Įkraunama...
Įkraunama...

Pasakyk, kuo sergi...

QUOTE(vaižgantė @ 2006 01 03, 12:08)
O kad kriminalistai žino dėsnį, jog pačios aukos pritraukia nusikaltėlius, pastebėjau žiūrėdama kriminalinius filmus. Bylų tyrėjai (aišku, ne pas mus) domisi ne tik ieškomo nusikaltėlio, bet ir aukos asmenybe. Tai jiems padeda rasti nusikaltėlį...

Filmuose galima pastebėti ką tik nori - dinozaurų, drakonų, skraidančių kilimų... Bet tai tik filmai. O apie viktimologiją rekomenduočiau paskaityti šį studentės referatą.
Atsakyti
Kai prieš šešetą metų skaičiau pimąsias S.Lazarevo knygas, man vis kildavo mintys: na kodėl jis su kiekvienu terliojasi ir visiems vis aiškina tą patį. Padarytų išsamią lentelę, kodėl sergi viena ar kita liga, ir viskas.
Rekomenduoju jums dar kartą paskaityti mano 289 postą, kuriame yra atsakymas į šį klausimą.
Jeigu jis būtų sudaręs tokią lentelę (kažkokio autoriaus knygoje buvau ją mačius, gaila, neprisimenu kieno), jis būtų padaręs didžiulę klaidą. Jeigu dešimt žmonių serga gripu, visi gi jie serga juo dėl skirtingų priežasčių. Negalima priimti Lazarevo knygų supaprastintai. Kodėl jis jau parašė vienuolika knygų ir bus dar dvylikta? Būtų gi ir vienos užtekę. Daugiausiai jis rašo apie k o n k r e č i u s atvejus. Vien jo knygų įdėmus skaitymas ir kiekvieno atvejo apmąstymas valančiai veikia skaitytoją.
Šioje temoje daugiausiai remiuosi Lazarevo mintimis todėl, kad juo remtis yra lengviausia. Jeigu jums pateikčiau citatų iš Profetų knygų, tektų šalia įdėti ir terminų žodynėlį...
Prašau- citata iš N.D.Walsch knygos "Pokalbiai su Dievu":
"Dievo pasaulyje neegzistuoja nei "turėtų", nei "neturėtų". Elkitės taip, kaip norite elgtis. Darykite tai, kas jus atspindėtų, kas atitiktų jūsų esmę. Jei norite jaustis blogai, jauskitės blogai."
Bet neteiskite ir nesmerkite, nes jūs nežinote, kodėl kas nors atsitinka ir kokia to įvykio prasmė.
Ir atsiminkite dar kai ką:tas, kurį jūs smerkiate, ims smerkti jus ir jūs vieną dieną virsite tuo, kurį dabar peikiate. "
"Įvykiai, atsitikimai, būsenos, aplinkybės- visa tai sukuria sąmonė. Individuali sąmonė yra labai galinga. Tik pagalvok, kiek daug energijos išsiskiria, kai du ar daugiau žmonių susitelkia Mano vardan. O kai susiburia minia? Taip, ši energija tokia galinga, kad gali sukurti pasaulinio masto įvykius ir aplinkybes bei sukelti globalines pasekmes."
"Pasaulyje nėra nei aukų, nei piktadarių."
"Pirmasis žingsnis ką nors keičiant- suvokti ir pripažinti, kad jūs susitaikote su mintimi, jog viskas taip yra tik todėl, kad šitaip patys nusprendėte. Jei to nesugebate pripažinti individualiai, jums gali padėti suvokimas, jo Mes visi esame Viena. Todėl siekite keisti ne todėl, kad dalykas yra blogas, o todėl, kad jis jau neatitinka to, Kas Jūs Esate."
"Žvelgiant plačiau, visi jums atsitinkantys "blogi" dalykai - tai jūsų pačių pasirinkimas. Klaida yra ne tai, jog tuos dalykus pasirenkate, bet tai, kad juos vadinate blogais. Vadindami dalykus blogais, šitaip įvertinate ir save, nes jūs patys juos kuriate.
O tokio įvertinimo jūs negalite pripažinti, todėl užuot pavadinę save blogais, jūs atsisakote savo pačių kūrinių. Tai yra tas protinis ir dvasinis nesąžiningumas, kuris verčia jus pripažinti pasaulį tokį, koks jis yra. Bet jei galėtumėte pripažinti- ar netgi iš tikrųjų pajusti a s m e n i n ę atsakomybę už pasaulį, viskas būtų visiškai kitaip. Pasaulis iš tiesų taptų kitoks, jei kiekvienas jaustųsi už jį atsakingas."
"Būtent jumyse glūdi priežastys, dėl kurių atsiranda sąlygos, lemiančios niekdarių kėslus arba iškraipytus poreikius. Jūs visi kuriate sampratą, gimdančią prievartą. Taigi kai pastebite savyje tai, kas tampa nusikaltimo priežastimi, taisykite padėtį, dėl kurios ji kyla."
"O tas vadinamąsias "nelaimes"- sunkvežimį, išnyrantį iš už posūkio, plytą, nukrentančią iš dangaus- išmokite priimti kaip didesnės mozaikos mažas daleles. Jūs atkeliavote į šį pasaulį tam, kad parengtumėt asmeninį išsigelbėjimo planą. Bet tai nereiškia išsisukti iš velnio žabangų- tokios esybės nėra, o pragaras neegzistuoja. Jūsų tikslas- realizuoti save, kad išvengtumėte užmaršties.
Jūs negalite pralaimėti šios kovos, negalite atsitraukti. Nes tai netgi ne kova, o tiesiog raida. (...) Raidos pagrindas- ne kova. Pergalė pasiekiama nusileidžiant."
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 01 03, 12:08)
Diskusija virto manęs kaltinimu. Iš tikrųjų mano užvesta tema kenkia kai kurių diskusijos dalyvių sveikatai, nes verčia įsižeidinėti, smerkti mane ir t.t. Ką jau padarysi. Nesu toks proto bokštas, kad galėčiau įtikti visiems. Ir būtinai bent keliems turi užkliūti mano profesija.

