QUOTE (vilma Liu @ 2004 06 26, 13:15) |
Pirkau tokia grazia pakabinama sulfinija, bet kazkodel ji pradejo nykti.Kazkodel ziedu pradejo maziau zydeti. Nezinau kas yra, rodos ir laistau ir tresiu. Gal jai saules per daug, nes saule buna iki pietu. Gal vazonas per mazas, ar nepatinka, kad prie sienos priglausta. Tos kur pasodintos loveliuose, tai labai graziai auga, dar mano pacios sodintos is seklu. Nu bet ko tai pakabintai truksta, tai nezinau |
Gal vazone kokiu slieku yra arba susirgo ? Saule tikrai nekenkia - pas mane irgi pietu puse. O vakarineje puseje ziedai ne tokie ryskus - mazai saulutes.
pas mane surfinijos irgi pradejo praschiau augti, manau kad del shalto oro
gavau petunijų daigelių, iki 10 cm ūgio ar bus dar kažkas iš jų, ne vėlu dar ? Mano balkonas pietinėj pusėj, įstiklintas, bet kad oras visai nevasariškas .
QUOTE (vilma Liu @ 2004 06 26, 12:15) |
Pirkau tokia grazia pakabinama sulfinija, bet kazkodel ji pradejo nykti.Kazkodel ziedu pradejo maziau zydeti. Nezinau kas yra, rodos ir laistau ir tresiu. Gal jai saules per daug, nes saule buna iki pietu. Gal vazonas per mazas, ar nepatinka, kad prie sienos priglausta. Tos kur pasodintos loveliuose, tai labai graziai auga, dar mano pacios sodintos is seklu. Nu bet ko tai pakabintai truksta, tai nezinau |
o kartais ar ta surfinija nera pasodinta durpese?, nes jei durpese tai labai greit isdziovina , tada reiktu pabandyt persodint...
QUOTE (casa @ 2004 06 27, 21:24) |
gavau petunijų daigelių, iki 10 cm ūgio ar bus dar kažkas iš jų, ne vėlu dar ? Mano balkonas pietinėj pusėj, įstiklintas, bet kad oras visai nevasariškas . |
aisku kad ne velu, svarbu trest ir jos dar uzaugs
As taip pat nuzydejusius ziedlapius istraukiu ir del to nesuku sau galvos. Taip darau ne vienerius metus. Mano sulfinijos zydi iki rugsejo vidurio. Tik rudeniop buna nebe tokios grazios, nes apdziusta lapai ties saknimis.
Sulfinijas geriausia gausiai laistyti is ryto. As lieju netgi ir lietinga diena, karta per savaite tresiu.
Vilnietiems rekomenduoju nuvaziuoti i Paneriu siltnamius pas kolumbiecius. Pardavineja ivairias balkonines geles labai super kainomis.
Sulfinijas geriausia gausiai laistyti is ryto. As lieju netgi ir lietinga diena, karta per savaite tresiu.
Vilnietiems rekomenduoju nuvaziuoti i Paneriu siltnamius pas kolumbiecius. Pardavineja ivairias balkonines geles labai super kainomis.
QUOTE (Joanna @ 2004 06 28, 12:46) |
Gal galite man patarti, nes gal negerai darau: aš peržydėjusių surfinijų ištraukdavau tik nužydėtą daigelį, o man vėliau pasakė, kad visai reikia nuskinti tą galvutę (nes ji brandina sėklytę, o mums jų nereikia). Tai kaip reikia daryti iš tikrųjų Dėkui |
Vat ir as galvoju, kad reikia nuskinti visa galvute. Nes kitaip mazai nauju ziedu uzsimezga.
QUOTE (Makarska @ 2004 06 28, 09:54) |
Vilnietiems rekomenduoju nuvaziuoti i Paneriu siltnamius pas kolumbiecius. Pardavineja ivairias balkonines geles labai super kainomis. |
O kur randasi tie Paneriu siltnamiai???
QUOTE (Spray @ 2004 06 28, 18:45) | ||
O kur randasi tie Paneriu siltnamiai??? |
Paneriu siltnamiai yra Oslo gatveje, kai vaziuoji is Lazdynu zemyn i Gerosios Vilties puse, jie yra desineje kelio puseje.
Kainos tikrai vertos demesio. Metrine paskendusi zieduose sulfinija kainuoja - 15 Lt. Nemazos, ziedus sukrovusios palergonijos po 5 lt. Yra sprigiu, verbenu ir kt. Kainos nuo 5 Lt. uz labai gerai uzaugintas ir ispuoseletas geles.