Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 24

Labas visom, kišu ir aš nedrąsiai savo noselę pas jus, matau, kad nevejat naujokių ax.gif Pirmiausia - su pavasariu visas, nors už lango sniegelis

user posted image

Seku temukę jau keletas mėnesių - jūs nerealios wub.gif tiek šilumos ir supratimo dalijat svetimiems žmonėms, kiek to gėrio turit savy, kad pakanka ir kitiems, ir iš kur jo semiat?
Mielai pabendraučiau su jumis visomis kitoj temoj, deja, gavau šį sunkų išbandymą ir aš, gal su jūsų pagalba ir patarimais bus lengviau viską įveikt.
Jau mėnuo esu po operacijos - dešinės krūties rekonstrukcinė pilvo raumeniu, kairės šalinta pusė, atstatyta pažasties audiniu, šalinti 4 limfmazgiai, žodžiu suraikyta nuo kaklo iki klubų. Bet jau viskas praeity, užgijo greit viskas, dabar dar chemoterapija laukia. Penktadienį važiuoju į klinikas pas Boguševičių (jis mane ir operavo), yra atsakymai galutiniai, tarsiuos dėl chemijos. Tai tiek.
Klausimų turiu be galo daug, bet gal vėliau, nesinori įkyrėti, o gal daugiau paaiškės po pokalbio su profesorium.
Atsiprašau, kam paaitrinau apgijusias žaizdas, tiesiog nebegaliu jau viena pavežti visko. Esu pasiruošusi įveikt savo ligą, net kalbos nėra, kad kas bus ne taip.

QUOTE(Miglute @ 2010 03 04, 08:52)
Tiesa, Maximoje galvos apdangalams 50% nuolaidos. Gal kuriai nors pravers. Aš įsigijau pirmą skarą  ax.gif

ačiū, eisim vakare, tik neturiu žalio supratimo, ką rinktis g.gif

Beje, gal mes kaimynės, paraše ir pas tave matau parašyta Dzūkija?

QUOTE(ambre @ 2010 03 04, 09:53)
Del chemijos, tai dazniausiai paleidzia ta pacia diena.

ane, aš nusiteikiau kokiai savaitei bigsmile.gif Bet čia gal vietinėms, o iš kito miesto kažin ar leis namo taip greit.
Atsakyti
GREK, nevejam nevejam....
Jei jau likimas nepaglostė, tai mes kažkaip bandom kompensuot. Čia tokia kaip savitarpio pagalbos grupė. mirksiukas.gif

Aš su mama penktadienį būsiu dienos chemoterpijos centre. Tiesa, mūsų liga kiek kita. Jei pro ten eitumėt - prašom nepraeit blush2.gif
Atsakyti
laba diena, su pavasariu. nors ir uzsnigo, ir leduku padenge, bet jau sviesu ryte keltis ir pauksteliai ciulba smile.gif

pagaliau gavau paskutinius atsakymus - markeris tvarkoj, pilvo ir krutu echo tvarkoj, plauciu rentgenas tvarkoj, KT irgi tvarkoj. baaisiai ilgai apraso laukiau, net dvi dienas, galvojau nagus iki alkuniu nusigrausiu. keisciausia, kad nerimas vis delto niekur nedingo, tokia baime jauciu pirma karta per visa gydymosi "staza". nelabai suprantu, kodel.

na, siaip ar taip, iki kito patikrinimo galiu sau leisti miegoti ramiai.

naujai prisijungusioms - kad gydymas butu veiksmingas ir sklandziai praeitu.

shaiba maciau prisijungusia, bet nieko neparase... kazin, kaip ji?
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2010 03 03, 23:29)
Bandom surašyti nuolaidas:

