Įkraunama...
Įkraunama...

Lauko, balkono gėlės

QUOTE(Vitulka @ 2009 02 04, 17:27)
*mhm, žinau, bet jos kol žiedus sukrauna, gražiausios jau rudenį ir paskui išmest gaila, o laikyt nėra kur  dry.gif

**su petunijom, pilnavidurės jos ar ne, sunku. pas mus be vazonų, dar 8 loveliai po metrą ir kas vakarą eit nurinkinėt nužydėjusius žiedus užknisa dry.gif

*Nesutinku. Priklauso, kada ir kokio dydžio sodinukus įsigyjat 4u.gif lygiai kaip ir su tom petun/surfin.
Aš pernai įsigijau gana anksti mažus daigiukus - po litą doh.gif
Jei jau prieš pat išnešant į lauką įsigyjame didesnes gausiai žydinčias - tada, aišku, brangoka.
Pelargonijų nebūtina visą vasaros ''ūkį'' laikyt per žiemą. Rugpjūtį prišaknydint šiek tiek auginukų, ir viskas - mažas lengviau ''sandėliuot''.

**Jau nekalbėk apie tuos rankiojimus doh.gif lotuliukas.gif
persisvėrusi puse kūno per tą rodytą balkoną, lipalai iki alkūnių - fui schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif NE NE NE, daugiau niekada...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 04 vasario 2009 - 17:42
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 04, 16:11)
Bet jau koks gražus balkonas tamstos  thumbup.gif  thumbup.gif labai

Labukas,noriu paklausti ar verbenas ir pati sejat,vaizdelis balkono liuks thumbup.gif Labai noreciau kazka panasaus ,bet mano balkono tvoreleje nera vietos loveliams,gaila g.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 02 05, 12:46)
Labukas,noriu paklausti ar verbenas ir pati sejat,vaizdelis balkono liuks thumbup.gif Labai noreciau kazka panasaus ,bet mano balkono tvoreleje nera vietos loveliams,gaila g.gif

Nesėju jau keletą metų. Porą metų pažaidžiau su tomis sėjomis - gana. doh.gif
Nedidelius daigelius [su dviem žiedais] nusiperki - jokio vargo, ir tikrai ne ką brangiau.
Petunijas pirkdavau jau netrukus prieš nešant į lauką,
o verbenas, pelargonijas - kur kas aknsčiau, kad nebrangu būtų. Palaikau iki ''lauko'' verandoj, paskui šiltnamyje.

Loveliai pritaisyti dviem metalinėmis grandinėlėmis paprasčiausiai apjuosiant turėklą ir patį lovelį. Grandinėlę paskui augalai paslepia. O ir šiaip,man ji net dekoratyvesnė už laikiklius.

ups, nesu tikra... lygtai mano balkonui liaupsės buvo g.gif , bet klausiama turbūt ne manęs... blush2.gif na tiek to...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 05 vasario 2009 - 13:30
Aš vakar pasėjau petunijas, lobelijas ir svyrančias NAKTIŽIEDES apie pastarasias tai nieko nežinau g.gif gal kuri jau bandėt auginti, kaip jų atsparumas lietui ir vėjui?
Atsakyti
Sveikos , apie pastarąsias t.y. svyrančias naktižiedes labai norėčiau sužinoti ,rašo kad naujiena, bet ant pokelio tai nieko nesuradau kada sėti , ir ar žeme lengvai užberti ar ne?Aš pasėjau lobelijas , verbenas ir spriges, dar prisirinkau šlamučių sėklų tai pabėriau ir tų. Paskaičiau Rokoko postą, tai dabar galvoju gal ir be reikalo, laikyti neturiu kur , nes turiu katiną, tas varto viską, kaip velnias. gėlinikė esu nepatyrus, pernai sėjau verbenas tai visai nedygo,bet nepisimokau niekaip.Po to perku daigus, ir gaunasi kad moki dvigubai.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 02 05, 14:24)
Nesėju jau keletą metų. Porą metų pažaidžiau su tomis sėjomis - gana.  doh.gif
Nedidelius daigelius [su dviem žiedais] nusiperki - jokio vargo, ir tikrai ne ką brangiau.
Petunijas pirkdavau jau netrukus prieš nešant į lauką, 
o verbenas, pelargonijas - kur kas aknsčiau, kad nebrangu būtų. Palaikau iki ''lauko'' verandoj, paskui šiltnamyje.

Loveliai pritaisyti dviem metalinėmis grandinėlėmis paprasčiausiai apjuosiant turėklą ir patį lovelį. Grandinėlę paskui augalai paslepia. O ir šiaip,man ji net dekoratyvesnė už laikiklius.

ups, nesu tikra... lygtai mano balkonui liaupsės buvo g.gif , bet klausiama turbūt ne manęs... blush2.gif  na tiek to...

Taip jums tos liaupses ,nezinau kaip kam bet man tai super 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute301 @ 2009 02 05, 18:12)
Aš vakar pasėjau petunijas, lobelijas ir svyrančias NAKTIŽIEDES apie pastarasias tai nieko nežinau  g.gif  gal kuri jau bandėt auginti, kaip jų atsparumas lietui ir vėjui?

mano gėlių žinyne [ne absoliučiame] aprašytos tik Šafto naktižiedės Silene schafta - kaip ''puošni vėlai žydinti alpinariumo gėlė''.

