Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 31 tema

QUOTE(Noelle @ 2010 03 10, 01:18)
stiklas be atspindžių visai įdomu būtų  smile.gif
Apie savo foto pati viską pasakei  smile.gif

Keliu savo pirmą bandymą šešėlių temai.

Ideja labai faina, tik va moters veido man noretusi daugiau matyti.... Oretusi visa nosi matyti, gal dar ir kokias blakstienas iziureti..

QUOTE(Maggie @ 2010 03 10, 01:45)
privargau. maniau cia tik "sokejos" seselis, bet pasirodo cia mano, toks iiiilgas. keista labai ankstyva saule.

Kadras smagus.... Man patinka tokie energindi smile.gif, Bet su seseliu cia jau nelabai smile.gif Taip jis yra, bet vos iziurimas ir ne pagrindinis akcentas....

QUOTE(bizyte @ 2010 03 10, 10:24)
Akasha, o tu akytes papildomai dar ryškini kažkaip? g.gif

Visada akytes siek tiek paryskinu... Kad ir kaip ryskios jos butu... siuo atveju dar ir taisiau kairej pusej esancia akyte nes ji buvo tamsesne kadangi seselyje, tai stengiausi sulyginti..... O ryskinimas toks paprastas Unsharp mask su minimaliais nustatymais ir po to dar kartais(retokai naudoju) sviesinu ir kontrasto dedu..
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 03 09, 23:45)
privargau. maniau cia tik "sokejos" seselis, bet pasirodo cia mano, toks iiiilgas. keista labai ankstyva saule.
dešinėje kiek daugiau erdvės norisi.
O šiaip smagiai. Fainas tas delno šešėliūkštis and užpakalio. Rodos, kad jai kas žnybtli ir ji pašoka smile.gif

QUOTE(bizyte @ 2010 03 10, 08:24)
aš nežinau ar ką sumąstysiu šešėlių temai, nei saulės, nei lempų nei laiko šiom dienom doh.gif na, bet gal per šventes ką išspausiu ax.gif

pabandyk nors paprastutį šešėliuką nufotografuoti. Vakare pasidairyk namuose, tikrai bevaikštant rasi paskui tave sliūkinantį šešėlį.

QUOTE(Akasha @ 2010 03 10, 09:53)
Ideja labai faina, tik va moters veido man noretusi daugiau matyti.... Oretusi visa nosi matyti, gal dar ir kokias blakstienas iziureti..
Galėjau visą veidą talpinti, bet tikslingai norėjau tik tiek. Mano blakstienos šiaip trumputės, ir norint nesimatytų, tik jau ne šešėlyje. Nebent dirbtines prilipdyčiau smile.gif

Ačiū už komentarus mano foto.
Atsakyti
Noelle, man patinka Tavo foto tokia kokia yra.Kadangi šioje foto už akcentą dirba kėdė ir jos sukurtas šešėlis, man patinka, kad moters siluetas be blakstienų biggrin.gif , t.y be pilnos informacijos, su paslaptim. Patinka man tokios foto, kur lyg ir viskas aišku, bet ... priverčia pafantazuoti - ko ji ieško, gal ko laukia...ir pan.Todėl šiuo atveju moteris be blakstienų žiūrisi puikiai.

Mano ND prie dirbtinio apšvietimo.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 10 kovo 2010 - 11:30
QUOTE(frederica @ 2010 03 09, 18:19)
tik va kodėl  mano debesėlis toks mėlynas  g.gif

atsakymas labai techninis ir paprastas - debeselis pas mane fotike 6000K, vadinasi tavo fotkintas apsvietimas buvo didesnes temperaturos. Jeigu realus apsvietimas didesnes temperaturos nei fotike nustatytas, gausi melynuma, jei mazesnes - geltonuma/rausvuma. Todel ir klausiau kokia lempa pas Noelle, nes lempute fotike nustatoma 3200K (mazdaug kaitrine arba halogenas), todel itariu pas ja vonioj susuktos taupanciosios cool white arba kazkas panasaus.

QUOTE(Noelle @ 2010 03 10, 01:18)
stiklas be atspindžių visai įdomu būtų  smile.gif
Apie savo foto pati viską pasakei  smile.gif

Keliu savo pirmą bandymą šešėlių temai.

kede, jos atspindziai ir jos seselis bei backgroundas viskas thumbup.gif ziurisi. Zmogus - man jis cia kaip atskiras veikejas, kazkaip nesurisu as jo su kede. Idomu butu paziureti kitokiu variantu (kede paliekam, tik ta antraji veikeja kaip nors kitaip pateikti). Gal turi dar koki idomu is tos bandymu serijos ar cia vienas vienintelis kadras?

Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 03 09, 15:07)
Aga irgi 50-tukas... Beveik niekada nefotografuoju visiskai atverta diefragma... Dazniausiai stengiusi naudoti 2.5 ar 2.8, taip tikrai gaunu ryskesni vaizda ir daug daug fotkinu ir tik po to atrenku pavykusius kadrus... Patikek as irgi nevisada pataikau sufokusuoti.... Gal tai ir negerai kad darau begale kadru, kad isgauciau man patinkanti rezultata, bet kolkas man kitaip nesigauna  blush2.gif

o visishkai atverta - blogai? hmm, nezinojau, pabandysiu fotkint 2.5.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 03 10, 10:31)
Todel ir klausiau kokia lempa pas Noelle, nes lempute fotike nustatoma 3200K (mazdaug kaitrine arba halogenas), todel itariu pas ja vonioj susuktos taupanciosios cool white arba kazkas panasaus.

Gal turi dar koki idomu is tos bandymu serijos ar cia vienas vienintelis kadras?

pas mus beveik visur taupančios lemputės susuktos.
Iš to šešėlio tik kelias foto turiu, bet visos panašios į šitą, tiesiog išsirinkau vieną ir tiek.

Frederica, man tai gerai.
Papildyta:
QUOTE(Maggie @ 2010 03 10, 11:08)
tikrai nėra blogai visiškai atverta smile.gif
Atsakyti
smile.gif laba diena

maciau, kad mano 4nd blogas, tai dedu perdaryta ir einu skaityti ka prirasete...... jau nespeju su Jusu tempais ax.gif

4ND Jusu kritikai blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 03 10, 12:22)
Mano ND prie dirbtinio apšvietimo.

Gerai 4u.gif

QUOTE(Maggie @ 2010 03 10, 13:08)

Kaip ir Noelle sako tai nera blogai... Taciau astriausias vaizdas prasideda kai diafragma priverta pora zingsniu nuo placiausios... Cia ne mano sugalvotas dalykas... dauguma objektyvu testu tapati rodo...

QUOTE(Noelle @ 2010 03 10, 13:11)
tikrai nėra blogai visiškai atverta  smile.gif

QUOTE(mergele23 @ 2010 03 10, 13:18)
smile.gif laba diena

maciau, kad mano 4nd blogas, tai dedu perdaryta ir einu skaityti ka prirasete...... jau nespeju su Jusu tempais ax.gif

Kokia diafragma nusistacius fotkini? Tarp pirmo ir antro vel skirtumas labai neryskus...... Ar tu pacia esme supranti ir kodel nesigauna tau? Kaip bebutu jei esme supranti, tai as uzskaitau, nes kaip suprantu didesnese foto, turetu geriau matytis...

Ir su seseliais nesumastau nieko originalaus... Tai dedu kas gavosi.... blush2.gif
user posted image

Ir dar bandziau stikla be atspindziu, bet dar nesigavo graziai... Dar reikes pasimokyti smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 10 kovo 2010 - 12:48
QUOTE(mergele23 @ 2010 03 10, 13:18)

koki zidinio nuotoli naudojai ir koks pas tave objektyvas? dusyk bandziau patart naudot max zidinio nuotoli ir max atverta diafragma, gal neuzfiksavai sitam zinuciu sraute smile.gif

kazin Akashos lempa i seseliu tema netinka? smile.gif atspindziai tai jo, trukdo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 10 kovo 2010 - 13:00
[quote=robobebras,2010 03 10, 13:59]
koki zidinio nuotoli naudojai ir koks pas tave objektyvas? dusyk bandziau patart naudot max zidinio nuotoli ir max atverta diafragma, gal neuzfiksavai sitam zinuciu sraute smile.gif

zidinio nuotolis 18 , f3.5 doh.gif objektyvas vr18-105 nikon d90
kazkaip ne taip buvau supratus si ND biggrin.gif
tikrai neuzfiksavau sios ziutes ax.gif
kaip dabar?

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(mergele23 @ 2010 03 10, 14:48)
zidinio nuotolis 18 , f3.5 doh.gif objektyvas vr18-105 nikon d90
kazkaip ne taip buvau supratus si ND biggrin.gif
tikrai neuzfiksavau sios ziutes ax.gif
kaip dabar?

Nu va iskart kitas reikalas smile.gif Gerai...
Atsakyti
Bandau ir as i sesliu tema ka nors ideti.Zinau,kad erdves truksta,kad kokybe nugrybavus,bet neesu garantuota,kad vakare galesiu perfotografuoti,tai uz tai ir dedu blush2.gif O be to labai,labai senai ka nors tokio fotografavau,tai labai tikiuosi,kad su sia foto prasilaus ledai blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesaS: 10 kovo 2010 - 14:28