Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 24

QUOTE(SVETA K. @ 2010 03 13, 18:01)
Man kazkokie skausmai atsirado krutineje ir sone is kaires unsure.gif Nestiprus ,bet kai dabar isiklausai i bet kokius neaiskus simptomus,tai prisigalvoju jau visko rolleyes.gif Nurasau dar kad gal nuo nervu,gal su sirdim ,nes po gygymo ir "streikoja" kartais.Ir dar buna man kai truksta oro,ar kaip nors palenkiu galva,ar pati pasilenkiu pradeda tamseti akyse ir kaip sirdys plaka stipriai stipriai,bet ne savo vietoje,o kazkur prie kaklo g.gif Ir atrodo jeigu greit nepakeisiu padetes,ar neatsisesiu,toj nualpsiu,kas cia galetu buti...balandzio 6 pas gydytoja,at visokiu durnu minciu jau pilna galva doh.gif 

SVETUK 4u.gif - tai tikrai nuo nervų ir įtampos. Juk išleidai į jūreles vyrą, mūsų temutėse žinelių gausa. Gal tau reikia vaistukų širdutei pastiprinti(kalio, magnio ar pan.) Nežinau, ar gali vartoti kokius vitaminus? Jei tamsėja akelėse, gal spaudimas per žemas? (aš su mažu visą laiką - tai dažnai tamsėja, ypatingai atsitūpus). Kai taip yra pabandyk ramiai ir giliai kelis kartus įkvėpti ir iškvėpti, nesusilenkus į priekį, o kaip tik pasistenk atlošti kiek gali pečius. Taip daugiau plaučiai gaus deguonies. Gal pravartu būtų ir raminančių lašiukų ar arbatėlės kurį laiką pagerti... Tiesiog , kad bent truputi atrastum ramybės...
Nepripaišinėk sau ligelės jokios. Pati žinau, kaip skauda, negaluoju ir dar visokių dalykų jaučiu prieš savo gydytojų konsultacijas ir prieš mamytės taip pat. Baigiasi jos - baigiasi ir negalavimai....Tai nerviukai. Laikykis ... wub.gif

V.Z. - console.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 13 kovo 2010 - 19:04
QUOTE(V.Z. @ 2010 03 13, 16:02)
Taip ilgai nerasiau..

unsure.gif laikykis, apsikabinkit stipriai su mažiuku ir laikykitės, pamažu praradimo skausmas atlėgsta, tik gaila, kad negalim pasakyt, kad greitai viskas susitvarkys.

QUOTE(A-Z @ 2010 03 13, 16:18)
man tai pirmą chemijos dieną parašė. Tu juk turi kažką nunešti savo šeimos gyd., nes turėsi kraują tikrintis dažnai ir pan. Šeimos gyd. išduoda nedarbingumo paž., jei reikia. nebijok paprašyti gydančios gydytojos ar sesutės. kai baigsis gydymas, tai komisa sakys - ko nori, pasveikai 4u.gif
Iš visos širdies ir linkiu, kad tai pasakytųvisoms mums ir mūsų ligoniukams.

g.gif aga, supratau tada.

QUOTE(SVETA K. @ 2010 03 13, 17:01)
*Grek ,geriau tvarkyk neigaluma gydymo metu,nes po gydymo tikrai gali duoti mazesnius procentus,o tai ir maziau pinigeliu ax.gif Kad savijauta gera tai  thumbup.gif Bet visai dar neatsipalaidok mirksiukas.gif Man atrodo su tavo gydymo shema dar gali kraukas nukristi,bet po pirmos gal ir nelabai jis nukris

**O as su vaikais vel viena nuo vakar,isplauke vyras 3.5 menesiams,liudna,bet dziaugiosi blush2.gif Nes jau buvo kaip bedarbis,krize pakiso koja ir jau sunku buvo mums labai pragyventi

