Manau,kad VERBENA matei. Gėlytė faina,bet labai šiukšlina,ta prasme kai nuvyste žiedeliai nukrenta. Na visom taip gėlytėm,bet kažkodėl šita būtent labai šiukšlina.
Papildyta:
Panašią matei? Tai čia VERBENA
http://www.arcetri.a...oto/verbena.jpg
QUOTE(Marzde @ 2006 03 01, 13:05)
Manau,kad VERBENA matei. Gėlytė faina,bet labai šiukšlina,ta prasme kai nuvyste žiedeliai nukrenta. Na visom taip gėlytėm,bet kažkodėl šita būtent labai šiukšlina.
Papildyta:
Papildyta:
Dėkui Marzde už pagalbą . Gali būti, kad ir Verbena. Dar labai patiko ir lobelijos, ir diascijos... Bandysiu nusipirkti sėklyčių ir užsiimsim sėjimu.
Sėkmės visoms
Kas auginat daugiametes pelargonijas? Idomu kada jas reiktu atsodinti, turiu omeny perziemojusias?
Aš pelargonijas nukirpau vasario vidury. Man aiškino, kad jos iki vasaros labai graziai atželia. Tai nukirpau ir palikau maždaug 8 cm uglius, tai praejo gal trys savaitės ir jau išlindo nemažai naujų lapukų.
O nukirptas šakeles aš į vandenį sumerkiau, sakiau irgi pasodinsiu, kai šaknis išleis.
Beje, apie pelargonijas radau www.rojaussodai.lt
O nukirptas šakeles aš į vandenį sumerkiau, sakiau irgi pasodinsiu, kai šaknis išleis.
Beje, apie pelargonijas radau www.rojaussodai.lt
Sveikutės aš auginau tokią,pirkau Senukuose sėklų,daiginau ir labai neblogai žiūrėjos,stipriai sviro ir žiedų gausybė
QUOTE(Palergonija @ 2006 03 20, 12:46)
Sveikutės aš auginau tokią,pirkau Senukuose sėklų,daiginau ir labai neblogai žiūrėjos,stipriai sviro ir žiedų gausybė
Thunbergia alata
pas mane pernai ir taip atrodė. Tiesa, netyčia nusipirkau lietuviškų ir lenkiškų sėklų, tai lenkiška neišdygo nei viena
tiesa, ji nesvyranti, o vijoklinė. bet gal paleidus "laisvai" apsvyra neturėdama kur vyniotis..
QUOTE(elos @ 2006 03 20, 11:56)
Thunbergia alata
pas mane pernai ir taip atrodė. Tiesa, netyčia nusipirkau lietuviškų ir lenkiškų sėklų, tai lenkiška neišdygo nei viena
tiesa, ji nesvyranti, o vijoklinė. bet gal paleidus "laisvai" apsvyra neturėdama kur vyniotis..
O lietuviškai kaip vadinasi ta gėlė?
Neužmėtykit akmenimis. Naujokė esu...
QUOTE(Eimutė @ 2006 03 20, 13:00)
O lietuviškai kaip vadinasi ta gėlė?
sparnuotoji tunbergija
galiam į didesnį (platesnš) vazoną pasodinti 2-3 daigus ir įsmeigti kokį pagaliuką atr šniūrėlių priraišioti ir gražiai greitai vyniojasi..
QUOTE(elos @ 2006 03 20, 12:46)
sparnuotoji tunbergija
galiam į didesnį (platesnš) vazoną pasodinti 2-3 daigus ir įsmeigti kokį pagaliuką atr šniūrėlių priraišioti ir gražiai greitai vyniojasi..
Dėkui Elos Bandysiu šiandien nusipirkti sėklyčių... O tokiu laiku ne per vėlai sėti? Spėsiu aš jomis pasidžiaugti?
QUOTE(Palergonija @ 2006 03 20, 11:46)
O čia tavo išaugintos gėlės nuotraukėlė?
QUOTE(Eimutė @ 2006 03 20, 14:02)
Dėkui Elos Bandysiu šiandien nusipirkti sėklyčių... O tokiu laiku ne per vėlai sėti? Spėsiu aš jomis pasidžiaugti?
Sėjamos kovo mėn. Taip kad pats laikas, aš sėsiu šią savaitę. Geriau arba į durpinius puodelius, arba kas moka, į durpines tabletes.
Sveikos merginos,
gal galite patarti kaip auginti sulfinijas. Nusipirkau is senuku daigu. Pasisodinau dabar i nedidelius puodukus, paskui persodinsiu. Ar reikia ju virsunes karpyti ar jos siaip pacios issisakos, kaip priziureti, kaip laistyti. Viena labai maza, bet zieduka sukrove zydi sau graziausiai.
gal galite patarti kaip auginti sulfinijas. Nusipirkau is senuku daigu. Pasisodinau dabar i nedidelius puodukus, paskui persodinsiu. Ar reikia ju virsunes karpyti ar jos siaip pacios issisakos, kaip priziureti, kaip laistyti. Viena labai maza, bet zieduka sukrove zydi sau graziausiai.