Maitinančiai tiktų abi spiralės. jas įvesti rekomenduojama praėjus 6 sav po gimdymo.
Spiralė su variu paprastai sukelia kiek gausesnes ir ilgesnes mėnesines.
Spiralės su hormonais poveikis kiek kitoks. Labai dažnai būna kelis mėnesius trunkantys negausū acikliniai pakraujavimai( nors nebūtinai) arba iš vis dingsta mėnesinės. Iš anksto to numatyti neįmanoma.
Jei onkocitologinis tepinėlis geras, galima.
laba diena.
Buvau įsidėjusi varinę spiralę, tačiau nepraėjus nei metams, pastojau gydytoja rekomendavo daryti išvalymą. taip ir padariau. dabar norėjau paklausti, ar man nuo nepageidaujamo nėštumo gali patikimai apsaugoti pleistras? gydytoja rekomendavo pleistrą arba geriamus kontraceptikus. Ką patartumėt Jūs?
dėkoju už atsakymą
Buvau įsidėjusi varinę spiralę, tačiau nepraėjus nei metams, pastojau gydytoja rekomendavo daryti išvalymą. taip ir padariau. dabar norėjau paklausti, ar man nuo nepageidaujamo nėštumo gali patikimai apsaugoti pleistras? gydytoja rekomendavo pleistrą arba geriamus kontraceptikus. Ką patartumėt Jūs?
dėkoju už atsakymą
Pleistras , tabletės, ar žiedas vienodai patikimi preparatai, priklausantys labai veiksmingų kontraceptikų grupei.
Gerb. gydytoja,
Po gimdymo praejo 2 menesiai, menesinemis dar nesirgau. Ar gali deti spirale Nova-T Model Cu 200 Ag jei dar nesergu menesinemis. Mano ziniomis deda spirale paskutine menesiniu diena. Kada geriausia butu deti spirale mano atveju? Ar turi itakos menesiniu nebuvimas dedant spirale? Gal reiktu prasyti nuskausminamu?
Jusu nuomone. Aciu.
Po gimdymo praejo 2 menesiai, menesinemis dar nesirgau. Ar gali deti spirale Nova-T Model Cu 200 Ag jei dar nesergu menesinemis. Mano ziniomis deda spirale paskutine menesiniu diena. Kada geriausia butu deti spirale mano atveju? Ar turi itakos menesiniu nebuvimas dedant spirale? Gal reiktu prasyti nuskausminamu?
Jusu nuomone. Aciu.
Jei esate tikra, kad nepastojusi, spiralę dėti galima. Po gimdymo praėjo dar labai nedaug laiko, taigi nuskausminamųjų nereikės.
Norėjau paklausti, ar skauda dedant spiralę? Ir ar yra tik labai pigios varinės už 40 lt ir labai brangios hormoninės už 500 Lt, ar yra ir tarpinių variantų už 100 Lt ar panašiai, nes kažkaip už 40 Lt dėtis kažkaip baisu, labai jau pigu gal ir nepatikima ? Ačiū
Spiralės įdėjimas nėra skausmingas, gal kiek nemalonus.
Tokių "tarpinių" variantų nėra. Spiralės su variu, yra pakankamai patikimos.
Tokių "tarpinių" variantų nėra. Spiralės su variu, yra pakankamai patikimos.
Man 23 metai jau kuris laikas gyvenu su vaikinu greitai musu vestuves. Jau 4 metai vartoju geriamus kontraceptikus. Noreciau pakeisti geriamus kontraceptikus i spirale, taciau nezinau ar galima nes esu negimdziusi. Gal galetumete padeti siuo klausimu?
Jei šis kontracepcijos būdas Jums priimtinesnis, galima.
Man gruodžio mėn įvedė T formos spiralę. Dar nė karto be vaistų nenustojau kraujuoti. Gydytoja liepė gerti Dicynone tabletes,valgyti daug grefrūktų,gerti dilgelių arbatą.Visą tai darydama nustodavau krajuoti po 2 savaičių gausaus sirgimo(be 7 lašiukų paketų neapsieidavau). Pasiskaičiau apie tokias bėdas ir nusprendžiau,kad man reik kelis mėn pagerti KT,kad ciklas susinormalizuotų.Tik bijau,kad padariau klaidą,nes dabar jau 3 savaitė niekaip nesibaigia mėnesinės, nepadeda nei vaistai,nei arbatytės,niekas.
Ar normalu tokios ilgos ir gausios menstruacijos?Gal mano organizmas nepriima spiralės? Ar turi kokį neigiamą poveikį KT ir spiralė kartu? ką daryti?
Ačiū
Ar normalu tokios ilgos ir gausios menstruacijos?Gal mano organizmas nepriima spiralės? Ar turi kokį neigiamą poveikį KT ir spiralė kartu? ką daryti?
Ačiū
Toks ilgas ir gausus kraujavimas tikrai nenormalu. Manau, kad reikia ištraukti spiralę. O kartu su spirale gerti KT nėra prasmės.