Turbūt kažką baisaus padarei praėjusiame gyvenime... g.gif
Atsakyti
Matau, kad dange čia. Jei neklystu - tu medikė. Gal galėtum pakomentuoti temos autorės pateiktas tam tikras teorijas? Dėl kurių čia virė aistros, moteros pyko, putojo, šaipėsi, moderatorė trynė, trynė, trynė...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 01 03, 13:20)
1. Kodėl jis jau parašė vienuolika knygų ir bus dar dvylikta? Būtų gi ir vienos užtekę. Daugiausiai jis rašo apie k o n k r e č i u s atvejus.


2. Ir atsiminkite dar kai ką:tas, kurį jūs smerkiate, ims smerkti jus ir jūs vieną dieną virsite tuo, kurį dabar peikiate. "

3. "Pasaulyje nėra nei aukų, nei piktadarių."



1. O kodėl apie Harį Poterį tiek prirašė? unsure.gif Apie vieną berniuką.

2. Žėk "nesmerkite ir nebūsite pasmerkti" (Lk 6, 37. Šventasis Raštas)

3. O taip. Požeminėj perėjoj nužudytas pauglys ne auka, alkoholikų į šiukšlyną išmestas kūdikis ne auka. Nėra kaltų ir nuskriaustų, mes už savo veiksmus neatsakome, o esame tik gyvenimo žaidime tampomos marionetės. Labai patogu šiaip. Jokios atsakomybės.

4. O Lazarevas ir toji kita autorė gali klysti? Ar jų mintys jau prilyginamos tikėjimo ar net mokslo tiesoms? unsure.gif

5. Tiek to - esu ankstyva Lazarevo reinkarnacija tongue.gif Atėjau anksčiau, nes reikia daug ką taisyt. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(nuodeme @ 2006 01 03, 13:27)
Turbūt kažką baisaus padarei praėjusiame gyvenime... g.gif

Apie savo paskutinius praėjusius gyvenimus žinau pakankamai daug. O su savo dabartine anyta jau kelis gyvenimus problemas sprendžiam. Tikiuosi, šis bus paskutinis.
Kartais žinojimas padeda.
Atsakyti
QUOTE(rosa @ 2006 01 03, 13:11)
Mane ištrynė, tai pasikartosiu. Moderatore, kelkit temą iš sveikatos skyriaus į plepėsiukus.

Gal į kitą skyrių reikėtų išeiti toms, kurios čia atkeliavo paplepėti apie bet ką ir pasilinksminti.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 01 03, 13:50)
O su savo dabartine anyta jau kelis gyvenimus problemas sprendžiam. Tikiuosi, šis bus paskutinis.
Kartais žinojimas padeda.

