QUOTE(Helianta @ 2007 09 05, 20:51)
tiesiog reikia išsukti iš pagrindinių maršrutų ir pasiklysti gatvelių labirinte (kartais perkeltine, o kartais ir tiesiogine prasme). Eiti siaurutėmis siaurutėmis gatvelėmis ir kartais prieiti akligatvį - kanalą, įlįsti į vieną iš daugelio bažnyčių, aplankyti modernaus meno muziejų... Be to, Venecija visai kitokia tampa vėlai vakare, kai turistų minios išplaukia.
tiesą sakant, aš visada klaidžioju neturistiniais maršrutais. niekada neperku organizuotų kelionių. tas pat buvo ir Venecijoj. bet ten nieko išskirtinio, ko nerastum kitur, nemačiau. Verta užsukt dėl šv.Morkaus katedros, iki kurios, kaip minėjau, kol nusigausi, tuo pačiu pamatysi ir kanalus ir t.t.
O klaidžiot skersgatviais man labiau patiko Mykonos (kas keisčiausia, ten yra toks kvartalas, kurį vadina Graikijos Venecija
)
Eliana teisi, Venecija turi SAVO šarmo, bet SAVO šarmo turi visi miestai
kai geriau paklaidžioji po Italiją, tikrai daugiau to šarmo randi
tik jis visur kitoks
išbandykit skersgatvius S.Gimignano, Sorrento, Positano, Amalfi, Garda miesteliuose ir t.t. Pilna Toskana fantastiškų miestukų, Ligurijos 5 terre, Alpių miesteliai... Jau nekalbu apie didžiuosius miestus. Man romantiškiausia buvo Florencijoj naktį ant Ponte Vecchio klausytis gatvių muzikantų
na, bet kiekvienam savo
Apie Veneciją tiek daug nuostabių romanų, turbūt ne šiaip sau, kažką visgi įkvepia