Įkraunama...
Įkraunama...

Venecija

QUOTE(Ochra @ 2007 08 24, 12:42)
Merginos, gal žinot, kiek kainuoja traukiniu iš Milano nulėkt į Veneciją?  4u.gif Arba išduokit, kur ieškoti info ta tema, apie kainas ne ką teradau..

paziurek internete traukiniu tvarkarasti, ten ir kainos turi buti www.trenitalia.it
Atsakyti
Dar viena nebloga nuoroda besiruosiantiems i Venecija
http://www.veneziya.ru/
Atsakyti
Sensi, stai tau rekomendacijos (gal pravers ir kitiems):

Viesbutis, kuriame buvau apsistojusi, yra Mirano miestelyje ir vadinasi "Villa Patriarca", tikrai geras ir ju virtuve irgi puiki (esu vakarieniavusi ten karta). Ju psl: http://www.secerchit...px?d=*575326561
Jei su vaikais - yra didelis kaip parkas kiemas uzdaras, gyvatvoremis atitvertas nuo gatves.. taip pat yra baseinai, bet jie bus prileisti tik esant siltam orui...

Puslapis, kuriame yra viesbuciai (siuo atveju venezia/mirano) Italijoje: http://www.secerchit...ezia/mirano.htm

Del zuvies restoranu - jie ten visi geri.. bet kaip man rekomendavo vietiniai draugai italai, geriausias butu:

"dall'antonia" miestelyje Mira (jame ir buvau).. taip pat rekomendavo ir "dalla clara" Sambruson miestelyje (visai netoli, nors skirtingi miestai) 4u.gif
Atsakyti
Sutrypkit mane su žemėm, bet Venecija tikrai nėra verta kelionės schmoll.gif nebent važiuoji pro šalį, tada galima užsukt valandikei dviems - t.y. kol nusikasi iki šv.Morkaus aikštės, tuo pačiu pamatydamas kanalus, pajausdamas žavų pūvančio vandens ir nesipraususių japonų aromatą ir juodukų prekeivių priekabes. Jei turi babkių dar gali priegriebt pakeliui tipiškų suvenyrų, bet to paties pigiau rasi bet kuriam kitam mieste.
Na gal turint kelis šimtus eurų ištaškyt dėl poros malonumų per kelias valandas, dar gal galima kažką ypatingesnio neva pajaust, tipo praplaukt gondola (už 100eurų blink.gif ), pagurkšnot kavos Morkaus aikštėj, kaip jau minėjo kažkas už 20eurų (nors per žinias rodė, kad iš vienų amerikiečių turistų pareikalavo 1000eurų už puodelį blink.gif gerai, kad anys iškvietė karabinierius thumbup.gif ) ir pan.
o tie balandžiai... huh.gif dar gal būtų pusė velnio, jei negrai įžūliai per prievartą į delną nebruktų tau grūdų neva jiems priviliot ir po to už pakarpos nelaikytų tol, kol dar kelių eurų už tą "malonumą" neatiduosi unsure.gif ai žodžiu. Venecijai užtenka išskirt dvi valandas. Yra ir geresnių vietų, kurių deja, Lietuvos kelionių agentūros net nereklamuoja doh.gif

P.S. grįžčiau į Veneciją nebent pažiūrėt karnavalo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fliquiti: 05 rugsėjo 2007 - 20:33
QUOTE(Fliquiti @ 2007 09 05, 20:31)
Sutrypkit mane su žemėm, bet Venecija tikrai nėra verta kelionės  schmoll.gif nebent važiuoji pro šalį, tada galima užsukt valandikei dviems - t.y. kol nusikasi iki šv.Morkaus aikštės, tuo pačiu pamatydamas kanalus, pajausdamas žavų pūvančio vandens ir nesipraususių japonų aromatą ir juodukų prekeivių priekabes. Jei turi babkių dar gali priegriebt pakeliui tipiškų suvenyrų, bet to paties pigiau rasi bet kuriam kitam mieste.

