Įkraunama...
Įkraunama...

Lauko, balkono gėlės

Aha,perskaiciau straipsni ir supratau,kad gali ziemoti ir kambaryje thumbup.gif Tik neaisku kurios yra skydines ,o kurios rabatines ,gal skydines tai ir yra tos svyrancios g.gif Na, paeksperimentuosim siemet,gal kas gausis,begu parsinest gelyciu,kol dar nenusalo biggrin.gif
Beje,labai graziai atrodo ir tos nesvyrancios.Jau antri metai,pas kaimynus priesais musu langus jos zydi gausybe ziedu ir gana ilgai,net pasirodzius sniegui jos dar labai nuostabiai atrodo,visas balkonas,apie desimt kvadratu thumbup.gif Aisku,jos istiklintame balkone.Na,matyt moteriske irgi tas pacias augina,nes ir pernai,ir siemet tos pacios spalvos smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Miglute @ 2004 11 10, 11:02)
As supratau,kad sviesos reikia. Pas mus garazas sveisus, tai problemos nebus. Patamsyje turetu ugliai tyst, augti negraziai. O persodint nereikia . Tik retkarciais truputi palieti

Deize, oho kiek tu turi ivairiu smile.gif As tik pabandymui viena nusipirkau . Siaip pas mane 2 balkonai, is ju viens i siaures vakarus, tai ten ne kazin kas auga.... Pietiniam auginu surfinijas, o tam tamsiam - kas sauna i galva. Siemet auginau smulkiaziedes petunijas . O kitais metais - nezinau dar g.gif

Nepirkau nei vienos tongue.gif -kai dirbi moterishkame kolektive tai nekada nebuna receptu ir atzhalu stygiaus, thumbup.gif tad visas spalvas gavau darbe.Pamatitai kas pavasary dedasi blink.gif :keichiantis pamainom atrodo kad geliu turgelis-tiek visos sunesha ir pasikeichia.Jei pavyks ishlaikyti iki pavasario-duosiu ir tau atzhalu. smile.gif

Atsakyti
pas mus darbe irgi oranzerija. geliu netruksta, kai kam netgi per daug.

tik aisku vasarines geles islaikyti per ziema yra problematiska sad.gif
Atsakyti
QUOTE (mari4 @ 2004 11 12, 10:04)
pas mus darbe irgi oranzerija. geliu netruksta, kai kam netgi per daug.

Geliu nemegsta tinginiai-geras rodiklis darbdaviui. g.gif
Atsakyti
Sveikos,

Senukuose jau nusipirkau svyrančių pelargonijų daigelių, bet pernai man jos pakankamai neišsišakojo. Gal kartais žinote kada ir kaip jas reiktų genėti?
Atsakyti
Genėti reikėtų tiesiog nulaužiant viršūnėles, kad daugiau šakotųsi. Kaip smagu girdėti, kad jau galima nusipirkti daigelių, dūmsiu ir aš į senukus mirksiukas.gif tongue.gif
Atsakyti
o kokio aukscio jas jau pradeti geneti? maniskes apie 15 cm, ar jau gnaibyti, ar dar per anksti? ir ar svyrancias reikia geneti irgi tokias mazutes, ar leist uzaugti aukstesnems?

Tiesa, kaip jums sekesi geles per ziema islaikyti? ar jau turite kuri prigijusiu auginiu?
Atsakyti

"Tiesa, kaip jums sekesi geles per ziema islaikyti? ar jau turite kuri prigijusiu auginiu?"

Praeitą vasarą turėjau svyrančią pilnavidurę pelargoniją, tačiau per žiemą nepavyko išlaikyti, nudžiūvo.

O šiais metais až jau pasodinau su išleistom šaknelėm paprastąsias pelargonijas, tikuosi prigis.
Atsakyti
QUOTE(Kielytė @ 2005 02 27, 11:16)
Sveikos,

Senukuose jau nusipirkau svyrančių pelargonijų daigelių, bet pernai man jos pakankamai neišsišakojo. Gal kartais žinote kada ir kaip jas reiktų genėti?

O kiek kainuoja senukuose sodinukai? Ermitaze maciau po 1,5 lt...
Atsakyti
Kainos ir Senukuose, ir Ermitaze tos pacios, gal 1 cnt. tik skiriasi. Petunijos po 1,59 ar 1.60, o pelargonijos - 2.99. Va tik spriges nepamenu ar 1.60, ar 2.99. Tiesa, Ermitaze yra bakopu ir chrizantemu, ko nemaciau Senukuose.
Atsakyti
QUOTE(Milia @ 2005 03 03, 08:57)
Kainos ir Senukuose, ir Ermitaze tos pacios, gal 1 cnt. tik skiriasi. Petunijos po 1,59 ar 1.60, o pelargonijos - 2.99. Va tik spriges nepamenu ar 1.60, ar 2.99. Tiesa, Ermitaze yra bakopu ir chrizantemu, ko nemaciau Senukuose.

Nusiprikau vakar ermitaze surfiniju clap.gif Auginsiu pirma karta g.gif
Siandien pasodinau, tai kada jas dabar reikia geneti (jos dabar (10-15 cm)? Patarkit, prasau blush2.gif man jos taip patinka, o pavasari taip[ brangiai kainuoja, kad noriu pabandyt isaugint pati ax.gif

ir dar, ka reiskia zodis "sprige"? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Liuduk @ 2005 03 03, 09:41)
Nusiprikau vakar ermitaze surfiniju  clap.gif Auginsiu pirma karta  g.gif
Siandien pasodinau, tai kada jas dabar reikia geneti (jos dabar (10-15 cm)? Patarkit, prasau  blush2.gif  man jos taip patinka, o pavasari taip[ brangiai kainuoja, kad noriu pabandyt isaugint pati  ax.gif

ir dar, ka reiskia zodis "sprige"?  blush2.gif

sprige, tai tokia gele.Jei nori pamatyti kaip ji atrodo, per googli ivesk pavadinima impatiens walleriana. smile.gif O apie surfinijas pasiskaityk www.rojaussodai.lt tik ten ieskok aprasyma apie petunijas, o surfinija yra petunijos hibridas.
Atsakyti