Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 31 tema

QUOTE(Akasha @ 2010 03 05, 10:58)
Gerai ND... Brumbrumai, mazose foto gal sunkiau ziurisi, bet va prilindau arciau prie ekrano ir labai aiskiai pamaciau skirtumus....  ax.gif

nu jo, is esmes as cia siandien per daug kabinejuosi biggrin.gif nu bet mesos nevalgiau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(mergele23 @ 2010 03 05, 10:58)
padidinau intervalus
2ND

dabar tai jau tikrai gerai smile.gif
Atsakyti
[/quote]

valio clap.gif
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2010 03 04, 21:06)
perdariau ir prie dirbtinio. Tai ar užskaitytas baltas balansas?
Sekančius nd ryt prie natūralaus apšvietimo padarysiu.

Tiesa, ačiū už paaiškinimą apie ta įrankį, pipetę. Ne iškart, bet radau kur tas spalvas pažiūrėti.

sueis sitas WB, tik idomu, nuo kokios lempos pas tave tas dirbtinis apsvietimas, jei lempute toki melynuma dave, o ir auto neblogai pataike?

QUOTE(mergele23 @ 2010 03 04, 22:18)
puiku rolleyes.gif iskart ir dedu kelias nuotraukeles ax.gif
idomu butu suzinoti jusu nuomone ax.gif

nu pirmosios dvi tai turisto pasaudymas su muiline, o is parodos tai galima ir ant reklaminio plakato kabint, aisku jei kokybe leidzia (tik reikia pripazinti, jog ir stendo kurejai neblogai padirbejo ir padejo sukomponuoti ta kadra cool.gif ).

QUOTE(esca @ 2010 03 05, 00:33)
Pasirodom ir laukiam komentarų smile.gif ką galėjau padaryti kitaip? ačiū  4u.gif

nu jei nori bajerio, ka galejai daryti kitaip, tai atsakymas butu "nusiusti savo mamai" biggrin.gif . Na o jei rimciau, tai pradziai gali pabandyt fotkinti is savo sunio akiu lygio, arba biski zemiau, va, paziurek kaip Maggie katinas, visai neblogas smile.gif. Aisku, mena islauzt kai rodai tiesiog suni ir kate sunku, bet toks kadras gali buti tiesiog paprastas, aki traukiantis ir mielas (man tavo bandyme mielas tik suo, bet ne kadras)

QUOTE(Maggie @ 2010 03 05, 01:27)
patobulintas katinas [zinau, kad nukirptos ausys, judrus objektas, nieko cia nebepakeisiu], ar tiek sharp'o atrodo jau nebenaturaliai..?

nu sharpo jau per daug, nes mano akiai jau pradejo list sharpo brokas.

QUOTE(mergele23 @ 2010 03 05, 12:48)

valio clap.gif

nespejau pakomentuot, bet buciau patares siauresni kampa naudot. Prie plataus kampo net ir su placia diafragma silpnas bokeh gavesis, todel ir nera didelio skirtumo didinant f. Bet sita ismoksi sekanciame ND 4u.gif .

ux, nu va pripezejau ka mokejau, gal labai nemusit uz mano pasisakyma smile.gif

p.s. Akasha, o ten kadruose tu? Jei taip, tai net nepazinau ir nepazistu smile.gif. Man irgi pirma geresne uz antraja, dekui uz bandymus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 05 kovo 2010 - 13:00
QUOTE(robobebras @ 2010 03 05, 13:54)
p.s. Akasha, o ten kadruose tu? Jei taip, tai net nepazinau ir nepazistu smile.gif. Man irgi pirma geresne uz antraja, dekui uz bandymus.

Sendien matau tau didelis ikvepimas kalbeti lotuliukas.gif
As as blush2.gif Gerai, kad nepazinai(sako jei neatpazysta zmogaus-tai turtingas bus) gal nors kiek is kurnors nukris bigsmile.gif

Na ir vel dedu... ir laukiu komentaru smile.gif
Tokie paprasti namudinaiai(na cia mas mane kaip visada) kadriukai... Gal kokiu patarimu duosit.... ax.gif
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
[quote=robobebras,2010 03 05, 13:54]
o is parodos tai galima ir ant reklaminio plakato kabint, aisku jei kokybe leidzia (tik reikia pripazinti, jog ir stendo kurejai neblogai padirbejo ir padejo sukomponuoti ta kadra cool.gif ).

nespejau pakomentuot, bet buciau patares siauresni kampa naudot. Prie plataus kampo net ir su placia diafragma silpnas bokeh gavesis, todel ir nera didelio skirtumo didinant f. Bet sita ismoksi sekanciame ND 4u.gif .

is parodos, tai cia tikrai stendo kureju nuopelnas mirksiukas.gif

o cia dar viena is parodos, gal visai nieko... ax.gif aisku matosi zmones...
user posted image

ir aciu uz patarima, praktikuosiuosi su sekanciu ND bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 03 05, 11:54)
sueis sitas WB, tik idomu, nuo kokios lempos pas tave tas dirbtinis apsvietimas, jei lempute toki melynuma dave, o ir auto neblogai pataike?