kiekvienam savo drinks_cheers.gif
pvz, aš Venecijoje buvau tris kartus, ir dar tikrai grįšiu. Dukart buvau trumpai - dieną ar gerą pusdienį, paskutinįjį - gerą pusę savaitės.
Pūvančio vandens kvapas neįstrigo, nes žiūrėdama į kanalus ne uodžiau, o mačiau ir mąsčiau apie unikalų miestą, kuris viduramžiais buvo pastatytas ant vandens ir dabar skęsta. Nuo nesipraususių japonų, nelegalių prekeivių bei turistų minios labai lengva ištrūkti - tiesiog reikia išsukti iš pagrindinių maršrutų ir pasiklysti gatvelių labirinte (kartais perkeltine, o kartais ir tiesiogine prasme). Eiti siaurutėmis siaurutėmis gatvelėmis ir kartais prieiti akligatvį - kanalą, įlįsti į vieną iš daugelio bažnyčių, aplankyti modernaus meno muziejų... Be to, Venecija visai kitokia tampa vėlai vakare, kai turistų minios išplaukia.
Atsimenu vakarienę vienoje nedidelėje Cannaregio rajono kavinukėje, kur meniu anglų kalba nebuvo, ir savininkas su žmona užtraukė dainą, o lauke prie staliukų susėdę italai jiems pritarė wub.gif
Taigi labai daug kas priklauso nuo požiūrio - ką norėsi, tą ir rasi, tą ir pamatysi, tą ir prisiminsi ax.gif
Atsakyti
Buvau truputi daugiau nei pries menesi wub.gif suzavejo wub.gif
Ten praleidom devynias valandas berods, aisku beveik visas skyrem suvenyru pirkimui, nes buvo paskutine stotele Italijoje:((
O del visokio blogo kvapo ka as galiu pasakyti...emm man tai viskas buvo ciki thumbup.gif va mano drauges tai kazka lyg ir uzuode, bet tik truputi tai tikrai nieko blogo negaliu pasakyt smile.gif :
Va to murano stiklo nusipirkom ten jo pilna ir kainos taip idomiai issideste mastau.gif ajajaj noriu atgal.... wub.gif :unsure

Papildyta:
QUOTE(Fliquiti @ 2007 09 05, 20:31)
Sutrypkit mane su žemėm, bet Venecija tikrai nėra verta kelionės  schmoll.gif nebent važiuoji pro šalį,

Kazkaip pritariu is dalies blush2.gif nes as tikrai Italijoj matau daugiau demesio vertus miestus, nei Venecija 4u.gif bet Venecija turi savo sarmo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2007 09 05, 20:51)
tiesiog reikia išsukti iš pagrindinių maršrutų ir pasiklysti gatvelių labirinte (kartais perkeltine, o kartais ir tiesiogine prasme). Eiti siaurutėmis siaurutėmis gatvelėmis ir kartais prieiti akligatvį - kanalą, įlįsti į vieną iš daugelio bažnyčių, aplankyti modernaus meno muziejų... Be to, Venecija visai kitokia tampa vėlai vakare, kai turistų minios išplaukia.

tiesą sakant, aš visada klaidžioju neturistiniais maršrutais. niekada neperku organizuotų kelionių. tas pat buvo ir Venecijoj. bet ten nieko išskirtinio, ko nerastum kitur, nemačiau. Verta užsukt dėl šv.Morkaus katedros, iki kurios, kaip minėjau, kol nusigausi, tuo pačiu pamatysi ir kanalus ir t.t.
O klaidžiot skersgatviais man labiau patiko Mykonos (kas keisčiausia, ten yra toks kvartalas, kurį vadina Graikijos Venecija lotuliukas.gif)
Eliana teisi, Venecija turi SAVO šarmo, bet SAVO šarmo turi visi miestai 4u.gif kai geriau paklaidžioji po Italiją, tikrai daugiau to šarmo randi wub.gif tik jis visur kitoks rolleyes.gif išbandykit skersgatvius S.Gimignano, Sorrento, Positano, Amalfi, Garda miesteliuose ir t.t. Pilna Toskana fantastiškų miestukų, Ligurijos 5 terre, Alpių miesteliai... Jau nekalbu apie didžiuosius miestus. Man romantiškiausia buvo Florencijoj naktį ant Ponte Vecchio klausytis gatvių muzikantų wub.gif

na, bet kiekvienam savo drinks_cheers.gif Apie Veneciją tiek daug nuostabių romanų, turbūt ne šiaip sau, kažką visgi įkvepia g.gif
Atsakyti
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2007 10 01, 09:06)
negaliu nepasigirti  blush2.gif  blush2.gif  ax.gif
turime jau bilietus į Veneciją, dabar šturmuojame apgyvendinimo rezervacijos sistemas, ale ir kainos, tai ne Romoje... brrrr
dar sunkina, kad trims žmonėms, tai su triviečiais bėda
bet reikia per šią savaitę būtinai rasti...

pelene, blyn tai neieskok venecijoje, siuliau gi mirano ir kituose miesteliuose ranka pasiekiamuose is venecijos apsistoti... jau tikrai... biggrin.gif
kaip skrendi?? per kur ta prasme? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 02 spalio 2007 - 20:23
na va, viskas
vakar pabaigiau rezervuoti viešbutį, tik man truputėlį neramu, nes atsiuntė tik nuorodą, atsispausdinkite šitą patvirtinimo lapą, please ir parodykite jį apsigyvendami, o ten net šeimininkų telefono nėra.... vo ba doh.gif doh.gif doh.gif

išankstinio mokesčio neėmė

gavosi 450 eurų, trys žmonės, 5 naktys, viešbutukas tarp realto ir san marco
http://www.inveniceh...andadelleacque/

kad mes su tėvu svarstėme, kad bene vienintelis toks kartas, kai atsibeldžiame tieisiai į veneciją, kitą kartą jeigu važiuosime, tai jau su mašina, tai bus galima gyventi kokiame nors kempinge cavallino ar lido di iesolo.... tai dabar reikėtų pabandyti pačioje venecijoje...

