Na mes planuojame artimiausiu metu sodinti žolytę ir net nežinome kokią. Girdėjau, kad gerai yra lėtai auganti, tada jos nereikia dažnai pjauti. nežinome ar apsimoka pirkti brangią, nes kiek pas pažįstamus buvo, tai sako pirmais metais graži būna, o vėliau prisisodina visokiausiomis žolėmis ir t.t. Žodžiu informacijos labai ir neturiu
Na geraiusia pirkti žolę ten, kur galima pasikonsultuoti su pardavėju. Turėtum pasakyti, ar ji bus dažnai mindoma, ar augs saulėtoje vietoje ir .t.t.
Mes pirkome universalia, kuri nėra labai atspari mindymui ir tikrai ne pačią brangiausią . Dabar ją pjauti tenka kartą per savaitę, o vasarą, jei nėra sausa, tai 2 kart per savaitę. Žolių visada asiranda, nes jos tiesiog užsisėja su vėju. Tam, kad jų nebūtų, bent porą kartų per vasarą reikia veją nupurkšti specialia priemone ( nepamenu kaip vadinasi ta, kurią mes naudojam - ji skirta naikinti pienėms ir kitoms žolėms vejoje) - tik nesumaišyk, čia ne tas garsusis "raundapas", kuris nudžiovina viską,kas žaliuoja... Beje, žolytę,kad graži būtų, reikia tręšti bent jau pavasarį kokį kartelį, galima purkšti priemone nuo samanų augimo ( jei reikia ) ir t.t. Na atrodo surašiau viską, ką žinojau. Jei kas neaišku, klausk.
Mes pirkome universalia, kuri nėra labai atspari mindymui ir tikrai ne pačią brangiausią . Dabar ją pjauti tenka kartą per savaitę, o vasarą, jei nėra sausa, tai 2 kart per savaitę. Žolių visada asiranda, nes jos tiesiog užsisėja su vėju. Tam, kad jų nebūtų, bent porą kartų per vasarą reikia veją nupurkšti specialia priemone ( nepamenu kaip vadinasi ta, kurią mes naudojam - ji skirta naikinti pienėms ir kitoms žolėms vejoje) - tik nesumaišyk, čia ne tas garsusis "raundapas", kuris nudžiovina viską,kas žaliuoja... Beje, žolytę,kad graži būtų, reikia tręšti bent jau pavasarį kokį kartelį, galima purkšti priemone nuo samanų augimo ( jei reikia ) ir t.t. Na atrodo surašiau viską, ką žinojau. Jei kas neaišku, klausk.
o aš noriu paklausti čia į temą apie pievelę - ką daryti su kurmiu? Šiemet jis turbūt visą giminę ir draugus susikvietė į mūsų pievutę.
QUOTE (aukse @ 2004 05 20, 12:48) |
o aš noriu paklausti čia į temą apie pievelę - ką daryti su kurmiu? Šiemet jis turbūt visą giminę ir draugus susikvietė į mūsų pievutę. |
Nusipirk medžioklinį šunį
Mano tėvų laiką visas peles ir kurmius suryja
Čia aš ant bajerio
O dėl žolytės tai dėkui. Mano mama kažkada tai pasėtą žolytę nupurškė plėmais (ten kur buvo pikžolės) ir tik po to pagalvojo, kaip tas rondapas atskirs kur gera žolytė, o kur bloga. Žinoma, jis neatskyrė
Buvo bėdos didelės
įsivaizduoju, kaip tavo mama jautėsi.... Esu girdėjusi, kad vienas žmogus tą patį padarė su visu sodu... derliaus nebuvo....
O dėl kurmių - nežinau. Pas mus jie kažkaip nesirodo ( sunki žemė, gal tingi kasti ? ) - tfu tfu tfu. Pažystami sakė į kiekvieną kurmiarausį deda skudurą suvilgytą benzinu - padeda. O kažkur skaičiau, kad kurmių būna daug ten, kur yra sliekų, taigi, jei pilat prie medelių ar krūmelių nupjautos žolės ( nebloga trąša beje) , tai po ja tu sliekelių tikrai būna daug.
Turėjau kartą kurmį alpinariume, tai keletą dienų nervus gadino - pradėjo gėlės vysti - po šaknim vis pasikasdavo , o buvo karščiai . Bet paskui jis kažkur dingo ir tikiuosi negrįš.
O dėl kurmių - nežinau. Pas mus jie kažkaip nesirodo ( sunki žemė, gal tingi kasti ? ) - tfu tfu tfu. Pažystami sakė į kiekvieną kurmiarausį deda skudurą suvilgytą benzinu - padeda. O kažkur skaičiau, kad kurmių būna daug ten, kur yra sliekų, taigi, jei pilat prie medelių ar krūmelių nupjautos žolės ( nebloga trąša beje) , tai po ja tu sliekelių tikrai būna daug.
