Įkraunama...
Įkraunama...

10 vaiko patarimų

thumbup.gif geri patarimai biggrin.gif
Atsakyti
puiku spatarimai 4u.gif
Atsakyti
smile.gif labai yra idomiu patarimu ir pamokymu thumbup.gif
Atsakyti
Labai teisingi patarimai rolleyes.gif
Atsakyti
Tikrai vertingi žodžiai thumbup.gif thumbup.gif
Bet kaip jų nepamiršti? smile.gif
ir tiesa, kad per didelę meilę, mamos dažnai pameta galvas biggrin.gif
Atsakyti
clap_1.gif
Atsakyti
Tikrai geri žodžiai ir priverčiantys susimąstyti. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgytė @ 2004 04 29, 22:26)
Sveikutės, perskaičiau tai viename psichologijos žurnale.
10 vertingų vaikų patarinų:

1. Negadink manęs. Aš puikiai suprantu, kad nebūtinai turiu gauti viską, ko prašau. Aš tik bandau tave.
2. Nebijok man būti griežtas. Man taip geriau, aš tada jaučiuosi saugus.
3. Nebark manęs prie svetimų žmonių. Tavo pastabos, pasakytos prie keturių akių, bus žymiai veiksmingesnės.
4. Neleisk man išmokti blogų dalykų. Aš tikiu, kad tu pastebėsi dar jų užuomazgas.
5. Neklok man kelio kilimėliais, aš turiu nueiti savo „gumbų“ kelią.
6. Nebambėk. Jei taip darysi, aš ginsiuosi „apkursdamas“.
7. Neužmiršk, kad aš nemoku reikšti savo norų taip aiškiai, kaip suaugęs žmogus. Štai kodėl aš kartais būnu netikslus.
8. Neprieštarauk pati sau, nes aš nebežinau, kaip elgtis ir prarandu pasitikėjimą tavimi.
9. Rask laiko atsakyti į mano klausimus. Priešingu atveju pastebėsi, kad aš tavęs neklausinėju, o atsakymų ieškau kitur.
10. Atmink, kad aš negaliu augti laimingas be tavo meilės ir supratimo. Bet juk tai — savaime suprantame, tiesa?

saunu 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif bigsmile.gif
Atsakyti
super taisykles supermama.gif supermama.gif bicycle.gif
Atsakyti
Aš irgi žinau keletą smile.gif Karkartėmis vis perskaitau, nes mes linkę pamiršti šiuos paprastus dalykus

Dešimt vaiko prašymų tėvams

1. Mano rankos dar mažos: būkit geri, nelaukite, kad aš gerai pasikločiau lovą, nupieščiau piešinį arba numesčiau kamuolį. Mano kojos dar trumpos: eikit lėčiau, kad aš suspėčiau.
2. Mano akys dar nematė tiek pasaulio, kiek jūsų: būkit geri, leiskite man pamažu jį ištirti; neverskite manęs, kai tai nebūtina.
3. Namų ruoša niekur nedings; būkit geri, skirkit man laiko paaiškinti apie šį nuostabų pasaulį ir darykit tai su noru.
4. Aš esu jautrus! Būkite atidūs mano poreikiams; nesikabinėkite prie manęs visą dieną. Elkitės su manimi taip, kaip norėtumėte, kad su jumis būtų elgiamasi.
5. Aš esu ypatinga dovana! Saugokite mane, reikalaukite iš manęs atsakomybės už savo veiksmus, duokite nurodymų, kaip reikia gyventi, ir drauskite mane su ypatinga meile.
6. Man reikia patarimo, kad galėčiau kurti ir suprasti, bet ne kritikos. Būkit geri, neskubėkite kritikuoti. Jūs galite kritikuoti veiksmus, kuriuos aš darau ne taip, bet ne mane.
7. Duokite man laisvę pačiam spręsti. Leiskite man suklysti, kad galėčiau pasimokyti iš savo klaidų. Taip aš išmoksiu apsispręsti, kai iš manęs pareikalaus gyvenimas.
8. Būkite geri, neatlikite už mane to, ką aš turiu padaryti pats. Tai priverčia mane jausti, kad mano pastangos neatitinka jūsų lūkesčių. Aš žinau, kad tai sunku, bet prašau, nelyginkite manęs su mano broliu, seserimi.
9. Nebijokite išvykti savaitgaliui abu kartu. Vaikams taip reikia „atostogų“ be tėvų. Be to, tai yra puikiausias būdas įrodyti, kad jūsų santuoka yra nuostabi.
10. Būkite man dvasiniai vadovais. Išmokykite mane tikrų vertybių namuose ir rodykite man gerą pavyzdį, kuriuo galėčiau sekti.
Atsakyti
Ir Jurgytės ir WildCat patarimai tikrai vertingi.
Jurgytės patarimai gal labiau tinka ir mažesnių vaikučių tėvams, o WildCat 10 patarimų, gal labai suaugusiškai parašyti, tad atrodo tinkami vyresniems smile.gif
Lyg ir visiems savaime žinomi, bet realyėje dažnai pamirštami dalykai.

O šiaip, iš pirmųjų man asmeniškai atrodo labai aktualu dėl "bambėjimo" ir "prieštaravimo sau pačiam". Nors ir žinau, kad reikia būt tvirtai, ir reikalaut to, ko prašai, bet kitą sykį, ypač kai esi užsiėmęs, nuleidi rankas, ir leidi vaikui pasiekt savo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lolute: 14 birželio 2008 - 23:36
Tikrai geri zodziai, bet ne visada pavyksta ju pasilaikyti lotuliukas.gif
Atsakyti