mažos bet tai irgi, pirma kol daigas šaknis užsiaugino, paskui tik žiedus krovė, o dar stresas, kad persodintos. Nesąžininga iš pardavėjų pusės todėl dbr pas jų niekad neperkam
QUOTE(Vitulka @ 2009 02 09, 17:12)
mažos bet tai irgi, pirma kol daigas šaknis užsiaugino, paskui tik žiedus krovė, o dar stresas, kad persodintos. Nesąžininga iš pardavėjų pusės todėl dbr pas jų niekad neperkam
Pritariu, tikrai nesmagu kai taip apmauna. Reikės dabar tikrinti, ar surfiniju ir petuniju daigeliai su šaknimis
Mane irgi labai sudomino tos naktižiedės. Tik nesuprantu, kurias auginate - vienmetes ar daugiametes?
Apie vienmetes radau pasiskaityti čia , bet klausimas kur jų sėklų gauti.
QUOTE(melsva @ 2009 02 09, 19:02)
Mane irgi labai sudomino tos naktižiedės. Tik nesuprantu, kurias auginate - vienmetes ar daugiametes?
Taip, aš pasisėjau svyrančias vienmetes naktižiedes ciklameno spalvos. Jų sėklų nusipirkau Ermitaže.
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 09, 15:00)
Ir dar toks klausimas galvon šovė. Kai kurias sėklytes reikia berti tiesiai į žemę, bet jeigu pirma aš daigelius užauginsiu namie, tai gal jos greičiau žydės? Ar negalima taip? Čia pvz kalbu apie rugiagėles, našlaites kai kurias. Ką manot? Kokia jūsų patirtis?
Na kai kas tik daiginama,
kai ka ir i dirva tiesiai, ir daiginti galima - ant pakuociu buna parodyta.
kartais visai pakanka tik tiesiai dirvon.
zinoma, kartais ir ziedeliu buna anksciau, kai jau isdaigintus sudini.
Mano patirtis su pelezirniais: karta sodinau isdaigintus - tai tie skysti daigeliai taip ir liko - nesivyste, o is pagrindo isaugo nauji stori tvirti stiebai.
Todel kitais metais juos tiesiai i zeme sejau lauke. Beje, tai daryt galima labai anksti [balandi], nes pelezirniai nebijo salnu.
Dar as daiginuosi jurginus, kovo vidury i vazonus [kartu ir kanas]. ir ziedus turiu nuo birzelio visa vasara iki salnu. tik nuo vasaros vidurio reikia patresti kelis kartus.
Beje, nedideli jurginai [yra visai zemu veisliu] puikiai auga vazone - galima ir balkone juos augint
Na Rokoko paminėjo kanas, tai pažiūrėjau kad mano kanai pradėjo dygti Pernai norėdama geriau aš juos atsinešiau berods kovo vidury ir pastačiau šviesiai ,bet ne taip jau šiltai laiptinėje kur paprastai anksčiau būdavo tokie šiūkšlių vamzdžiai tarybiniais laikais (dabar jie užvirinti)Na užaugo mano kanai apie gerą pusmetry,išvežiau aš juos gegužy ir pasodinau , tai privargau. Liauni buvo mano kanai ištysę,vėjas juos taršė i visas puses. Žydėjo prastai. Nors ir vasara buvo vėsi. Šiemet tikriausiai visai nedaiginsiu arba atsinešiu gegužes pradžioje. O tikrai kada kanas sodinti? Gal nelabai i temą bet vistiek juk gėlės
QUOTE(satanele @ 2009 02 09, 20:34)
Sveikutes ,ka daryti kad jau mano jurginai dygsta?
sodinčiau į substratą ir nesčiau į šviesą
QUOTE(melsva @ 2009 02 09, 19:02)
Mano naktižiedės jau sudygo pasėjau trečiadienį, nepraėjo savaitė ir išlindo, tikriausiai kad ištys nes neturiu kur vėsiai laikyti, gerai kad ne visa pakelį pasėjau turėsiu ką sėti iš naujo. Sėklas pirkau maximoj
labutis tikiuosi į temą pataikysiu nusipirkau šiandien putoklio sėklų,nors apie tas gėlytes nieko nežinau tiesiog ant pakelio gražiai atrodė,be to surfinijos jau pabodusios gal kuri esat sėjusi putoklį,ir kaip jis man atrodys ant lauko palangės lovelyje kiek apie jį pasiskaitinėjau,tai supratau,kad šiemet jis man gali ir nepražįsti ir dar,kiek pasižiūrėjau googlės paveikslėlių,tai putokliai nesvyrantys o ant pakelio parodyta,kad gražiai svyra
va tokia graži būtų
va tokia graži būtų
QUOTE(ERUGĖ @ 2009 02 10, 11:15)
labutis tikiuosi į temą pataikysiu nusipirkau šiandien putoklio sėklų,nors apie tas gėlytes nieko nežinau tiesiog ant pakelio gražiai atrodė,be to surfinijos jau pabodusios gal kuri esat sėjusi putoklį,ir kaip jis man atrodys ant lauko palangės lovelyje kiek apie jį pasiskaitinėjau,tai supratau,kad šiemet jis man gali ir nepražįsti ir dar,kiek pasižiūrėjau googlės paveikslėlių,tai putokliai nesvyrantys o ant pakelio parodyta,kad gražiai svyra
va tokia graži būtų
va tokia graži būtų
Aš auginu lauke. Labai graži kiliminė gėlytė. Žydi visą vasarą. Bet kadagi tai daugiametė gėlė, manau, kad gali prastai atrodyti pirmais metais Nebent kaip nors anksčiau daigintis namie Nepamenu, bet man lyg ir nežydėjo
O vazone tai manau, turėtų gautis svyranti, nes pas mane jinai šliaužianti yra
QUOTE(linuke_ @ 2009 02 10, 12:33)
Aš auginu lauke. Labai graži kiliminė gėlytė. Žydi visą vasarą. Bet kadagi tai daugiametė gėlė, manau, kad gali prastai atrodyti pirmais metais Nebent kaip nors anksčiau daigintis namie Nepamenu, bet man lyg ir nežydėjo
ačiū už atsakymą šiek tiek nuraminot,na o jei šiemet nežydės,tiek to,palauksim kitų metų o šiemet vėl kokią surfiniją nusipirksiu