o nuo kokio amziaus kazi galima vaikui duoti tuos vitaminus, kad ir tie marsieciai? Manau mums irgi truksta vitaminu, todel ir valgo mazai., nes tai ligos, dar per ziema mazai i lauka eidavom, tai turbut pasilpes imunitetas yra...

QUOTE(ingute111 @ 2010 03 31, 11:34)
o nuo kokio amziaus kazi galima vaikui duoti tuos vitaminus, kad ir tie marsieciai? Manau mums irgi truksta vitaminu, todel ir valgo mazai., nes tai ligos, dar per ziema mazai i lauka eidavom, tai turbut pasilpes imunitetas yra... 

apie marsiecius vaistininke atsiliepe nekaip,o nuo kokio jis amziaus skirtas net nezinau. Mes geriam stai tokius nuo metuku "Multivitamol sirupas"
QUOTE(timi @ 2010 03 31, 13:52)
apie marsiecius vaistininke atsiliepe nekaip,o nuo kokio jis amziaus skirtas net nezinau. Mes geriam stai tokius nuo metuku "Multivitamol sirupas"

Mes taip pat situos geriam

QUOTE(lawwra_a @ 2010 03 31, 14:04)
ir kaip jum jie? Mano panele ,kai pradejom juos gert, pasidare tikra edrune

Mano vyrui tuoj bus 1.8 men, buvom pas daktare tai ugis 90cm, svoris 17kg. Sakyciau daug tikrai ir matosi ,kad toks megstantis pavalgyt.
pusryciams dazniausiai valgom sriuba, kosyte, ar koki sureli, priespieciams misinuko 240ml ir einam miegot, po miegelio tada valgom kepsniukus su makaronais ar bulvemis ar siaip kokius troskinius,bet butinai jau su mesyte.
Veliau visokiu vaisiu,obuoliu,vynuogiu,greipfrutu(labai megsta), mandarinus ar apelsinus kokius, valgydavom kasdien jogurtus ar varskytes,bet dabar jau matyt atsibodo. Vakarienei tai specialiai negaminu, ko yra ta ir duodu. ir kai miegot einam tai vel misinuka geria. Pakramtyt megejas jis pas mane,tai ir dziaugiuosi, kad valgo.
iki 2 metu tikrai negalima duoti marsieciu
pusryciams dazniausiai valgom sriuba, kosyte, ar koki sureli, priespieciams misinuko 240ml ir einam miegot, po miegelio tada valgom kepsniukus su makaronais ar bulvemis ar siaip kokius troskinius,bet butinai jau su mesyte.
Veliau visokiu vaisiu,obuoliu,vynuogiu,greipfrutu(labai megsta), mandarinus ar apelsinus kokius, valgydavom kasdien jogurtus ar varskytes,bet dabar jau matyt atsibodo. Vakarienei tai specialiai negaminu, ko yra ta ir duodu. ir kai miegot einam tai vel misinuka geria. Pakramtyt megejas jis pas mane,tai ir dziaugiuosi, kad valgo.
QUOTE(ingute111 @ 2010 03 31, 12:34)

iki 2 metu tikrai negalima duoti marsieciu
Mano sunelis toks kuris megsta pavalgyti,pati pradejau gerti alaus mieles,nes reikia pastiprinti organizma ir siaip apetitas nekoks,tai po 1tabletyte pradeja duoti suneliui,tai zinokit toks edrunas pasidare,kad nzn slamscia ciska..

Sveikos mamkos, nu va pasiskundziau cia kad nevalgo, paklausiau jusu patarimo del vitaminu, nupirkau marsiecius nuo 1 metu amziaus ta sirupa, tai zinokit kaip vaikas atsigavo..
viska valgo ka padarau ir tikrai labai normaliais kiekiais, jau ir seneliai pastebejo, kad vaiko zandukai pasipute
tai mums ir buvo problemele turbut tame, kad is po ziemos vaikas buvo pasilpes, o dar kai dabar pavasaris, tai manau tuo labiau vitaminu reikia:) tai jei kuri nebandet, pabadykit vitaminus, gal tikrai pades, arba bent jau padeties manau tikrai nepablogins

QUOTE(ingute111 @ 2010 04 08, 12:38)
Sveikos mamkos, nu va pasiskundziau cia kad nevalgo, paklausiau jusu patarimo del vitaminu, nupirkau marsiecius nuo 1 metu amziaus ta sirupa, tai zinokit kaip vaikas atsigavo..
viska valgo ka padarau ir tikrai labai normaliais kiekiais, jau ir seneliai pastebejo, kad vaiko zandukai pasipute
tai mums ir buvo problemele turbut tame, kad is po ziemos vaikas buvo pasilpes, o dar kai dabar pavasaris, tai manau tuo labiau vitaminu reikia:) tai jei kuri nebandet, pabadykit vitaminus, gal tikrai pades, arba bent jau padeties manau tikrai nepablogins 

nu va kaip saunu

QUOTE(farinelli @ 2010 03 03, 22:02)
Sveikos mamytes...
Turiu beda...mano sunus ,kuriam 1.7 metai nedaug valgo.
Jo sios dienos meniu:
Atsikelus 4 saukstus 5 grudu kose su sviestuku
veliau 200 ml pieno
Priespieciai puse obuoliuko
Pietus 6 saukstai darzoves su mesa
veliau truputi duoneles
pries vakariene sausaini
Vakariene 6 saukstai manu kruopu kose su uogytem
pries miega 200 ml pieno
deja nei vaisiu ,nei darzoviu nera megejas...ir kokiu patiekalu tik nebandom...ar vaikui to pakanka ka siandien suvalgem?koks jusu vaikelio dienos meniu...
is anksto dekoju uz atsakyma

