Įkraunama...
Įkraunama...

Pasakyk, kuo sergi...

QUOTE(vaižgantė @ 2006 01 03, 15:31)
Nustebino tavo padaryta išvada.
Kodėl visi turi būti katalikiškų pažiūrų? Aš gerbiu ir katalikus, ir kitų pažiūrų žmones, bet būtent su jais, nors ir tvirtinančiais, kad ekumeninis judėjimas yra puiku, kalbėtis yra sunkiausia. Betgi katalikai sudaro ne 98 proc. žmonijos. Tai ką, tikintys reinkarnacija į pragarą eis? Bet, kaip pašneku, vis daugiau katalikų tiki, kad gyveno ne vieną kartą. Būtent priežasties- pasekmės dėsnis daug ką paaiškina.

nenorėjau nei įžeisti, nei nustebinti, gal klausimą negerai suformulavau unsure.gif tiesiog man neįprasta, kad galima melstis neapibrėžtam dievui, ta prasme, ne katalikų, budistų ir pan. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2006 01 03, 17:13)
nenorėjau nei įžeisti, nei nustebinti, gal klausimą negerai suformulavau  unsure.gif tiesiog man neįprasta, kad galima melstis neapibrėžtam dievui, ta prasme, ne katalikų, budistų ir pan.  4u.gif


Ar Dievas yra kurios nors religijos nuosavybė? Jis yra Vienas ir tas pats visiems. Koks skirtumas, kaip jį pavadinsi... Ir mes visi esame Viena. Jei žmonės tai suprastų, gyventų kitaip...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 01 03, 18:16)
Ar Dievas yra kurios nors religijos nuosavybė? Jis yra Vienas ir tas pats visiems. Koks skirtumas, kaip jį pavadinsi... Ir mes visi esame Viena. Jei žmonės tai suprastų, gyventų kitaip...

Aha, iš tikrųjų... g.gif Juk tą patį Dievą visi supranta ir gali interpretuoti skirtingai...
O gal gali labiau išplėtoti savo mintį apie tai, kad mes visi esame Viena?... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cypliuke: 03 sausio 2006 - 17:46
QUOTE(vaižgantė @ 2006 01 03, 15:55)
2.įdomu tai, kad mano tėvas niekuomet nesmerkė tų, kurie juos paskundė, kurie išvežė. Jis visuomet labai gerai atsiliepė apie Sibiro rusus.



blink.gif

2. Mano tėvas atvirkščiai. Nepaisant to, dabar būdamas gerokai virš septyniasdešimties kol kas yra sveikas kaip ridikas ax.gif Matyt, nebūtinai turi vergu būti, kad nesirgtum...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vasara: 03 sausio 2006 - 18:25
QUOTE(cypliuke @ 2006 01 03, 16:13)
Trečia, visiems manantiems, kad temos autorė ar kiti temos šalininkai kaltina aukas dėl savo paties klaidų!!! Mielieji, taigi čia šnekama ne apie tiesioginę žmogaus kaltę!!!


Taip manai? unsure.gif

O dėl tų turtų - taigi gerbūvis kiek mano smegeninė siekia kaip tik ir yra atlygis už ankstesnį gerą gyvenimą, ne? Tai už tai kaip tik gerbt tokį turėtum. Ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vasara: 03 sausio 2006 - 18:26
QUOTE(Karbynė @ 2006 01 03, 18:11)
Taip manai?  unsure.gif

O dėl tų turtų - taigi gerbūvis kiek mano smegeninė siekia kaip tik ir yra atlygis už ankstesnį gerą gyvenimą, ne? Tai už tai kaip tik gerbt tokį turėtum. Ne?

Gerbūvis nėra atlyginimas. Jeigu tu esi neprisirišęs prie pinigų, tau leidžiama jų turėti. Turiu draugę, kuri daugybę metų stengiasi uždirbti daugiau pinigų, verčiasi visokiais būdais, bet jai vis nesiseka. Ir man ji visuomet pavydi, kad man viskas tarsi iš dangaus krenta...Kiek su ja kalbėjau, ji galva palinksi ir toliau loterijos bilietus perka.

