Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 31 tema

QUOTE(Tiny @ 2010 03 08, 11:52)
As tai visai ir nenoriu smile.gif Bet manau, kad kitoms pradedancioms butu naudingiau matyti didesni skirtuma. Tikiu, kad frederica supranta siu ND esme, nes kaip supratau nera pradziamoksle, bet pvz. naujoke padariusi siuos ND su tokiu skirtumu nelabai ir suprastu kuom cia skiriasi. Nuo objektu issidestymo atitinkamais atstumais labai priklauso nuotraukos rezultatas smile.gif

Ir nesikabinek daugiau, gi sakiau, kad uzskaityciau fredericai  biggrin.gif Cia juokauju, jeigu ka...

Negaliu nesikabineti... 4u.gif Man tikriausiai labai bendravimo truksta... Zinoma, geri pavyzdiai yra gerai, taciau mano manymu pries imantis ND daryti, reiketu ir siek tiek paskaityti... Prideta puikiu nuorodu ir visa ko kito, kad bent jau pagrindus suprasti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 03 08, 12:07)
Negaliu nesikabineti... 4u.gif Man tikriausiai labai bendravimo truksta... Zinoma, geri pavyzdiai yra gerai, taciau mano manymu pries imantis ND daryti, reiketu ir siek tiek paskaityti...  Prideta puikiu nuorodu ir visa ko kito, kad bent jau pagrindus suprasti smile.gif

Ir man patiko su Tavim pabendraut 4u.gif

frederica, neperdarinek, su WB bus idomiau pazaist mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiny: 08 kovo 2010 - 11:26
Sveiki! Visoms po baliona su kovo 8 4u.gif

Keliu savo WB.

Dirbtinis auto:
user posted image

Dirbtinis lempute:
user posted image

Dirbtinis custom:
user posted image

Naturalus auto:
user posted image

Naturalus saule:
user posted image

Naturalus custom:
user posted image

Pats esu isitikines, kad WB ND esme yra pataikyti gera baltos spalvos balansa, t.y. kad objektas butu R=G=B. Kaip zinia, absoliutines RGB reiksmes priklausys nuo ekspozicijos, kuri nera sio ND dalis. Taigi net jei baltas objektas fotografijoje tapo gerokai papilkejes, wb nustatytas gerai.

mergele23, tu izumink iki max, daryk f min ir tada daryk nd4, tada geriau gausis. Toli nuo objekto irgi nenueik, nebent pirmoje foto, kur rodai tolimiausia atstuma, o artimiausia gali prieiti iki minimum focus distance.
Atsakyti
robobebre ok 4u.gif
Atsakyti
Robobebre, dirbtiniame gerai, o naturaliam apsvietime, tai man asmeniskai ato beltesnis atrodo, nei custom blush2.gif Bet jei tu sakai, kad gerai tai gerai smile.gif Uzskaitysim...
Atsakyti
Sveiki,cia i savaites tema apie seselius radau sena,kokiu 2 metu senumo foto blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 03 08, 11:37)
Robobebre, dirbtiniame gerai, o naturaliam apsvietime, tai man asmeniskai ato beltesnis atrodo, nei custom  blush2.gif  Bet jei tu sakai, kad gerai tai gerai smile.gif Uzskaitysim...

nu jo butu keista jei robobebro WB butu blogas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Tuomet aš dar kart perklausiu- nes visai susivėliau .Roberto ND, kur foto dirbtiniame apšvietime- auto man rudas( suprantu,kad tokį wb parinko fotikas), lemputė- man žalsva( taip pat parinko fotikas), custom - man mėlynas...taip ir turi būti? Aš supratau, kad custom rėžimu nufotografuotas objektas turėtų būti balčiausias... Aš gal persistengiu ieškodama baltos? Arba negerai suprantu užduotį.Einu skaityti iš naujo.

Robertai, dėkui už sveikinimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 03 08, 13:07)
Tuomet aš dar kart perklausiu- nes visai susivėliau .Roberto ND, kur foto dirbtiniame apšvietime-  auto man rudas( suprantu,kad tokį wb parinko fotikas), lemputė- man žalsva( taip pat parinko fotikas), custom - man mėlynas...taip ir turi būti? Aš supratau, kad custom rėžimu nufotografuotas objektas turėtų būti balčiausias... Aš gal persistengiu ieškodama baltos? Arba negerai suprantu užduotį.Einu skaityti iš naujo.

Robertai, dėkui už sveikinimus 4u.gif

Na nevisai as robertas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
zodziu wb ar geras ar negeras reik ziuret per koki fotosopa pasiziurint kokius rodo RGB. Ziurint is akies, vaizda pradeda itakoti monitorius, o kur dar placebo efektas, kai lygini su dirbtiniam gautais tokiais pageltonavusiais auto smile.gif. Zodziu pasirenki fotosope eyedropper tool, ir pamaigai aplink, ar gauni r=g=b (mazdaug, neimanoma kad visur butu idealiai).
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 03 08, 13:13)
Na nevisai as robertas  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
zodziu wb ar geras ar negeras reik ziuret per koki fotosopa pasiziurint kokius rodo RGB. Ziurint is akies, vaizda pradeda itakoti monitorius, o kur dar placebo efektas, kai lygini su dirbtiniam gautais tokiais pageltonavusiais auto smile.gif. Zodziu pasirenki fotosope eyedropper tool, ir pamaigai aplink, ar gauni r=g=b (mazdaug, neimanoma kad visur butu idealiai).

Robobebrai, persiprašau, kažkurioje Tavo prisistatymo žinutėje užfiksavau, kad esi Robertas, blogai užfiksavau - taisysiuos:)

Tai akys čia nepadės, būtinai reik tos pipetės, ką gi teks dar ir to išmokti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 08 kovo 2010 - 12:19
Sveiki ir sveikos, seniai besilankiau smile.gif

Del to wb tai doh.gif vakar fotkinau patalpoj kur labai apsvietimas nepastovus ir kiekvienam kampe skirtingai krenta (palepe su stonglangiais is 2 pusiu), tai 3 kartus rankiniu budu reguliavau ir galiausiai visvien raw failus gavau tvarkyt del wb doh.gif

Del to as niekad wb ND nekomentuoju, nes man akys siuo klausimu skersuoja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 03 08, 12:29)
1. Sveiki! Visoms po baliona su kovo 8 4u.gif

2. Pats esu isitikines, kad WB ND esme yra pataikyti gera baltos spalvos balansa, t.y. kad objektas butu R=G=B. Kaip zinia, absoliutines RGB reiksmes priklausys nuo ekspozicijos, kuri nera sio ND dalis. Taigi net jei baltas objektas fotografijoje tapo gerokai papilkejes, wb nustatytas gerai.

1. Dekui mirksiukas.gif

2. Niekada nebandziau sito patikrinti, aciu uz info. Taviskiai custom WB manrods pakankamai balti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Melodi @ 2010 03 08, 13:23)
Del to wb tai  doh.gif  vakar fotkinau patalpoj kur labai apsvietimas nepastovus ir kiekvienam kampe skirtingai krenta (palepe su stonglangiais is 2 pusiu), tai 3 kartus rankiniu budu reguliavau ir galiausiai visvien raw failus gavau tvarkyt del wb doh.gif

Del to as niekad wb ND nekomentuoju, nes man akys siuo klausimu skersuoja doh.gif

Man irgi sudetinga WB komentuoti, juolab, kai paciai ne visada jis teisingas gaunasi smile.gif Gerai, kad yra raw formatas ir galimybe WB pakoreguoti smile.gif Bet ND tai superinis bigsmile.gif
Atsakyti