Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis

QUOTE(diasaja @ 2010 03 10, 16:37)
Lauksiu sėkmingų rezultatų thumbup.gif O stoglangius darysi?

Būtinai smile.gif Dar nežinau, ar bus šiemet automatiniai, bet paprasti tikrai bus smile.gif Jei pavyks smile.gif
Atsakyti
ko aš pernai čia savo nosies neįkišau? g.gif Šiandien prisiminiauavo šiltnamiuką. daržininkės stažas - 1 metukai. Mamos sodo ir ten praleistų valandų neskaičiuoju. Tik va ta patirti nekokia. Šiltnamyje visi pomidorai pajuodo, pelėsiu apėjo.. Bijau, kad šiais metais nebūtų to paties. bandysiu to išvengt su jūsų patarimais.


QUOTE(Natha @ 2010 03 03, 13:39)
Sveikos. Kraustysimės į naują namą, ten noriu, kad man šiltnamį padarytų. Bet MB mama sako, kad neverta, nes ji tam pačiam sklype turėjo šiltnamį, tai kartą pomidorai per pora dienų pajuodo, ji nuo tada šiltnamio neturi ir man neverta jo darytis. Bet negi  negalima jų kuo nors nupurkšti? Nemėgstu baisiai chemijos, (mano mama niekad nieko nepurškia, ir pas ją nei ligos puola ir derliaus užtenka), bet be šiltnamio gyvent tai irgi nesąmonė.


pas mano mamą tas pats - šiltnamiauja jau 20 metų ir nė karto pomidorų nepuolė jokia liga, nors ji special nieko nedaro..


QUOTE(leber @ 2010 03 03, 13:48)
Be gi nebūtinai nuo žemės taip atsitiko. Aš vieną vasarą užmiršau šiltnamį nakčiai uždaryti, vakare pakilo didelis rūkas ir viskas,  visi pomidorai pajuodo.


Manau, kad tas pelėsis/puvinys kaip tik nuo to, kad pomidorams per daug drėgmės.. Maniškis vyras taip įsijautė į daržininkystę (miesčionis), kad kas vakarą ėjo šiltnamio uždaryt, o langelio ventiliacijai nebuvo padaryta.. tai manau, kad nuo to ir pajuodo jie. Pas mamą šiltnamis retai kada būna uždaromas ir viskas super.


QUOTE(saintlina @ 2010 03 07, 18:17)
oi, kaip gaila, kad nesusipratau ir as siltnamy pasodint tulpiu ir narcizu  doh.gif


negi jau vėlu? g.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif
As ir kazkaip niekada neuzsukdavau i sia temele...netycia radau... blush2.gif
Noriu su jumis pasikonsultuoti. Zodziu siltnami turiu jau ne pirmi metai, bet niekada nebuvau susidurusi su tokia problema kaip praeitais metais - pradejo pomidorai sukti lapus, gelsti..O as budama nestuke.gif kazkaip viska "praleidau".Ir dar is rudens neisroviau "mumiju" (mat ne tas galvoj buvo po gimdymo blush2.gif ).Tai ir pasiliko siltnamis su visom mumijom...
Dabar ruosiuos raut lauk ir va ko njoriu paklaust: tas sieros bombikes galima dabar jau sprogdint, ar palaukt dar g.gif
Nu ir prirasiau ax.gif
Atsakyti
Susigundžiau tuo polikarbonatu smile.gif dabar mąstau kaip čia suklastoti skaičiavimus, kad MB patikėtų, jog jis labai apsimoka biggrin.gif kaip supantu, jis labai ilgai tarnauja? nes vienoj vietoj radau, kad garantija 10 metų.
Atsakyti
QUOTE(Sauliukas:) @ 2010 03 10, 20:45)
1.nau, kad tas pelėsis/puvinys kaip tik nuo to, kad pomidorams per daug drėgmės.. Maniškis vyras taip įsijautė į daržininkystę (miesčionis), kad kas vakarą ėjo šiltnamio uždaryt, o langelio ventiliacijai nebuvo padaryta.. tai manau, kad nuo to ir pajuodo jie. Pas mamą šiltnamis retai kada būna uždaromas ir viskas super.
2. negi jau vėlu?  g.gif


