Įkraunama...
Įkraunama...

Venecija

Jei netingite, paziurekite tema Europoje pati pirma is virsaus, ten naudingos nuorodo.. as ten esu kempingu nuorodu idejusi, o taip pat neblogu kempingu prie venecijos adresu taip pat.. patariu jesolo saloje apsistoti, super kempingai.. bet jei rugpjuti, tai vietu beveik be sansu gauti, nes visi italai ta menesi atostogauja...
Atsakyti
Patarkit dėl nakvynių Italijoj. Ruošiamės aplankyti Veroną ir Veneciją ir nežinom kur pigiau apsistoti nakvynei. Visur rašo, kad pigiausia kempinguose, bet mums niekaip nebetelpa nei palapinės nei miegmašiai. O gal kempinguose visa tai galima išsinuomoti? Mums tiktų ir visai pigus, paprastutis viešbutukas, bet kur tokį rasti? Kur skaitinėjuos, visur rašo, kad Venecija pats brangiausias Italijos miestas, gal kas žino kaip ten pasibūti su ne itin dideliu biudžetu?
Atsakyti
QUOTE(kaguelo @ 2007 07 02, 15:02)
Patarkit dėl nakvynių Italijoj. Ruošiamės aplankyti Veroną ir Veneciją ir nežinom kur pigiau apsistoti nakvynei. Visur rašo, kad pigiausia kempinguose, bet mums niekaip nebetelpa nei palapinės nei miegmašiai. O gal kempinguose visa tai galima išsinuomoti? Mums tiktų ir visai pigus, paprastutis viešbutukas, bet kur tokį rasti? Kur skaitinėjuos, visur rašo, kad Venecija pats brangiausias Italijos miestas, gal kas žino kaip ten pasibūti su ne itin dideliu biudžetu?

pasakysiu tau paprasta tiesa apie Italija: jei turi per daug pinigu, tai prasom rezervuotis viesbucius paciuose miestuose... taip, venecija ir verona - vieni is brangesniu miestu... cia kaip valgyti - jei venecijoje ar veronoje eisi pavalgyti i pati centra, tai mokesi dvigubai jei ne daugiau uz ta pacia lekste makaronu, negu moketum valgydama toliau nuo centro ir neturistiskai atrodancioje tavernoje (turistams matosi is karto pagal staltieses, stalu padengima ir t.t. ir ten atsisedes jau automatiskai moki uz staltieses ir serviravima, ko nebutu paprastesneje tavernoje)...
Del nakvyniu, cia jau tiek prirasyta, kad nepatingek pasiskaityti... viesbucius tikrai bent jau as patariu rinktis netoli venecijos, ten gi milijonas mazu miestuku, pavartyk interneto svetaines.. ir jie visi greta venecijos.. as pati gyvenau Mirano miestelyje...
Kempinguose buna nameliai ar bungalow, kiek zinau bet jesolo saloje esanciuose kempinguose jie tikrai buvo... pabandyk pasiziureti kokia ten situacija ir laisvai ten galite gyventi, nereikes palapines, o salygos tuose kempinguose tikrai geros, jie mazdaug 3-4 zvaigzduciu yra... tik jei planuoji rugpjuciui tai jau dabar nedaug vilciu ten gauti vietu...
Atsakyti
Man kas nepatiko, kad kempinguose į namelius jie nenori priimti trumpiau nei savaitei, arba bando priskaičiuoti mokestį apie 40 proc.
Buvau išsiuntusi užklausimus į pusšimtį kempingų dėl namelio, tai tik vienas sutiko priimti 3 naktims be papildomo mokesčio. doh.gif
Gyvenome *** , tai sąlygos tikrai labai geros.
Kiekvienas kempingas nurodo kas įeina į kainą: patalynė , indai ir t.t
Ir tikrai visa tai radom.
Ir dar kas patiko, kad padoresni kempingai išsipurškia nuo uodų.
Todėl gali ramiai sau laisti vakarus lauke.
Bet pabandyk išeiti už teritorijos - tavęs laukia ištisos armijos.
Atsakyti
QUOTE(kaguelo @ 2007 07 02, 15:02)

taip, venecijoj, labai brangu. mes ten nenakvojom, tik atplaukėm, pabuvom iki vakaro ir išplaukėm atgal. o miegojom mažame miestelyje, viešbutyje. berods, apie 20km iki kelto buvo.
Atsakyti
aš Venecijoje buvau keturis kartus, reikėtų ir šiemet, bet nebeaišku, ar čia jau kas gausis, ar ne
gali būti, kad ir nebesigaus sad.gif
Atsakyti
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2007 08 14, 09:45)
aš Venecijoje buvau keturis kartus, reikėtų ir šiemet, bet nebeaišku, ar čia jau kas gausis, ar ne
gali būti, kad ir nebesigaus sad.gif

