Įkraunama...
Įkraunama...

Lauko, balkono gėlės

QUOTE (Kite @ 2004 05 26, 10:48)
QUOTE (Joanna @ 2004 05 26, 10:46)
Jo, su kurmiais bėda nemaža. Kai pas mūsų kaimynus įsivesė prabangioje  biggrin.gif  pievoje kurmis, tai buvo nekas.
O pas mus katukai psysioti užeina, išrausia duobutę, po to užkasa.....

Įsigyk šunuką, neateis katukai smile.gif

Šuniuką dą didesnę duobę išrausia ir neužkapsto laugh.gif
Atsakyti
Nusipirkau is turgaus petuniju tokiuose mazuose plastmasiniuose indeliuose. Parsinesiau namo persodinti i vazonelius, pasirodo jie lygiai tokio pat dydzio, ne ka didesni. Ar petunijoms reikia daugiau vietos ar uztenka ir taip kaip yra? Ar jau ieskot didesniu vazoneliu?
Atsakyti
Norint, kad petunijos (surfinijos - irgi) gražiai, visą vasarą ir gausiai žydėtų , joms reikia gerų sąlygų - gero dirvožemio ir daug trąšų. Taigi, aš siūlyčiau geriau nusipirkti didesnius vazonėlius ( arba susodinti į vieną didelį, galima pasodinti šalia kitokių kontrastingos spalvos gelių - pvz. pakraščiais) . Kiek tekę matyti, išėmus iš tų pirktų vazonėlių , juose būna tik gėlės šaknys...
Atsakyti
Jos gi sparčiai auga, tai manau, kad jau reikia pasodinti į didesnius vazonus.
O aš jau žolytę pasisodinau, dabar beliko tik laukt ar sudygs laugh.gif
Ir gėlyčių jau metas būtų užsipirkti
Atsakyti
QUOTE (Miglute @ 2004 06 08, 04:54)
Norint, kad petunijos (surfinijos - irgi) gražiai, visą vasarą ir gausiai žydėtų , joms reikia gerų sąlygų - gero dirvožemio ir daug trąšų. Taigi, aš siūlyčiau geriau nusipirkti didesnius vazonėlius ( arba susodinti į vieną didelį, galima pasodinti šalia kitokių kontrastingos spalvos gelių - pvz. pakraščiais) . Kiek tekę matyti, išėmus iš tų pirktų vazonėlių , juose būna tik gėlės šaknys...

Na ir aš keikiau keikiau tas surfinijas , bet kadangi niekur neradau pirkti svyrančiųjų begonijų- jas pasirinkau. Tokias nedideles nusipirkau, o ir jos transportavimo metu gerokai apsilaužė. Dabar poros sprindžių su keliom šakelėm- kažin ar spės per vasarą sužaliuot ir patapt vešliais krūmais? Gal reikėjo jau dideles pirkt? gaila būtų jei žemė lovely matysis sad.gif gal kas žinot kokiais tempais jos auga?
Atsakyti
Ar gali but, kad petunijai trasos pakenke g.gif
taip gerai jos man buvo prigijusios, vis ziedus leido, tai cia savaitgali uzvariau biski tarsu nuo kambariniu geliu, tai vienas krumelis kazko labai sublogo, o gal nuo karscio..
Atsakyti
QUOTE (vobla @ 2004 06 08, 14:27)
Na ir aš keikiau keikiau tas surfinijas , bet kadangi niekur neradau pirkti svyrančiųjų begonijų- jas pasirinkau. Tokias nedideles nusipirkau, o ir jos transportavimo metu gerokai apsilaužė. Dabar poros sprindžių su keliom šakelėm- kažin ar spės per vasarą sužaliuot ir patapt vešliais krūmais? Gal reikėjo jau dideles pirkt? gaila būtų jei žemė lovely matysis sad.gif gal kas žinot kokiais tempais jos auga?

Laužymas tai joms nekenkia ( nu nebent jau labai stipriai) - labiau šakojasi, o auga tręšiamos gan normaliais tempais, tik turi būti šviesu , šilta ir drėgna.
Atsakyti
QUOTE (svetima @ 2004 06 08, 14:49)
Ar gali but, kad petunijai trasos pakenke g.gif
taip gerai jos man buvo prigijusios, vis ziedus leido, tai cia savaitgali uzvariau biski tarsu nuo kambariniu geliu, tai vienas krumelis kazko labai sublogo, o gal nuo karscio..

Pakenkti neturėjo - jos trąšas mėgsta ( nebent labai stiprios koncentracijos buvo ir nudegino), o nukepti - galejo, drėgmę mėgsta. Į metro ilgio lovelį karštom vasaros dienom kasdien supilu maždaug 3 litrus vandens.
Atsakyti
QUOTE (Miglute @ 2004 06 08, 15:13)
Laužymas tai joms nekenkia ( nu nebent jau labai stipriai) - labiau šakojasi, o auga tręšiamos gan normaliais tempais, tik turi būti šviesu , šilta ir drėgna.

o kokie tie tręšimo tempai, pvz. verbenoms? neradau ant pakelio niekur parasyta g.gif , bijau nudegint. vienas krumelis irgi kažko vysta... nzn, del ko, nes sako, kad verbenos karštį pakelia, drėgmės irgi neturėjo pritrūkt unsure.gif
Atsakyti
Nusipirkau turguje petunija ir nebuvo kam balkone skyles isgrezti smile.gif Per savaite toji apvyto ant zemes. Bet i pagalba atejo kaimynas wink.gif Dabar as kasdien po kelis kartus iseinu i savo balkona- toks grozis ant sienos. Bet apetitas kyla bevalgant- noriu ir ant kitos sienos tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (Miglute @ 2004 06 08, 12:13)

Ačiū Miglute už konsultacijas. Kažin, o kaip toms surfinijoms vėjai? Gyvenu kalno viršūnėj , kur nuolat vėjuota, tai jos nabagės raitosi vėjo blaškomos fear.gif fear.gif fear.gif Nebuvau to apgalvojus, ar nenunyks?
Atsakyti
Aš irgi gyvenu "laukuose" - niekas neužstoja, aplink namai žemesni, medžiai jauni, tai vėjas net švilpia.
Baisiausia, kas gali atsitikti, tai apdrąsko žiedus ir gali nulaužti kokią šakelę. Pas mus vakar labai siautėjo vėjas, bet atsilaikė mano gėlės. Baisiau būna vasaros pabaigoje, kai tos šakos užauga ilgos, tada ir lūžta labaiu. Bet čia jau reikia audros...
Atsakyti