Prieš tai kai dariau kelis muilus ir po to ploviau indus, kuriuose maišiau - jie puikiai putojo, o šis sunkiai plovėsi ir indo sienelės buvo riebaluotos, teko daug indų ploviklio sunaudoti, kad tą riebalą nuplautų...
Nežinau, kaip daro kitos, bet man pilnai užtenka užsidengti stalviršį vienu dideliu frotiniu rankšluoščiu, o aplinkinių spintelių tikrai nedangstau, nežinau, gal ir blogai
QUOTE(atograza @ 2010 03 30, 14:57)
Prieš tai kai dariau kelis muilus ir po to ploviau indus, kuriuose maišiau - jie puikiai putojo, o šis sunkiai plovėsi ir indo sienelės buvo riebaluotos, teko daug indų ploviklio sunaudoti, kad tą riebalą nuplautų...
Gal del vasko tas visas 'riebalas' sunkiai nusiplovinejo nes vaskas gi labai greit stingsta (itariu,kad butent del jo ir del pakankamai aukstos maisymo temperaturos tau ir pedsakas taip greit atsirado)
Pvz., aš nedėčiau, o išsiplaučiau rankomis.
QUOTE(atograza @ 2010 03 30, 19:29)
Pvz., aš nedėčiau, o išsiplaučiau rankomis.
Tada ir aš taip darysiu, kad bėdos kokios paskui nebūtų
Kaip žadėjau mano paskutinio bandymo rezultatai:
Čia staigiai sutirštėjusi ir sukrėsta masė į indelį:
O čia taip parudavo, kai palaikiau uždengtą šiltai, ir dar kartelį perplakta su blenderiu, nes buvo išsisluoksniavusi:
O čia po paros laiko supjaustyta ir paruošta brandinimui:
įdomu ar bus tinkamas naudoti...
Čia staigiai sutirštėjusi ir sukrėsta masė į indelį:
O čia taip parudavo, kai palaikiau uždengtą šiltai, ir dar kartelį perplakta su blenderiu, nes buvo išsisluoksniavusi:
O čia po paros laiko supjaustyta ir paruošta brandinimui:
įdomu ar bus tinkamas naudoti...
QUOTE(Babi* @ 2010 03 30, 19:22)
Tada ir aš taip darysiu, kad bėdos kokios paskui nebūtų
Visus daiktus, naudojamus muilo gamybai, naudok, plauk ir visaip kitaip realizuok atskirai nuo masito irankiu ir indu.
QUOTE(Rasucci @ 2010 03 31, 09:33)
Visus daiktus, naudojamus muilo gamybai, naudok, plauk ir visaip kitaip realizuok atskirai nuo masito irankiu ir indu.
Aišku
O kaip jūs žinot, kai gaminat muilus pagal savo receptus, kokia turi būti vienoda temperatūra(natrio šarmo ir aliejų)?
atograza, labai graži muiliukų spalva
QUOTE(Babi* @ 2010 03 31, 09:13)
Aišku
O kaip jūs žinot, kai gaminat muilus pagal savo receptus, kokia turi būti vienoda temperatūra(natrio šarmo ir aliejų)?
atograza, labai graži muiliukų spalva
O kaip jūs žinot, kai gaminat muilus pagal savo receptus, kokia turi būti vienoda temperatūra(natrio šarmo ir aliejų)?
atograza, labai graži muiliukų spalva
Naudojam termometra specialiai tam skirta, as pirkau su natrio sarmu ji Avsistoj vilniuje. Seip geriausiai yra du turet, bet as verciuosi su vienu.
QUOTE(Rasucci @ 2010 03 31, 10:16)
Naudojam termometra specialiai tam skirta, as pirkau su natrio sarmu ji Avsistoj vilniuje. Seip geriausiai yra du turet, bet as verciuosi su vienu.
O kaip žinot ar turi būt 55 laispniai ar 60?