QUOTE (Pipone @ 2004 05 07, 13:10) |
Tai gerai,kad vazonely auginau atskirai pelargonija.... Tai tik sukarpiau sakeles.. sukaisiojau.. ir vsio.... prigijo.... |
ta prasme, nukirpai pelargonijos šaką, sukišai į žemę ir prigijo?????
klausiu, nes pas mano pelargonija nulūžo šaka su žiedais mesti gaila, pamerkiau ir laukiu, kol tipo šaknis išleis o jų kaip nėr taip nėr.... bijau, kad neprigis
QUOTE (Spray @ 2004 05 07, 21:14) |
Kaip gaila Na man niekaip nepavyksta ju uzsiauginti vesliu, atrodo didelius krumus perku, o pas mane jos sumenksta. Gal kad per mazai laistau, nes po pietu saule kaip ikaitina, hmmm...laistau kaip visas geles, bet turbut per mazai... |
Viena gelininke patare tokias balkonines geles labai daznai tresti jei nori ,kad krumai veslus butu ir gausiai zydetu. (Per savaite pora kartu tai tikrai)
Na is manes irgi nelabai didele gelininke, todel irgi klausiu patarimo labiau patyrusiu. Va nusipirkau pakabinama vazona su surfinija. Apsiziurejau kad laistant viskas pro apacia isbega, ka tokio gudraus ismascius kad laistant tas vanduo nevarvetu? Gal yra kokios leksteles prikabinamos? Ir kokiom trasom tresti (ar geriau spec. surfinijom ar pvz. tinka ir Vita trasos)?
O verbenos ir lobelijos nebijo saules (nes balkonas i pietus)?
O verbenos ir lobelijos nebijo saules (nes balkonas i pietus)?
Ir dar, kaip isvengti tu voratinkliniu erkuciu?
Pas mane namie po kiekvienu langu kabo loveliai, todel galiu pasakyti, kad labiausiai man patinka palerginijos .Jos labai nereiklios geles, laistyti reikia tikrai labai retai, ir tresti uztenka viena karta i savaite.Jei turite vietos namie , ziema galite jas auginti ant palanges ir pavasari jas vel nesti i lauka Apie lobelijas negaliu pasakyti nieko gero.Petunijos ir surfinijos atrodo graziausiai(bent jau man ), tik va ju prieziura sudetingesne nei kitu geliu Verbenos tikrai neblogai atrodo jei ju ryskus ziedai , nezinau pas mane jos augo kazkaip nekaip, gal per mazai tresiau
QUOTE (aukse @ 2004 05 08, 08:04) |
o kodėl tau būtinai petunijų ar surfinijų reikia? yra ir verbenos, ir lobelijos, ir tos pačios pelargonijos. Jos ne lepios, o ir atrodo gražiai |
Neisivaizduoju kaip atrodo verbenos ar lobelijos O surfinijos labai graziai atrodo is musu prancuzisko balkonelio, tik aisku kazkaip pas mane jos ne taip zydi kaip pas kaimyne...reikes pas ja konsultuotis.
QUOTE (Vasara @ 2004 05 08, 14:24) |
Ir dar, kaip isvengti tu voratinkliniu erkuciu? |
emm.. dabar nepamenu ka mes te naudojom, bet reikes mama pakamantinet:)
Voratinklinės erkutės puola tuos augalus, kuriems trūksta drėgmės arba kai yra laistoma nereguliariai.Bjauru tai, kad jas pamatai pavėluotai, kai pagelsta lapai.Ar neužpuolė erkutės geriausia pažiūrėti kitą gėlės lapo pusę.Jos yra labai mažytės, tokie maži maži juodi taškučiai, palietus su nagu pradeda ropoti.Dar vienas požymis, kad lapai iš kitos pusės būna aptraukti voratinkliu.Jeigu gėlės auga lauke galima jas purkšti tokiu labai nuodingu DECIU, o jeigu kambarinės tai padeda ūkiško muilo ir spausto česnako tirpalas, juo reikia nuvalyti, nuplauti lapus.Erkutės iš augalo lapo iščiulpia medžiagas, todėl lapai pasidaro gelsvi, kaip suvytę.Apskritai su jomis kovoti sunku, geriau augalą reguliariai laistyti ir purkšti.
QUOTE (Spray @ 2004 05 10, 20:54) |
Neisivaizduoju kaip atrodo verbenos ar lobelijos O surfinijos labai graziai atrodo is musu prancuzisko balkonelio, tik aisku kazkaip pas mane jos ne taip zydi kaip pas kaimyne...reikes pas ja konsultuotis. |
Verbenos gal nėra labai populiaros, tai sunkiau papasakoti,kaip atrodo. O lobelijas tai tikrai esi mačiusi - jos žydi ryškiai mėlynias ( rašalo spalvos ) žiedelias. Gražu gėlynuose, o balkonms yra svyrančios rūšys.
O surfinijos kad gerai žydėtų, turi būti nuolat tręšiamos: arba specialiomis trąšomis ( surfinijų , petunijų), arba bet kokiomis, kurios skatina žydėjimą. Beje, kol nežydi, reikia nepamiršti jas genėti, kad labiau išsišakotų kereliai.
Kaip petunijas reikia geneti, ar virsunes nuskinti? Ir kokio didumo jas reikia geneti{ pas mane jos dar nera dideles]? Gal nuskinta virsune gali prigyti?