1. IKI senjoro kortele
2. Teo paslaugos
3. Visuomeninio transporto lengvatiniai bilietai
4. Zoo sodas nemokamai
5. Kauno dramos teatre 50 proc. nuolaida.
6. Parkavimas nemokamas su lipduku.
7. Asmens dokumenų išdavimas ir keitimas (asmens kortelė (80 Lt), pasas (100 Lt) kompensuojami 100%, turintiems darbingumo lygį 0-40% ir neįgaliems vaikams iki 18 m.
8. Dantų protezavimas. NAUJA DANTŲ PROTEZAVIMO TVARKA
Anksčiau aiškinausi: onkologiniams ligoniams protezavimas ir pinigų grąžinimas be eilės. Kaip dabar nežinau. Kam tai aktualu - reikai būtinai perklausti.
9. Dauguma festivalių (pvz. Tytuvėnų vasaros muzikos festivalis), kultūros renginių, parodos, muziejai - taiko lengvatas bilietams (50%). Paprastai ir reikia klausti.
10. I renginius neigaluji lydintis asmuo geli eiti nemokamai. Zinoma, butu gerai pasidometi is anksto (pvz. Siemens arenoje yra tokia tvarka, be to, neigaliesiems skirta speciali loze, yra atskira parkavimosi aikstele)

2 punktas negalioja nuo sausio 1 d.

ragnez, smagu, kad viskas normos ribose.
Nerimas niekur nedings... Jis-pastovus musu gyvenimo palydovas...

GREK, sveika prisijungus. Sekmes gydyme 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2010 03 04, 10:56)
GREK, nevejam nevejam....
Jei jau likimas nepaglostė, tai mes kažkaip bandom kompensuot. Čia tokia kaip savitarpio pagalbos grupė.  mirksiukas.gif

Aš su mama penktadienį būsiu dienos chemoterpijos centre. Tiesa, mūsų liga kiek kita. Jei pro ten eitumėt - prašom nepraeit  blush2.gif

hihihi.gif gerai, kalbinsiu visas, ką sutiksiu

Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2010 03 04, 10:58)
pagaliau gavau paskutinius atsakymus - markeris tvarkoj, pilvo ir krutu echo tvarkoj, plauciu rentgenas tvarkoj, KT irgi tvarkoj.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2010 03 04, 10:58)
pagaliau gavau paskutinius atsakymus - markeris tvarkoj, pilvo ir krutu echo tvarkoj, plauciu rentgenas tvarkoj, KT irgi tvarkoj. baaisiai ilgai apraso laukiau, net dvi dienas, galvojau nagus iki alkuniu nusigrausiu. keisciausia, kad nerimas vis delto niekur nedingo, tokia baime jauciu pirma karta per visa gydymosi "staza". nelabai suprantu, kodel.

šaunu, kad atsakymai geri.
Mano markeriai neinformatyvūs, kaip ir be reikalo dariau juos.

QUOTE(romantikė @ 2010 03 04, 11:18)

GREK, sveika prisijungus. Sekmes gydyme  4u.gif

ačiū rolleyes.gif

Merginos gal kuri darėtės genetinius tyrimus Santariškėse? Man vienas gydytojas sako daryt, kitas nedaryt, nes giminėj nėra kito krūties vėžio atvejo, o aš nežinau ką daryt, nes suma nemaža gaunasi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2010 03 04, 10:50)
Beje, gal mes kaimynės, paraše ir pas tave matau parašyta Dzūkija?
ane, aš nusiteikiau kokiai savaitei  bigsmile.gif Bet čia gal vietinėms, o iš kito miesto kažin ar leis namo taip greit.

Sveika , aš iš Alytaus, Putinų. Būtų smagu turėti darugę smile.gif
Apie skaras nieko nenutuokiu, paganiau akis intenete ir nutariau nusipirkti - vistiek reiks. Blogai tik, kad plonesnių nėra, visos rudens -pavasrio sezonui.

Merginos patarkit - ar gulant į ligoninę kirptis plaukus trumpiau, ar palikt likimo valiai... Jei tarpuose tarp chemijų būsiu namie, gal paskui pajėgsiu susitvarkyt. Ir dar, kiek trunka ta viena chemijos procedūra - kol sulaša ? Žalia, nieko nežinau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miglute: 04 kovo 2010 - 10:58
QUOTE(Miglute @ 2010 03 04, 11:53)
*Sveika , aš iš Alytaus, Putinų. Būtų smagu turėti darugę smile.gif

**Merginos ptarkit - ar gulant į ligoninę kirptis plaukus trumpiau, ar palikt likimo valiai... Jei tarpuose tarp chemijų būsiu namie, gal paskui pajėgsiu susitvarkyt. Ir dar, kiek trunka ta viena chemijos procedūra - kol sulaša ?  Žalia, nieko nežinau...

