Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 24

QUOTE(saulėlydis* @ 2010 03 13, 08:43)
Šiandien galvoju, gal ir be reikalo parašiau....

Ne be reikalo, oi ne be reikalo...Labai gerai padarei, rašyk ir toliau.
Tikėsiu - ne kartą įrodei savo stiprumą ir tikėjimą, laikykis.....O mes pasimelsim už Tave
Atsakyti
Labutes.Oho kiek priraset. Mergaites, vel as su klausimais. 4u.gif
Kaip kazkada rasiau, mamule gauna gemcitabina, bet antradieni pasake, kad kraujas nusilpes ir atideda dviems savaitems.Liepe leisti tevagrastim.Leidziam nuo antradienio.Prasidejo viduriavimas, ypac naktimis po 3-7kartus lekia.Skausmingai spazmuoja pilvas. Ismatos su krauju unsure.gif Prisidejo ir toks raudonas berimas, skauda desinio sona...
Gydytoja chemoterapeute isvaziavus, telefono nedave... Nebeisivaizduojam kaip elgtis.
Prie salutinio poveikio ten prirasyta visko, bet reik pasitart su gyd.O jo dabar nera.

Tai leist ar neleist ta tevagrastim?
Jei taip viduriuos ir toliau praras kali, inkstu veikla bloges ir tttt.... Nesuprantu -reikia stiprinti krauja, bet cia priesingai viskas gaunas....
Atsakyti
Laba visom,
nusivalom ašarėles, kad ir kaip bebūtų liūdna dėl visų ir einam pirmyn rolleyes.gif
Tokia graži saulytė šiandien wub.gif mano savijauta irgi gera, gal jau galiu trumpam atsipalaiduoti? šiandien 4 diena po chemijos.

QUOTE(rasų lanka @ 2010 03 11, 21:53)
GREK 4u.gif  -ačiū už dar vieną pavasario spindulėlį ir sveikatytės tau...

prašom prašom, kasdien sau susirandu po tokį spiduliuką, man smagiau galvot apie pavasarį, nei apie tai kaip siūbuoja žemė po kojom nuo vaistų mirksiukas.gif
Tik neapsižiūrėjau, kad nuotraukėlė didelė, ištampė puslapiuką labai negražiai ax.gif

QUOTE(tati @ 2010 03 12, 01:54)
Su draugais atradome nauja smagu ir naudinga laiko leidimo buda - ketvirtadieniais dalyvaujame "protu musiuose". Praejusi karta uzemem 4-5 vieta (pasidalinom su kita komanda), o siandien iskovojome jau ir prizine 3 vieta  bigsmile.gif

thumbup.gif kaip faina, sveikinam su 3 vieta 4u.gif

QUOTE(adis @ 2010 03 12, 11:58)
Man pradeda paralyžuoti rankų plaštakas - nieko gero. Jausmas nemalonus - negali nieko padaryti - tik laukti, kol praeis. Šianakt pabudau nuo skausmo - dešnės rankos nepajudinu. Po truputį po truputį išjudinau.

vaje unsure.gif nelabai koks jausmas, tikiu, sveikatukės 4u.gif

QUOTE(A-Z @ 2010 03 12, 17:43)
Grek, klausei apie grupę,kaip susitvarkyti.

man tai dešinį šoną kuri diena jau skaudena. neįsivaizduoju kas, labiausiai gyvenime bijau apendicito. doh.gif plaukai slenka nuo kito galo. nu man amžinai ne kaip visiems žmonėms  doh.gif

Ačiū, jau ir savo gydytojos klausiau, taip suprantu, čia po gydymo viskas reiks tvarkyt.

gal geriau, kad pasižiūrėtų gydytojas dėl to šonelio, ne juokas gi čia.
Dėl plaukiukų hihihi.gif nepaisyk, nemato gi ten nieks, nu beveik nieks.

QUOTE(saulėlydis* @ 2010 03 12, 20:22)
Sunkiai renku žodžius....

Tikėsiu ir jos mamytei - po švelnų angelėlio prisilietimą, nors mintimis mes su jumis.
Atsakyti
QUOTE(ambre @ 2010 03 13, 15:30)
Labutes.Oho kiek priraset. Mergaites, vel as su klausimais. 4u.gif
Kaip kazkada rasiau, mamule gauna gemcitabina, bet antradieni pasake,  kad kraujas nusilpes ir atideda dviems savaitems.Liepe leisti tevagrastim.Leidziam nuo antradienio.Prasidejo  viduriavimas, ypac naktimis po 3-7kartus lekia.Skausmingai spazmuoja pilvas. Ismatos su krauju unsure.gif Prisidejo ir  toks raudonas berimas, skauda desinio sona...
Gydytoja chemoterapeute isvaziavus, telefono nedave... Nebeisivaizduojam kaip elgtis.
Prie salutinio poveikio ten prirasyta visko, bet reik pasitart su gyd.O jo dabar nera.