Sakai žinojimas? unsure.gif O ką apie tai galvoja tavo anyta? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2006 01 03, 13:59)
Sakai žinojimas?  unsure.gif O ką apie tai galvoja tavo anyta?  unsure.gif

Ji katalikė ir reinkarnacija netiki. Todėl niekuomet su ja apie tai nesu kalbėjusi ir neplanuoju.
Prisimenu, kaip niekaip nesuprasdavau, kodėl vos jai įėjus į kambarį iškart pasiusdavau.
Pasirodo, mano pasąmonė žino, kad mudvi jau keletą gyvenimų iš eilės konfliktavom. Bet aš tuos konfliktus nutraukiau. Daug dirbau su tuo, daug meldžiausi. Ir dabar galiu normaliai su ja bendrauti. Ir ji mano atžvilgiu pasikeitė. Nustojo ant manęs rėkti ir pamokslauti.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 01 03, 14:08)
Ji katalikė ir reinkarnacija netiki.
Bet aš tuos konfliktus nutraukiau.

Mda, suprast tai aš suprantu, kad žodis "katalikė" tavo lūpose beveik sinonimas žodžiui "neišmanėlė", na bet čia tiek to tongue.gif
Svarbu, kad kaip žmonės bendraujat. Tik spėju, kad tą buvo įmanoma pasiekt ir be savo ankstesnių gyvenimų "žinojimo". Aišku ką aš išmanau. Aš gi katalikė tongue.gif Bet čia matyt karminių procesų pasekmė bigsmile.gif Tokia liga.
O tema vis tik apie ligas rolleyes.gif
Atsakyti
Taip, tema apie ligas.
Atsakinėdama į klausimus esu priversta nukrypti nuo temos.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 01 03, 12:08)
Diskusija virto manęs kaltinimu. Iš tikrųjų mano užvesta tema kenkia kai kurių diskusijos dalyvių sveikatai, nes verčia įsižeidinėti, smerkti mane ir t.t. Ką jau padarysi. Nesu toks proto bokštas, kad galėčiau įtikti visiems. Ir būtinai bent keliems turi užkliūti mano profesija.


VASARAI apie Hitlerį ir Staliną. Mąsčiau ir aš apie juos ne kartą. Nepatikimais duomenimis, Hitleris ir Baltarusijos vadovas yra vienas ir tas pats asmuo.
Reikėtų neužmiršti, kad Hitleris ir Stalinas ne vieni patys viską padarė. Jie buvo puikūs organizatoriai- sugebėjo suburti aplink save gerą komandą. Juk ne Stalinas lietuvius į Sibirą vežė. Jis tik įsakymą davė... Lietuvis lietuvį skundė. Kaimynas kaimyną vežė. Tarkim, mano tėvas žinojo, kas jų šeimą paskundė ir juos išvežė.

EWITA "Baisu, kai išsilavinęs žmogus gali teigti, kad plėšikai ir prievartautojai, tiksliau jų nusikalstami veiksmai yra reikalingi, kad aukos pačios yra kaltos. Jaučiuosi įžeista ir pašiurpinta."
Kur radote parašyta, kad aš teisinu nusikaltėlius?  Aš tik jų neteisiu, nes neturiu teisės. Kiekvieno mūsų mintys, žodžiai, veiksmai, poelgiai yra įvertinami. Ne mūsų reikalas užsiimti Dievo darbais.
O kad kriminalistai žino dėsnį, jog pačios aukos pritraukia nusikaltėlius, pastebėjau žiūrėdama kriminalinius filmus. Bylų tyrėjai (aišku, ne pas mus) domisi ne tik ieškomo nusikaltėlio, bet ir aukos asmenybe. Tai jiems padeda rasti nusikaltėlį...


Taip išeina, kad tu pati įžeidi visus tuos žmones, kuriuos pvz. išvežė į Sibirą, jog jie nusikalto praeituose gyvenimuose... Tu visur rašai, kad tokie žmonės yra patys kalti dėl to, ką su jais padarė, tai pagal tave išeina taip, kad pasaulyje blogų žmonių yra kokie 98%... Tu pati visus kažkuo kaltini, kad jie jeigu serga, reiškia nusikalto kituose gyvenimuose, negi nepastebi?
O kriminaliniuose filmuose nerodys tikro policijos darbo ir eigos, nes tai informacija, kuri būtų naudinga nusikalteliams. Jie galėtų tuo pasinaudoti ir slapstytis. Yra ir kitas aspektas. Pvz maniakas žudo blondines su juodais sijonais, pasirinkti tokį aukos tipą jį privertė psichologinė trauma. Pagal išorinį aukos apibudinimą ieško nusikaltelį. Tos vargšės moterys būna kaltos sau tik tuo, kad laiku nepersidažė plaukų į kitą spalvą.
Atsakyti