Turėjau kartą kurmį alpinariume, tai keletą dienų nervus gadino - pradėjo gėlės vysti - po šaknim vis pasikasdavo , o buvo karščiai . Bet paskui jis kažkur dingo ir tikiuosi negrįš.
Bet gi ranka nekyla surfiniju virsuniu gnaibyti - ten vieni ziedukai?... ar vistiek reikia taip drastiskai pasielgti?
QUOTE (Joanna @ 2004 05 20, 15:33) |
Sekmės tam kurmiui tolimoje kelionėje |
Dar galėtų jis ir mano kurmio chebrą pasiimti Aišku, juokas, bet po žiemos kai pamatėm pievutę, juokas neėmė
Mūsų sodo kaimynai buvo padarę taip: į angą įstatė šlangą ir dujų pripūtė, o paskui kažkuris nepagalvojęs cigaretę numetė Tai kažkaip sakė juokingai tos daržovės apsivertė Na ko tik neprigalvosi...........
QUOTE (Anelija @ 2004 05 20, 19:07) |
Bet gi ranka nekyla surfiniju virsuniu gnaibyti - ten vieni ziedukai?... ar vistiek reikia taip drastiskai pasielgti? |
Surfinijas genėti reikia tada, kai jos dar nežydi. Jei pirkai didelius daigus, arba jie jau sužydėjo , tai skabyti per vėlu. Aš paprastai perku kokių 5 cm dydžio daigelius kovo menesį, taigi visas genėjimo darbas tada ir vyksta. Dabar mani surfinijos irgi jau žydi, o krūmai dideli ir stipriai išsišakoję. Apžiūrėk saviškes - jei dar yra viršūnėlių be žiedų, tai patį pumpuriuką galima nugnybti, priešingu atveju aišku kad gaila. Nebent labai negražiai auga pats augalas ir nori jį pakoreguoti.
QUOTE (aukse @ 2004 05 20, 19:30) |
Dar galėtų jis ir mano kurmio chebrą pasiimti Aišku, juokas, bet po žiemos kai pamatėm pievutę, juokas neėmė Mūsų sodo kaimynai buvo padarę taip: į angą įstatė šlangą ir dujų pripūtė, o paskui kažkuris nepagalvojęs cigaretę numetė Tai kažkaip sakė juokingai tos daržovės apsivertė Na ko tik neprigalvosi........... |
Kažkas darbe pasakojo, kad kurmius elektra varė ( technologijos neatsimenu). Kaip sureagavo kurmiai - neiašku , bet sakė iš žemės pradėjo sliekai lysti.... Nu žodžiu, ko žmonės tik neprigalvoja.
Prisiminiau ką daro mano teta - pas ją sode labai daug kurmių, tai ji pristato dekoratyvinių mediniu vėjo malūnėlių - sako,akd kurmiai nemėgsta vibracijos, o kai vėjas pučia, tai ten kažkas panašaus vyksta kai tie malūnėliai sukasi.
Surfinijų nedidelis išsišakojimas tik viena bėda. Daug rimtesnis rūpestis - baltasparniai. Turbūt su pirktomis gėlėmis ir jų prisiveisiau... košmaras tradicinės siūlomos priemonės muiluotas vanduo ir net kažkoks chemikalas nepadeda. Persiutusi net buvau fukcijoms visus lapus nuskynusi, persodinau, kurį laiką, gerai, o po to vėl.
o tie bjaurybės lauke gyvena? galvoju gal man juos į sodybą ištremti, nes bijau, kad kitų gėlių neužkrėstų.
o tie bjaurybės lauke gyvena? galvoju gal man juos į sodybą ištremti, nes bijau, kad kitų gėlių neužkrėstų.
Turėjau ir aš kažkada ta bajurubę. Būtinai izoliuok nuo kitų gėlių. Pavyko atsikratyti šiaip ne taip, bet teko paaukoti vieną gėlę - kitos pasveiko. Purškiau per savaitę porą kartų deciu , o po to užmaudavau celofaniniį krepšelį, kad tas nuodingas mokroklimatas kuo ilgiau išsilaikytų. Muiluotas vanduo nelabai padėjo, taigi taip dariau, kol nenusipirkau decio. Numirė tik viena gėlė ( ginura) - jis lapai pūkuoti, taigi buvo problematiška ją normaliai nupurkšti . Ji tiesiog vieną dieną visa suglebo....
Sėkmės !
Sėkmės !