QUOTE(nuodeme @ 2006 01 03, 11:04)
vaižgante, jei tavo tris vaikus, einančius namo iš mokyklos ar žaidžiančius kieme, pedofilai nusitemps į krūmus ir išprievartaus, tu neieškosi teisingumo, nesikreipsi į policiją, o kaltinsi karmą ir savo vaikus, kurie kažką baisaus padarė praėjusiame gyvenime, o nusikaltėlių atsiprašysi, už tai kad jiems tokiu žiauriu būdu teko įvykdyti teisingumą?
Diskusija virto manęs kaltinimu. Iš tikrųjų mano užvesta tema kenkia kai kurių diskusijos dalyvių sveikatai, nes verčia įsižeidinėti, smerkti mane ir t.t. Ką jau padarysi. Nesu toks proto bokštas, kad galėčiau įtikti visiems. Ir būtinai bent keliems turi užkliūti mano profesija.
Atsakau CIKADELEI, kantriai ieškojusios mane "demaskuojančios" citatos. Mūsų mokykloje gerbiama autoritarinė pedagogika. Turim tris lituanistes, kurių mokiniai bijo. Jos yra garbinamos. Joms kasmet skiriamos premijos ir jos visos trys už mokinio krepšelio pinigus važiavo į užsienį. Ne su pavydu tai rašau, o tik norėdama patikslinti, kaip jos yra gerbiamos. Aš esu humanistinės pedagogikos šalininkė. Turiu savo internetinę svetainę, buriu mokytojus, tuo besidominčius. Va būtent todėl darbe turiu problemų. Mokyklos vadovybė mano, kad mano metodais egzaminui neparuoši. Humanistinė pedagogika neturi nieko bendro su kokių nors idėjų kišimu. Jei nori kas apie tai rimčiau padiskutuoti, kviečiu į kitą savo temą- Lietuvių kalbos mokytojų frakcija (DARBAS).
Dar CIKADELEI. Cituoju jos žodžius "...čia pasakota apie maldas kūdikiams..." Pritariu, kad dabar dažna mama kalbasi su savo negimusiu vaiku. Bet knygoje, kurią minėjau, rašoma ne apie maldas kūdikiui, kas būtų visiška nesąmonė. Manau, kad kiekviena mama nori, kad jos vaikas gimtų sveikas. Todėl visiškai normalu, jeigu nėštumo metu meldiesi Dievui prašydama, kad jis gimtų sveikas. Aš tikiu, jog vaikas gimsta jau kaip prirašyta lenta ir mama gali padėti bent truputį jo nešvarumus apvalyti. Būtent tam ir skirtos tos maldos. Tarkim, pirmame nėštumo trimestre kasdien tarp savo maldų įterpi keletą sakinių, kuriais prašai, kad Dievas išvalytų visus keturis vaiko kūnus- fizinį, eterinį, mentalinį ir astralinį (emocinį), kad transmutuotų vaiko asmeninę negatyviąją karmą ir tą karmą, kuria jis susijęs su gimdytojais, kad pašalintų visas kliūtis, trukdysiančias vaikui įvykdyti jam skirtą misiją.
Nemanau, kad kasdien melsdamasi už savo dukrą ir prašydama Dievo, kad ji gimtų sveika, galėjau jai pakenkti...Kiekviena mama rūpinasi savo vaikais taip, kaip išmano.
LUNAA "...kas tinka kitataučiui, netinka europiečiui." Pritariu. Aš irgi šiuo metu geriu Tibeto grybą, nes per šventes valgiau daug silkės, o ją nelabai toleruoja mano organizmas. Galėčiau gerti virškinimo fermentus. Bet man labiau priimtini natūralūs vaistai. Man Tibeto grybas padeda, bet nemanau, kad tai vaistas nuo visų ligų, kaip kai kurie sako. Mes iš tikrųjų nežinom daugybės dalykų, kuriuos žino Rytuose. Tų kraštų dvasininkai saugo daugybę paslapčių. Mūsų paveldas jų turi taip pat begalę. Gal kada nors atsiras žmogus, kuris sugebės iššifruoti pasakose paslėptą informaciją. Tarkim, visos puikiai žinot pasaką "Eglė žalčių karalienė". Tai viena seniausių mūsų pasakų. Ją mėginama šifruoti. Jeigu manytume, kad Žilvinas yra baltų Dievas, o Eglė- baltų kunigas, ši pasaka visai kitaip suskambėtų... O gal kas nors iššifruotų, ką reiškia viena labai sena patarlė: "Tėvas dar negimęs, o sūnui jau dantys išbyrėjo." Manau, S.Lazarevas ją iššifruotų...Mano giliu įsitikinimu, tai, kas šiuo metu vadinama mistika ir nesąmonėmis, prieš kokius 2000 m. lietuviams buvo savaime suprantami dalykai...O mes čia baramės...
VASARAI apie Hitlerį ir Staliną. Mąsčiau ir aš apie juos ne kartą. Nepatikimais duomenimis, Hitleris ir Baltarusijos vadovas yra vienas ir tas pats asmuo.
Reikėtų neužmiršti, kad Hitleris ir Stalinas ne vieni patys viską padarė. Jie buvo puikūs organizatoriai- sugebėjo suburti aplink save gerą komandą. Juk ne Stalinas lietuvius į Sibirą vežė. Jis tik įsakymą davė... Lietuvis lietuvį skundė. Kaimynas kaimyną vežė. Tarkim, mano tėvas žinojo, kas jų šeimą paskundė ir juos išvežė.
EWITA "Baisu, kai išsilavinęs žmogus gali teigti, kad plėšikai ir prievartautojai, tiksliau jų nusikalstami veiksmai yra reikalingi, kad aukos pačios yra kaltos. Jaučiuosi įžeista ir pašiurpinta."
Kur radote parašyta, kad aš teisinu nusikaltėlius? Aš tik jų neteisiu, nes neturiu teisės. Kiekvieno mūsų mintys, žodžiai, veiksmai, poelgiai yra įvertinami. Ne mūsų reikalas užsiimti Dievo darbais.
O kad kriminalistai žino dėsnį, jog pačios aukos pritraukia nusikaltėlius, pastebėjau žiūrėdama kriminalinius filmus. Bylų tyrėjai (aišku, ne pas mus) domisi ne tik ieškomo nusikaltėlio, bet ir aukos asmenybe. Tai jiems padeda rasti nusikaltėlį...
Aquila non captat muscas .