Įkraunama...
Įkraunama...

Dujiniai katilai

QUOTE(chypsa @ 2013 06 10, 12:51)
prisiprašėt biggrin.gif  visus įspėju, kad tai ne reklama smile.gif
1. http://gilius.lt/ira...s-18-solo-mkiii

2 . http://gilius.lt/ira...katilas-rk-18-b

ir dėkoju iš anksto, beje kas negerai su jų aptarnavimu=servizu

kaip jau sakiau, plačiau apie juos makaronų pakabintų patys pardavėjai.
ACV geresnis šilumokaitis ir degiklis. Kiek susidūriau ir valdiklis šiek tiek protingesnis.
Apie techninį aptarnavimą nieko blogo nenorėjau sakyt, tiesiog abu katilai iš to pačio pardavėjo, tad aptarnavimas būtų toks pats.
Atsakyti
QUOTE(Spakainas @ 2013 06 10, 08:48)
Manau pakaktų kokių 14kW, bet čia spėjimas nes neaišku šiltas ar šaltas tas butas (t.y. kiauras ar gerai apšiltintas). Asmeniškai patarčiau k.v. ruošti į boilerį, nes su momentiniu būna jau minėtų problemų, kad pulsiuoja ir pan. Dažniausiai tai susiję su š.v. slėgiu ir debitu bei kitais niunsais.

butas nera labai siltas, ateityje tikimes apsisiltinti labiau, bet cia jau velesne investicija. kalbejom su vienais kur stato katilus, tai sake kad vanduo pulsuoja yra mitas smile.gif o jei kazkam pusluoja, reiksia kazkas nesuregliuota. ar yra tame tiesos?

Atsakyti
QUOTE(incultino @ 2013 06 10, 17:10)
tai sake kad vanduo pulsuoja yra mitas  smile.gif  o jei kazkam pusluoja, reiksia kazkas nesuregliuota. ar yra tame tiesos?

Aš ką tik rašiau apie šią problemą <{POST_SNAPBACK}>.

Taip, jie gali būti irgi teisūs. Ilgainiui išmokau naudotis vandeniu, taip, kad nejausčiau pulsacijos. Kaip minėjau, vandenį paleidi ant maksimumo ir jokios pulsacijos, tiesa, vandens suvartoju beveik dvigubai daugiau, nei bute, kuriame buvo tiekiamas centralizuotai pašildytas miesto vanduo. Ne šilto, o bendrai viso vandens. Dėl blogo sureguliavimo, kaip jau minėjau, iš pat pradžių dujinių katilų meistrą buvau išsikvietęs, jis diagnozavo, kad su katilu viskas gerai, kad taip būna su visais katilais.
Atsakyti
QUOTE(incultino @ 2013 06 10, 17:10)
kalbejom su vienais kur stato katilus, tai sake kad vanduo pulsuoja yra mitas  smile.gif  o jei kazkam pusluoja, reiksia kazkas nesuregliuota. ar yra tame tiesos?

ne mitas. Dažniausiai pasitaikanti to problema yra pats vandentiekis, t.y. netolygus slėgis ir nepakankamas debitas. Pvz naudojant k.v. viename taške, kažkas atsuko š.v. kitam taške - to pasekoje į katilą patenka mažesnis vandens kiekis pašildymui ir tada "supulsuoja" k.v. Aišku ir tam yra sprendimų, kad tai išspręst, bet mano manymu geriau jau k.v. ruošti į boilerį nei apsistatyti hidroforais ir pan smile.gif Bet jei pas jus vandentiekio sistema nauja, slėgis didelis, debito užtenka (pabandykite vakare vadinamuoju piko metu apie 21-22val atsukti vieną čiaupą, po to kitą, po to dar kitą- jei po kiekvieno sekančio atsukimo anksčiau atsuktuose srovė nei kiek nepasikeičia, tai galima manyti, kad turite stabilų, teisingai įrengtą vandentiekį) galima bandyti ir su momentiniu paruošimu wink.gif
Atsakyti
reikia pasirinkti dujinį kondensacinį turbo katilą. meistrai siūlo Vaillant ,aš linkstu prie viessman 26 kw. Pirmas a. grindinis, antras radiatoriai. vanduo bus šildomas Dražice. Kuris geresnis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airise: 19 birželio 2013 - 22:40
QUOTE(Spakainas @ 2013 06 11, 10:03)
ne mitas. Dažniausiai pasitaikanti to problema yra pats vandentiekis, t.y. netolygus slėgis ir nepakankamas debitas. Pvz naudojant k.v. viename taške, kažkas atsuko š.v. kitam taške - to pasekoje į katilą patenka mažesnis vandens kiekis pašildymui ir tada "supulsuoja" k.v. Aišku ir tam yra sprendimų, kad tai išspręst, bet mano manymu geriau jau k.v. ruošti į boilerį nei apsistatyti hidroforais ir pan smile.gif Bet jei pas jus vandentiekio sistema nauja, slėgis didelis, debito užtenka (pabandykite vakare vadinamuoju piko metu apie 21-22val atsukti vieną čiaupą, po to kitą, po to dar kitą- jei po kiekvieno sekančio atsukimo anksčiau atsuktuose srovė nei kiek nepasikeičia, tai galima manyti, kad turite stabilų, teisingai įrengtą vandentiekį) galima bandyti ir su momentiniu paruošimu wink.gif

