Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 24

Liutuke,
gaila, kad nepavyko, bet cia matyt problema daugumos ligoniu, nes mano mamai ta pati beda buvo, niekaip negalejo pataikyti..
Tikiuosi pavyks i ligonine, ten istatys kateteri ir bus lengviau..
Laikykites..

Sveta K,

Laisvai galiu eiti pasipykti.. As taip su visom poliklinikom ir ligoninem, jau imuniteta tam igavau.. Mane nervna neteisybe, as uz Jus tikrai eiciau.. Dasigyvenom.. sergantis zmogus paliekam likimo valiai.. Nu as tiesiog negaliu su tuo susitaikyti.
Atsakyti
QUOTE(bbg23 @ 2010 03 11, 01:54)
Liutuke,
gaila, kad nepavyko, bet cia matyt problema daugumos ligoniu, nes mano mamai ta pati beda buvo, niekaip negalejo pataikyti..
Tikiuosi pavyks i ligonine, ten istatys kateteri ir bus lengviau..
Laikykites..

4u.gif
I ligonine nebeguldysim,net nebeieskom nors susizinojau apie visas slaugos ligonines.Pasirodo mama norejo i ligonine,kad mums nebutu nasta.Tik del to doh.gif .O as tikrai nenoriu jos ten vezti,nes zinau,kad verks ten,as negaliu istisai pas ja vazineti ir tik nervuosiuosi namie klausydama kaip ji telefonu verkia. verysad.gif

Vakar nupirkau Durogesic 25 mikrogramu pleistrus,bet kai paskaiciau-tai ten veiklioji medziaga-fentanilis.Maniau bus morfinas g.gif .Dabar pasimetusi esu.Turbut netiks mano mamai,turbut tas pleistras tik nuo skausmo?Ar isvis nera morfijaus pleistru?Gal tik zmones klaidingai vadina?Neturiu kieno paklaust per iseigines.
Ka dabar daryt?Gal kuri zinot?Padekit,mergaites!Internete nieko konkretaus nerandu.
Papildyta:
Gal neaiskiai parasiau,bet esme ta,kad mamai reik morfijaus nuo dusulio,ne nuo skausmo.O fentanilis gal netinka nuo dusulio?
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2010 03 11, 11:31)
Gal neaiskiai parasiau,bet esme ta,kad mamai reik morfijaus nuo dusulio,ne nuo skausmo.O fentanilis gal netinka nuo dusulio?

Bandykit pasiskambinti į kokią budinčią vaistinę pasiklausti. Turėtų žinoti.
Mes fentanilį naudojom skausmui malšinti.
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 03 11, 14:42)
Bandykit pasiskambinti į kokią budinčią vaistinę pasiklausti. Turėtų žinoti.
Mes fentanilį naudojom skausmui malšinti.

Tai,kad jau klausiau,nieko jos nezino.Seimos gydytoja irgi.Sakau belieka paciame onkologiniame klausti.O siaip tai visi mano,kad tiek morfijus,tiek kiti narkotikai nuo skausmo,ir tiek.O apie dusuli nieko nezino.Mums onkologiniame israse leidziama morfiju nuo skausmo(kuris nelabai dar smarkus)ir dusulio.
Bet mama norejo pleistru,kad nereiktu jos badyt.Suzavejo ir tai,kad 3dienas veikia.Tai ir paprasem,kad seimos gydytoja israsytu(beje,musiskes nebuvo-tai israse kita,plius vyras ejo-tai net nezinau ar jis pabreze,kad nuo dusulio,nors ir liepiau)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 11 kovo 2010 - 14:21
QUOTE(Liutukeee @ 2010 03 11, 14:18)
Tai,kad jau  klausiau,nieko jos nezino.Seimos gydytoja irgi.Sakau belieka paciame onkologiniame klausti.O siaip tai visi mano,kad tiek morfijus,tiek kiti narkotikai nuo skausmo,ir tiek.O apie dusuli nieko nezino.Mums onkologiniame israse leidziama morfiju nuo skausmo(kuris nelabai dar smarkus)ir dusulio.
Bet mama norejo pleistru,kad nereiktu jos badyt.Suzavejo ir tai,kad 3dienas veikia.Tai ir paprasem,kad seimos gydytoja israsytu(beje,musiskes nebuvo-tai israse kita,plius vyras ejo-tai net nezinau ar jis pabreze,kad nuo dusulio,nors ir liepiau)

