Cia as gal biski ne i tema, bet atradau antra panasia tema - puosiame balkonus - ir galvoju, kuo ji skiriasi nuo sitos is esmes gi apie tuos pacius dalykus snekama, ane? teks skaityti abi
prisipirkau siandien visokiu geliu ir apsodinau visa balkona. ir didesniu geliu, ir daigeliu ir seklu kazkokiu prisejau, zodziu dabar lauksiu kas gausis
Mergytes, patarkit. Susodinau pirma karta i lovelius petunijas, ir kaimynes jau spejo nuziureti ir pradejo mane gasdinti, kad petunijos netemps net iki liepos, tuoj jas uzpuls miltlige ir turesiu puse vasaros tuscius lovius. Nu sunervavo tai baisiai... Galvoju, gal vertetu jas profilaktiskai nuo tos miltliges purksti. Nu jei tikrai man jos velniop nueis, tai ir paciai bus liudna, ir kaimynes kelis metus neduos praeiti...
man lyg i kaimynes nekreipk demesio. panasu kad pavydo yr. O del petuniju ir surfiniju tai ir mano mama mane gasdindavo. tipo lepiosjos ir jai nepatinka. o as auginu sekmingai jau kokie 4-5 metai ir dziugauju. jei visa vasara lis istisai tai jo nupieps jos, bet gal taip nebus, o jei ir bus tai tada nusipirsi jau uzaugibtu nauju kojkiu nors gelyciu. augink sau ir jei bus grazi vasara pamatysi kaip lvepes ir grazu bus. tik lieti reiks kasdien
o ne per anksti butu dabar jau sodinti petunijas i lovelius ir kabinti balkone? ir ar jau yra parduodamu?
QUOTE(Karakum @ 2008 05 05, 20:12)
Galvoju, gal vertetu jas profilaktiskai nuo tos miltliges purksti. Nu jei tikrai man jos velniop nueis, tai ir paciai bus liudna, ir kaimynes kelis metus neduos praeiti...
Skaičiau kaip tik šiandie, kad jau nuo gegužės miltligės profilaktikai reikia purkšti. Kad gėlyčių nevalgysim, tai galima ir papurkšt.
As kazkuriais metais irgi pabandziau petunijas is seklyciu uzsiaugint,bet nieko gero man nesigavo,uzaugo tik kokios 3 ir labai silpnos pasodinau jas tarp pirktiniu tai tik po viena ziedeli leisgyvi isspaude
Siais metais nusprendziau pirkt vien tik baltas,jos graziausiai man is tolo atrodo,nors ir kitos spalvos begalo vilioja
Siais metais nusprendziau pirkt vien tik baltas,jos graziausiai man is tolo atrodo,nors ir kitos spalvos begalo vilioja
QUOTE(katinas2 @ 2008 05 06, 23:44)
As kazkuriais metais irgi pabandziau petunijas is seklyciu uzsiaugint,bet nieko gero man nesigavo,uzaugo tik kokios 3 ir labai silpnos pasodinau jas tarp pirktiniu tai tik po viena ziedeli leisgyvi isspaude
Aš irgi iš savo patirties jau padariua išvadą,kad labiau apsimoka svyrančių surfinijų pirkti jau daigiukus,juos turguj gali įsigyti už porą litų,ir jau garantuotai jos tau išauga,o brangias sėklas nusipirkęs ir vargingai jas daiginęs ,gali norimo rezultato ir nesulaukt.
QUOTE(sausine @ 2008 05 13, 10:44)
Aš irgi iš savo patirties jau padariua išvadą,kad labiau apsimoka svyrančių surfinijų pirkti jau daigiukus,juos turguj gali įsigyti už porą litų,ir jau garantuotai jos tau išauga,o brangias sėklas nusipirkęs ir vargingai jas daiginęs ,gali norimo rezultato ir nesulaukt.
200 procentų pritariu Aš pirkau ne pas perpardavinėtojus, bet iš šiltnamio po 1 Lt, paauginau ant palangės, tada persodinau į kabančius vazonėlius stikliniam šiltamy, balta jau žydi. Tik negaliu pasiekti turguj pardavinėjamų žiedų dydžio. Gal per mažai arba netokias trąšos
QUOTE(Karakum @ 2008 05 05, 20:12)
Mergytes, patarkit. Susodinau pirma karta i lovelius petunijas, ir kaimynes jau spejo nuziureti ir pradejo mane gasdinti, kad petunijos netemps net iki liepos, tuoj jas uzpuls miltlige ir turesiu puse vasaros tuscius lovius. Nu sunervavo tai baisiai... Galvoju, gal vertetu jas profilaktiskai nuo tos miltliges purksti. Nu jei tikrai man jos velniop nueis, tai ir paciai bus liudna, ir kaimynes kelis metus neduos praeiti...
nesamone, pas mane pernai petunija iki šalčio žydėjo. Buvo pavytus, kai atostogu išvažiavus buvau. Apkarpiau, gerai paliejau, patrešiau ir vėl atžėlė
Sakyčiau visai nelepios gėlės.