Jei taip viduriuos ir toliau praras kali, inkstu veikla bloges ir tttt.... Nesuprantu -reikia stiprinti krauja, bet cia priesingai viskas gaunas....

Sveikute, 4u.gif .Anotacijoje rašoma, kad iškilus kai kuriems požymiams reikia nutraukti leidimą. Tavo mamytės požymiai yra tokie (kraujas, skausmas šone, viduriavimas g.gif ), kad atrodo, kad taip ir reiktų padaryti - nutraukti leidimą. Jei nėra gydytojos , vis tiek geriau pasiskambinkit į ligoninę - turi būti koks nors budintis gydytojas, kuris suteiktų informacijos. Ar darėt tyrimuką po keleto dienų leidimo? Gal tas kraujukas atsistatęs jau yra? Nedelskite, nes ir saviveikla čia būtų kaip ir ne vietoj... Jei negalite prisiskambinti, gal yra galimybė pačiai tau nuvykti į ligoninę ir pasikalbėti. Reiktų būtinai išsiaiškinti priežastį...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 13 kovo 2010 - 13:43
Taip ilgai nerasiau.. taip sunku susikaupti rasyti cia .. Ir kartu nedristu ir kartu baugu... skaitau kasdien sia tema.. taip skaudu.. skaudu del visko.. skaudu kad praradau mylima zmogu, skaudu uz kitus kurie praranda irgi sau mylimus zmones.. Dar nesuvokiu, kad vyras negris.. amn vis atrodo kad jis ligonineje.. man atrodo kad as vis laikau jo ranka.. bet ... NESUVOKIU!!! Ir vis kyla klausimas: kodel? kodel man? kodel man sitiek kanciu??? kodel iseiti vyras turejo tada kai mums gyvenimas tik prasidejo??? ... daug kodel.. bet niekas i tuos klausimus man neatsakys.. turesiu atsakyti sau pati... Kokia trapi vis del to zmogaus gyvybe..

TIKESIU, lengo tau isejimo.. tegul tau palengveja.. Tu tikejai, mano vyras irgi tikejo.. tikejo iki paskutines sekundes, kad tokia jo busena yra laikina...

Stiprybes visoms!!! Visada palaikysiu jus visas!!!
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2010 03 13, 15:32)
Ačiū, jau ir savo gydytojos klausiau, taip suprantu, čia po gydymo viskas reiks tvarkyt.

man tai pirmą chemijos dieną parašė. Tu juk turi kažką nunešti savo šeimos gyd., nes turėsi kraują tikrintis dažnai ir pan. Šeimos gyd. išduoda nedarbingumo paž., jei reikia. nebijok paprašyti gydančios gydytojos ar sesutės. kai baigsis gydymas, tai komisa sakys - ko nori, pasveikai 4u.gif
Iš visos širdies ir linkiu, kad tai pasakytų 4u.gif visoms mums ir mūsų ligoniukams. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
rasu lanka, aciu tau labai aciuks.gif pasiskambinom budinciai sako, kad cia nuo chemijos, nes nuo tevagrastimo lyg ir nebuna viduriavimo...Net nzn kuom tiket. Rytoj dar bandysiu skambint, gal kita nuomone isgirsiu.Pirmadieni jau daugiau gydytoju bus- gal pasakys ka nors...

Labiausiai neramina tie kraujukai. unsure.gif

dabar lekiu namo, kai grisiu perskaitysiu ka priraset.Visoms sveikatytes!!! wub.gif
Atsakyti
Tikėsiu heart.gif

Mergaitės, taip netikėtai ir man kilo klausimų dėl fentanilio pleistrų. Gal turite kuri patirties - ar ilgai naudojus (virš 3 mėn), o paskui nutraukus (paskutinį mėn. stiprumas 0,75) - gali atsirasti kokių nors negerovių? Tiesiog jau nebežinau kam suversti kaltę - drebulys, analgetikais nenumalšinamas sąnarių skausmas, bendras silpnumas. Gal tai abstinencija??
Atsakyti
QUOTE(ambre @ 2010 03 13, 15:30)

Pabandykite neleisti viena diena ir matysite-ar geriau ar ne,bet jeigu stiprus viduriavimas,geriau i ligonine,o jeigu yra plius temperatura-tai skubiai i ligonine 4u.gif Nes cia gali buti visai ne nuo tevagrastimo.

