Įkraunama...
Įkraunama...

Lauko, balkono gėlės

QUOTE (jolitav @ 2004 07 26, 09:22)
As tuos ziedukus nuzydejusius visada nuskabau ir ziuriu, kad jos neperdziutu. Na gal trikrai ten miltlige g.gif O kas tada joms buna ir ka man daryti- as ju dar neismeciau.... g.gif g.gif

Kai buna miltlige, ant lapu atsiranda baltos apnasos. Bet tu ligu yra ir kitokiu. Jei nesimato jokiu amaru , lapai nebalti, tai gal tiesiog buvo perdziuvusi ? sakyciau laistyk toliau ir ziurek, kas darysis. Siaip , galima pabandyti kazkuo nupurksti, bet tada rekia gal nusiskynus lapa vezti kam nors parodyti. As paprastai "zalioj stotelej" pasikonsultuoju ir nusiperku, ko reikia. Tada tieiog butu aiskiau, kas darosi. Mano viena surfinija turi keleta geltonu lapeliu, bet as tai zinau - pamirsau palieti... Tiesa, pernai rudeni, kai pasidare negrazios, nupjoviau savo petunijas ir parnesiau loveli is balkono , nes salnos prasidejo o ten dar kitos geles zydejo. Ir ka jus galvojat - petunijos atsprogo ir dar karta suzydejo pries pat Naujus metus. Tik deja, paskui kazkodel sunyko labai greitai.
Atsakyti
QUOTE (Miglute @ 2004 07 26, 09:09)
Kai buna miltlige, ant lapu atsiranda baltos apnasos. Bet tu ligu yra ir kitokiu. Jei nesimato jokiu amaru , lapai nebalti, tai gal tiesiog buvo perdziuvusi ? sakyciau laistyk toliau ir ziurek, kas darysis. Siaip , galima pabandyti kazkuo nupurksti, bet tada rekia gal nusiskynus lapa vezti kam nors parodyti. As paprastai "zalioj stotelej" pasikonsultuoju ir nusiperku, ko reikia. Tada tieiog butu aiskiau, kas darosi. Mano viena surfinija turi keleta geltonu lapeliu, bet as tai zinau - pamirsau palieti... Tiesa, pernai rudeni, kai pasidare negrazios, nupjoviau savo petunijas ir parnesiau loveli is balkono , nes salnos prasidejo o ten dar kitos geles zydejo. Ir ka jus galvojat - petunijos atsprogo ir dar karta suzydejo pries pat Naujus metus. Tik deja, paskui kazkodel sunyko labai greitai.

Taip ir padarysiu.Dekui uz patarima. clap.gif
Atsakyti
QUOTE (Mįsliukė @ 2004 07 23, 21:22)
Mergaites, jūsų labai gražūs balkonai, bet man kilo vienas klausimas.Iš nuotraukyčių matyti, kad jūs lovelus kabinate į išorinę balkono pusę.Kaip tada būna, kai gėles liejate, ar vanduo nevarva kaimynams į balkoną?Aš kabinu į vidaus pusę, nes praeitais metais kai pabandžiau, tai kaimynė atlėkė pasiskundė, kad jos braškes apliejau wub.gif Ir ar saulutė greitai tų lovelių neišdžiovina?O ypač tų kokosinių, nes pas mus kaime yra, tai nespėjame lieti, o ir labai varva.

Aš loveliuose storą drenažo sluoksnį padriusi, tai varva nebent tada, kai jau tikrai sočiai prilieju. wink.gif
Atsakyti
O idomu galima vazone be skylutes ta skylute isgrezti? Nes auginu maza pusaite namie, ir ji kazko dziuti pradejo, speju puna saknys, nes zeme visad slapia, vazonas be skylutes nesiventiliuoja blink.gif
Atsakyti
QUOTE (Varna @ 2004 07 26, 14:40)
O idomu galima vazone be skylutes ta skylute isgrezti? Nes auginu maza pusaite namie, ir ji kazko dziuti pradejo, speju puna saknys, nes zeme visad slapia, vazonas be skylutes nesiventiliuoja blink.gif

Aišku, kad galima. wink.gif Tu atidžiai apžiūrėk vazono apačią - dažniausiai ten būna tiesiog nepradurtos skylės, bet pažymėtos, tai su žirklėm ar yla tik bakst - ir viskas smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Varna @ 2004 07 26, 14:40)

Aš žinok lygiai taip pat turbūt paskandinau blink.gif savo pušelę, tai dabar atidžiai pradėjau žiūrėt ką perku. Vyras paėmė yla ir subadė laugh.gif man vazoną. Tik atsargiau badyk ir tu, nes biški sutrūko rolleyes.gif Ai, žodžiu bėdos... biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes, paziurejau jusu balkonu nuotrauku ir tiesiog apsalau, kad namie galima tureti toki grozi. Siaip esu visiskai visiskai zalia sodo reikaluose ir noriu paklaust pora kvailu klausimu biggrin.gif Dabar jau turbut pervelu isirengineti toki grozi balkone? Reik laukti kitos vasaros? Kas buna su sitom gelytem ziema? rolleyes.gif Stai nepykit, bet tikrai nieko situose reikaluose neismanau. rolleyes.gif
Atsakyti
Pastebejau ant savo petuniju lapu baltas apnasas, tai turbut cia ta baisioji miltlige sad.gif

Tai ka dabar daryti g.gif

Ar dar imanoma kaip nors isgelbet???
Atsakyti
QUOTE (Noriu buti mama! @ 2004 07 27, 09:07)
Sveikutes, paziurejau jusu balkonu nuotrauku ir tiesiog apsalau, kad namie galima tureti toki grozi. Siaip esu visiskai visiskai zalia sodo reikaluose ir noriu paklaust pora kvailu klausimu biggrin.gif Dabar jau turbut pervelu isirengineti toki grozi balkone? Reik laukti kitos vasaros? Kas buna su sitom gelytem ziema? rolleyes.gif Stai nepykit, bet tikrai nieko situose reikaluose neismanau. rolleyes.gif

Siaip, nevelu. Tik visos sitos gelytes vienmetes, t.y. rudeni ismesi. Taigi, pati turi nuspresti, ar verta.
Atsakyti
rolleyes.gif rolleyes.gif oj kaip uzsimaniau

--Resize_Images_Alt_Text--
o kaip vadinasi sitas grozis? g.gif
Atsakyti
QUOTE (svetima @ 2004 07 27, 09:17)
Pastebejau ant savo petuniju lapu baltas apnasas, tai turbut cia ta baisioji miltlige sad.gif

Tai ka dabar daryti g.gif

Ar dar imanoma kaip nors isgelbet???

Nezinau, ar pagelbes, kazkada bandziau - man nepavyko. Bet priemoniu yra. Pvz. Prokur'u nupurksti. Profilaktiskai naudojant reikia skiesti 1:10, o kai serga jau - 1:6.( t.y. ta buteliuka su 6 litrias vandens). Yra turbut ir kitokiu priemoniu, reiktu pasidometi. As pirkau "Zalioj stotelej" .
Atsakyti
O kur yra ta "Zalia stotele" g.gif Ar Kaune yra???
Atsakyti