Įkraunama...
Įkraunama...

Pasakyk, kuo sergi...

QUOTE(vaižgantė @ 2006 01 04, 11:54)

.....
Kai savo broliui papasakojau apie tai, jis nusišypsojęs tarė:"Tu malda padarei daugiau, nei aš gydydamas rankomis..."Tuo metu jis dar gydė rankomis.Paskui įsitikino, kad tik permeta ligą iš vieno organo į kitą ir liovėsi tai daręs.

g.gif Kristus gydė rankomis ir buvo nustojęs tai daryti visai ne dėl to...
Atsakyti
[quote=vaižgantė,2006 01 04, 11:51]
[quote=Karbynė,2006 01 03, 14:26]
Ilgai galvojau, kaip paaiškinti, kad suprastum. Įsivaizduok du mokinius mokykloje. Antroką ir ketvirtoką. [/quote]
manau, kad daug pasiekes yra koks nors katalikas. uolus. praktikuojantis. jis tikriausiai net ne ketvirtokas, o jau baiges mokykla. arba koks kinu dvasininkas. arba Saulinio vienuolis (nezinau, kaip ten rasosi). arba visa gyvenima savo dvasias garbinantis krisnaistas indas. ar jogas. ar prisiekes musulmonas. ar ateistas. savo srityje.
ir tik vieno tikejimo atstovai gali buti tarpusavyje atrokai, ketvirtokai, desimtokai ar magistrai.
labai atsiprasau, bet visu tikejimu ir teoriju samplaka, tikint viskuo vienodai gali buti tik lopselinuko lygis, kai viskas "ragaujama" cia ir dabar.
dar kitaip, as tai laikau sarlataniskumu. (sorry, cia tik mano nuomone).
kas kita yra domejimasis, siekimas pazinti vardan paties zinojimo. tai visada gerbtina.
su dideliu smalsumu pabendrauciau su kiekvienu cia ivardintu herojumi - prisiekusiu karmos zinovu, baltu zyniu ir visais kitais. bet netikiu tuo, kuris tiki viskuom. ir tokiu dievu, kuri iverdino VAizgante, netikiu schmoll.gif
[quote=vaižgantė,2006 01 04, 12:21]
[quote=SMV,2006 01 03, 23:06]
Jei sukurčiau savo temą apie pasakas, mane ne mažiau plėšytų nei šioje temoje...Kaip drįstu turėti kitokį žinojimą... Bet yra tokios Akašos kronikos, į kurias kai kurie mirtingieji sugeba patekti ir gauti informaciją. apie viską. Tame tarpe ir mūsų ligas.
[/quote]
kiekvienas musu turim toki zinojima, koki norime tureti. vat itarinejo gydytojai mano sunui astma nuo mazens ir liepe invaliduma tvarkytis. o as turejau zinojima (prilindau prie kazkokiu Akašų), kad nera jam jokios astmos. tada dariau tyrimus. visi meginukai buvo neigiami, bet pagal esamus pozymius vaikui buvo pripazinta astma ir salcio elergija. o as turejau zinojima ir tai neigiau. zinojau, kad isaugs. ir ka, atvaziavom i Vilniu ir gydytoja pirmai progai pasitaikius, kai uzejo dusulys, pasake, kad cia jokia ne astma ir kad astminio dusulio nera - tai tik bronchitas.
vadinasi as - ketvirtoke lotuliukas.gif lotuliukas.gif galeciau jau pasikelti, o patyrusi dar du atsitiktinumus galeciau samane buti thumbup.gif drinks_cheers.gif
manau, kad paprasciausiai tikejau tuo, kuo norejau tiketi. ir dar - man pasiseke. tik tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SMV: 04 sausio 2006 - 13:45
QUOTE(Vasara @ 2006 01 04, 09:41)
Tai už ką? Jeigu Dievas gailestingas, kodėl leidžia mirti kančiose. Na gal tik kad buvo nepraktikuojantys katalikai, kas sekmadienį į bažnyčią nevaikščiojo - tai va čia gal nuodėmė
Tai va, norėčiau išgirst kaip aiškintų katalikai ir kaip karmos šalininkai..  4u.gif