V.Z. console.gif laikykis,mieloji wub.gif Gal su laiku tas praradimo skausmas sumazes...turi dabar rupintis savim ir vaikiuku 4u.gif

tati ,vakar neparasiau,saunuole thumbup.gif Ir del svorio,ir del kojos judejimo ir del "Proto musio" smile.gif

Grek ,geriau tvarkyk neigaluma gydymo metu,nes po gydymo tikrai gali duoti mazesnius procentus,o tai ir maziau pinigeliu ax.gif Kad savijauta gera tai thumbup.gif Bet visai dar neatsipalaidok mirksiukas.gif Man atrodo su tavo gydymo shema dar gali kraukas nukristi,bet po pirmos gal ir nelabai jis nukris 4u.gif

ragnez ,gerai kad smagiai leidi laika thumbup.gif

adis ,ir as kiekviena diena pagalvoju apie tave,laikykis wub.gif

O as su vaikais vel viena nuo vakar,isplauke vyras 3.5 menesiams,liudna,bet dziaugiosi blush2.gif Nes jau buvo kaip bedarbis,krize pakiso koja ir jau sunku buvo mums labai pragyventi verysad.gif

Man kazkokie skausmai atsirado krutineje ir sone is kaires unsure.gif Nestiprus ,bet kai dabar isiklausai i bet kokius neaiskus simptomus,tai prisigalvoju jau visko rolleyes.gif Nurasau dar kad gal nuo nervu,gal su sirdim ,nes po gygymo ir "streikoja" kartais.Ir dar buna man kai truksta oro,ar kaip nors palenkiu galva,ar pati pasilenkiu pradeda tamseti akyse ir kaip sirdys plaka stipriai stipriai,bet ne savo vietoje,o kazkur prie kaklo g.gif Ir atrodo jeigu greit nepakeisiu padetes,ar neatsisesiu,toj nualpsiu,kas cia galetu buti...balandzio 6 pas gydytoja,at visokiu durnu minciu jau pilna galva doh.gif Zinau,kad pasakysite (ir teisingai drinks_cheers.gif ) kad taip negalima,bet taip jauciosi,jau pradedu panikuoti kas priziures mazaja ,nes man jeigu kas,tfu,tfu,tfu, transplantacija ,o cia ilgam ir i Vilniu..Bet cia man jauciu pavasarine depresija,tai nekreipkite demesio blush2.gif O dar gal del to kad daug aplinkui blogu ziniu,po Ugnines isejimo,kai atsisveikinau,visa diena gulejau,verkiau,nu taip blogai buvo,tai vakar jau neziurejau jokiu Gerumo dienu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 13 kovo 2010 - 16:26
QUOTE(something else @ 2010 03 13, 16:53)
Tikėsiu  heart.gif
Mergaitės, taip netikėtai ir man kilo klausimų dėl fentanilio pleistrų. Gal turite kuri patirties - ar ilgai naudojus (virš 3 mėn), o paskui nutraukus (paskutinį mėn. stiprumas 0,75) - gali atsirasti kokių nors negerovių? Tiesiog jau nebežinau kam suversti kaltę - drebulys, analgetikais nenumalšinamas sąnarių skausmas, bendras silpnumas. Gal tai abstinencija??

Praktikos tame neturim,bet paskutinem dienom skaitinejau apie tuos pleistrus-tai susidariau nuomone,kad staiga nutraukt negalima.Is tavo aprasytu simptomu-tai panasu,kad organizmas pasigenda narkotiku.Nezinau nei ka patart,bet gal reiktu uzsiklijuot koki silpna,kad ir o,25 blush2.gif .Atsiprasau jei nusisneku.

Svetak,net nezinau kas tau,bet man taip irgi buna nuo pervargimo ir pan.Labai tikiuosi,kad nieko rimto! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2010 03 13, 17:00)
Praktikos tame neturim,bet paskutinem dienom skaitinejau apie tuos pleistrus-tai susidariau nuomone,kad staiga nutraukt negalima.Is tavo aprasytu simptomu-tai panasu,kad organizmas pasigenda narkotiku.Nezinau nei ka patart,bet gal reiktu uzsiklijuot koki silpna,kad ir o,25  blush2.gif .Atsiprasau jei nusisneku.

Aš taip pat pasiskaitinėjau dabar ir vis labiau linkstu prie nuomonės, kad tai abstinencija. Bet mūsų situacija mažų mažiausiai tragikomiška doh.gif Kadangi mano ligoniukas guli ligoninėje, gydytojai NEGALI išrašyti jokio recepto, o pati ligoninė fentanilio pleistrų neturi. O kas absurdiškiausia, net dviem daktarėm pasisakėm apie naudojamus pleistrus, sesutė įrašė tame lape, kur sužymimi vartojami vaistai, net stiprumą specialiai paskiau, kad užrašytų - tai kaip niekas neatkreipė dėmesio į tai, kad NEGALIMA taip imti ir nutraukti naudojimo?? Juolab, kad toli gražu ne silpniausius naudojom ir tikrai ilgą laiką. O dabar ką - paleido namo ilgajam savaitgaliui, bet savijauta tokia, kad namuose jau baisu būti - grįžom į ligoninę. Čia sesutė pečiais gūžčioja, budinti daktarė į kalbas nesileidžia - nieko nežinau, tyrimus atliksim pirmadienį, pakentėkit. Ir graudu, ir pikta, ir neviltis ima... doh.gif
Atsakyti
Tikesiu,pajausk palengvejima,apkabinu heart.gif

Kazkokia slogi nuotaika kankina....
Atsakyti