Įkraunama...
Įkraunama...

Lauko, balkono gėlės

Turiu klausima, o kokias gelytes galima siemt paset, kad siemet ir zydetu? Turiu omeny, set lauke, ne namie.

Juk turi but kazkokiu mazyciu, paseji, sudyksta prazysta wub.gif

labai laukciau pasiulymu g.gif

Atsakyti
QUOTE(Mintee @ 2006 02 27, 13:32)
Turiu klausima, o kokias gelytes galima siemt paset, kad siemet ir zydetu? Turiu omeny, set lauke, ne namie.

Juk turi but kazkokiu mazyciu, paseji, sudyksta prazysta  wub.gif

labai laukciau pasiulymu  g.gif

Aš tai jau įsitikinau, kad gėlytės vis dėl to geriau sėti iš pradžiu į vazonėlius, o po to į lauka sodinti. Nes kai kuriu sėklos tokios mažos, kad žemė lauke joms gali būti per sunki, o mažas sėklas vėjas nupučia. Žemaugių gėlių sėklas dabar pilna pardavinėja. Pasidomėk parduotuvėje, pasiskaityk ką rašo ant pakuotės.
Atsakyti
QUOTE(ginaja @ 2006 02 27, 12:43)
Aš tai jau įsitikinau, kad gėlytės vis dėl to geriau sėti iš pradžiu į vazonėlius, o po to į lauka sodinti. Nes kai kuriu sėklos tokios mažos, kad žemė lauke joms gali būti per sunki, o mažas sėklas vėjas nupučia. Žemaugių gėlių sėklas dabar pilna pardavinėja. Pasidomėk parduotuvėje, pasiskaityk ką rašo ant pakuotės.

Matai, pati gyvenu Vilniuje, o sejima planuoju kitam mieste, tai augaliuku su autobusu tempt nenoriu. Aisku, nupirksiu vietoj daigu, bet idomu, gal kokios nors smulkios gelytes ir iskart sejamos? g.gif

Atsakyti
QUOTE(Mintee @ 2006 02 27, 12:47)
Matai, pati gyvenu Vilniuje, o sejima planuoju kitam mieste, tai augaliuku su autobusu tempt nenoriu. Aisku, nupirksiu vietoj daigu, bet idomu, gal kokios nors smulkios gelytes ir iskart sejamos?  g.gif

Nežinau, bet man tai nieko gero neišėjo su ta sėja tiesiai į gruntą - neišdygo. O jeigu ir išdygs, tai pražydės kokį rugpjūtį. Jeigu nėra galimybių nusivežti daigelius, tai sodink svogūnines gėles, žemaūgius jurginus. Ties, svogūninių sodinamų rudenį didesnis pasirinkimas - krokai, hiacintai, tulpės, narcizai, česnakai ir pan. Pavasarį tai lelijas galim sodinti. Taip pat gali užsiveisti nakvišų - daugiametės, labai gausiai ir gražiai žydi birželio mėn.
Atsakyti
QUOTE(Mintee @ 2006 02 27, 13:47)
Matai, pati gyvenu Vilniuje, o sejima planuoju kitam mieste, tai augaliuku su autobusu tempt nenoriu. Aisku, nupirksiu vietoj daigu, bet idomu, gal kokios nors smulkios gelytes ir iskart sejamos?  g.gif