O kodėl žmogus nori visų atsakymų į visus "kodėl" ir paaiškinimo, kad už ištikusią nelaimę jis būtinai kaip nors pats ar jo protėviai kalti.
Nusivilia ir praktikuojantys katalikai.Ir ne katalikai Būna. Ir šaukia "kodėl?". Ir nieko keisto, kad kai žmogui skauda - jis šaukia (kai kam gal net tam jėgų nelieka). Praktikuojančiam katalikui ar kitokiam tongue.gif praktikuojančiam mano galva nė kiek nemažiau skaudu, tik gal tame skausme vieni aiškiau pamato kad turi į ką kabintis (Dievą, gyvenimą, artimuosius) ir pereiti per ištikusį skausmą. man asmeniškai labiau suprantama, kad kančios atveju (o ir kitais) žmogui lieka neatsakomų "kodėl" , kurie greičiausiai niekaip nesusiję su žmogaus kalte. O remiantis karmos teorijomis ir į tuos "kodėl" atsakius, kad tai už kažkokias praeities kaltes, iškyla krūva naujų "kodėl" - kad ir "kodėl gilestingas Dievas nubaudžia kitame gyvenime?" Tas pats. Kad suteiktų šansą? Mano galva (jau rašiau) ir tame vieninteliame gyvenime tų šansų pakanka.
Be to labai norisi būti vienintele ir nepakartojama tongue.gif , o ne kažkieno nevykusio gyvenimo taisytoja tongue.gif Su savo džiaugsmais ir savo vargais, o ne kažkieno ko nė nepamenu praeitų gyvenimų palikimu.
Jei neieškau savo ligų paaiškinimo praeituose gyvenimuose, nemanau, kad į savo sveikatą žiūriu neatsakingai tongue.gif Kaip tik gal labiau rūpinuosi tuo ką turiu dabar, o ne tuo ką kažkada "turėjau" .
Atsakyti
QUOTE(mamagitana @ 2006 01 04, 12:32)
.
O dėl pasakų-siūlau Kerbelytę pasiskaityt susidomėjusioms. Pirmai pradžiai. smile.gif  Ir šiaip- Lietuvių kalbos ir tautosakos institutas labai kompetetingas šiuo klausimu. Geriau paslapčių atskleidimo ieškoti ten.


Dėkui už pastabas.Mano diplominis darbas buvo iš tautosakos, o dirbančius minėtame institute pažįstu asmeniškai. thumbup.gif Po diplominio darbo pristatymo man siūlė stoti į doktorantūrą, bet atsisakiau, nes namie norėjau turėti tris disertacijas- vaikus. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaižgantė: 04 sausio 2006 - 13:56
QUOTE(vaižgantė @ 2006 01 04, 10:43)
Lazarevas 11-oje savo knygų yra aprašęs dešimtis, o gal net kelis šimtus ligų istorijų (neskaičiavau).

Net ir toks skaičius kalbant apie ligas apibendrinimams yra labai per menkas.

QUOTE(vaižgantė @ 2006 01 04, 11:23)
Erlickas- protingas žmogus. Jis mūsų tautoje atlieka savo misiją...

Kiekvienas turi savo misiją, užduotį ar kaip bepavadintum.
Vis dar laukiu atsakymo apie nevaisingumo karmines priežastis ax.gif

O dėl antroko ar ketvirtoko - pažįstu dvyliktoką, kuris iš namų išeina tik su mamos palyda. Taigi palyginimas netinkamas tongue.gif Nes klasių skaičius ne visada rodo asmens brandą.
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2006 01 04, 13:59)
Net ir toks skaičius kalbant apie ligas apibendrinimams yra labai per menkas.
Kiekvienas turi savo misiją, užduotį ar kaip bepavadintum.
Vis dar laukiu atsakymo apie nevaisingumo karmines priežastis  ax.gif

O dėl antroko ar ketvirtoko - pažįstu dvyliktoką, kuris iš namų išeina tik su mamos palyda. Taigi palyginimas netinkamas  tongue.gif Nes klasių skaičius ne visada rodo asmens brandą.


Taip, kiekvienas turi savo misiją. Tik nelabai supratau, kodėl šioje temoje buvo pacituotas Erlickas. Todėl ir mėginau jį ginti.

Kam klausi apie tai, kuo netiki? g.gif Tu geriau man, kvailai, paaiškink, kodėl kai kurios moterys vaikučio susilaukia tik po 15-os metų?

