Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 31 tema

QUOTE(Noelle @ 2010 03 21, 00:49)
lotuliukas.gif  nebent pačiai norisi pakartoti. Na man tai jau senai tiko tavo nd.

Na dabar susiradau, kaip greitai ir neskausmingai nusistatyti WB. biggrin.gif Tai problemų nebūtų.
Kal kam pravers: youtube radau filmuką, kuriame WB nustatomas taip: imamas baltas tualetinio popieriaus lapukas. Uždedamas ant objektyvo, kad nenukristų iš šonų prilaikomas ranka(na panašiai kaip seniau stiklainius uogienėms dengdavo su popieriui lotuliukas.gif), būtinai nukreipiama į tą pusę kurioje yra fotografuojamas šviesos šaltinis ir nustatome WB. Kaškaip man toks būdas pasirodė lengviausias.

O gal kitą savaitė dedam nuotraukas judesyje? smile.gif Nors šiaip bet ką pabandysiu, nelabai svarbu. Tik dėl stiklo pasuosiu spėju, nes nei vonios neturiu, nei stalinių lempų blush2.gif Ir dežės nebespėsiu pasidaryt.
Įmetu keletą judesio pavyzdžių:
http://www.flickr.co...her/4440528095/
http://www.flickr.co...y_g/3826257932/ (judesys ir labai faini šešėliai)
http://www.flickr.co...cat/4413391928/
http://www.flickr.co...N04/2927713500/
http://www.flickr.co...one/2459152064/
http://www.flickr.co...@N00/498378803/

O čia, kad neateičiau tuščiomis (žinau, kad kokybės nėra, bet ta nekokybė šioj nuotraukoj net patinka). Bet lauksiu iš jūsų komentarų tiek kokybės tema, tiek ką galima pakeisti, tiek kompozicijos prasme.
user posted image
Atsakyti
atsisveikinant su kovo 8 smile.gif siek tiek judesio.. ai, prisiziurejau dabar flicker tiek graziu foto, kad jau norejau mest fotika ir nieko nedet. bet ai, gi reik bandyt.. frusty.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 03 21, 16:28)
atsisveikinant su kovo 8 smile.gif siek tiek judesio.. ai, prisiziurejau dabar flicker tiek graziu foto, kad jau norejau mest fotika ir nieko nedet. bet ai,  gi reik bandyt..  frusty.gif

Baik jau brumbrumai, nemesk... Nors man ir taip būna lotuliukas.gif, pasižiūri ką kiti nufotkinę... taip ir lieki nesupratęs iš kur tiek fantazijos pas žmones ir supratimo ką ir kaip daryti. Bet manau, tai ateis, kai daugiau techninę fotografavimo pusę pažinsim - pasidarys lengviau įgyvendint vieną ar kitą ideją.

Brumbrumai, dėl tavo nuotraukos - tai man šiek tiek per didelė ryškumo zona. Norisi matyti, kokį tai foną, o ne sieną su visais trūkumai. 4u.gif Dėl spalvų, tai aš pati su jomis nelabai draugauju lotuliukas.gif, viskokius šaltus atspalvius ant nuotraukų dedu wink.gif. Būtų idomu pamatyti pabandymus su šiek tiek mažesniu F, jei aišku tulpės dar namuose pas tave 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Meadow_: 21 kovo 2010 - 16:11
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 03 21, 13:53)
Na dabar susiradau, kaip greitai ir neskausmingai nusistatyti WB. biggrin.gif Tai problemų nebūtų.
Kal kam pravers: youtube radau filmuką, kuriame WB nustatomas taip: imamas baltas tualetinio popieriaus lapukas. Uždedamas ant objektyvo, kad nenukristų iš šonų prilaikomas ranka(na panašiai kaip seniau stiklainius uogienėms dengdavo su popieriui  lotuliukas.gif), būtinai nukreipiama į tą pusę kurioje yra fotografuojamas šviesos šaltinis ir nustatome WB. Kaškaip man toks būdas pasirodė lengviausias.

O gal kitą savaitė dedam nuotraukas judesyje? smile.gif Nors šiaip bet ką pabandysiu, nelabai svarbu. Tik dėl stiklo pasuosiu spėju, nes nei vonios neturiu, nei stalinių lempų  blush2.gif Ir dežės nebespėsiu pasidaryt.

Na as drysciau sakyti, kad cia ne seselis, o atspindys mirksiukas.gif Siaip visai idomiai ziurisi, nekokybe netrukdo, o tik pabrezia dramatiska kazdo nuotaika... Kompoziciskai irgi viskas kaip ir patinka, tik ten namo tikriausiai atspindys man trukdo.....

QUOTE(brumbrumai @ 2010 03 21, 16:28)
atsisveikinant su kovo 8 smile.gif siek tiek judesio.. ai, prisiziurejau dabar flicker tiek graziu foto, kad jau norejau mest fotika ir nieko nedet. bet ai,  gi reik bandyt..  frusty.gif

Daryti reikia, nes kitaip nieko ir neismoksi ir niekada nepadarysi tu graziu kadru, kuriu dabar pati pavydi mirksiukas.gif Gi ko daugiau fotkini tuo labiau tobuleji... 4u.gif
Man kadras su gelem labai patiko... bigsmile.gif spalviskai labai grazus sprendimas.. Kompozija irgi nebloga, tik gal truputi is zemesnio kampo buciau darius, kad melynas fonas uzintu 1/3 kadro... Ryskumo zona cia jau pagal zkoni manau, kaip ir netrukdo man, kad ji didele, bet manau, jei butu variantas su siauresne, tai rinkciausi pastaraja....
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 03 21, 18:03)
Na as drysciau sakyti, kad cia ne seselis, o atspindys  mirksiukas.gif  Siaip visai idomiai ziurisi, nekokybe netrukdo, o tik pabrezia dramatiska kazdo nuotaika...  Kompoziciskai irgi viskas kaip ir patinka, tik ten namo tikriausiai atspindys man trukdo.....

