Įkraunama...
Įkraunama...

1.5- 2 metų vaiko dienos meniu

O PAS MUS DESRELES,DESRELES,DESRELES doh.gif
JEIGU NEDUODU NEVALGO IS VIS
DUODU VITAMINU,GAL ISGYVENS lotuliukas.gif
JOKIU UOGU NEIKISI, NET I RANKAS NEIMA,NA ZODZIU SIAUBAS TIKRAS
Atsakyti
QUOTE(egliuchiux @ 2010 05 31, 14:55)
mums 1,4m..

7h - pienuko (misinukas ) 240ml
9h- blynai (labai megsta), desreles  , sureliai , varskytes ar dar kas nors , kartais reketuoja teti kad atiduotu kumpi nuo sumustinio  biggrin.gif 
14h - sriuba , ar makaronai su mesyte , ar kokie kotletukai , na ta ka mes pietum valgom ta ir jis . buna kad suvalgo du blynelius su kumpiu ir suriu , ar net didziausia le kste sriubos , o buna dienu kai nieko neikisi jam i burna  doh.gif
19h- kose kokianors
21h pieno misinukas 210ml

Mums metukai ir du menesiai

musu mergyte taip pat reketuoja kumpio ar dešros nuo mamytes ar tevelio sumuštinio, labai mėgsta blynus, viską kas su mėsyte, kartais duodu dešrelių, suri valgo, jogurta. Kartais nieko nesigauna ikišti tik džiuvesėlių

valgom 3-4 kart dienoj plius koki sausaini ar tyrele vaisiu užvalgant.
Atsakyti
Sveikos, mamos.
Maniškė valgo-nevalgo bangom. Buvo, kad iki metų tikrai nemažai valgė ir svorio nemažai priaugdavo. Paskui metė valgyt smile.gif Dantukai dygo. o dabar vėl lyg atsigavo.
Ryte apie 7val valgom piene virtą avižų ar penkių grūdų dribsnių košę
apie 12val pietūs su mėsyte daržovėm.
Apie 16 val jogurtas/varškė ir vaisius (bananas, dabar-persikai,neltarinai, obuolysna kas po ranka)
Apie 19:30val vakarienė dažniausiai vėl kokia košė - kviečių, miežių ar kt.
Prieš miegą 20:30 apie 150ml (daugiau neišgeria) pienuko šilto.

O šiaip vandenuką visą dieną maukia ar kokias sultis (puodelį per dieną), arbatą.
Dar kartais sausainiuką duodu pagraužt. Nesijaudinu dėl to, matau kad pūstažandė, o kai nori valgyt tai zyzia kol mes suprantam kad valgyt užsimanė ir duodam ką nors smile.gif

Šiaip jau maždaug tą patį valgo ką ir mes. Mums 1 m. 3 men.
Atsakyti
Sveikos,
O as auginu dideli 1,6 m nevalgiuka... Pagal svorio/ugio kreives jis auga tolygiai gerai, kraujas visada buvo geras, todel pediatras sake nesikabinet prie vaiko- kiek suvalgo tiek uztenka.
Bet tas uztenka doh.gif
Siandienos meniu:
Pusryciai: 3 arbatiniai sauksteliai grikiu koses, puse varskes surelio
Pietus: ~5 kasniai kotleto su bulviu kose
Vakariene: labai nedaug pieniskos vermiseliu sriubtes.
Tarpuose arbuzas, agurkas ir uogos tiesiai nuo krumu.

Ir taip jis valgo kasdien. Nu nesamone kazkokia, kaip skruzdeliukas.
Jis labai judrus, aktvus vaikas. Nu bet nsamone, kad vaikas TIEK mazai valgytu...

