Įkraunama...
Įkraunama...

1.5- 2 metų vaiko dienos meniu

QUOTE(saule#15 @ 2012 06 30, 16:49)
yra metinukų, kurie dar tik kelis dantis turi. gi neduosi tokiam karbonadų. man atrodo, čia ne nuo amžiaus priklauso, o nuo vaiko dantų skaičiaus ir gebėjimo kramtyti.

maniske turedama 2 dantis kramte smile.gif
Atsakyti
Na ka, ir vel as cia... sad.gif
Jau nebeismanau ka daryti, ka duoti, ka virti savo pupai....
Kuo toliau tuo maziau valgo....
Dabar jau nebevalgo savo megstamu patiekalu... Ka beduociau 2-3 kasniai ir viskas... Uzkandziu negauna, tai nzn net kuom ji ir gyva. Dziaugiuosi tik tuom kad dar pienuka isgeria 3 kart dienoj po 120ml, nes kitaip tai nzn kas butu.... Dar jei suri duodu tai jei nuotaikoj tai biski uzvalgo... Apie svorio priaugima jau nekalbu.... Dziaugiuosi tik kazdien kad nenukrenta...
Siandien jau eisiu i vaistine, gal kokiu vitaminu pasiulys ar maisto papildu, nes jau is proto einu....
Gal kam taip yra buve? Ka daret? Neviltis puola.... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(I_N_A @ 2012 10 25, 10:04)

Kiek laiko tavo mažylei? Parašyk tiksliai kada ką duodi 4u.gif
Kokiu metu ji gauna pienuką?
Atsakyti
QUOTE(I_N_A @ 2012 10 25, 10:04)
Kuo toliau tuo maziau valgo....
Dabar jau nebevalgo savo megstamu patiekalu... Ka beduociau 2-3 kasniai ir viskas... Uzkandziu negauna, tai nzn net kuom ji ir gyva. Dziaugiuosi tik tuom kad dar pienuka isgeria 3 kart dienoj po 120ml, nes kitaip tai nzn kas butu.... Dar jei suri duodu tai jei nuotaikoj tai biski uzvalgo... Apie svorio priaugima jau nekalbu.... Dziaugiuosi tik kazdien kad nenukrenta...
Siandien jau eisiu i vaistine, gal kokiu vitaminu pasiulys ar maisto papildu, nes jau is proto einu....
Gal kam taip yra buve? Ka daret? Neviltis puola.... sad.gif

o kraujo tyrimas buvo darytas?
maniske labai valgi, bet jei tik gelezies kraujyje sumazeje iskart pasimato kad mesos nenori ir siaip maziau valgyt pradeda
Atsakyti
Atejau ir as i sia tema.. ir gana nustebau, nes daugumos "navalgiukai" pasirodo dar nemazai valgo, nei musike biggrin.gif
Dukrai 1.5 m., bet jos pagrindinis maistas buvo nuo pat primaitinimo (5.5 men.) iki db vien misinys sad.gif dar pacioj pradzioj kazkaip valge darzovienes, bet nuo 8 men. kaik sustojo, tai iki dbr.. valgo tik kepta ar virta vistiena suplesyta gabaliukais, kaip kada makaronu virtu siek tiej, koki sausaini ar dziuvesi pagrauzia, nu dar kaio kada biski koki kasni banano ar kelias vynuoges nu ir.. pienas pienas pienas! Isgeria po 210 ml vienu valgymu ir taip kas 4 val kasdien! Galit isivaizduot??? ir naktim keliu kas tiek laiko piena paduot.. cia misinuka turiu omeny. Viska duodam, siulom is savo lekstes ir atskirai isverdu, tik siulom viska.. nieko.. i
viska ziuri itartinai, tarsi i koki s... ne neragauja las svarbiausia sad.gif jau nervai nenesa, nebezinu ka daryt. O kraujo tyrimaj geri kas svarbiausia, svoris nekrinta, visa tokia rubuiliuke kaip tik. Tai idomu kaip ji tik pienu gyva??? :l gal kam panasi situacija? Nejau taip nieko ir nevalgys ji man ir kiek as ja misiniu vien maitinsiu? sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Gardumas @ 2012 11 01, 23:04)
Atejau ir as i sia tema.. ir gana nustebau, nes daugumos "navalgiukai" pasirodo dar nemazai valgo, nei musike biggrin.gif
Dukrai 1.5 m., bet jos pagrindinis maistas buvo nuo pat primaitinimo (5.5 men.) iki db vien misinys sad.gif dar pacioj pradzioj kazkaip valge darzovienes, bet nuo 8 men. kaik sustojo, tai iki dbr.. valgo tik kepta ar virta vistiena suplesyta gabaliukais, kaip kada makaronu virtu siek tiej, koki sausaini ar dziuvesi pagrauzia, nu dar kaio kada biski koki kasni banano ar kelias vynuoges nu ir.. pienas pienas pienas! Isgeria po 210 ml vienu valgymu ir taip kas 4 val kasdien! Galit isivaizduot??? ir naktim keliu kas tiek laiko piena paduot.. cia misinuka turiu omeny. Viska duodam, siulom is savo lekstes ir atskirai isverdu, tik siulom viska.. nieko.. i
viska ziuri itartinai, tarsi i koki s... ne neragauja las svarbiausia sad.gif jau nervai nenesa, nebezinu ka daryt. O kraujo tyrimaj geri kas svarbiausia, svoris nekrinta, visa tokia rubuiliuke kaip tik. Tai idomu kaip ji tik pienu gyva??? :l gal kam panasi situacija? Nejau taip nieko ir nevalgys ji man ir kiek as ja misiniu vien maitinsiu? sad.gif