Berods aš ir neminėjau, kad čia šešėlis wink.gif 4u.gif Ačiū, Akasha tau už komentarus.
Šešėlio ND ir neturiu, na po archyvus pasikapčius tikrai ką nors rasčiau, bet nemanau, kad verta... Reikia specialiai daryti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Meadow_: 21 kovo 2010 - 17:11
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 03 21, 16:11)
Brumbrumai, dėl tavo nuotraukos - tai man šiek tiek per didelė ryškumo zona. Norisi matyti, kokį tai foną, o ne sieną su visais trūkumai.  4u.gif Dėl spalvų, tai aš pati su jomis nelabai draugauju  lotuliukas.gif, viskokius šaltus atspalvius ant nuotraukų dedu wink.gif. Būtų idomu pamatyti pabandymus su šiek tiek mažesniu F, jei aišku tulpės dar namuose pas tave  4u.gif

tai va, f buvo mazas, 2.2.. bet matyt reikejo statyt geles toliau nuo duru.. nu lauksiu kitos kovo 8 biggrin.gif siaip tai su fonais man sunku.. reiktu turbut nusipirkt koki gabala juodos/baltos medziagos. nes siaip rasta vieta kambary tai be sansu..

Papildyta:
QUOTE(Akasha @ 2010 03 21, 17:03)
Daryti reikia, nes kitaip nieko ir neismoksi ir niekada nepadarysi tu graziu kadru, kuriu dabar pati pavydi mirksiukas.gif  Gi ko daugiau fotkini tuo labiau tobuleji...  4u.gif
Man kadras su gelem labai patiko...  bigsmile.gif spalviskai labai grazus sprendimas.. Kompozija irgi nebloga, tik gal truputi is zemesnio kampo buciau darius, kad melynas fonas uzintu 1/3 kadro... Ryskumo zona cia jau pagal zkoni manau, kaip ir netrukdo man, kad ji didele, bet manau, jei butu variantas su siauresne, tai rinkciausi pastaraja....

aciu smile.gif del f jau rasiau auksciau. su spalvom tai biski pazaidziau smile.gif nes siaip tai gal melynu tulpiu nebuna biggrin.gif bet sitaip man siandien graziausia.. ryt jau gal kitaip atrodys smile.gif
Papildyta:
o cia gal jau visai berysiska, nu bet man grazu kazkuo..

rytais aš netelpu į televizorių
user posted image
Atsakyti
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 03 21, 18:08)
Berods aš ir neminėjau, kad čia šešėlis wink.gif 

doh.gif Kokia as ziopla... Sorriukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 03 21, 19:24)
doh.gif  Kokia as ziopla... Sorriukas  4u.gif

Nieko tokio 4u.gif
Tai kokią temą renkamės?
Atsakyti
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 03 21, 19:53)
Nieko tokio  4u.gif
Tai kokią temą renkamės?

man tai tas pats kokią. Nemažai pasiūlymų buvo, bet kuri tiks.
Tavo foto visai faina.

Brumbrumai, apie gėles jau pasakė pastabas, aš prisujungiu prie nuomonės.
p.s. su kažkiek kantrybės būna ir mėlynų tulpių smile.gif
Foto su netilpimu į televizorių. Visai nieko. Didesnės norisi. Ir trikdo vienintelis dalykas. Ryškios kojų venos. NEžinau kaip fotografuota, bet iš kažkur li ir murzinukas yra nuotraukoje, tarsi kuo nešvariu perbraukta.
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2010 03 21, 22:08)
Brumbrumai, apie gėles jau pasakė pastabas, aš prisujungiu prie nuomonės.
p.s. su kažkiek kantrybės  būna ir mėlynų tulpių  smile.gif
Foto su netilpimu į televizorių. Visai nieko. Didesnės norisi. Ir trikdo vienintelis dalykas. Ryškios kojų venos. NEžinau kaip fotografuota, bet iš kažkur li ir murzinukas yra nuotraukoje, tarsi kuo nešvariu perbraukta.

nu kojos tai mano netobulos biggrin.gif bandziau fotoshopu jas dar uzpaisyt, bet nesigavo, tai meciau sita reikala.. nu turbut reiks kitas kuno dalis fotkint geriau biggrin.gif cia fotkintas atspindys ant televioriaus. uz tai viskas taip purvina. saulei svieciant visas murzinumas ant jo pasimate. vienu zo, bandysiu kazka kitka smile.gif
Atsakyti
Labas rytas,

Prasidejo nauja savaite, o naujos temos nera... Kas nuspres del tamo? bigsmile.gif Man irgi visiskai vienodai sviecia kokia tema bus, noriu viska bandyti lotuliukas.gif Noriu daug daug fotkinti... Tikriausiai sendien koks menulis pasikeite doh.gif
Atsakyti
o ką, jei tema laisva, bet foto privalo būti gera biggrin.gif
Nelabai noriu pasisakyti dėl temos, nes nežinau ar pati galėsiu nd atlikti. Šią savaitę apart darbo nieko nematysiu.
Atsakyti