QUOTE(Vasara @ 2006 01 04, 09:41)
Tai už ką? Jeigu Dievas gailestingas, kodėl leidžia mirti kančiose. Na gal tik kad buvo nepraktikuojantys katalikai, kas sekmadienį į bažnyčią nevaikščiojo - tai va čia gal nuodėmė
Tai va, norėčiau išgirst kaip aiškintų katalikai ir kaip karmos šalininkai..
O kodėl žmogus nori visų atsakymų į visus "kodėl" ir paaiškinimo, kad už ištikusią nelaimę jis būtinai kaip nors pats ar jo protėviai kalti.
Nusivilia ir praktikuojantys katalikai.Ir ne katalikai Būna. Ir šaukia "kodėl?". Ir nieko keisto, kad kai žmogui skauda - jis šaukia (kai kam gal net tam jėgų nelieka). Praktikuojančiam katalikui ar kitokiam
praktikuojančiam mano galva nė kiek nemažiau skaudu, tik gal tame skausme vieni aiškiau pamato kad turi į ką kabintis (Dievą, gyvenimą, artimuosius) ir pereiti per ištikusį skausmą. man asmeniškai labiau suprantama, kad kančios atveju (o ir kitais) žmogui lieka neatsakomų "kodėl" , kurie greičiausiai niekaip nesusiję su žmogaus kalte. O remiantis karmos teorijomis ir į tuos "kodėl" atsakius, kad tai už kažkokias praeities kaltes, iškyla krūva naujų "kodėl" - kad ir "kodėl gilestingas Dievas nubaudžia kitame gyvenime?" Tas pats. Kad suteiktų šansą? Mano galva (jau rašiau) ir tame vieninteliame gyvenime tų šansų pakanka.
Be to labai norisi būti vienintele ir nepakartojama
, o ne kažkieno nevykusio gyvenimo taisytoja
Su savo džiaugsmais ir savo vargais, o ne kažkieno ko nė nepamenu praeitų gyvenimų palikimu.
Jei neieškau savo ligų paaiškinimo praeituose gyvenimuose, nemanau, kad į savo sveikatą žiūriu neatsakingai
Kaip tik gal labiau rūpinuosi tuo ką turiu dabar, o ne tuo ką kažkada "turėjau" .