O jus nenorite pabandyti kuria diena neduoti to misinio kas 4val? g.gif pamenu saviske iki primaitinimo tik taip maitindavau grieztai kas 4val...
As gal bandyciau pvz ryte duoti misini, o paskui vis siulyti savo maisto, jokio misinio iki vakarinio prie miega nebent. Nemanau kad kazkas atsitiks jeigu nepavalgys daugiau nei 4val. Gal ji nenori valgyti nes zino jog gaus misinio? tokio amziaus vaikiukai jau gudruoliai darosi smile.gif
Atsakyti
Patikekit manim, isbandytas reikalas ne viena ir ne 2 kartus.. nieks nepadeda. Isbuna ir 5 ir 6, syki net 8 val. nevalgius, bet visa ta laika eina, zurgia, krenta, "alpsta", nezino kas darosi kaip as sakau, galu gale isirekia, net veida demem ismeto.. sad.gif bet neisiulysi nei koses, nei kazko rimciau. Geriausiu atveju vandens prigeria ar kojiu sulciu ar koki vaisi kremtelna ir viskas pasibaigia vistiek galutinai misinio gerimu. Tada vos ne vienu mauku isgeria viska, net atsidusdama. Ziauru ziuret kartais. Ir gaila vaika kankyt neduodant valgyt ir nervaj nelaiko jau. Per prievarta negrudu, nenoriu traumos ivaryt, kad paskuu panacius bliuda ar sauksta klyktu kaip nenormali. Macius as tokiu "rezultatu" kitu tevu.
Vista galetu kasdien valgyt, zuvies dar kaip kada valgo truputeli, bet tas valgymas toks ypatingai retas, neatrodo normalus jau mum. Tokio amziaus vaikui jau reikia visko, ne tik piena gerti. Nebezinau jau ka daryt sad.gif
Kas svarbiausia is musu lekstes net neima. Labiau pazaist rupi, o ne maista ragaut.
Atsakyti
Mano sūnus irgi sunkiai valgė iš pradžių. Tai mes valgydami puzlę dėdavom (medinę), jo dėmesys būdavo į puzlę. Aš jam kišdava taip. Ji s dėlioja, o aš į burną ax.gif Aišku, paskui reikėjo atprasti, bet nors pradžią padarėm. Arba bandyti dienos metu nebeduot mišinio, nes kiek suprantu, ji žino, kad gaus mišinį. Bandykit duot vištienos, kol atpras nuo mišinio.
Atsakyti
QUOTE(tina82 @ 2012 11 02, 08:27)
Mano sūnus irgi sunkiai valgė iš pradžių. Tai mes valgydami puzlę dėdavom (medinę), jo dėmesys būdavo į puzlę. Aš jam kišdava taip. Ji s dėlioja, o aš į burną ax.gif Aišku, paskui reikėjo atprasti, bet nors pradžią padarėm. Arba bandyti dienos metu nebeduot mišinio, nes kiek suprantu, ji žino, kad gaus  mišinį. Bandykit duot vištienos, kol atpras nuo mišinio.