Fentanilis ne visus skausmus malšina. Neurologė akcentavo, kad jei skausmų kilmė neurologinė - fentanilis netinka. Šituos dalykus, mano galva, turėtų žinoti vadinamieji skausmo gydytojai.
Dėl dusulio - nelabai įsivaizduoju kaip tie pleistrai galėtų jį palengvinti. Žiūrėkit, kokį sakinį radau: Kitas sintetinis analgetikas, 80–100 kartų stipresnis už morfijų, yra fentanilis – dažniausiai vartojamas bendrinei anestezijai sukelti. Dėl gero tirpumo lipiduose jo poveikis prasideda jau po 2–5 min. ir analgezijos poveikis tiesiogiai priklauso nuo vaisto koncentracijos kraujyje. Didesnės dozės dėl kvėpavimo slopinimo skiriamos tik taikant dirbtinę plaučių ventiliaciją. Tai čia išeitų, kad fentanilis slopina kvėpavimą g.gif
Atsakyti
Labukas, visom tokią gražią dieną bigsmile.gif

QUOTE(Oduvančikas @ 2010 03 09, 20:33)
laikysiu kumštukus, kad po chemijos nebūtų l.bloga Ir nebijok....

ačiukas, tada tikrai nebus mirksiukas.gif

QUOTE(saulėlydis* @ 2010 03 09, 23:33)
Džiugu. O esi buvusi Burbiškių dvare per tulpių žydėjimą? Jei ne,tai šį pavasarį po kažkelintos chemijos linkiu nuvažiuoti

Nea, reiks būtinai aplankyt bigsmile.gif ačiū.

QUOTE(carvel @ 2010 03 10, 00:34)
stiprybes ir drasos tau,laikau uz rankeles .

ačiū rolleyes.gif

QUOTE(Samta0204 @ 2010 03 10, 00:52)
Sveikos, mano markeriukas 17 parode thumbup.gif gal jis neinformatyvus man Ryt visdel to iskrendam i Belgija leukocitu 5,5 Kki tyrima dar galima padaryti, kad parodys ar bera veziniu lasteliu, nes auglio kiap ir nebera krutinei, tik pazastyj nedidelis limfazgis beliko, per pus mazesnis nei buvo biopsijos gal nalabai ir paimto is jo  gal KT, kur geriausiai ja daryti? kiek kainuotu gal kas zinot?
Grek stiprybes ryt, lengvo  chemijos pernesiojimo mirksiukas.gif

Nu šaunu tada, kad rezultatai tokie bigsmile.gif
KT dariausi pirmadienį Alytuj, kainavo 50lt. už kontrastą ir 6lt. įrašas į CD, ėjau su siuntimu. Bet čia tik krūtinės ląstos rolleyes.gif

Ačiū už linkėjimus, o tu taip ir toliau, lauksim įspūdžių po kelionės thumbup.gif

QUOTE(A-Z @ 2010 03 10, 14:28)
Mane pakvietė į pokalbį dėl darbo, eisiu pirmadienį, nžn sakyk ten kokia situacija-nesakyt. ir taip be ryšio, ir anaip...

Nu sudėtinga situacija pas tave, bet jei manai, kad galėsi dirbti, bandyk.

QUOTE(Patr @ 2010 03 10, 22:31)
GREK, LAIKYKIS PO CHEMIJOS. Apkabinimas iš visos širdies.

Ačiū už viską rolleyes.gif

Taip smagu, ir apkabinat, ir už rankelės palaikot, ir paguodžiat - AČIŪ heart.gif
jaučiuosi pusėtinai - trečio nėštumo pirmi trys mėnesiai - va taip apibudinčiau. Jei išgyvenau tris mėnesius iš eilės, tai po keletą dienų tikrai ištversiu, aišku, tikiuosi, kad nebus blogiau. Temperatūra 37C, nuolat kramsnoju, kad nejausčiau šleikštulio burnoj ir psio. Kad nelystų kvailos mintys įlindau pas jus - čia kaip visuomet smagu, jauku ir gera. Dar užbaigiau nerti skarą, beliko tik makriukus suverti thumbup.gif Žodžiu, laikausi ir jum linkiu pavasariškos nuotaikos, kad ir labai sunku kai kurioms unsure.gif
Dar viena žavi akimirka, mano vazoje irgi tokių pilna
user posted image
Atsakyti
labukas 4u.gif isibrausiu pas jus patarimo blush2.gif

