Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė

Sveiki, po gimdymo pradėjau naudoti kaip ir naudojau prieš nėštuma, Mercilon tabletes.
Tačiau, kadangi artimiausiu metu tikrai neplanuoju vaikelio, norėčiau patikimos apsaugos ir kad apie ją nereiktų kasdien galvoti.

Norėčiau sužinoti, kiek procentų yra patikimos spiralės (Mirenai kol kas pinigėlių neužtenka), kalbu apie spiralę(pvz. Nova T). Kadangi vyras namie būna per mėnesį tik dvi savaites. gal tada įsidėti spiralę, ir naudoti kokį papildomą paprastesnę apsaugą. Nes esu girdėjusi,kad su spiralėmis irgi pastoja.

Ačiū už atsakymą
Atsakyti
Gimdos spiralė priklauso labai veiksmingų kontraceptikų grupei, todėl jokia papildoma apsauga nebūtina.
Atsakyti
pries 5 savaites man buvo atlikta cezario pjuvio operacija? Ar jau galima isideti spirale, ar dar reiketu palaukti? kokia spirale pasirinkti?
Atsakyti
Tai reiktų aptarti su ginekologu apžiūros metu.
Atsakyti
sVEIKI. nOREJAU PAKLAUSTI, AR HORMONINĖ SPIRALĖ GALI SUREGULIUOTI MENSTRUACINĮ CIKLA, NES MANO NEREGULIARUS, AR TAI VIAI NEUSIJĘ DALYKAI. 4u.gif
Atsakyti
Ne. Hormoninė spiralė labiausiai veikia gimdos gleivinę, o ne kiaušidžių funkciją. Daugeliui moterų įvedus šią spiralę menstruacijos išviso išnyksta.
Atsakyti
Laba diena,

saugausi nuo nestumo su varine spirale, pavasari ji turejo buti isimta, nes suejo 3 metu jos galiojimo laikas. Nuvykus pas ginekologe apziurai, ji pasake, kad kol nera jokiu pasaliniu reiskiniu, kol organizmas gerai toleruoja ir nera jokiu bedu, spirales imti nebutina. Sake, buna, kad moterys pernesioja 5-10 metu ir nieko neatsitinka. Ar tikrai nieko, jei spirale neisimama pasibaigus jos veikimo laikui? Kiek ilgai galima ja pernesioti? kokia pastojimo tikimybe?
Atsakyti
Paprastai siūloma vadovautis gamintojų instrukcijomis.Žinoma, jei spiralė prabus kokiu pusmečiu ilgiau, tikrai nieko bloga neatsitiks.
Atsakyti
Laba diena,
po gimdymo praėjo jau beveik penki mėnesiai, vaikiuką maitinu pati. Norėčiau įsidėti MIRENĄ. Noriu paklausti ar būtina laukti kol prasidės mėnesinės, jei taip tai kodėl? Ar galima tiesiog dabar ją ir įsidėti?
Klausiu, nes nors informaciniame lapelyje rašoma, kad ją galima dėti praėjus 6 sav., po gimdymo, man gydytoja vis siūlo palaukti.
Atsakyti
Manau ,kad jūsų gydytoja nerimauja, kad vėl nebūtumėt pastojusi, todėl ir siūlo laukti mėnesinių. Bet jei tikrai nesate nėščia, "Mireną" įvesti galima.
Atsakyti
Laba diena,
Pries pora menesiu man buvo ivesta spirale. Iskart po ivedimo prasidejo smarkus pilvo skausmai,spazmai, kraujavimas, ypac skaudejo kairi sona. Po to kaskart maude pilva, buvo kraujingos isskyros, taip pat pykino. Ginekologe sake, kad tai normalu iki triju menesiu, kadangi organizmas priesinasi antikuniui. Bet siuo metu prasidejo smarkus kraujavimas, ar tai gali buti menesines?Maitinu krutimi jau penktas menuo.Laukiu skubaus Jusu atsakymo!
Atsakyti
Jei nekarščiuojate, skausmas nėra labai stiprus, gali būti kad tai mėnesinės. Įvedus nehormoninę spiralę, mėnesinės visada būna žymiai gausesnės. Tačiau jei poros dienų bėgyje kraujavimas nesilpnės, būtinai pasirodykite gydytojui.
Atsakyti