Grįžtu prie ligų. Eidama į darželį dukros pasiimti, mąsčiau apie dvi savo geras pažįstamas, turinčias tą pačią ligą. Nežinau, kaip ji tiksliai vadinasi, atrodo,- išsėtinė aterosklerozė. Mąsčiau, kokia galėtų būti ligos priežastis. Jos gyvena panašų gyvenimo būdą- dirba namie. Pirmoji namie mezga, pristato mezginius kažkokiai firmai ir iš to gyvena. Kitokio darbo, atrodo, ji niekuomet nedirbo. Antroli yra stomatologė. Ji įsirengus kabinetą savo name.
Abi yra geraširdės. Abi yra jautrios.
Neprisimenu, ką apie šią ligą mano kiti autoriai, bet lygindama šias moteris padariau išvadą, kad liga galėjo atsirasti būtent dėl darbo specifikos. Jos abi, kadangi visą laiką būna namie ir iš namų mažai kada išeina (stomatologė net į parduotuvę neina), yra tarsi kempinės, sugeriančios viską, kas vyksta namie. Žinau, kad pirmoji moteris, turinti dvi dukras, išgyvendavo kiekvieną dukrų nesėkmę, apverkdavo kiekvieną jų egzaminą. O egzaminų studentai laiko daug. Ji išgyvendavo ir visas savo vyro nesėkmes. Antroji, stomatologė, ne viena visą laiką namie būdavo. Jos mama- dantų technikė- irgi daug metų dirbo namie. Daug metų jų namuose gyveno ir tarnaitė. Taigi namuose pastoviai būdavo trys moterys...Ir jos visą laiką virdavo 'tuose pačiuose barščiuose', t.y. savo barniuose ir t.t.
Įdomu būtų sužinoti, kaip sekasi kitiems žmonėms, kurie visą gyvenimą dirba namie. Juk iš dviejų moterų gyvenimų nepulsi daryti išvadų... Gal tai tik paprasčiausias sutapimas.
Aš visuomet tokia buvau- mėgau stebėti kitus žmones, analizuoti jų gyvenimus. Kas, kaip, kodėl. Bet be smerkimo.
Atsakyti
QUOTE(cypliuke @ 2006 01 03, 17:45)
Aha, iš tikrųjų... g.gif  Juk tą patį Dievą visi supranta ir gali interpretuoti skirtingai...
O gal gali labiau išplėtoti savo mintį apie tai, kad mes visi esame Viena?... g.gif


Tai nėra susiję su tema...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 01 03, 19:09)
Gal tai tik paprasčiausias sutapimas.

O gal iš tikrųjų tik sutapimas? wink.gif Apibendrinimai iš dviejų žmonių nedaromi. Nors šiuo atveju net jei tai būtų ne sutapimas, priežastys mano galva būtų net labai žemiškai paaiškinamos. Kaip pvz.depresija kai kurių mokslininkų tyrimuose imama sieti su didėjančiu sėslumu (sėdimu darbu), geriausiu vaistu beužklumpant depresijai laikomas judėjimas. Kol kas tik teorijos lygmeny ir žinoma ne visi atvejai, bet aiškinama labai žemiškai - kad smegenų dalis, kuri "atsakinga" už judėjimą labai susijusi su ta, kuri kuri "atsako" už emocijas (ar kažkaip panašiai).
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2006 01 03, 19:15)
O gal iš tikrųjų tik sutapimas? wink.gif Apibendrinimai iš dviejų žmonių nedaromi.

Esi teisi, nes pažįstu moterį sergančią išsėtine skleroze(gal čia ta pati liga?) ir kaip gyveno audringą gyvenimą, taip bando gyventi, kiek leidžia jos sveikata. Smulkmenų nežinau, bet tikrai ne namisėda. Tiesa pasakius, atlikę ligos atsiradimo sugretinimus, medikai apsigina disertacijas, o mes galime tik iš nuogirdų rasti palyginimus. Taip nieko nebus, pernelyg sudėtingas klausimas.
Atsakyti
o angina, sinusitas ir egzema tai nuo kokių asmeninių blogybių? tpfu tpfu tpfu prieš kelis metus atrodo atsikračiau visų trijų, įdomu, kas viduje pasikeitė g.gif
ir dar baltmę (vitiligo) turiu, bet čia jau be šansų kad išnyktų verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenga @ 2006 01 03, 13:31)
Matau, kad dange čia. Jei neklystu - tu medikė. Gal galėtum pakomentuoti temos autorės pateiktas tam tikras teorijas? Dėl kurių čia virė aistros, moteros pyko, putojo, šaipėsi, moderatorė trynė, trynė, trynė...

Tai kad niekaip nesugalvoju, kaip čia tas mintis sudėlioti taip, kad nebūčiau moderatorių "išravėta" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2006 01 03, 21:11)
o angina, sinusitas ir egzema tai nuo kokių asmeninių blogybių? tpfu tpfu tpfu prieš kelis metus atrodo atsikračiau visų trijų, įdomu, kas viduje pasikeitė  g.gif
ir dar baltmę (vitiligo) turiu, bet čia jau be šansų kad išnyktų  verysad.gif


Baltmė turbūt karminė. Žinau, kokia tai nemaloni liga- mano dėdė turi...
Manau, kad egzema gali būti susijusi su alergija. Mano tėvui buvo. Jis buvo alergiškas įvairiems cheminiams elementams, visokiems tepalams, bet jo darbas buvo su tuo susijęs, todėl ligą kentė daugybę metų. Iki šiol prisimenu, kaip vis Flucinar tepdavosi...Man pačiai ildą laiką buvo bėrimas, panašus į egzemą. Odos gydytoja hormoninio tepalo išrašė, ir viskas.. O po kiek laiko paaiškėjo, kad mano organizmas netoleruoja obuolių... Nustojau valgyti obuolius ir pasibaigė tie siaubingai niežtintys bėrimai.
Apie anginą rašiau anksčiau. Priežasčių gali būti daug: puikybė, problemos su bendravimu, saviraiškos trūkumas...Vaikams ji neretai būna karminė.
Sinusitas, mano supratimu, susijęs su baime apsivalyti nuo praeities. Sloga yra valymasis.
Šalinimo organų ligos taip pat susiję su baime arba nenoru valytis, atsikratyti praeities. Mes kartais būnam tiesiog priklausomi nuo praeities prisiminimų, nuoskaudų. Sunku jų atsikratyti.
Atsakyti