*kaip faina thumbup.gif aš iš Likiškėlių, Jurgiškių g., tik kiek supratau, tu Onkologijos ligoninėj gydaisi? Aš klinikose.

**o čia jau ir man tamsus miškas, bet gal paaiškės daugiau eigoje. O kodėl tu nepaklausei gydytojo, kaip kas ir kiek truks? Aš tai galvoju nesikelt nuo kėdės jo, kol neišsiaiškinsiu visko rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2010 03 04, 12:02)
*kaip faina  thumbup.gif aš iš Likiškėlių, Jurgiškių g., tik kiek supratau, tu Onkologijos ligoninėj gydaisi? Aš klinikose.

**o čia jau ir man tamsus miškas, bet gal paaiškės daugiau eigoje. O kodėl tu nepaklausei gydytojo, kaip kas ir kiek truks? Aš tai galvoju nesikelt nuo kėdės jo, kol neišsiaiškinsiu visko  rolleyes.gif

thumbup.gif , aš šaltinų gatvėje.
Taip, arš ligoninėj.
Važiuoju rytoj su kardiologo atsakymu, tai išsiklausiu daugiau - gal bus aiškiau ir dėl chemijos tipo, rūšies. O šiaip, po paskutinių tyrimų (pilvo echo), kadangi geras buvo, tai net į kabinetą nekvietė, tik išėjo, pasakė kad jau nekankins šiandieną, viskas gerai ir susitarėm penktadienį susitikti.
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2010 03 04, 11:02)
Aš tai galvoju nesikelt nuo kėdės jo, kol neišsiaiškinsiu visko  rolleyes.gif

kartais dar padeda pasidaryti klausimu sarasiuka ir kartu vestis koki artima zmogu - nes pats, buna, is susijaudinimo ar klausima uzduoti pamirsti, ar atsakymu neisgirsti, ar nesusivoki perklaust, o tik isejes is kabineto susigaudai, kad dar ta ir ta ketinai suzinoti... tai dar viena balivi galva salia gali buti naudinga, ir informacijos daugiau galima susirinkti, isiminti, ir siaip smagiau. apskritai, pastebejau, kad prie onkologu kabinetu gana daznai pacientai su "palaikymo komanda" sedi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miglute @ 2010 03 04, 11:53)
Merginos patarkit - ar gulant į ligoninę kirptis plaukus trumpiau, ar palikt likimo valiai... Jei tarpuose tarp chemijų būsiu namie, gal paskui pajėgsiu susitvarkyt. Ir dar, kiek trunka ta viena chemijos procedūra - kol sulaša ?  Žalia, nieko nežinau...

As po pirmos chemijos nuejau trumpai nusikirpti, maniau higieniskiau bus - ilgi plaukai sifonu nekims, bet man nuslinko greitai, per diena. Todel kirpimas buvo kaip ir bereikalo. Ta pacia diena kai slinkti pradejo nusiskutau nes nemaciau prasmes tuos kelis kuokstus ant galvos laikyti - be kepures vis tiek nepasirodysi, o namie su kuokstais vaikscioti irgi nemalonu, man plika galva graziau.

O taves gydytojai neinformavo kiek laikys? Netiesa sako, kad sulasins ir paleis. Tiksliau tiesa, bet nevisiems taip buna. Nuo chemijos priklauso. Mane 3 dienom guldydavo, nes stipri chemija, be stebejimo nepaleisdavo. Pirma diena guldo, antra lasina apie 6 valandas, kita paleidzia iki pietu.
Tave turejo informuoti medikai. Bet jei neperspejo, tai gal tikrai tik vienos dienos lasinimas. Jis trunka nuo 4 iki 6 val.

Ragnez saunu! O kaip tie limfmazgiai? Nepavojingi pasirode?

Samta man blakstienos ir antakiai visiskai neisslinko, o smarkiai sumazejo, tik po paskutines chemijos. Po menesio jau naujus turejau.
Atsakyti