Įkraunama...
Įkraunama...

Lauko, balkono gėlės

QUOTE(Skimija9015 @ 2005 10 21, 18:27)
Merginos gal kas lauke augina dekoratyvinius česnakus? Saulutėje buvo šių svogūnėliu išpardavimas , nusipirkau keleta retesnių , bet gal jau vėloka sodinti lauke?

Auginu keletą rūšių. Nemanau, kad būtų dabar per vėlu sodinti. Galų gale, jeigu jau nusipirkai, tai vistiek reikia pasodinti. ax.gif
Atsakyti
Sodink dabar,juk pasodinus-kitais metais zydes.O nesodinti tik sudzius.Juk nera taip salta.Kitais metais su pirstinem salta rugseji..Taip,kad rami sodink.
Atsakyti

Regila , nupirko man spygliuočių sodinukus , bet jie dar mažiukai ir iš šiltų kraštų , kaip supratau iš aprašymo puskiparisių rūšis , dabar pasodinus ar spės prigyti? ačiū už komentarą.
Atsakyti
O ar turi kur vesiai laikyt?Jei labai mazuciai,galima butu kur vesioj patalpoj pralaikyt,nes siltu krastu augalams,kurie mazi,nespeje stiebai sumedet-musu ziemos prazutingos.Jei tas augaliukas butu paleides baltas sakneles pries ziema ir zeme apraizges saknim(isemus augala is vazono,issiima su visom zemem)pasodinimas i lauka del prigijimo-nenukentetu.Juk net nepajus..,bet jei istraukus is vazono bus tik saknele be zemiu-geriau pralaikyt inde iki pavasario.Sodint jau lyg ir veloka.As praktikuoju sodinima(priklausomai nuo rudens temperaturu)tik rugseji.Veliau nezinai ar ne po keliu dienu uzsals.Jau prigijusius dar pries ziema reikia gerai prilieti,kad pasirodytu baltos sakneles.Tokie geriau ziemoja.Net ir ziemos metu spygliuocius reikia kelis kartus palieti,kad neissaltu.Atrodo,kad kaip tik vanduo susaldys,bet ne..Pavasari taip pat reikia palieti,nes stiprus saules spinduliai nudegina .
Taip,kad rinkis pagal augaliuko stovi ir turimas galimybes vieta,kuri tau atrodo bus tinkamesne.
Atsakyti

Regila , ačiū už patarimus .
Atsakyti
labai šauniai atrodo Jūsų balkonėlis, tačiau noriu paklausti ar jau laikas sėti petunijas bei verbenas, nes pernai per anksti pasisėjau ipomėjas, tai jos man užkrėtė visus augalus voratinkline erkute, bijau, kad taip nebūtų ir šiemet.
Atsakyti
Petunijas seti laikas.Verbenas paprastas,nesvyrancias as seju lauke i dirva,uzdengiu agro plevele ir ispikiuohju veliau.Zinoma,zydi veliau.Ipomejas seju i indelius vasario paskutinem-kovo pirmom dienom.Voratinkline erkute atsiranda,kai per daug silta-siltnamio salygos.Augalai kalti tik tiek,kad jie yra ir ju nemazai.Vedint reikia patalpa.Bet tai nebutinai nuo ipomejos..
Atsakyti
Kai artėja pavasaris, norisi vis dažniau užsukti į šią temą. Regila kaip visada aktyvi, labai gerai, o tai aš vėl prisigalvosiu kokių man gėlyčių reikės užsiprašyti. Pernai pasodintos buvo gražios visą sezoną thumbup.gif .
Regila gal tu turi įvairių lelijų - žemų ir aukštų, juozapinių. Sakau, kad reikėtų mano kaimuke daugiau lelijų - žydės kokį birželio mėn, kai dar nežydi vienmetės.
Atsakyti
Gal čia aš ir ne šitoj temoj rašau, bet protingiau nieko nesugalvojau. Pamačiau Thomas-Philips svogūnines gėles po 120 vnt. į kartoninėse dėžutėse parduodamos- kardeliai, jurginai dar kažkokios. Visai nebrangiai. Apie 14 lt. Įdomu, ar jų kokybė gera? Parašyta, kad gėlės olandiškos. Kas kokiu minčių turit? Aš tai norėjau nusipirkti tokia dėžutė, bet man kaip ir per daug tiek. Gal kas norėtų per puse?
Atsakyti
QUOTE(ginaja @ 2006 02 24, 15:04)
Gal čia aš ir ne šitoj temoj rašau, bet protingiau nieko nesugalvojau. Pamačiau Thomas-Philips svogūnines gėles po 120 vnt. į kartoninėse dėžutėse parduodamos- kardeliai, jurginai dar kažkokios. Visai nebrangiai. Apie 14 lt. Įdomu, ar jų kokybė gera? Parašyta, kad gėlės olandiškos. Kas kokiu minčių turit? Aš tai norėjau nusipirkti tokia dėžutė, bet man kaip ir per daug tiek. Gal kas norėtų per puse?

Aš tai pakankamai atsargiai žiūriu į tokias dėžutes. Manau, kad dalis svogūnų jose gali būti sudžiūvusių ar supuvusių. Gal geriau nusipirk keletą svogūnų, kad ir Maximoj, kur būna gėlių stenduose. ten juos galima gerai apžiūrėti. Arba gal geriausiai pirkti turgui pas bobutes, tik dėl veislės tada negali būti tikra...
Atsakyti
XMamaX, leliju yra.Gal ne tiek daug ivairoviu,bet kelios yra.Tik reikia sulaukt pavasario,kad butu aisku kokia ju kokybe.Per tiuos didziuosius salcius mazai sode buvo sneigo,tad neaiski ju padetis.Be to dar turetu but nauju papildymu sarasu,tik del visko didelis klaustukas.Palaukiam pavasario.Tai kas namie-garantuota,kad nesusalo.
Atsakyti
REGILA o jūsų gėlyčių sąrašiuke yra kokių svyrančių gėlyių tinkančių auginti balkone? Jei ką turėsit parašykit.
Atsakyti