Įkraunama...
Įkraunama...

10 vaiko patarimų

Zodziai labai teisingi ir atrodo kad viskas labai paprasta. Bet kai pergalvoji visas situacijas,kurios iskyla auklejant,tai pasitaiko ir nuklydimu. Bet mano dukryte yra tikrai sauni mergyte,todel man nera sunku ja aukleti.
Atsakyti
gerai pasakyta bigsmile.gif
Atsakyti
geri patarimai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgytė @ 2004 04 29, 21:26)

wub.gif grazu ir veiksminga,jai mes mamos ju laikytumemes rolleyes.gif
Atsakyti
Kaip graziai parasyta, tik idomu kas tai parase g.gif
Atsakyti
Auksiniai žodžiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(deima15 @ 2008 09 09, 01:06)
Kaip graziai parasyta, tik idomu kas tai parase g.gif

Turbut psihologe kokia,bet dar ir mama tai tiksliai smile.gif
Atsakyti
sveikos mamos 4u.gif
stai dar papildysiu

Vaiko memorandumas tėvams

v Nelepinkite manęs. Aš suprantu, kad ne viską, ko aš noriu, galiu gauti. Aš tik išmėginu jus.
v Nebijokite būti su manimi griežtesni. Man tai patinka. Taip aš geriau suprasiu savo vietą gyvenime.
v Nenaudokite prieš mane jėgos. Aš galiu pamanyti, kad jėga gali viską išspręsti. Aš tada greičiau pasiduosiu kieno nors blogai įtakai.
v Būkite nuoseklūs. Antraip aš ne viską suvoksiu ir vis bandysiu išsisukti nuo atsakomybės už savo išdaigas.
v Nežadėkite. Jūs galite neįvykdyti pažadų. Tai mažins mano pasitikėjimą jumis.
v Nepasiduokite mano provokacijoms, kai aš tyčia ką nors sakau ir darau. Tada aš norėsiu laimėti daugiau “pergalių”.
v Nenusiminkite, kai aš sakau, kad “neapkenčiu jūsų”. Iš tikrųjų aš to nejaučiu, tik noriu, kad jūs imtumėte gailėtis savo veiksmų.
v Neversite manęs jaustis menkesniu, negu esu iš tikrųjų. Aš tada mėginsiu atsigriebti įžūliai elgdamasis.
v Nedarykite už mane nieko, ką aš galiu padaryti pats. Aš visada jausiuos mažu vaiku ir stengsiuos jus paversti savo tarnais.
v Tegul mano negeras elgesys neužvaldo jūsų dėmesio. Tai tik skatins tokį mano elgesį.

v Nepriekaištaukite man prie kitų. Aš mieliau paklusiu, kai man tai bus pasakyta tyliai ir be liudininkų.
v Neaptarinėkite mano elgesio konflikto įkarštyje. Kažkodėl tuo metu sutrinka mano klausa ir paklusnumas. Aš galiu paklusti, tačiau geriau pakalbėkime apie tai vėliau.
v Nepamokslaukite man. Jūs nustebsite sužinoję, kaip gerai aš suvokiu, kas yra teisinga, o kas ne.
v Nepaverskite mano klaidų nuodėmėmis. Aš turiu išmokti daryti klaidas, nesijausdamas visiškai niekam vertas.
v Neburbėkite. Jeigu be paliovos burbėsite, aš bandysiu gintis, apsimesdamas kurčiu.
v Neprašykite manęs pasiaiškinimų už netinkamą elgesį. Aš dažnai pats nežinau, kodėl taip elgiuosi.
v Nepervertinkite mano sąžiningumo. Išsigandęs aš galiu pradėti meluoti.
v Nepamirškite, kad aš mėgstu eksperimentuoti. Taip aš mokausi, todėl susitaikykite su tuo.
v Nesaugokite manęs nuo pasekmių. Man reikia mokytis iš patyrimo.
v Nekreipkite dėmesio į mano smulkius nusiskundimus sveikata. Man gali patikti būti pasiligojusiam, jeigu taip gerai manimi rūpinsitės.
v Nenukreipkite kalbos į šalį, jeigu aš jūsų nuoširdžiai ko nors teiraujuosi. Jeigu aš iš jūsų neišgirsiu atsakymų, pradėsiu jų ieškoti kitur.
v Neatsakinėkite į kvailus ir bereikšmius klausimus. Juk klausinėju tik tam, kad patraukčiau jūsų dėmesį.
v Nevaizduokite, kad esate tobuli ir be priekaištų. Man bus per sunku siekti tokio “tobulumo”.
v Nesijaudinkite, kad tiek mažai laiko praleidžiame kartu. Svarbu, kaip mes jį praleidžiame.
v Nesijaudinkite dėl to, kad jaudinuosi aš. Aš tik dar labiau bijosiu. Būkite drąsūs.
v Nepamirškite, kad aš galiu išsiversti be jūsų supratimo ir padrąsinimo, tačiau jūs kartais pamirštate mane pagirti, kai aš to tikrai nusipelnau. O pabarimų pažerti tikrai nepamirštate.
v Elkitės su manim taip, kaip elgiatės su savo draugais, tada aš būsiu jūsų draugas.
Atminkite, man svarbiau pavyzdys negu kritika. O be to, aš jus taip myliu – prašau, mylėkite ir jūs mane.
Atsakyti
gyvenime sunku laikytis siu tiesiu zodziu, nes mes visda kazkur skubame, lekiame, o nulekiame i niekur..... verysad.gif
patarimai thumbup.gif
Atsakyti
Geri patarimai, tik atrodo save pirmiausia reikia isaukleti g.gif
Atsakyti
Prasmingi patarimai,visi suprantam ,kad taip ir reiketu elgtis,tik va labai daznai juos pamirstam blush2.gif
Atsakyti
Labai protingas vaikas sugalvojo biggrin.gif
Atsakyti