ko aš pernai čia savo nosies neįkišau?
Šiandien prisiminiauavo šiltnamiuką. daržininkės stažas - 1 metukai. Mamos sodo ir ten praleistų valandų neskaičiuoju. Tik va ta patirti nekokia. Šiltnamyje visi pomidorai pajuodo, pelėsiu apėjo.. Bijau, kad šiais metais nebūtų to paties. bandysiu to išvengt su jūsų patarimais.
QUOTE(Natha @ 2010 03 03, 13:39)
Sveikos. Kraustysimės į naują namą, ten noriu, kad man šiltnamį padarytų. Bet MB mama sako, kad neverta, nes ji tam pačiam sklype turėjo šiltnamį, tai kartą pomidorai per pora dienų pajuodo, ji nuo tada šiltnamio neturi ir man neverta jo darytis. Bet negi negalima jų kuo nors nupurkšti? Nemėgstu baisiai chemijos, (mano mama niekad nieko nepurškia, ir pas ją nei ligos puola ir derliaus užtenka), bet be šiltnamio gyvent tai irgi nesąmonė.
pas mano mamą tas pats - šiltnamiauja jau 20 metų ir nė karto pomidorų nepuolė jokia liga, nors ji special nieko nedaro..
QUOTE(leber @ 2010 03 03, 13:48)
Be gi nebūtinai nuo žemės taip atsitiko. Aš vieną vasarą užmiršau šiltnamį nakčiai uždaryti, vakare pakilo didelis rūkas ir viskas, visi pomidorai pajuodo.
Manau, kad tas pelėsis/puvinys kaip tik nuo to, kad pomidorams per daug drėgmės.. Maniškis vyras taip įsijautė į daržininkystę (miesčionis), kad kas vakarą ėjo šiltnamio uždaryt, o langelio ventiliacijai nebuvo padaryta.. tai manau, kad nuo to ir pajuodo jie. Pas mamą šiltnamis retai kada būna uždaromas ir viskas super.
QUOTE(saintlina @ 2010 03 07, 18:17)
oi, kaip gaila, kad nesusipratau ir as siltnamy pasodint tulpiu ir narcizu
negi jau vėlu?
Kai žinai, ko nori, tau padeda visas pasaulis.