As turejau su momentiniu paruosimu. Kol vaikai mazi, seimyna nedidele, tai viskas gerai. Bet jei vienas prausiasi, o kitas indus plauna, tai 2 taskuose silto vandens truks. Siuo metu turiu Duval katila su 2 integruotais po 20l boileriais. Tokios problemos neber. Puikus variantas ir nereikia papildomu boileriu. Siai dienai katila prijungiau prie saules kolektoriu. Veikia puikiai.
Atsakyti
Gal kas patars radome namą, kuris pagal visus kriterijus kaip ir tinkamas pirkinys, tik šildymas suskystintomis dujomis. Brangu... Gal žinote kiek kainuoja ir ar įmanoma prie esamų radiatorių ir grindinio šildymo pajungti kieto kuro katilą? Kiek maždaug kainuoja pakeitimo, prijungimo darbai?
Atsakyti
QUOTE(stafisss @ 2013 07 11, 10:43)
Gal kas patars radome namą, kuris pagal visus kriterijus kaip ir tinkamas pirkinys, tik šildymas suskystintomis dujomis. Brangu... Gal žinote kiek kainuoja ir ar įmanoma prie esamų radiatorių ir grindinio šildymo pajungti kieto kuro katilą? Kiek maždaug kainuoja pakeitimo, prijungimo darbai?

su akumuliacine bus apie 15 000.
Atsakyti
QUOTE(stafisss @ 2013 07 11, 09:43)

Man prie dujinio sildymo pernai pajungti KKK be akumuliacines kainavo:
- katilas ~3000 LT;
- priedai ~2500 LT (siurbliai, visokie ventiliai, termostatai, kitos dalys ir pan);
- darbas ~ 800 LT;
- Kamino indeklas ~ 1000 Lt.
Atsakyti
Sveiki, labai prasau patarimo. nusipirkom junker dujuni vandens sildytuvna. Sausio men skambinom i ju servisa ,del pajungimo sake kaina 100 lt, bet uzsiieme jie neturi kada. Na ka ,paskambinom sia savaite jau pajungimas ir garantinio israsymas 150 litu plius 80 purkstukai. g.gif kiek ziurinejau purkstuku kaina nuo 50-60 litu. man kazkaip jau svieciasi kad kabina makaronus konkreciai ant ausu . g.gif schmoll.gif
esam kaune. kas pajungia nekosminem kainom blink.gif
Atsakyti
Sveiki,

Darausi siuo momentu duju projekta nuo spintos iki namo iskaitant vidaus ir susiduriau su naujais reikalavimais kurie mane kazkaip pradejo atgarsyt nuo duju naudojimo maisto ruosimui. Pasirodo dabar duju uzsukimo sklende privalo buti matomoje vietoje virs spinteles, jos negalima paslepti uz spinteles ar panasiai.

Butu idomu isgist nuomoniu ar daug turinciu dujas naudoja indukcines kaitlentes ar visgi gamina naudojant dujas?

Kitas momentas pajungimas is lauko i nama. Rades sy varianta
http://raituzonamas....rch/label/Dujos
buvau labai apsidziauges, taciau pruojektuotojai mano nesiima tokio irengimo budo, motyvuoja tuo kad taip ivesti galima tik i nama su rusiu. Skambinau inzinieriui is Lietuvos duju, jis man sito negalejo nei paneigti nei patvirtinti, sako projektuotojas privalo pats zinoti uz tai atsako savo atestatu...
Atsakyti
pas visus musu kaimynus be rusiu butent taip pajungta, kito budo ir neisizduoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo warlock: 26 liepos 2013 - 20:32