QUOTE(kunigunda78 @ 2010 10 29, 08:46)
Kaip pažiūrėsi
man atrodo, kad jei jau investuoji pinigus tai geriau į tikro muilo gamybą ar bent jau bazes, nes tie muilų perlydimai -tai kažkoks pinigų išmetimas į balą - sudėtys tų muilų baisios, sunkiai tirpsta net ir su vandeniu, reikia labai daug kvapo, nes jie dvokia ir pan.
Aš asmeniškai vieną kartą pabandžiau ir žinau, kad nė už ką antrą kartą nekartočiau perlydimo -NIEKADA
Pritariu, kad, jei jau gaminame rankų darbo muilą, tai reikia bent iš muilo bazių. Vienok, muilo bazė bazei nelygų. Pasidairiau po užsieninius forumus, tai radau labai pigių bazių. Tačiau jų sudėtis - gryna chemija. Natūralių bazių kainos - tikrai didelės. Stebiu, kad pas mus siūlomą ir stebiuosi: ekologiškos muilo bazės. Kaip jos gali būti ekologiškos, jei gaminat bent jau natrio šarmas naudojamas. Juk užtenka, kad nors viena sudedama dalis neekologiška, kai ptrelė nememus ekologiška. Pasidomėjau tinklalapyje www.love-eco.lt ar jie turi sertifikatą, kad muilas ekologiškas. Atsakė: kam jo reikia? tai biurokratija. Paprašiau, kad išverstų kokia sudėtis muilo.
Išvertė:
Glycerin -glicerinas
aqua- vanduo
sodium palmate-riebalų rūgštys, alyvpalmių aliejus, natrio druskos
sorbitol-Drėkinamoji medžiaga/plastifikatorius/odos kondicionavimo medžiaga
sodium cocoate- riebalų rūgštys, kokosų, natrio druskos
palm fatty acid-riebalų rūgštys, alyvpalmių aliejaus
coconut fatty acid-riebalų rūgštys, kokosų aliejaus
pentasodium pentetate- pentanatrio (karboksilatometil)iminobis(etilennitrilo) tetraacetatas, Kompleksionas
tetrasodium etidronate - tetranatrio (1-hidroksietiliden)bisfosfonatas, Kompleksionas/emulsijų stabilizatorius/klampumo reguliavimo medžiaga.
Na, ar jums tai atrodo, kad šis produktas, gali bent natūraliu vadintis?
Kiek žinau, į natūralų muilą niekas jokių riebalų rūgščių ar kondicionuojančių medžiagų nededa.
Taip, kad aš šia preke nepasitikiu. manau, daug sumokėsite už nieką.
Taip pat nepatikima atrodo ir www.ornamentai.lt parduodama bazė. Jų taip pat užklausiau apie sertifikatus, bet atsakymo dar negavau. Tuo tarpu kaina tikrai per maža. Kiek žinau ir glicerinas pirmu numeriu nurodomas sudėtyje - nėra natūralaus muilo požymis.
Tai tiek pamąstymų apie ekologiškus Lietuvos muilus.
Pati kelis kartu esu pirkusi iš Muilo namų. Likau patenkinta. Sudėtis tų muilų - natūralūs aliejai. Ir bent jau neskiedžia apie ekologišką muilą.