***Man kazkokie skausmai atsirado krutineje ir sone is kaires unsure.gif Nestiprus ,bet kai dabar isiklausai i bet kokius neaiskus simptomus,tai prisigalvoju jau visko rolleyes.gif Nurasau dar kad gal nuo nervu,gal su sirdim ,nes po gygymo ir "streikoja" kartais.Ir dar buna man kai truksta oro,ar kaip nors palenkiu galva,ar pati pasilenkiu pradeda tamseti akyse ir kaip sirdys plaka stipriai stipriai,bet ne savo vietoje,o kazkur prie kaklo g.gif Ir atrodo jeigu greit nepakeisiu padetes,ar neatsisesiu,toj nualpsiu,kas cia galetu buti...balandzio 6 pas gydytoja,at visokiu durnu minciu jau pilna galva doh.gif  Zinau,kad pasakysite (ir teisingai drinks_cheers.gif ) kad taip negalima,bet taip jauciosi,jau pradedu panikuoti kas priziures mazaja ,nes man jeigu kas,tfu,tfu,tfu, transplantacija ,o cia ilgam ir i Vilniu..Bet cia man jauciu pavasarine depresija,tai nekreipkite demesio  O dar gal del to kad daug aplinkui blogu ziniu,po Ugnines isejimo,kai atsisveikinau,visa diena gulejau,verkiau,nu taip blogai buvo,tai vakar jau neziurejau jokiu Gerumo dienu

*žinau dėl kraujo, kad kris, eisiu kitą savaitę daryt tyrimo, matysim. Tik džiaugiuosi, kad šiandien jau gera savijauta, kažkaip laukiau kad bus blogiau doh.gif Nors turbūt, po tolimesnių chemijų neišsisuksiu per porą dienelių g.gif

**vaje, ar turi kas pagelbsti su vaikiukais, nes vienai sunku, kai nėra vyro šalia? Nors tu gal jau įpratus, nes man tai nepažįstamas gyvenimas per atstumą, tai gal tik dėl to atrodo baisoka ax.gif

***turi pagrindo jaudintis dėl skausmelių, bet neprarask šviesaus proto, o negali ankščiau pas gydytoją nueit? Tiesiog, kad nereiktų papildomai kankintis be reikalo? Dėl vaikiukų nepergyvenk. Ir aš blioviau, kaip čia jie be manęs gyvens visą mėnesį. Ir nieko, kaip viena moteris ligoninėj sakė - "nepergyvenk, kur palikai, ten ir rasi". Vos gerklės jai tada neperkandau, bet iš tiesų tokia buvo realybė. Jau kad gavom išbandymą likimo, tai gavom visa šeima, gaila, kad ir vaikai turi tai pergyvent unsure.gif
Atsakyti
Mergaitės, visos išgyvenam baimes, nerimus, kartais daugiau, kartais mažiau....Tam ir esame kartu, kad kibtumėmės viena į kitą... Sveta, dabar tave tai užpuolė,..stenkis nusiramint, juk nieko neįvyko blogo, tai tik baimė, kuri gali išsisklaidyti kaip dūmas... Apgalvok ramiai visus variantus, kas būtų, jei reiktų gydymo, pagalvok ramiai ir padėk tas mintis į šalį, ... negalvok apie tai pastoviai. Juk turi mamą, didžiąją dukrą, vyrą, nesi viena... jei kada reiks, tada ir spręsi tas problemas. Tikiuosi, nereiks 4u.gif Aš irgi viską esu apgalvojus, mano situacija keblesnė tuo, kad esu viena, vaiko tėvas kaži ar padėtų, mama amžiuje, jai 76 m.,taip kad tik aš jai galiu padėt, o ne ji man.

Rasų lanka, kaip vizitas pas okulistą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 13 kovo 2010 - 19:32
QUOTE(V.Z. @ 2010 03 13, 16:02)
Ir vis kyla klausimas: kodel?

Į šį klausimą nerasi atsakymo, V.Z. ... Belieka saugoti vaiko širdelėje gražų tėčio atminimą.

Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 03 13, 16:53)
Mergaitės, taip netikėtai ir man kilo klausimų dėl fentanilio pleistrų. Gal turite kuri patirties - ar ilgai naudojus (virš 3 mėn), o paskui nutraukus (paskutinį mėn. stiprumas 0,75) - gali atsirasti kokių nors negerovių? Tiesiog jau nebežinau kam suversti kaltę - drebulys, analgetikais nenumalšinamas sąnarių skausmas, bendras silpnumas. Gal tai abstinencija??