mamai ( kruties vezys ) paskirti vaistai 5metams, pomenopauziniai, nepamenu pavadinimo g.gif esme, kad labai jai skauda rankas ir kojas, sako net kumsti vos suspaudzia, nakti nepamiega; mano, jog salutinis vaistu poveikis, informaciniame lapelyje raso, kad tokia reakcija galima. gydytoja sako, kad vaistu pakeist nera i ka, kalci liepe vartot, bet nepadeda jis. mama grasina, kad vaistu nebegers, zinant ja, as net nenustebciau jei ji taip pasielgtu unsure.gif ka daryt? verysad.gif
Atsakyti
Sveikos,

Aciu labai uz palaikyma ir paguodziancius zodzius. Tikrai neisivazduojat kiek man daug tai reiskia siuo metu. Sekiau visas jusu istorijas, labai jaudinausi del visu, bet kartu ir stiprybes bei tikejimo semiausi. Tiek is Liukukes, tiek is Rasu lankos mamyciu, Patr, Samtos, Arunes ir visu kitu, labai daug stiprybes ir istvermes nepaluzti net ir beviltiskoje situacijoje is Inesos (Degancios) pasisemiau. O grizau po menesio pertraukos, pasiskaiciau ir pratrukau del visos sitos neteisybes ir del to, kad geriems, mylimiems, nuostabiems zmoguciams tiek isbandymu ir kancios likimas siuncia. Issigandau, kad dabar teciui gerai viskas, o po menesio ar net po keliu dienu gali apsiverst pasaulis aukstyn kojom. Slyksti ir klastinga liga, nekenciu jos visa sirdimi kaip tik imanoma kazko nekesti. Issiguodziau va jums ir kita diena pas teti isvaziavau. Pasibuvau, pasikalbejom, tikrai sirdeleje geriau ir sviesiau pasidare. Niekada su teciu tokie artimi nebuvom, kaip dabar, manau ir sakyt nereikia, zino ir jaucia jis kaip stipriai myliu ji ir del jo pergyvenu. O su sveikata jam viskas gerai (tfu tfu tfu nu kaip akis bekrapstyciau, nematau, kad blogo kazkas labai butu). Dvi chemijas jau praejo, bet nei pykino, nei plaukai nuslinko. Kraujas irgi kaip sveiko zmogaus, tik smirda viskas labai smile.gif net issigandau, kad koki placeba jam ten lasina, kad sazine ramesne butu, o nieko jo negydo. Norejau, kad jam stipriausia chemija skirtu, kad greiciau ta bruda isguitu. O dabar tik ta skaidriaja (ne raudona). Ir gydymas keistas, per menesi tris dienas lasina, o po to vel menesi laukt ir vel tris dienas lasina. Nu bet matyt taip reikia, nepasigincysiu su daktarais. Korteleje parasyta, kad taikoma PE schema, cisplatina ir Etoposidas. Pasiskaiciau, tai kaip ir standartas man toks pasirode. Gal ir neviska suprantu, bet tikiu, kad gerai bus viskas. Aciu jums dar karteli, sveikatos ir stiprybes visoms. :*

Atsakyti
QUOTE(*acme* @ 2010 03 11, 21:44)
mamai ( kruties vezys ) paskirti vaistai 5metams, pomenopauziniai, nepamenu pavadinimo g.gif esme, kad labai jai skauda rankas ir kojas, sako net kumsti vos suspaudzia, nakti nepamiega; mano, jog salutinis vaistu poveikis, informaciniame lapelyje raso, kad tokia reakcija galima. gydytoja sako, kad vaistu pakeist nera i ka, kalci liepe vartot, bet nepadeda jis. mama grasina, kad vaistu nebegers, zinant ja, as net nenustebciau jei ji taip pasielgtu unsure.gif ka daryt? verysad.gif