Gal yra lotyniškas pavadinimas? ar pažymėta ''vienmetė, daugiametė''?
Bandytume išsiaiškinti šią ''naujieną'' 4u.gif

QUOTE(jolita123 @ 2009 02 05, 19:01)
bet nepisimokau niekaip.Po to perku daigus, ir gaunasi kad moki dvigubai.

drinks_cheers.gif būtent.
prisižaidusi aš - veranda dar per šalta žiemos pabaigos sėjai, o kitur [kur šilta] pas mane per tamsu sudygusiems daigeliams - išstypsta. Sėji vėliau - žiedai liepos pabaigoj doh.gif
Nedygsta, blogai auga - keiti žemę ir tt. , aktyvatorių mieruoji... pikiuok ten, iš naujo kaišiok - purvinkis, sukiok į saulę...nėr pabaigos doh.gif
Anksti nebent begonijas sukišti verta- vis tiek ilgai dygsta, kol daigeliai nepasirodo, nors po stalu laikyk, koks skirtumas šviesa - svarbu šilta [šiand dar per ''derliaus kraitę'' sakė L.ryto TV]

Žodžiu, be tinkamų sąlygų ir vietos neverta vargti..

QUOTE(satanele @ 2009 02 05, 21:43)
Taip jums tos liaupses ,nezinau kaip kam bet man tai super 4u.gif

lotuliukas.gif ne tai rūpėjo, o į Jūsų klausimą atsakyt 4u.gif
Atsakyti
Na pasėjau šiandien tas naktižiedes, tai kaip bus taip bus. Rašo kad jos vienmetės nusvyra apie 20 cm.Pagyvensim pamatysim kas iš to išeis, bandžiau šlamučius perlaikyti per žiemą , bet manau kad nepavyko, nes tokios viršūnės apvytę, nukirpau ir prisodinau tuos vos žalioujančius galiukus. Bet ydomiausiai tai kad mano šlamučiai žydėjo ir subrandino sėklas, 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2009 02 06, 19:35)
Na pasėjau šiandien tas naktižiedes, tai kaip bus taip bus. Rašo kad jos vienmetės  nusvyra apie 20 cm.Pagyvensim pamatysim kas iš to išeis, bandžiau šlamučius perlaikyti per žiemą , bet manau kad nepavyko, nes tokios viršūnės apvytę,  nukirpau ir prisodinau tuos vos žalioujančius galiukus. Bet ydomiausiai tai kad mano šlamučiai žydėjo ir subrandino sėklas,  4u.gif

Jolita, aš irgi šiandien naktižiedes pasėjau, tai irgi lauksiu daigiukų. Ir dar našlaičių sėklikes į žemę subėriau. Tokias gražias atradau - garbanotais žiedeliais (rococo veislės), tai žiūrėsim, kas čia sudygs. Laukiam laukiam drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FleurDeLis: 08 vasario 2009 - 22:36
Ir dar toks klausimas galvon šovė. Kai kurias sėklytes reikia berti tiesiai į žemę, bet jeigu pirma aš daigelius užauginsiu namie, tai gal jos greičiau žydės? Ar negalima taip? Čia pvz kalbu apie rugiagėles, našlaites kai kurias. Ką manot? Kokia jūsų patirtis?
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 09, 15:00)
Ir dar toks klausimas galvon šovė. Kai kurias sėklytes reikia berti tiesiai į žemę, bet jeigu pirma aš daigelius užauginsiu namie, tai gal jos  greičiau žydės? Ar negalima taip? Čia pvz kalbu apie rugiagėles, našlaites kai kurias. Ką manot? Kokia jūsų patirtis?

mama sėklas ant popierinės servetėlės ar pop.rankšluosčio paberdavo, jos išmirdavo ir tada tik berdavo į žemę smile.gif sudygdavo greičiau ax.gif

sudomino naktižiedės ax.gif kaip suprantu nei viena anksčiau jų nebandė sėt smile.gif

su daigeliais ir mes "nebežaidžiam", pavasarį per mugę nusiperkam, nors nevisad gauni, ko nori, o kartą tai apmovė. Kai sodinom į lovelius, pastebėjom, kad nusipirkom daigelius be šaknų, surfinijų viršūnės buvo paprasčiausiai sukištos į žemę ir tiek doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2009 02 09, 16:12)

su daigeliais ir mes "nebežaidžiam", pavasarį per mugę nusiperkam, nors nevisad gauni, ko nori, o kartą tai apmovė. Kai sodinom į lovelius, pastebėjom, kad nusipirkom daigelius be šaknų, surfinijų viršūnės buvo paprasčiausiai sukištos į žemę ir tiek  doh.gif

tai jeigu ne per mažos tos viršūnėlės, tai nieko blogo. Aš taip savo nusipirktus daigelius padauginau - jiems paūgėjus gerus galus nugnybiau ir sukišau į žemę. Pražydo dar greičiau nei motiniai augalai thumbup.gif
Atsakyti