1. Na, as irgi siltnami nakciai uzdarinedavau kasdien, ryte vel atidarydavau. Viskas gerai pas mane, pomidoru iki pat salnu pilna buvo. Gal laistet labai daug ir daznai? O gal veisles neatsparios ligoms pasitaike.
2. Velu jau smile.gif Tulpes rudeni sodina.
Atsakyti
Aš vienkiemyje gyvenu, aplink pievos, medžiai, net karščiausią dieną po ąžuolais tik po pietų rasa išgaruoja. Jei neuždarau vakare atvėsus, o jei dar rūkas, tai prieina šaltos drėgmės ir galas pomidorams. Aš tai po pietų net nelaistau, kad spėtų iki vakaro pradžiūti šiltnamis. Nors iš kur ištraukiau, kad taip reikia, tai nebepamenu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 03 11, 16:54)
1. Na, as irgi siltnami nakciai uzdarinedavau kasdien, ryte vel atidarydavau. Viskas gerai pas mane, pomidoru iki pat salnu pilna buvo. Gal laistet labai daug ir daznai? O gal veisles neatsparios ligoms pasitaike.
2. Velu jau  smile.gif  Tulpes rudeni sodina.



1. pas jus ventiliacinis langas yra? Va, pamiršau paminėt, kad laistė irgi iš širdies.
2. blush2.gif blush2.gif

tikiuos šiais metais viskas bus gerai su šiltnamiuku mano ax.gif ir vyras tikiuosi jau pasimokė. smile.gif Pernai manęs visai neklausė: "aš geriau žinau" ir viskas.

Ryt važiuojam, sutvarkysim, sniego prikasim į vidų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sauliukas:): 11 kovo 2010 - 17:32
QUOTE(Sauliukas:) @ 2010 03 11, 17:29)
1.  pas jus ventiliacinis langas yra?  Va, pamiršau paminėt, kad laistė irgi iš širdies. 
2.  blush2.gif  blush2.gif

tikiuos šiais metais viskas bus gerai su šiltnamiuku mano ax.gif  ir vyras tikiuosi jau pasimokė. smile.gif Pernai manęs visai neklausė: "aš geriau žinau" ir viskas.

Ryt važiuojam, sutvarkysim, sniego prikasim į vidų.


Yra. Bet nakciai ir ji uzdarydavom smile.gif
O laistyt labai daug nereik. Geriau daug priliet, bet ne daznai. Pomidorai ne agurkai, jie per dideles dregmes nemegsta.

Sniega dabar kast bus labai nepatogu, jis jau kietas, suledejes. Ale vyrui nebus sunku biggrin.gif
Ir zinoma, kad viskas bus gerai. Sodinkit ir auginkit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Natha @ 2010 03 11, 14:49)
dabar mąstau kaip čia suklastoti skaičiavimus, kad MB patikėtų, jog jis labai apsimoka biggrin.gif

kai sugalvosi-pasakyk ir man lotuliukas.gif
Atsakyti
O del ko reikia sniego prikasti i siltnami?
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2010 03 12, 16:02)
O del ko reikia sniego prikasti i siltnami?

Kad žemė neperdžiūtų.
Man ir ryt reikės eiti pasidarbuot, kaip tik prie šiltnamio didžiulė pusnis sunešta
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2010 03 12, 17:48)
Kad žemė neperdžiūtų.
Man ir ryt reikės eiti pasidarbuot, kaip tik prie šiltnamio didžiulė pusnis sunešta

blink.gif Kur jūs čia tas pusnis randat,negi iš laplandijos rašot...Nu, blink.gif ,pas mane koją gali susilaužyt - toks kietas sniegas,kaip akmuo,aptirpęs,sustingęs,sulindęs į žemę,neiškrapštysi....
Atsakyti