Sveikute 4u.gif, Tavo mamytė greičiausiai gauna Arimidex, Femara arba Aromasin - vieną iš tų gal? Visų jų vienas iš dažniausių poveikių šalutinių - kaulų sanarių skausmai, gali būti nemiga. Mano mamytė geria Femarą. Tačiau labai nesiskundžia - kartais užeina sanarių gėla, kad ir naktį prikelia, paskui praeina. Bet gal mes taip stipriai nejaučiam , nes dar leidžiam nuo kaulų mts. vaistukus, kurie nuima skausmus. Gal paklauskit gydytojos , gal mamytė gali kokius nuo skausmo pagerti retkarčiais (mūsų gydytoja kažkokius pradžioje buvo parašiusi, bet jų neprireikė). Kartais man atrodo, kad mano mamytė su tuo skausmeliu po truputi apsipratusi. Kalcį ir mums reikia vartoti (su magniu ir D vitaminu) Ar senai vartojat ? Jei ne - gal po truputi praeitų, gal šiek tiek organizmas adaptuotusi.? g.gif Negerti tų vaistukų negalima - tai vieninteliai šiuo metu, kurie tavo mamytę gydo. Visi tie vaistukai turi vienokį ar kitokį šalutinį poveikį, todėl reikia taikytis gyventi su nemaloniais pojūčiais. Bet aš dar vietoj Jūsų bandyčiau prašyti pakeisti į kitus, gal kitas vaistukas mažiau kels šiuos negalavimus. Juk kiekvienas organizmas skirtingai priima ir reaguoja ...Sėkmės tavo mamytei ir nepasiduoti. Toks gydymas vardan gyvenimo... wub.gif

GREK 4u.gif -ačiū už dar vieną pavasario spindulėlį ir sveikatytės tau...

Liūtuke wub.gif - myliu tave už tavo viską, ką darai ir už tai, kad tu taip myli ... friends.gif

Mergaitės - ramių ir sveikatos, stiprybės dienelių... 4u.gif

TIKĖSIU wub.gif - kasdien prisimenu , meldžiuosi, tikiu........... heart.gif heart.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 11 kovo 2010 - 21:04
QUOTE(rasų lanka @ 2010 03 11, 22:53)

Axastrol, taip vaistai vadinasi g.gif tai gal gali tada pakeist i kitus unsure.gif vartojo tamoksifena, irgi salutini poveiki jaute, bet tada dirbtinai 'persokom' i menopauze, tai skyre siuos. daugiau nei pusmeti siuos vaistus vartoja, kalci irgi panasiai ( bet reiks paklaust del mg ir vitamino D ) unsure.gif

aciu rasu lanka 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(*acme* @ 2010 03 11, 23:08)
Axastrol, taip vaistai vadinasi g.gif tai gal gali tada pakeist i kitus unsure.gif vartojo tamoksifena, irgi salutini poveiki jaute, bet tada dirbtinai 'persokom' i menopauze, tai skyre siuos. daugiau nei pusmeti siuos vaistus vartoja, kalci irgi panasiai ( bet reiks paklaust del mg ir vitamino D ) unsure.gif

O kiek tavo mamytei metų? Kaip įdomiai gaunasi, kad skyrė šį vaistuką jei tik "dirbtinai peršokot į menopauzę". Paprastai moterims inhibitoriai skiriami, kai jau naturali menopauzė yra, o moterims, kurioms dar priklausytu mėnesinės skiriamas tik Tamoksifenas - gal aš čia ko nors nesuprantu, o gal jau kažką esu praleidusi, ir dabar kitaip skiria? g.gif
O kalcį mamytė be pertraukų geria? Sako, kad bet kokiuose papilduose reikia daryti trumpas pertraukas...O dar iš vaistininkės girdėjau, kad nereikia visą laiką naudoti tos pačios firmos papildų, o reikia kaitalioti, bet čia tik vaistininkės nuomonė - ar tai teisinga - nežinau.

blinky 4u.gif - kaip džiaugiuosi, kad su tėveliu pakalbėjai. Dabar gal ir pačiai ramiau yra, kad kai kurie dalykai išaiškėjo ir yra išsakyti tiems , kuriems reikėjo išgirsti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 11 kovo 2010 - 21:35
QUOTE(*acme* @ 2010 03 11, 21:08)

Tai gal operacija dare mamai?
Nes mano menopauze dirbtine(vaistu pagalba),bet skyre Tamoksifena ir jokiu budu neduoda kitu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 11 kovo 2010 - 21:34