bandyk, gal iseis 4u.gif as paskutini karta buvau praeitu metu lapkricio menesi, buvo labai geras oras ta savaite ir siaip, man labiau patiko nei vasara wub.gif noreciau ir si karta rudeni nulekti, bet va man tai jau niekaip neiseis nes kitu planu yra schmoll.gif
Atsakyti
Na pasisakysiu ir as, nors Venecijoj buvau tik viena diena (ekskursija is Kroatijos). Taciau kadangi nemegstu ekskursiju "su banda" tai klaidziojau po miesta viena. Zinoma plaukiau su gondola, ir tikrai siulau nenuvertinti sios pramogos, kadangi tai tikrai nepakartojama. Ypac kai zinai, jog gondolininko darbas yra labai garbingas, jog si profesija yra paveldima (jei tavo tevasnebuvo gondolininkas, tu sito darbo dirbt negalesi) ir tai, kad gondolininkai yra vieni turtingiausiu zmoniu Venecijoje. Taip pat smagu pasiklausyt ju snekos, kuri yra visiskai kitokia nei italu (Venecijietiskas dialektas), paklausyt ju dainu.
Man labai patiko klaidziot turistu nenumindziotom mazom gatvelem, kuriom vaiksto tik vietiniai. Stebeti poilsio valandelei sustojusius gondilininkus. Rukancius prie restoranu galiniu duru padavejus smile.gif Be galo smalsu ir grazu buvo paziureti pro metaliniu vartu plysius i uzdarus sodus, kurie yra nepakartojamo grozio. Stovejau ant vieno is daugybes tilteliu ir stebejau kaip apacioj plaukia jaunavedziu porele wub.gif Uzejau i kelias baznycias, taciau del nuogu peciu buvau priversta pirkt skara tik sv. Morkaus katedroj. Manau jog tai viena is biznio rusiu. Taciau i sia katedra uzeit tikrai patariu. Eile kuri ten stovi ne tokia baisi kaip atrodo is pirmo zvilgsnio. As ta laika isnaudojau suvalgyti sumustiniui, kuri pirkau vietoj pietu kavinej ir tikrai nesigailiu. Nes sutaupiau laiko ir nepajutau jokios nuoskaudos, kad nesumokejau 20 euru uz aikstes vaizda nuo mano kedes (tiek kainuoja kapuchino kavineje st. Marco aiksteje) biggrin.gif Nuejau iki Rialto tilto, nors ispudi jis man padare tik tuo, jog jo kurejas buvo Mikelandzelas. O siaip tai norejosi nuo jo kuo greiciau pabegt, nes zmoniu buvo tokia mase, kad nelabai ir kvepuot buvo kuo. Gaila kad neturejau laiko uzeit i Dozu rumus, taciau gide patare nesvaistyt laiko, nes keliu valandu viska pamatyt neuztektu.
Dar be galo patiko mazos karnavaliniu kostiumu, popieriaus parduotuveles, knygynai. Sirdyje juokiausi, kai uzejau i visiskai tuscia knygu parduotuve, o ten uz prekystalio italiskai vaidijosi vyras su zmona biggrin.gif Tai buvo taip tipiskai italiska, kad net grazu... Zmona kazka aiskino energingai pjaustydama persika i vaisiu salotas ir protarpiais pagrumodama peiliu toms pacioms salotoms, o vyrelis visai nekukliai zibindamas akis i mane, labai jau vingriai jai teisinosi lotuliukas.gif
Suzavejo murano parduotuviu esanciu Morkaus aiksteje savininkai, oriai stovintys prie iejimu, devintys Valentino ar pan baltus kostiumus smulkiais dryzeliais ir rusciai stebintys kaip pardavejai tarsi unguriai ant keptuves sokineja apie pirkejas.
Ai... galeciau pasakot ir pasakot tas akimirkas, kurios atminty liko kaip sukarpyta kadrais fotojuostele... Venecija butina pamatyt ir as zinau, kad butinai ten grisiu ilgesniam laikui ax.gif
Atsakyti
Jei kam idomu, CIA truputi raso apie gandolininkus.... Beje, gal kas zino kokiu idomybiu apie Venecija? ax.gif Kelis, tiesa, nepatikrintas idomybes galiu papasakoti:
Viduramziais damos Venecijoj nesiodavo apie 15-20 cm platformas, nes del potvyniu gatves budavo gerokai apsemtos.
Ir dar kazkur internete skaiciau, kad reikia Venecijoj pasedet po statulos liuto sparnais. Lamei. Ir negalima per kazkokia San Marko aikstes dali eiti, ten kur anksciau nusikaltelius tesdavo, nes kitaip 10 metu lydes nelaimes blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sensi: 22 rugpjūčio 2007 - 12:36
dėl skarų tai joks čia ne biznis, italai yra pamaldūs žmonės ir bažnyčia pas juos gerbiama, pas juos vasarą niekur į bažnyčią su nepadoraus ilgio sijonu, šortais ir nuogais pečiais, niekaip, kiek esu keliavusi tokiu metu Venecijoje, Veronoje, Florencijoje, Ravenoje - niekur neleido, bet kai tą žinau, tai ir stegiuosi visada skarą turėti...

beje, Realto ne Mikelandželo, jsi pralaimėjo konkursą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liūdnasis pelėnas: 22 rugpjūčio 2007 - 13:06
Idejau nemazai nuorodu
CIA
Atsakyti
Merginos, gal žinot, kiek kainuoja traukiniu iš Milano nulėkt į Veneciją? 4u.gif Arba išduokit, kur ieškoti info ta tema, apie kainas ne ką teradau..
Atsakyti