Kiek man teko domėtis šiuo procesu, tai jis (visiškai kitaip, nei gaminant melt and pour būdu) yra greitesnis, jei temperetūra aukštesnė. netgi yra patariama įdėti į šiltą orkaitę, jei nori pagreitinti pėdsako atsiradimą
ir stingsta jis "karštai" - dėl to reikia apkloti rankšluoščiu, kad neprarastų karščio, kuris išsiskiria bestingstant.
Aš, pvz maišau šarmą ir aliejus esat apie 45 laipsniu temp, ir maišant su blenderiu man pėdsakas atsiranda per 15-20 min. Tiesa, mačiau, kad šio savaitgalio bandyme atsirado mažas "vulkaniukas" (čia kažkokia smarki reakcija, kai iškyla bestingstantis muilas). mano atvejus jis buvo mažas, panašiai kaip kepamas pyragas pakyla viduriuke
bet esu girdėjusi, kad yra buvę atvejų, kai vulkanas būna didelis ir net išbėga iš formos. Bet klausimas lyg ne apie tai buvo