tada, ir neskaudės".
Šnekučiai jie mūsų mažieji wub.gif mano labai mėgsta dainuot, daug dainelių moka, tai vakare turiu išklausyt visus švepliuko koncertus lotuliukas.gif

QUOTE(SVETA K. @ 2010 03 14, 01:11)
Tikrai visko gali buti,kaip rasu lanka rase,tai neissigask labai,baigsis chemija-atsistatys viskas po truputi 4u.gif Man ne tik nukrito plaukai nuo visu vietu,bet ir nagai nuejo ir oda gabalais nusilupdavo nuo pedu,ranku ir liezuvis viena kart nusilupo,baisu,bet praeina,reikia atkenteti ta laika.stiprybes 4u.gif

blink.gif gal jau negąsdinkit daugiau

QUOTE(arune @ 2010 03 14, 15:47)

ech, iš kokio šulinio pasisemt tiek kantrybės unsure.gif

QUOTE(SVETA K. @ 2010 03 14, 17:51)
daug ten svesiu minciu,viena is ju:"Mano auklėtoja sakydavo: tu žiūrėk į žmogų geromis akimis, ir jis blogas nebus".Tikrai su tom sutinku ir kiek imanoma visada stengiuosi taip daryti...

Atsimenu buvo cia kazkada diskusija apie tai "ka man dave liga",aisku nereikia niekam tokiu "dovanu",bet...siandien pagalvojau kad mes visos ismokome dziaugtis gyvenimu,dziaugtis saules spinduleliu,pavasario veju,jura...va uz mano lango dabar cirskia zvirblis ir man smagu i ji ziureti.Ta gyvenimo dziaugsma,dziaugsma kad tu esi, turi visi vaikai,o veliau daug kas ji praranda...bent pas mane po diagnozes toks troskimas gyventi... wub.gif

Aga, ir man užstrigo šita mintis wub.gif

Aš tai dar negaliu pasigirt ištverme, dar vis atrodo, kad tai vyksta ne man, kad sapnuoju. Protas sako viena, o širdis - kita. Galvoj tokia makalynė: baimė, liūdesys, pyktis, nusivylimas ir daug daug visko. Neverkiu, net to nepajėgiu, tik žinau, kad negaliu pasiduot, turiu laimėt šitą kovą bet kokia kaina, bet kokiom priemonėm.

Oi, kaip aš čia liūdnai, negaliu taip užbaigt. Einu dar į kitą skyrelį paskaitinėt, kaip čia su tuo daržu balkone. Prisipirkau sėklų, ryt pirmadienis, puiki diena pradėt ką nors veikt. Žodžiu, pasižadu susisėt visas sėklytes, ką nusipirkau, nes dar tik pipirnė vieniša auga lėkštutėj ax.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
aš čia vėl su klausimais blush2.gif daug pasiskaitau pas Jus bet pasisakyti nesigauna dar kolkas, o va kai reiklas prispaudžia tai klausiu
Koks tepaliukas ar vaistas tinka kai išopėja burna? Tėčiui po pirmos chemijos žaizdos burnoj, žinau kad rašėt bet kažkaip nerandu, o norėčiau kuo greičiau padėti. Ačiu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2010 03 14, 20:43)
1.blink.gif gal jau negąsdinkit daugiau

2.Aš tai dar negaliu pasigirt ištverme, dar vis atrodo, kad tai vyksta ne man, kad sapnuoju. Protas sako viena, o širdis - kita. Galvoj tokia makalynė: baimė, liūdesys, pyktis, nusivylimas ir daug daug visko. Neverkiu, net to nepajėgiu, tik žinau, kad negaliu pasiduot, turiu laimėt šitą kovą bet kokia kaina, bet kokiom priemonėm.

1.Tikrai nenorejau gasdinti,atsiprasau blush2.gif Kaip tik norejau "nuraminti",bet jauciu netinka cia tas zodis..Man asmeniskai buvo lengviau kai zinojau kad taip buna,kad ne man vienai ir kad tikrai praeis tie salutiniai chemiju poveikiai.Ir del to praeidavo baime.Tai ir norejau pasakyti kad buti gali visko ir skaudeti visur,bet nereiskia kad tikrai taip bus visiems,labai daug kas gana lengvai pernesa visa gydyma 4u.gif

2.Suprantu tave console.gif Ir as panasiai galvojau,kazkaip susikaupiau,nusiteikiau tiesiog kovoti,atkenteti ,praverkti,kartais pratyleti ta laiko tarpa kad pasveikti.O ta istverme ateina veliau,ir nelygink dabar saves pvz. su manim ar su kitais,kas jau praejo gydyma ir dabar remisijoje,cia skirtingi dalykai.Zymiai sunkiau kai gydaisi...
Atsakyti
QUOTE(Japoniene @ 2010 03 14, 20:53)
Koks tepaliukas ar vaistas tinka kai išopėja burna? Tėčiui po pirmos chemijos žaizdos burnoj, žinau kad rašėt bet kažkaip nerandu, o norėčiau kuo greičiau padėti. 

Iš medicininių - Daktarin gelis, Kamistad skaliklis (žiūrėti , kad nebūtų alkoholio), Karbosan gelis, Gelclair (koncentruotas burnos gelis, uždeda plėvelę ir sumažina skausmą valgant. Brangus).
Taip pat žaizdeles galima tepti bičių pikiu. Rašo, kad gleivinės opoms tinka ir propolio aliejus, bet nežinau, ar kas jį vartojo... g.gif
Iš liaudiškų - galima skalauti stipriu ramunėlių , šalavijų arba medetkų nuoviru.
Maistas neaštrus, sutrintas į košelę. Po kiekvieno valgio būtinai gerai išsiskalauti burną, kad neliktų maisto likučių. Dantų šepetėlis tik minkštas, dantų pasta - tik švelni.
Mano mamytė visą laiką skalavo Tantum verde skalikliu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 14 kovo 2010 - 19:15