Tiesa, dar geria mp.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Esha: 12 liepos 2011 - 20:42
QUOTE(Esha @ 2011 07 12, 21:41)
Sveikos,
O as auginu dideli 1,6 m  nevalgiuka... Pagal svorio/ugio kreives jis auga tolygiai gerai, kraujas visada buvo geras, todel pediatras sake nesikabinet prie vaiko- kiek suvalgo tiek uztenka.
Bet tas uztenka  doh.gif
Siandienos meniu:
Pusryciai: 3 arbatiniai sauksteliai grikiu koses, puse varskes surelio
Pietus: ~5 kasniai kotleto su bulviu kose
Vakariene: labai nedaug pieniskos vermiseliu sriubtes.
Tarpuose arbuzas, agurkas ir uogos tiesiai nuo krumu.

Ir taip jis valgo kasdien. Nu nesamone kazkokia, kaip skruzdeliukas.
Jis labai judrus, aktvus vaikas. Nu bet nsamone, kad vaikas TIEK mazai valgytu...

Tiesa, dar geria mp.

man atrodo kad mamoms kartais reikia maziau jaudintis rolleyes.gif net gydytojas sake, kad viskas gerai.neiskokit problemu ar ligu.mazai valgo, reiskia ko reikia ta gauna, ypac jei esta saunuole tokia ir dar MP maitinat.viskas gerai man atrodo.bukit sveiki 4u.gif
Atsakyti
Oi, Esha, kaip man tai pažįstama!!! Jau kuris laikas neršiu internete, ką mamos duoda vaikams valgyti, nes maniškė (1,1 metų) lygiai taip kaip tavo vaikis valgo. Ir nesukiši daugiau. Ir juda baisiai daug. Nepaduosi knygutės, kad bent 5 min. vietoj pavartytų. Taip pat valgo mp, todėl vis pagalvoju, juk tikrai nekentėtų, jei būtų alkana. Išsireikalautų! biggrin.gif Vaikas pienu gyvas smile.gif Gal ir tikrai neverta stresuoti rolleyes.gif
Atsakyti
mums 1.5, sveriam 9 kg. man atrodo tikrai mazai, bet valgo tiek kiek nori , augiau neina issiulyt nors bandau ir lakstau is paskos su koses puodu.
ryte valgo avizu kose su uogom.
priespieciai obuolys, ar bananas.
pietum darvzoviu kose su mesa , tai su kiauliena,tai vistiena, jauitena ir taip skirtingai.
po pietu jogurtas
na ir pries miega jei dar gaunasi isverdu kokiu grikiu pora saukstu suvalgo bet dazniausiai net nevalgo.ir pries miega mp gauna biski.
kaip jum atrodo normaliai mes valgom ? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(degto molio plyta @ 2011 10 05, 05:48)
mums 1.5, sveriam 9 kg. man atrodo tikrai mazai, bet valgo tiek kiek nori , augiau neina issiulyt nors bandau ir lakstau is paskos su koses puodu.
pietum darvzoviu kose  su mesa , tai su kiauliena,tai vistiena, jauitena ir taip skirtingai.
po pietu jogurtas
na ir pries miega jei dar gaunasi isverdu kokiu grikiu pora saukstu suvalgo  bet dazniausiai net nevalgo.ir pries miega mp gauna biski.
kaip jum atrodo normaliai mes valgom ?  doh.gif

Gal ir normaliai, bet vaikas nemažas jau, tai pabandyčiau jam vieną kurią nors košę pakeist ar tai omletu, ar tai kokių blynų iškepčiau, virtą kiaušinį pabandyčiau pasiūlyti. Gal paprasšiausiai jau jam tos košės kaip košės konsistencijos nesinori?
O gal tiesiog šiaip smulkių kaulų vaikas, gal ir tėveliai nestambūs, tas svoris tai nemanau, kad čia rodiklis kažkoks
Atsakyti
QUOTE(degto molio plyta @ 2011 10 05, 05:48)
pietum darvzoviu kose  su mesa , tai su kiauliena,tai vistiena, jauitena ir taip skirtingai.
po pietu jogurtas
na ir pries miega jei dar gaunasi isverdu kokiu grikiu pora saukstu suvalgo  bet dazniausiai net nevalgo.ir pries miega mp gauna biski.
kaip jum atrodo normaliai mes valgom ?  doh.gif