Panasu i tai. Man fentanylis buvo nutrauktas irgi gana staigiai, bet gavau kitus nuskausminamuosius, tad nieko blogo nejauciau. Zinau ta bjauria situacija, kai vienoks skyrius negali israsineti ar neturi tam tikru vaistu, absurdas visiskas doh.gif Net nezinau, ka patarti. Gal seimos gydytoja gali israsyti? Man israsinedavo seimos gydytoja, MB paimdavo pas ja recepta, nupirkdavo vaistus.

Sveta, dekui 4u.gif Tavo aprasytas silnumas labai panasus i bendra organizmo pasilpima, koks tavo hemoglobinas, spaudimas? Atsargiai su darbeliais, staigiais lankstymaisis ar atsistojimu. O tai bus, kaip man ligonineje, kai staigiai atsistojusi atsijungiau ir galva susitrenkiau. Buvo baimes tada sesutems ir artimiesiems.

Stiprybes visoms heart.gif
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2010 03 13, 19:55)
Gal seimos gydytoja gali israsyti? Man israsinedavo seimos gydytoja, MB paimdavo pas ja recepta, nupirkdavo vaistus.

Tati, Jūs juk genialią idėją pametėjote! bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2010 03 13, 21:27)
Rasų lanka, kaip vizitas pas okulistą?

Ačiū , Arūne, kad prisimeni wub.gif. Bet nelabai kas ir su mūsų akelėmis. Aparatai rodo, kad operuotą akelę teks tvarkyti lazeriu ( "iššaudyti" kažkokias drumstis). unsure.gif Keistai tas gydytojas pasakė - "na, negaliu aš sakyti apie savo kolegas, kad blogai padaryta operacija". Taip ir nesupratau, ar blogai padarė... g.gif Jis sako, - būna taip, pasitaiko... Bandžiau klausti apie akelės ultragarsinį tyrimą, kad pasišiaušė - "kokį dar tyrimą, kad čia viskas ir taip matosi ir t.t. " Gal ir mato, gal ten ir tas ultragarsas vadinasi - aparatai nauji... g.gif Dabar palašinsim lašiukų, po to vėl eisim, jei drumstis plečiasi - teks tvarkyti. Procedūra greita, sakė, bet mums - vėl procedūra ir vėl ligoninė. Atrodo, kad mamytė truputi gailisi, kad darė tą kataraktos operaciją, nors skaityti mato puikiai. Būna dienų, kai mato irgi geriau - nėra rūkelio. Be to liepė būtinai daryti kuo skubiau ir kitai akelei, nes gali visai apakti... Tai va, o mums markeris didėja - tai neaišku, kaip čia darysim. Apmaudu, kad kapstomės dėl kitų dalykų... Kitą savaitę bandysiu skambintis operavusiai gydytojai ir atsargiai pasiklausinėti, kaip čia kas gali būti... Mums su vyru atrodo, kad tai ne gydytojos kaltė, o plaučių uždegimo, nes iškart po operacijos mamytė gryžo jau kosinti... unsure.gif Na, dabar dar savaitgalis, o kitą savaitę vėl imsiuos kažkokių žygių.
Nepasiduodam - vakar atsivežiau mamytę į savo namus kavutei. Pasmaguriavom, priplepėjom, po to vežant į namus užsukom į sėklų parduotuvę (juokėmės su mamytę ir sakom vyrui - važiuojam "apsisėklinti" hihihi.gif ) Ruošiamės sėjai, auginam daigelius ir labai tikim, kad ragausim derliaus gėrybių ir grožėsimės petunijomis ir kitais gėlynėliais...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 13 kovo 2010 - 20:54
Aciu,mergaites smile.gif Uz gerus zodzius ir patarymus wub.gif Kiekviena is jusu teisi drinks_cheers.gif Pas gydytoja anksciau neeisiu,nes eile tokia,o ir kolkas tikrai dar nieko rimto,kad prasyciau priimti anksciau.Ir dar tikrai zinosiu kad dar trys savaites laisves ,jeigu ka rolleyes.gif Kovo gale dar atsvesim 3 metukus wub.gif
rasu lanka ,as pati ir galvojau kad tikriausiai truksta visokiu kaliu-magniu smile.gif nes ir meslungis daznai uzeina,ir sirdys plaka,reikes gal pagerti .

