Siek tiek paieskojau tarp savo "popieriu" ir radau viena is pavyzdziu, kaip galima analizuoti liga. Yra pateikiami klausimai, kuriuos reikia uzduoti sau ir, kaip pavyzdys, pateikiami atsakymai. Siame pavyzdyje aptariama liga варикозное расширение вен нижних конечностей (atleiskit, nezinau kaip isversti i lietuviu kalba
). Taigi:
1. Kokiais zodziais geriausiai apibudintum, ka jauti siuo metu (arba sergant)?Jauciu sunkuma, negalejima lengvai ir laisvai judeti, kiekviena zingsni darau su didziuliu skausmu.
Man labai nemalonu ziureti i savo aptinusias kojas. Dustu nuo sio sunkumo.
Atsakymas i si klausima parodo tavo poziuri i zmogu arba situacija, kuri sukele problema.Taigi, siuo atveju kunas padeda, kad as sunkiai judu, stoviu vietoj, pririsau save prie kazko, kas neleidzia man gyventi lengvai ir laisvai.
2. Ko tavo liga neleidzia tau daryti? Ka ji vercia tave daryti?(atsakineti i si klausima reikia pradeti nuo zodzio "ne" - taip suzinosi, kokie norai yra uzblokuoti)
Mano liga neleidzia man "skraidyti". Ji neduoda man judejimo laisves, judesiu laisves. Ji taip pat neleidzia man dziaugtis savo kunu, kojom.
Atsakymai i siuos klausimus leidzia nuspresti, kokie tavo norai uzblokuoti arba kokiu savo poreikiu nepastebi.Taigi, siuo atveju uzblokuoti tokie norai: laisves, noras skraidyti, lengvumo, galejimo dziaugtis savo kunu.
3. Jei tu galetum realizuoti siuos norus, kaip pasikeistu tavo gyvenimas? Kokia prasme jam suteiktum? Kuo taptum?Jei galeciau daryti, ka noriu, as pakeisciau man slykstu darba, kur kiekviena diena viskas tas pats ir nieko naujo, kur negaliu augti ir tobuleti.
Jei buciau laisva, pakeisciau gyvenamaja vieta ir negyvenciau tokiam smirdinciam name, uzterstam ore ir nekenteciau nuo butinybes bendrauti su giminem ir kaimynais.
As deveciau rubus, kurie man patinka, o ne tuos, kuriuos as esu priversta deveti del savo ligos.
Atsakymas i si klausima padeda nustatyti giluminius zmogaus poreikius, kurie yra uzbolkuoti del klaidingu nuostatu.4. Jei tu taptum tuo, apie ka svajojai buvusiam klausime, kas baisaus ar nepriimtino tavo gyvenime galetu ivykti?Kas baisaus? Taigi man nebutu reikeje nieko kaltinti, kad man taip blogai! Nes as buciau zinojus, kad pati esu savo nelaimiu ar ligu saltinis. Man butu reikeje paciai atsakyti uz savo gyvenima, "atlaikyti" kitu nuomones ir poziurius ir kovoti uz savosius. Mano gyvenimas taptu kova su visu pasauliu. As sito NENORIU. As noriu gyventi taikiai siame pasaulyje. NESU KOVOTOJA.
Buciau tapus atvira kitu apkalbejimams. As bijau pamatyti, kad nepatinku zmonem.
Atsakymas i si klausima leidzia pamatyti nuostatas, kurios blokuoja zmogaus norus ir savirealizacijos poreiki sukuriant fizine problema.Pasirodo, sirdyje as manau, kad aplinkybes ir kiti zmones yra kalti, tik ne as. As atsiduriai siame s... bet esu nekalta. Man patinka plaukti po srove ir uz nieko neatsakyti. Man atrodo, kad laisvu zmoniu gyvenimas yra tik kova su svetimom nuomonem. As labai stipriai priklausau nuo to, ka apie mane mano kiti.
Taigi, jei liga atejo, vadinasi ji nori leisti man suprasti, kad mano nuostatos, sukelusias ja, yra klaidingos ir jas reiketu pakeisti
Enija, jei parasytum kaip rusiskai kasa, gal surasciau daugiau apie sia liga
p.s. dabar jau norisi palinketi visom, kad sirgtumet ir tokiu budu surastumet, kas trukdo jum buti laimingom...
ir atleiskit uz nelabai taisiklinga lietuviu kalba