Gali pabandyti katilėlius, tagetes, medetkas, vasariniai jurginai. Gal išdygs.
Atsakyti
Sveikutes.Siemet planuoju balkone pasisodint kokiu svyranciu-zydinciu gelyciu,bet po pietu atsisuka saule i balkona ir iki vakaro spigina.Gal galit patart kokias gelytes sodint,kad graziai augtu?Pernai buvau petuniju pilnaviduriu pasodinus,bet isaugo tik vienas stiebas,o ne krumas ir kazkokios lipnios pasidare,susitrauke.Tai vat ir nezinau kaip siemet graziai ir nebrangiai balkona puost(balkono ilgis 5 metrai),noretusi per visa balkono ilgi gelyciu prisodint ir kad graziai kabotu sau nuo balkono tureklo i lauka.Ir dar-balkonas mano geltonas-kokios spalvos gelytes geriausia sodint?
Atsakyti
Aš nusipirkau jau keletą svyrančiųjų begonijų. Žinau, kad jos labai lepios, bet labai jau jų noriu. Greitu laiku reikės sodinti gumbelius į vazonėlius.
Atsakyti
Dėl sodinimo tiesiai į lauką.Mes pasėję visada uždengiam agro plėvele.Sėkloms šilčiau naktį,jei nukrinta temperatūra.Dieną sušildo žemę,kuriose sėklos noriau dygsta.Šiltnamyje nėra tiek vietos,kad būtų galima viską susėt.Be to lauke ne taip tysta.O išsodinama tiesiai į tikras augimvietes.
Svyrančių begonijų dar nereikia žadinti.Namuose augdamos labai tys,o lauke palikti negalėsim,kadangi naktimis ilgai šalnos.Joms šalnos pražūtingos.Nuskrudina lapelius ir tampa ilgam nedekoratyvios.Visa tai ir stabdo jų augimą.
Petunijos lipnios pasidaro,kai jas užpuola ligos.Nuo lietaus,kaitros tai ir nutinka.
Marzde,mano sąraše daugiametės gėlės.Svyrančios gali būti daugiametės našlaitės.Tik jos mėlynos ir melsvos.Mėlyna spalva labai sugeria šviesą ir iš tolo nesimato.Nebent šalia pasodinti kitokių šviesesnių gėlių,kad atmuštų.Galima net serenčiais lovelį apsodinti.Šie spindės iš tolo ir žydės visą vasarą.Pačiam ankstyviausiam žydėjimui galima įsodinti dvimetes našlaites-šios dar ne visada sniegui nutirpus-pražysta ir žydi iki gegužės-birželio.Joms nužydėjus pradės serenčiai.Ju pasisėsit šiek tiek vėliau.Aš turiu gal 5 rūšių sėklų.Loveliams reiktų žemesniu,nes vėjas labai nubalados.Ant žemės sodinant,ne lovelyje, yra labai gražių krūminių-mažais žiedais,gausiai žydinčių.Lovelyje jie per aukšti.
Pakankamai gražiai žydi pelargonijos(jos nėra labai mėgiamos),tačiau,kaip ir serenčiai-labai atsparios lietui,ligoms.
Taip,kad pamaišius paprasčiausių gėlių galima labiau pasidžiaugti,nei pirkus sėklas brangiausias.Anais metais draugė man atvežė daigelį surfinijos,kurios sėklas daugiau Lito kainavo..ir ką jūs manot-pražydo eilinė pievų saulutė,net ne hibridinė.Ir taip buvę ne kartą.Todėl dažniausiai renkuosi iš to,ką pati turiu.Viskas,kas šliaužia,kas žemas-galima pritaikyti augti lovelyje.O tokių ir mano kolekcijose yra..ir pakančių ryškią saulę..Peržiūrėkit savo augaliukus,turimas sėklas ir atrasit.O jei ne-galėsiu nuo pavasario pasiulyti aš.Tikiuosi,žiema nenušaldė.
Atsakyti
QUOTE(kleo @ 2006 02 27, 22:14)
Sveikutes.Siemet planuoju balkone pasisodint kokiu svyranciu-zydinciu gelyciu,bet po pietu atsisuka saule i balkona ir iki vakaro spigina.Gal galit patart kokias gelytes sodint,kad graziai augtu?Pernai buvau petuniju pilnaviduriu pasodinus,bet isaugo tik vienas stiebas,o ne krumas ir kazkokios lipnios pasidare,susitrauke.Tai vat ir nezinau kaip siemet graziai ir nebrangiai balkona puost(balkono ilgis 5 metrai),noretusi per visa balkono ilgi gelyciu prisodint ir kad graziai kabotu sau nuo balkono tureklo i lauka.Ir dar-balkonas mano geltonas-kokios spalvos gelytes geriausia sodint?

Aš taip pat prisidedu prie Kleo klausimo, nes man tas pats klausimas rūpi ax.gif Labai norėčiau pati išsiauginti svyrančių gėlyčių wub.gif Pernai balkonuose mačiau svyrančias, smulkiais rožiniais ar raudonais žiedukais gėlytes (ne petunijas), tačiau nežinau jų pavadinimo doh.gif verysad.gif Gal kuri žinot? Labai norėčiau, kad jos papuoštų balkoniuką rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Eimutė @ 2006 03 01, 10:57)
Labai norėčiau pati išsiauginti svyrančių gėlyčių  wub.gif Pernai balkonuose mačiau svyrančias, smulkiais rožiniais ar raudonais žiedukais gėlytes (ne petunijas), tačiau nežinau jų pavadinimo  doh.gif  verysad.gif Gal kuri žinot? Labai norėčiau, kad jos papuoštų balkoniuką  rolleyes.gif

Tai gal diascijos? O gal pelargonijos?
Atsakyti
QUOTE(Eimutė @ 2006 03 01, 11:57)
Aš taip pat prisidedu prie Kleo klausimo, nes man tas pats klausimas rūpi  ax.gif Labai norėčiau pati išsiauginti svyrančių gėlyčių  wub.gif Pernai balkonuose mačiau svyrančias, smulkiais rožiniais ar raudonais žiedukais gėlytes (ne petunijas), tačiau nežinau jų pavadinimo  doh.gif  verysad.gif Gal kuri žinot? Labai norėčiau, kad jos papuoštų balkoniuką  rolleyes.gif

Jei rastum nuotrauka, galėtum įkelti. Būtų aiškiau. Gal tai kokios lobelijos?
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2006 03 01, 11:16)
Tai gal diascijos? O gal pelargonijos?

Tikrai ne pelargonijos...
Papildyta:
Peržiūrėjau visas temos nuotraukytes. Na Jūs visos ir šaunuolės thumbup.gif Tokias gražias gėlytes wub.gif išauginat. Tikiuosi šiemet ir aš galėsiu pasigirti ax.gif blush2.gif
Atsakyti