Gal susitvarkys dar mamytes akele unsure.gif gal pageres po antros operacijos 4u.gif Nu su tom "apsiseklinti" juokiausi balsu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 13 kovo 2010 - 20:57
QUOTE(rasų lanka @ 2010 03 13, 21:36)
Keistai tas gydytojas pasakė - "na, negaliu aš sakyti apie savo kolegas, kad blogai padaryta operacija". Taip ir nesupratau, ar blogai padarė... g.gif Jis sako, - būna taip, pasitaiko...

O aš taip paprastai galvojau apie šias kataraktos operacijas doh.gif . Mano mamai lygtai viskas gerai. Antrą akį ruošiasi operuotis. Aš manyčiau, kad jums reikia žiūrėti tą pagrindinę, onko, ligelę, o su antros akies operacija gal galima dar palūkėti? Mano vaiko buvusiai auklytei prieš 4 metus buvo pasakyta, kad reikalinga kataraktos operacija, ji delsė vis, o šiais metais kai nuėjo pas okulistą privačiai, tai pasakė, kad dar nereikia operuot.

Atsakyti
QUOTE(arune @ 2010 03 13, 22:59)
O aš taip paprastai galvojau apie šias kataraktos operacijas  doh.gif . Mano mamai lygtai viskas gerai. Antrą akį ruošiasi operuotis. Aš manyčiau, kad jums reikia žiūrėti tą pagrindinę, onko, ligelę, o su antros akies  operacija gal galima dar palūkėti?  Mano vaiko buvusiai auklytei prieš 4 metus buvo pasakyta, kad reikalinga kataraktos operacija, ji delsė vis, o šiais metais kai nuėjo pas okulistą privačiai, tai pasakė, kad dar nereikia operuot.

Tegul tik drąsiai operuoja tavo mamytė. 98% jos pavyksta. O mums dar neaišku, nuo ko čia taip. Pagal simptomus atrodo kaip antrinė katarakta, bet jos atsiranda tik po 2-5 metų ir tai ne visiems. Gal čia ir mūsų ligelė kaip nors surišta (tfu,tfu,tfu...). Šiaip ar taip netrukus vėl markerį darysim, susisieksiu vėl su akelių gydytojais, su onkologyte - tada matysim kas čia darosi...
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2010 03 13, 21:36)
Nepasiduodam - vakar atsivežiau mamytę į savo namus kavutei. Pasmaguriavom, priplepėjom, po to vežant į namus užsukom į sėklų parduotuvę (juokėmės su mamytę ir sakom vyrui - važiuojam "apsisėklinti"    hihihi.gif ) Ruošiamės sėjai, auginam daigelius ir labai tikim, kad ragausim derliaus gėrybių ir grožėsimės petunijomis ir kitais gėlynėliais...

lotuliukas.gif nu jei jau apsisėklinot lotuliukas.gif tai tikrai dabar gausit viską užaugint ir paskui suvalgyt abi su mamyte mirksiukas.gif

QUOTE(SVETA K. @ 2010 03 13, 21:56)
Kovo gale dar atsvesim 3 metukus

o, tai mūsų pupos panašaus amžiaus bigsmile.gif mes jau šventėm 3 metukus rolleyes.gif

O mano vazoje pražydo pamerkta slyvos šakelė wub.gif
user posted image

Ramios naktelės visoms, gražių sapnų ir saulėto rytojaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GREK: 13 kovo 2010 - 21:23
sveikos, ar imanoma kad nuo chemijos skaudetu koja?mamai per kelia skauda jau kokia savaite, ar tai gali buti kazkaip susije?
Samta, gal galid augiau parasyti apie mokama chemija, jei nenori cia gal tada i az, mums chemija neduoda jokiu rezultatu,ja panikuojam 4u.gif
Atsakyti