Įkraunama...
Įkraunama...

10 vaiko patarimų

Labai grazu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raimute08: 10 lapkričio 2009 - 18:20
superines taisykles biggrin.gif
greiciausiai ir as spausdinsiu ir kabinsiu matomoj vietoj thumbup.gif
Atsakyti
Siulau paskaityti- 5 vaiku meiles tiesos thumbup.gif
busite superines mamos thumbup.gif
Atsakyti
Cia tai geras smile.gif dekui
Atsakyti
super, reiks atsiprintinti ir pakabinti kolidoriuje. zinau jas puikiai, bet kartais per visus skubejimus darbu pamirsti dziaugtis su vaiku smulkmenom biggrin.gif
Atsakyti
visi patarimai labai geri,privercia susimastyti ir jais pasinaudoti aciu 4u.gif
Atsakyti
Reikes dazniau paskaityti jas , kad nepamirsti lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pelene22: 16 gruodžio 2009 - 10:07
QUOTE(agute07 @ 2009 11 23, 02:18)
Siulau paskaityti-  5 vaiku meiles tiesos thumbup.gif
busite superines mamos thumbup.gif

o kas tos 5 vaiku meiles tiesos ??
kur jas paskaityti?
aciu
Atsakyti
Tikslios taisykles thumbup.gif bet gaila ne visada iseina ju laikytis... g.gif
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2009 12 19, 12:11)
o kas tos 5 vaiku meiles tiesos ??
kur jas paskaityti?
aciu

manau kad čia kalba apie knygą "5 vaikų meilės kalbos" autoriai G. Čapmenas ir R. Kempbelas ax.gif tikrai įdomi ir naudinga knyga thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, turiu ir as nuo seniau VAIKO MEMORANDUMA TEVAMS..jei kam idomu paskaitykit; ax.gif

VAIKO MEMORANDUMAS TEVAMS ...
* Nelepinkite manęs. As suprantu, kad ne viską, ko as noriu, gauliu gauti. As tik ismeginu jus.
*" Nebijokite buti su manimi grieztesni. Man tai patinka. Taip as geriau suprasiu savo vietą gyvenime.
* Nenaudokite pries mane jegos. As galiu pamanyti, kad jega gali viską isspręsti. As tada greiciau pasiduosiu kieno nors blogai jtakai.
* Būkite nuoseklūs. Antraip as ne viską suvoksiu ir vis bandysiu issisukti nuo atsakomybes uz savo išdaigas.
* Nežadėkite. Jūs galite neįvykdyti pazadų. Tai mazins mano pasitikejimą jumis.
* Nepasiduokite mano provokacijoms, kai as tyčia ką nors sakau ar darau. Tada as noresiu laimeti daugiau "pergalių".
* Nenusiminkite, kai aš sakau, kad "neapkenčiu jūsų". Iš tikrųjų as to nejaučiu, tik noriu, kad jus imtumete gailetis savo veiksmų.
* Neverskite manęs jaustis menkesniu, negu esu iš tikrųjų. Aš tada meginsiu atsigriebti įžūliai elgdamasis.
* Nedarykite už mane nieko, ką as galiu padaryti pats. Aš visada jausiuos mažu vaiku ir stengsiuos jūs paversti savo tarnais.
* Tegul mano negeras elgesys neužvaldo jūsų demesio. Tai tik skatins tokį mano elgesį.
* Nepriekaištaukite man prie kitų. Aš mieliau paklusiu, kai man tai bus pasakyta tyliai ir be liudininkų.
* Neaptarinekite mano elgesio konflikto įkarštyje. Kažkodel tuo metu sutrinka mano klausa ir paklusnumas. Aš galiu paklusti, tačiau geriau pakalbekime apie tai veliau.
* Nepamokslaukite man. Jus nustebsite suzinojĘ, kaip gerai as suvokiu, kas yra teisinga, o kas ne.
* Nepaverskite mano klaidų nuodemėmis. Aš turiu išmokti daryti klaidas, nesijausdamas visiškai niekam vertas.
* Neburbekite. Jeigu be paliovos burbesite, as bandysiu gintis, apsimesdamas kurčiu .
* Neprašykite manęs pasiaiškinimų už netinkamą elgesį. Aš dažnai pats nežinau, kodel taip elgiuosi.
* Nepervertinkite mano sąžiningumo. Išsigandęs aš galiu pradeti meluoti.
* Nepamirškite, kad aš megstu eksperimentuoti. Taip aš mokausi, todel susitaikykite su tuo.
* Nesaugokite manęs nuo pasekmių. Man reikia mokytis iš patyrimo.
* Nekreipkite demesio į mano smulkius nusiskundimus sveikata. Man gali patikti būti pasiligojusiam, jeigu taip gerai manimi rūpinsites.
* Nenukreipkite kalbas į šalį, jeigu aš jūsų nuoširdžiai ko nors teiraujuosi. Jeigu aš iš jūsų neisgirsiu atsakymų, pradėsiu jų ieškoti kitur.
* Neatsakinekite į kvailus ir bereikšmius klausimus. Juk klausineju tik tam, kad patraukčiau jūsų demesį·
* Nevaizduokite, kad esate tobuli ir be priekaistų. Man bus per sunku siekti tokio "tobulumo".
* Nesijaudinkite, kad tiek mažai laiko praleidžiame kartu. Svarbu, kaip mes jį praleidžiame.
* Nesijaudinkite del to, kad jaudinuosi aš. Aš tik dar labiau bijosiu. Būkite drąsus.
* Nepamirškite, kad aš galiu išsiversti be jusų supratimo ir padrąsinimo, tačiau jus kartais pamirštate mane pagirti, kai aš to tikrai nusipelnau. O pabarimų pažerti tikrai nepamirštate.
* Elkites su manimi taip, kaip elgiates su savo draugais, tada ir as būsiu jusų draugas. Atminkite, man svarbiau pavyzdys negu kritika ..
* O be to, aš jus taip myliu - prašau, mylėkite ir jus mane ...
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif
Na as jau trecia atzalele auginu ir galima sakyti tik dabar mokausi g.gif
Taisykles visos thumbup.gif anksciau tai forumu nebudavo ir kas kaip mokejom taip ir auginom,jei knyga kokia ir dar +laiko rasdavau tada yess.gif good.gif
Zinau tik viena kad dabar ja auginu kitaip,viska stengiuosi apmastyti mastau.gif ir matau kad nei ji pyksta nei nervuojasi nei zirzia be reikalo,tad galiu pasakyti ir patarti jaunom mamytem kantrybes auginant maziukus savo tuomet busite tikri friends.gif draugai.Dazniau ir daugiau leisti laiko reikia su jais ir jie jums atsidekos meile,svelnumu ir t.t.
bye1.gif aciuks.gif uz demesi
Atsakyti