pas mus kai gelezis buvo nusilpusi ir nenorejo mesos, tai mes maitindavom prie pc uzleide vaikiskas daineles, sudominam ir tada ji net nejunta kad valgo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dezdemona* @ 2012 11 02, 12:29)
pas mus kai gelezis buvo nusilpusi ir nenorejo mesos, tai mes maitindavom prie pc uzleide vaikiskas daineles, sudominam ir tada ji net nejunta kad valgo  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif gerai butu, kad mums taip iseitu.. biggrin.gif kai buvo nepilnai metuku, ejo taip apgaut, dbr ne velnio biggrin.gif ziuri teletabius kokius ar siaip kazkokius filmukus, arba zaidzia ir viskas - susidomejusi tik tuo procesu, kisi valgyt - sukasi, ranka stumia ir akivaizdziai ziuri i ekrana. Mazdaug - "as dbr ziuriu, netrukdyk" lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gardumas @ 2012 11 01, 23:04)

jūs nesinervinkit, jei vaiko tyrimai geri, svoris geras, tai ir palikit kaip yra. Viskas susitvarkys, nereikia savo vaikų sprausti į rėmus kaip pas kitus. Galit žaisti "restoraną", galit maistą tiekti ypatingia estetiškai, na širdelės formos duona ir t.t. bet jeigu padės? o jei ne, tada dar blogiau jausitės. Daug vaikų praeina šį etapą ir man taip buvo ir nieko, išaugo. 4u.gif nesiūlykit, jei nenori, ateis laikas pati paprašys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gardumas @ 2012 11 02, 02:44)
Patikekit manim, isbandytas reikalas ne viena ir ne 2 kartus.. nieks nepadeda. Isbuna ir 5 ir 6, syki net 8 val. nevalgius, bet visa ta laika eina, zurgia, krenta, "alpsta", nezino kas darosi kaip as sakau, galu gale isirekia, net veida demem ismeto.. sad.gif bet neisiulysi nei koses, nei kazko rimciau. Geriausiu atveju vandens prigeria ar kojiu sulciu ar koki vaisi kremtelna ir viskas pasibaigia vistiek galutinai misinio gerimu. Tada vos ne vienu mauku isgeria viska, net atsidusdama. Ziauru ziuret kartais. Ir gaila vaika kankyt neduodant valgyt ir nervaj nelaiko jau. Per prievarta negrudu, nenoriu traumos ivaryt, kad paskuu panacius bliuda ar sauksta klyktu kaip nenormali. Macius as tokiu "rezultatu" kitu tevu.
Vista galetu kasdien valgyt, zuvies dar kaip kada valgo truputeli, bet tas valgymas toks ypatingai retas, neatrodo normalus jau mum. Tokio amziaus vaikui jau reikia visko, ne tik piena gerti. Nebezinau jau ka daryt sad.gif
Kas svarbiausia is musu lekstes net neima. Labiau pazaist rupi, o ne maista ragaut.

Maniškė irgi panašaus amžiaus buvo persimetusi ant pieno stiprokai, tada dar pati maitinau, galvojau, akd visai nukvaksiu. Bet šiai dienai turiu įdomią situaciją: dienomis būna su mano mama, nes pradėjau neseniai dirbti, tai su močiute paprastai valgo puikiai. O savaitgaliais, kai aš valgydinu, seni įpročiai, specialiai skirtieji mamai, vėl grįžta. Ką močiutė daro kitaip? Ji nėra mama ir vaiką gali matyti iš šalies. Aš dvejus metus prabuvau su vaiku ir nepastebėjau, kad jai valgyt reikia paduot vos atsibunda ryte ar po pietų miego, priešingu atveju žiauriai susinervina ir tada nesitikėk ką nors įkišti.
Dar maniškė mėgsta valgyti kartu su tėčiu jam atsisėdus ant kelių. Leidžiu valgyt ir su rankom, pirštais ir visaip kaip tik patinka, kad tik valgytų. Nes maniškės kraujas prastas ir svoris neįspūdingas.
Maniškė dar labai mėgsta keptą kiaušinį. Bet ne omletą, o paprastą iškeptą. Valgo kasdien po vieną-du, mano mama sako, kad daugokokai, bet kol kas jokių blogumų nematau, alergijos nerodo g.gif Noriai valgo ant pieno virtą avižinę košę (būtent Myllyn Paras firmos). Dar labai mėgsta avižų pieną.
Atsakyti