[quote=SMV,2006 01 03, 23:06]
kolkas mane labiau domina tradicine lituviska pasaulejauta.
butent, as irgi, todel nepasitikiu niekuo, kas isplaukia uz pasakos apie "naslaite Sigute" ribu. paaiskinciau, ka turiu uomenyje, bet jau ir taip isipleciau
Mane taip pat domina lietuviška pasaulėjauta, tik kad informacijos turim labai mažai ir nelabai patikimą... Turiu du bičiulius- baltų žynius, su kuriais mėgstu pabendrauti. Įdomios informacijos iš jų tenka išgirsti. Įdomu, ką galvoji apie pasaką "Sigutė". Aš tai ją šifruoju taip: Sigutė- tauta, ragana- kenkimu pasitenkinanti dvasia, vienakė- žemasis pasaulis (žemė, augalas, gyvūnas), dviakė- žinojimas žmogaus lygmenyje, triakė- dvasinis žinojimas, bažnyčia; keturakė- didysis regėjimas, dvasinis žinojimas; linai- žodis, verpalai- įstatymai, taisyklės; karvė- visata ir t.t. Nenoriu išsiplėsti. Jei sukurčiau savo temą apie pasakas, mane ne mažiau plėšytų nei šioje temoje...Kaip drįstu turėti kitokį žinojimą... Bet yra tokios Akašos kronikos, į kurias kai kurie mirtingieji sugeba patekti ir gauti informaciją. apie viską. Tame tarpe ir mūsų ligas.
Noriu atsakyti VASARAI . Jei mes nežudome, nedarome abortų, nevagiame, neplėšiame VEIKSMAIS, tai nereiškia, kad to mes nedarome mintimis ir žodžiais...Galiu pasiūlyti mažą pratimėlį: ryte užsiriškit ant rankos virvelę ir kiekvieną kartą, kai pagalvojate ką nors blogo, supykstat, susinervinat, nuliūstat ar apšnekat, užriškit po mazgelį. Pamatysit, kad vakare suskaičiuosit daugybę mazgelių... Tie visi mazgeliai yra skaičiuojami kiekvieną mūsų akimirką... Mūsų mintys ir žodžiai turi tokią pačią galią, kaip ir veiksmai... O gal net didesnę...
Aquila non captat muscas .