Įkraunama...
Įkraunama...

Lauko, balkono gėlės

QUOTE(Fikas @ 2006 03 22, 14:22)
Merginos ar niekas negalite man patarti?

gal galite patarti kaip auginti sulfinijas. Nusipirkau is senuku daigu. Pasisodinau dabar i nedidelius puodukus, paskui persodinsiu. Ar reikia ju virsunes karpyti ar jos siaip pacios issisakos, kaip priziureti, kaip laistyti. Viena labai maza, bet zieduka sukrove zydi sau graziausiai. rolleyes.gif

Viršūnes tai reikėtų nukirpti, kad labiau šakotųsi. Žydėti tai gal dar neleisk, dar ankstoka, tegu krūmas gražus pirmiau susiformuoja.
Atsakyti
Nesu didelė žinovė, bet galvoju gal neleisk joms žydėti kol sustiprės
Atsakyti
Surfinijoms dar reikėtų neleisti žydėti, nugnybti viršūnėlę ir tręšti augimą skatinančiom trąšom, pvz. augimo aktyvatoriumi. O susiformavus gražiam krūmeliui pradėti tręšti žydėjimą skatinančiom trąšom ir taip visą vasarą.
Atsakyti
Gnybti reiktu,kai augaliukas bus 15cm.Ir taip gnaibyti iki susidarys krumelis.Antraip bus ilgos sakos ir maziau ziedu.Veliau tos pacios dar paaugs,tad pailges savaime.Jei kokia sakele peraugs-nukirpk ne tik virsune,bet ir su koteliu.Nuskink apatinius lapus ir padaugink.Prigijus vel taip pat formuok ir turesi antra augaliuka.Padauginti zaliaisiais auginiais greiciau auga-maziau vargo ir greitesnis rezultatas-ziedai.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2006 03 23, 08:49)
Gnybti reiktu,kai augaliukas bus 15cm.Ir taip gnaibyti iki susidarys krumelis.Antraip bus ilgos sakos ir maziau ziedu.Veliau tos pacios dar paaugs,tad pailges savaime.Jei kokia sakele peraugs-nukirpk ne tik virsune,bet ir su koteliu.Nuskink apatinius lapus ir padaugink.Prigijus vel taip pat formuok ir turesi antra augaliuka.Padauginti zaliaisiais auginiais greiciau auga-maziau vargo ir greitesnis rezultatas-ziedai.

O ką surfinijas galima dauginti auginiais? Kaip jas dauginti? Į vandenį merkti ir laukti kol įsišaknys, ar iš kart į žemę kišti? Niekada to nedariau. papasakokit man plačiau.
Atsakyti
Nuskini-i zeme ar smeli,galima i smelio ir durpiu misini.Uzdengti celofanu ar stikline ir laukti kol isleis saknis.Kai isleis issodinti i vazonus.Viskas,visas dauginimas.Laukt ziedu.
Atsakyti
Noriu pasikonsultuoti su patyrusiomis gelininkemis 4u.gif
Pasiskaiciau sita tema ir supratau, kad dabar pats laikas pirkti surfiniju daigelius, jeigu noriu vasara vesliu svyranciu krumeliu. Ar tuos daigelius jau dabar sodinti i lovelius, kuriuose jie augs per vasara? Kokiu tankumu susodinti? Kur laikyti lovelius - ar galima pvz cokolinio auksto patalpose, ten langeliai nedideli, tai gal saules per mazai bus? Kada jau galima isnesti krumelius i lauka?
Labai grazi pasirode Thubergia alata thumbup.gif Kada reikia pirkti ir sodinti jos
daigelius? Ar taip pat pradzioje auginti patalpose, kada galima isnesti i lauka?
O kaip uzisauginti verbenas, palergonijas, svyrancias begonijas ? Ar ju daigelius irgi reikia susisodinti dabar ir elgtis taip pat kaip su surfinijomis?
Is anskto dekoju uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Maite @ 2006 03 29, 10:55)
Noriu pasikonsultuoti su patyrusiomis gelininkemis  4u.gif
Pasiskaiciau sita tema ir supratau, kad dabar pats laikas pirkti surfiniju daigelius, jeigu noriu vasara vesliu svyranciu krumeliu.
1. Ar tuos daigelius jau dabar sodinti i lovelius, kuriuose jie augs per vasara?
2. Kokiu tankumu susodinti?
3. Kur laikyti lovelius - ar galima pvz cokolinio auksto patalpose, ten langeliai nedideli, tai gal saules per mazai bus?
4. Kada jau galima isnesti krumelius i lauka?
Labai grazi pasirode Thubergia alata thumbup.gif Kada reikia pirkti ir sodinti jos
daigelius? Ar taip pat pradzioje auginti patalpose, kada galima isnesti i lauka?   
5. O kaip uzisauginti verbenas, palergonijas, svyrancias begonijas ? Ar ju daigelius irgi reikia susisodinti dabar ir elgtis taip pat kaip su surfinijomis? 
Is anskto dekoju uz pagalba 4u.gif

Nesu labai patyrusi gėlininkė, bet kai ką galiu papasakoti.
1. Jeigu turi vietos loveliams, gali sodinti į juos, - nereiks paskui. Jeigu vietos mažai - geriau į nedidelius indelius.
2. Aš į ~1 m ilgio lovelį sodinu 3 daigus.
3. Surfinijos mėgsta šviesą, tai laikyk pačioje šviesiausioje vietoje. Jeigu tie langeliai į pietų pusę, gal ir užteks šviesos.
4. Į lauką nešame, kai jau būna praėjęs šalnų pavojus.
5. Ir verbenas, ir surfinijas, ir begonijas auginame panašiai kaip surfinijas, nors jų priežiūra šiek tiek skiriasi. Pvz., begonijos ne tokios reiklios šviesai, pelargonijos atsparesnės sausrai, verbenos ne taip bijo vėsaus oro.
Atsakyti
QUOTE(Palergonija @ 2006 03 20, 11:46)
Sveikutės  4u.gif aš auginau tokią,pirkau Senukuose sėklų,daiginau ir labai neblogai žiūrėjos,stipriai sviro ir žiedų gausybė  blush2.gif

user posted image

Pasisėjau ir aš tų nuostabių gėlyčių wub.gif . Auga jos puikiai, o tai man, kaip pradedančiai gėlininkei, labai glosto širdelę... Tik ar nereikia nuskinti viršūnėles, kad daugiau šakų leist pradėtų?
Atsakyti
QUOTE(Eimutė @ 2006 04 10, 10:44)
Pasisėjau ir aš tų nuostabių gėlyčių  wub.gif . Auga jos puikiai, o tai man, kaip pradedančiai gėlininkei, labai glosto širdelę... Tik ar nereikia nuskinti viršūnėles, kad daugiau šakų leist pradėtų?

Ne, nereikia (bent jau nebūtina), ji pati savarankiškai prisišakos. Tik iškart įsmeik kokią vytelę - tada greičiau auga, kai turi kur vyniotis. Šakas ji bet kokiu atveju leidžia nuo pagrindo (žemės)..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elos: 10 balandžio 2006 - 10:03
QUOTE(Eimutė @ 2006 04 10, 09:44)
Pasisėjau ir aš tų nuostabių gėlyčių  wub.gif . Auga jos puikiai, o tai man, kaip pradedančiai gėlininkei, labai glosto širdelę... Tik ar nereikia nuskinti viršūnėles, kad daugiau šakų leist pradėtų?

kokia cia gele g.gif
Atsakyti
QUOTE(yrka @ 2006 04 10, 21:50)
kokia cia gele  g.gif

Thubergia alata wub.gif
Atsakyti