Manau, dvasiniame tobulėjime klasių skaičius yra begalinis... biggrin.gif
Atsakyti
aš tau, kvailai smile.gif, paaiškinsiu du dalykus- jei diplomin5 ra6ei i6 tautosakos, tai, ko gero, labai lieva studente buvai, kad bandai čia marškinius plėšytis ir save su pasakų interpretacijomis kaip nesuprastą genijų pateikinėt. Gėda, sakyčiau, lituanistei. O antras dalykas, kurį bandysiu paaiškint, yra toks- nepastojimas gali būti dėl nereguliarios ir labai retos ovuliacijos. Jei dar partneris turi mažai aktyvių spermatozoidų ( tarkim, po radiacijos dozės, po intensyvaus gydymo antibiotikais, po...) tai tas lemtingas aktas gali nutikti ir po dešimties, ir po penkiolikos metų. O gali ir nenutikti. Tai va. Normalus, ne mistinis paaiškinimas. Verifikuojamas laboratoriniais tyrimais.
Atsakyti
aa, nesupratai, sakai, kodėl Erlickas? Ar neteko nieko girdėt apie zoonimų vartojimą žmogaus savybėms apibūdinti? Asilu, žinia, įvardijamas toks pilietis, kuris..nesupranta dažniausiai.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 01 04, 14:14)
Kam klausi apie tai, kuo netiki?  g.gif Tu geriau man, kvailai, paaiškink, kodėl kai kurios moterys vaikučio susilaukia tik po 15-os metų?

Klausiu nes įdomu, ar atsakai tai pasiruošusiems įtikėti?

Vis dar laukiu atsakymo. Pasikartosiu. Įdomu. Aš juk prieš atsakydama neklausiu "ar tapsi uolia katalike? " kad veltui pirštų nevarginčiau.

Ups ne taip klausimą supratau. Supratau kaip apie nepilnametes. Į šitą klausimą medikai atsako. Nors žinai - mano pažįstama šeima po panašaus laiko susilaukė gražios dukrytės. Kaip Dievo dovanos ar vadink kaip nori. Katalikų šeima. Kažko karminėmis teorijomis domėtis nepradėjo.

Pagal karmos teorijas tai nežinau kaip - neverti gal buvo, laiko apsivalymui reikėjo, nia? O tuo tarpu gimdė nepilnametės. Gal kad joms jokių apsivalymų nereikėjo, nes nespėjo savo gyvenimo suteršt? g.gif doh.gif
Atsakyti
[quote=Karbynė,2006 01 04, 14:24]

Vis dar laukiu atsakymo. Pasikartosiu. Įdomu.


Ieškojau savo posto šiuo klausimu ir radau, kad moderatorės pasidarbuota- ištrinta, ką rašiau. Taigi ji man draudžia rašyti tokiais klausimais...
Tai vienas sudėtingiausių klausimų.
Atsakyti

QUOTE(mamagitana @ 2006 01 04, 14:22)
aš tau, kvailai smile.gif, paaiškinsiu du dalykus- jei diplomin5 ra6ei i6 tautosakos, tai, ko gero, labai lieva studente buvai, kad bandai čia marškinius plėšytis ir save su pasakų interpretacijomis kaip nesuprastą genijų pateikinėt. Gėda, sakyčiau, lituanistei.


MG, labai džiaugiuos, kad tavęs nepažįstu, nes po tokių tavo išsireiškimų, kurių ne vienas šiame forume, tu man esi pati snobiškiausia, save išsikėlusi būtybė, kurios susireikšminimui apsakyti nėra žodžių ph34r.gif bash.gif:. Sunku turbūt, kai išsikeli save į tokį vaidmenį ir nebežinai kada sustoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 01 04, 14:35)
Tai vienas sudėtingiausių klausimų.

Sutinku, kad vienas sudėtingiausių. Bet juk pagal karmos teorija turėtų būt atsakymas, nes negerai kažkaip taip...be atsakymo, ar ne?

O gal tas atsakymas koks kam nors užgaulus buvo, jei toks buvo (prisipažinsiu - nemačiau, taigi nežinau apie ką kalba) kad pratrintas?

O aš nežinau kodėl pvz. toks stebuklas neįvyksta tikrai gražiose ir laukiančiose šeimose. Sakau gal tu žinai.
Atsakyti