pirmyn skrendame su lenkais, atgal - per kopenhagą....

nepigiai susisumuoja, bet kad labai jau į bianalę reikia, nes uždaro lapkričio 15...
Atsakyti
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2007 10 04, 11:29)
va ką tik susikaupiau ir parašiau laišką tiesiai viešbučiui, ar jie tikrai gavo mūsų rezervaciją
pradėjau itališkai, pabaigiau angliškai, gal neturėtų supykti wink.gif  ax.gif

idek nuotrauku kai grisi i fotoreportazus ok?? labai noreciau pamatyti... ax.gif

negaliu patiketi savo akimis..... ka tik ziurejau lapkricio pabaigai bilieto kaina i Venecija.... su Lufthansa TIK 631 Lt i abi puses su mokesciais!!! pirma karta matau tokia kaina..... gal cia akcija kokia.. nes po to kainos su kitom avialinijom is karto nuo 1150 Lt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 10 spalio 2007 - 14:15
Labukas. Ką tik grįžau iš Italijos...Spalio 6 d. aplankiau išgirtąją Veneciją. Deja pabuvom tik penkias valandas. Esu daug keliavusi, daug regėjusi, bet Venecija sužavėjo, grįžus namo, dar kelias dienas sapnavosi kanalai ir siauros gatvelės. Žmonių, aišku, minios, kad nusifotkinčiau ant Rialto tilto, reikėjo alkūnėmis prasiirti... Visas grožis atsiveria išklydus iš turistinių maršrutų.
Mano vyras šiaip skeptiškai žiūri į kultūrinį paveldą, bet Venecija ir jam patiko, taigi sutarėm, kad dar grįšim, nes laivu neplaukiojom, salose nebuvom...Tik pabuvojusi supratau, ko ten žmonės taip veržiasi.
Buvau prisiskaičiusi, kad ten labai brangu - kava Morkaus aikštėj kainuoja vos ne 20 eurų. Prigąsdinau bendrakeleivius, tai vienas vyrukas nuėjo ieškoti tos kavos už 20 eurų, bet rado tik už 3,5 euro. tongue.gif Ledai - 1 euras, picos gabalas 4 eurai. Parkingas Venecijoje - 21 euras parai. Žemėlapis - 2,5 euro, nors kitų miestų žemėlapius duoda dykai. Kaukių kainos - 10 - 400 eurų. Geriau pirkti toliau nuo Morkaus aikštės. Pirkau labai gražią kaukę už 40 eurų, mažesnę su koteliu už 28 eurus ir dukrai kaukytę už 12 eurų.
Pritariu nuomonei, kad bent kartą gyvenime tikrai verta ten nuvykti. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lijuna @ 2007 10 11, 15:15)
Prigąsdinau bendrakeleivius, tai vienas vyrukas nuėjo ieškoti tos kavos už 20 eurų, bet rado tik už 3,5 euro. tongue.gif  Ledai - 1 euras, picos gabalas 4 eurai.

aišku, nesiruošiu ginčytis, nes pati šimtąmetų nebuvus Venecijoj, bet kad už ledus mokėjai tik eurą, nesitiki, nors ir spalis... aš miestely už Milano (toli gražu neturistiniam) moku apie pusantro euro, o kiek šią vasarą davėmės po Italy, visur buvo žymiai brangiau, niekur pigiau g.gif o Venecija garsėja savo brangumu g.gif nebent tu ne apie gelato artigianale šneki g.gif
Morkaus aikštėj yra vienas labai žymus baras, tai jame tos žadėtosios kainos biggrin.gif jei ne į jį nuvarėt, tai ir mokėjot pigiau (ale kava 3,5 blink.gif kai kitur 0,8 doh.gif ) antra vertus, tavo surašytos kainos man kaip iš fantastikos srities... biggrin.gif pica tik 4eurai bigsmile.gif a kokio dydžio? biggrin.gif

reiks sakyt diedui, kad VCE nusipigino, galim varyt savaitgaliui lotuliukas.gif

Smagu, kad jums taip pavyko, nes mane tai jau erzina, kaip lietuvaičiai atvarę Italijon rėkia, kad viskas baisiai brangu biggrin.gif lyg LT būtų pigiau smile.gif
Atsakyti