Turiu beda...mano sunus ,kuriam 1.7 metai nedaug valgo.
Jo sios dienos meniu:
Atsikelus 4 saukstus 5 grudu kose su sviestuku
veliau 200 ml pieno
Priespieciai puse obuoliuko
Pietus 6 saukstai darzoves su mesa
veliau truputi duoneles
pries vakariene sausaini
Vakariene 6 saukstai manu kruopu kose su uogytem
pries miega 200 ml pieno
deja nei vaisiu ,nei darzoviu nera megejas...ir kokiu patiekalu tik nebandom...ar vaikui to pakanka ka siandien suvalgem?koks jusu vaikelio dienos meniu...
is anksto dekoju uz atsakyma

jei jau mano vyras taip valgytu manyciau kad stebuklas ivyko nes maniskis is vis nieko nevalgo apart agurku zaliu, kokio obuolio banano nei kiausinio nei surio nei dar kokiu mandrysciu, apie mesa net negalvojam nes nevalgo, jokiu bulviu na toks jausmas kad jam niekas neitinka
atostogavom lietuvoj 3 savaites tai pirmas 2 visiskai nieko nevalge buvo gyvas vandeniu ir keliais vaisiais, baisiai jam skonis nepatikdavo visko, kose avizine tik atsiveztine valge
bet maniau kad jei nevalgo nera isalkes, arba mociutes koki saldaini kisdavo ir darydavo vaikui meskos paslauga.
QUOTE(Wika& @ 2010 03 07, 15:01)
tai dar nieko nesako
kodel tada gydytojai nerekomenduoja pradejus primaitinti mazyli duoti manu koses
musu gydytoja visada sakydavo kad nevalgyt manu nes nieko gero ner juose, vaikas tik puciasi o gerio jokio....

del manu koses manau kad manu kose virta ant pienuko yra 100 kart sveikiau nei koks pirktinis saldus surelis ar jogurtukas i kuri \prideta velnio zino ko.
nuo manu koses ne vienas is mano draugu nenutuko nei as nei mano pazystami, nors mazi manu kose maitinami buvome.
Papildyta:
mes geriame vitaminukus su gelezimi ir multivitaminais bei zuvu taukus
deja nuo ju jokio pagerijimo valgymo fronte
sveikos mamytes, na savo dukreles apetitu negaliu pasiskusti.bet, valge puikiausiai visas kruopu koses ir darzoviu sriubytes su mesa kol neparagavo sureliu visokiu ir varskyciu saldziu.
ir gailiuos isvis kad daviau paragauti.nera jos gerai.aisku ir dabar valgome kartais ir avizines kose su vaisiais ar grikiu bet kartais pati atsisako ir tenka galvoti ka ypac pusryciam duoti.o vietoj tu pirktiniu saldziu visokiu varskyciu jau geriau paprasta varske nupirkt ir su uogiene duoti namine kokia.varsketuku isvirti dar kazka sugalvoti
dar pastebejau kad jei daznai uzkandziauja po pusryciu tarkim tai aisku kad daug pietu nevalgys.mano nuomone bent 2 gal ir 3 val iki pietu nieko neuzkandziaves vaikas papietaus normaliai.o jei uvalgo koki sureli ar banana tai kur ten po pusvalandzio nores sriubos 
Papildyta:
beje irgi geriam multivitamol sirupa, ir nezinau ar jo deka, ar cia del to kad nedygo dantys dabar, bet nuo kaledu iki dabar nesirgome

Papildyta:
beje irgi geriam multivitamol sirupa, ir nezinau ar jo deka, ar cia del to kad nedygo dantys dabar, bet nuo kaledu iki dabar nesirgome

maniskis ryte atsikeles isgeria 180ml misinuko,tada kokios bulkos,vaisiaus ar surelio papraso,po to kruopu kose,omletas arba virtas kiausinis.miegam pietu arba valgom darzoviu su mesa apie 200-300ml.vakarienei sriubyte,kose,arba apkepas varskes.i tarpus vaisiu daug valgo(megsta visokius vaisius),javinukus arba ka nors is musu leksciu pasigaudo
nors mum 1ir 4men,bet sveria nedaug apie 10kg.bet pavalgyt neatsisako
geriam mes zuvies taukus,manau,kad tai naturaliausias vitaminas
Papildyta:
tiesa,dar einant gult misinuko isgeria

Papildyta:
tiesa,dar einant gult misinuko isgeria

QUOTE(Wika& @ 2010 03 07, 16:01)
tai dar nieko nesako
kodel tada gydytojai nerekomenduoja pradejus primaitinti mazyli duoti manu koses
musu gydytoja visada sakydavo kad nevalgyt manu nes nieko gero ner juose, vaikas tik puciasi o gerio jokio....

na o mums gydytoja sake nepiknaudziaut manu kose nes mazoji buvo alergiska,tai kazkaip ten sake kad labiau skatina berimus alergizuoja tai tik del to neduodavau bet dabar duodu pries miega vakarienei,ji tokia lengva ir neapsunkinanti skranduko atrodo

Papildyta:
tiesa ne kiekviena vakara bet manai ieina i musu valgiarasti bent kelis vakarus per savaite