vonioje fotografavau. Šiaip paprasta ten lemputė, silpna. Man kažkaip normaliai atrodo, kad nustačius wb su lempute į mėlynumą pasistūmėjo. O dėl auto režimo nesistebiu.
Na kadangi pora jau sakėt, kad tinka, tai ir užsiskaitysiu pati šituos nd. Einu kitus atlikti.
p.s. nepykit, kad nekomentuoju foto. Na betgi dar į klasę pilnai nepriimta smile.gif
Tiesa, ar patvirtinta kitos savaitės tema? Šešėliai?
Atsakyti
[quote=Akasha,2010 03 05, 14:22]

Bet kaip tu graziai fotografuoji...turiu as maza vaika, nu bet man nesigauna taip pagauti vaiko, vis kazkur pabega doh.gif

pirma nuotrauka man labai patinka, labai graziai ziuri mergyte, kazkokia paslaptinga ir labai dziaugsminga foto.
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 03 05, 13:22)
Sendien matau tau didelis ikvepimas kalbeti  lotuliukas.gif
As as  blush2.gif  Gerai, kad nepazinai(sako jei neatpazysta zmogaus-tai turtingas bus) gal nors kiek is kurnors nukris  bigsmile.gif

Akasha na man vidurine wub.gif Tas zvilgsnis ir sypsena, tokie naturalus atrodo. Ir su akim nepersistengei. Pirmoj ir trecioj tai toks jausmas kad liepei vaikui i ten paziuret ir jis ziuri. O kaip apsvietima darei? Ar cia nuo lango? Nes pirmoj foto veidukas toks sviesokas palyginus su kitom dviem. Nebandei i sonus pastumdyt? dabar veidukas visur centre, idomu kaip pastumdzius ziuretusi. Pati pirma is robobebro svajoniu - akis centre biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

O siaip ideja man labai patiko, saunuole, kad tiek iamzini savo mergyte. Labai nuotaikingos ir graziai spalvingos foto wub.gif
Atsakyti
3ND rolleyes.gif NA KAIP?

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
mergele23 liuks
Atsakyti
QUOTE(mergele23 @ 2010 03 05, 14:59)
Akasha,
Bet kaip tu graziai fotografuoji...turiu as maza vaika, nu bet man nesigauna taip pagauti vaiko, vis kazkur pabega doh.gif
pirma nuotrauka man labai patinka, labai graziai ziuri mergyte, kazkokia paslaptinga ir labai dziaugsminga foto.

Dekui.... bet manau ir tau pavyks... Kuo daugiau praktikos tuo geriau... O as jau bijau, kad vaikas nepradetu bijoti fotiko, su tokiais mano kankinimai... O kad vaikas nepabegtu tai as pasisodinu ant stalo ar ant lovos ir duodu koki uzsiemima.... Nes siaip irgi nepagauciau ax.gif

QUOTE(Forgete @ 2010 03 05, 15:02)
Akasha na man vidurine  wub.gif  Tas zvilgsnis ir sypsena, tokie naturalus atrodo. Ir su akim nepersistengei. Pirmoj ir trecioj tai toks jausmas kad liepei vaikui i ten paziuret ir jis ziuri. O kaip apsvietima darei? Ar cia nuo lango? Nes pirmoj foto veidukas toks sviesokas palyginus su kitom dviem. Nebandei i sonus pastumdyt? dabar veidukas visur centre, idomu kaip pastumdzius ziuretusi. Pati pirma is robobebro svajoniu - akis centre biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
O siaip ideja man labai patiko, saunuole, kad tiek iamzini savo mergyte. Labai nuotaikingos ir graziai spalvingos foto  wub.gif

Nu zinok nerezisuotos foto.... pati narde po balionus ir ji pas mane tokia svajokle, kad ganetinai daznai uzsiziuri i viena taska... Del apsvietimo, tai nuo lango sviesa... I r pirmoji su PS sviesinta...O del pastumdymu, bandziau ir nieko man sesigavo... Cia vienas is pagrindiniu akcentu balionai, o pastmdzius veiduka tie balionai is vienos puses, kaip ir nebelabai dera....

mergele23, gerai nd.... O sita antra is parodos foto jau nea... Zmones isame kadre netrukdytu, man labiausiai akis bado kitos masinos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 05 kovo 2010 - 14:35
nėra namuose nieko margo, bet na man matosi skirtumas visose.
Pastebėjimas dėl nd, kur zuminti reikia. Aš buvau sumąsčiusi atiduoti savo kitinį objektyvą, tik niekas jo nenori smile.gif Tai dar turėjau. Bet šiaip, na yra žmonių, kurie zumo gali ir neturėti. Todėl gal prirašyti reiktų prie to nd, jei turi tinkamą objektyvą, tiesog kad nd būtų neprivalomas.
pirmas nd
user posted image
antras nd
user posted image
trečias nd
user posted image
ketvirtas nd
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noelle: 05 kovo 2010 - 14:49