Mano dukrytei 1,4m ir taip pat sveria 9kg. Man atrodo normaliai, ji tokia ilgse, auksta labai biggrin.gif O valgo ji labai daug, mano akimis ziurint. apie 07.30 sumustinis, blynai arba jogurtas, po to 11.00 valgo priespiecius darzelyje (dazniausiai sumustiniai), 14.00 darzelyje valgo vaisius, 16.30 valgo pietus namie (suvalgo savo norma, savo lekstute), tada buna uzkandziavimai duoniukais, sausiukais ar vaisiais, vakariene 18.30 kokiu nors kruopu kose ir viskas. Tiesa, geria daug pienuko (is parduotuves) ir vandens. Sakyciau, normaliai. Bet jinai labai judrus vaikas, tai viska islaksto biggrin.gif As nepergyvenu del svorio, bent jau tol, kol matau, kad vaikas sveikas ir energingas.
Atsakyti
~10val grudu(avizos,4grudu,grikiai karta per 2 savaites,kukuruzu,soru,manu...) kose (200-250ml) suvalgo ivairiai
uzkandziauja(obuoliukas,bananas,sausainis,suris....)
~13val karves pienukas 200ml ir miega
~15val sriubyte(pomidorine,darzoviene tiek su ryziais tiek su makaronais,burokeliu,kopustu..) ivairios trintos sriubytes
~16h jau po sriubos praejus kokiam pusvalandziui valgom antra patiekla(vistiena,jautiena ir kepsniukai ir kotletukai,na butinai kazkas mesisko arba is zuvies)
~17.30-18val karves pienukas 200ml ir vel miegelis
~19.30 blynai,omletas,makaronai,sumustinukai ar dar kas nors ka ir mes valgom
uzkandziauja iki kokiu 22.00 vel sausainis,surelis,surio lazdeles....
~23val karves pienukas 220ml ir eina miegot iki 9-10 ryto smile.gif
Atsakyti
o aš labai nesuku galvos,nenori valgyti tai ir nekišu per prievartą,kai nori patys paprašo.
4u.gif
Atsakyti
1 m 2 mėn. pagal svorį ir ūgį - lentelių viduriuko berniokas:)

Pusryčiai 7-8.30 val. daug grūdų košės su skystu jogurtu + arbatėlė (niekad nesaldinu); arba savaitgaliais blynai,
~12 val 1,5 samčio potirštės sriubytės (daržovių, makaronų, ryžių)
po pietų miego ~15-16 val. 0,5 pakelio varškės su 0,5 banano (arba atitinkamu kiekiu uogyčių) arba kiaušinienė iš vieno kiaušinio
~18.30 dažniausiai tokia pati vakarienė kaip ir visos šeimos, o jei patiekalas netinkamas tokiam mažiui (pvz. plokštainis), tai grūdų, makaronų ar bulvių, ar mix daržovių košė su mėsyte, labai kartais desertui sūrelis
prieš miegą ~21.30 180 ml. šilto pieno
naktį nevalgom ir negeriam (nebent karšta arba turi temperatūros - tada grynas vanduo)

tarpuose sausainiai, obuoliai, duona, batonas, mano keptas pyragas - vaikis žino, kur kas laikoma, tai išsireikalauja:) labai retai- "per šventes" sumuštinių "traukinukai" - ypač eina mano kepta duona su naminiu paštetu...
virtų dešrelių (sosiskų), valdiškų koldūnų ir kitokio gretmaisčio patys nevalgom ir vaikams neduodam

Patiekalų variacijų būna daug, bet čia pagrindas. Jei nevalgo - nežaidžiu, pasiūlau už valandos, o jei ir tada netinka, tai ženklas kad negaluosim - sirgsim arba dantį auginsim:) - o tai reiškia, kad bent porą dienų skelbsim bado streiką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ėlge: 08 lapkričio 2011 - 22:22